Şimdi Ara

Kocaeli, Sakarya, Samsun, Mersin, Adana, Antalya şehirleri hakkında bilgiye ihtiyacım var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

Kocaeli, Sakarya, Samsun, Mersin, Adana, Antalya şehirleri hakkında bilgiye ihtiyacım var

(En Son Oy Tarihi: 19.9.2017)
Giriş
  • Kocaeli gebzede yaşıyorum ve aşırı kekoya rastlarsin. Kız arkadasinla geziyorsun diyelim biz muslumaniz yeaa diyecek çok fazla yobaz mevcut kararını ona göre ver

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gel gel sakarya akyazıya gel
  • Listede Antalya dışında düzgün şehir yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakarya için arkdaş doğru söylüyor her köşe başı keko. onun dışında trafik yoktur çarşı pazarı yemeği uygundur. insanları dışında şehir iyidir. kira fiyatları son 10 senede öğrenci nufüsu yüzünden arttı ama istanbulla karşılaştıramazsın daha uygundur.
    kocaeli bayram günlerinde vs trafik istanbulu aratmaz kesinlikle ama normal zamanda sıkıntı çekmezsin. aynı şekilde yeme içme iyidir sosyal hayat sakaryadan daha iyi fakat hava kirliliği problemi de var istanbul yavaş yavaş izmite kayıyor artık. kiralar sakaryayla hemen hemen aynıdır biraz fazlası olabilir. ama merkezden birazcık uzaklaşırken uygun fiyatlı yerler de bulursun. daha önce istanbulda yaşadığın için problem olmaz
    samsun çok da ucuz değil aslında insanlar da ilginç dogal güzelliği var yine ama marmara tercih edilebilir yerine.
    mersin adana tarafında yemek konusunda sıkıntı yaşamazsın çok uzun süre kalmadım kira fiyatlarını bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Candaroglu37

gel gel sakarya akyazıya gel

Allah kurtarsın kardeş
  • Mersinliyim. Türkiye'de hemen her şehri gördüm. Tarafsız bir yazı yazıyorum, umarım yararlı olur. Öncelikle ev kirasından başlayayım sadece Mersin ve Adana için yazıyorum kira hakkında:
    Mersin ve Adana'da evler aşırı geniş, büyük balkonlara sahip ve inanılmaz ucuzdur. 200bin liraya alacağın ev reklamlarda gösterilen ultra lüks siteler şeklinde olur.
    Ortalama güzel evlerin kirası ( kiralar yıllık ödenir) 5 bin lira civarındadır. Bütçene göre çok daha ucuza veya pahalıya bulabilirsin.
    Trafik sorunu pek yoktur Adananın trafiği biraz daha yoğundur.
    Gıda ihtiyacı için yazmaya bile gerek yok Türkiye'nin tarım cennetidir. Her çeşit en taze ürünleri yok pahasına alırsın.
    Sosyal yaşama geçiyorum tüm şehirleri bildiğim için hepsi hakkında yazıyorum.
    Sakarya, Kocaeli,Samsun gibi şehirleri Antalya,Mersin,Adana ile kıyaslaman onlara bir hakarettir. Sakarya ve Samsun yobazdır ( buralı arkadaşlar lütfen atlamasın hemen yok biz öyle değiliz diye lütfen)
    Adana diyince akla Diyarbakır gibi bişey geliyor ama alakası yok inanılmaz bir sosyal hayatı var. Özellikle Çukurova Üniversitesi sayesinde. Kesinlikle garanti veriyorum.
    Antalya hakkında yazmaya gerek yok zaten ne olduğu bilinen bi şehir.
    Bu arada yemek yemeyi seviyorsan Adana ve Mersin'den sonra başka bi yerde yaşayamazsın.
    Mersin görüntü ve şehir yapısı olarak İzmir'in bi boy küçüğünü andırır.
    Mersin'in kızları efsanedir keza Adana'da öyle. Ama Antalyadaki Ruslarla yarışamazlar haliyle.
    Sorun olursa yazabilirsin

• Genisce bi ANTALYA yazıyorum ;
    kiralar bir çok kente gore oldukca ucuz en baba semtinde bile 600 -700 liraya oturmak mumkun Laradan konyaaltindan bahsediyorum . Ulasim olarak lara merkeze uzak olduğu icin daha cok elit kisim tercih ediyor soyle acikliyim konyaaltinda apaci keko gorebilirsiniz fakat lara tamamen godaman veya emekli gideri olmayan kesimin yasadigi bi semt. Kepez tamamen sehir disindan gelenlerin oturduğu kurtlerin bol bulundugu bi semt acikcasi oralarda oturulmaz ,karinla kizinla aksam vakti sokakta rahatca yuruyemezsin illa ki bi barzo laf atar .
    Pazar alışverişine gelince sebzenin meyvenin anavatani diyebiliriz istanbulda ki gibi kar yagdi fiyatlar tavan oldu asla olmaz bu yonden cok iyi sebze meyve ilçelerden dagitlir . Domates patlıcan biber vs Kumlucadan gider . Dunyanin en iyi portakali ise tartismasiz Finikeden cikar (çavdir portakali) soyle bir sey var üretici urununu ic piyasaya surmuyor ithal mal uretiliyor . Pazarlarda satilan luks finike portakali diye satilan portakallar dokuntu diye tabir ettigimiz yerden toplanıp temizlenen mumlanip paketlenen portakaldir. Siz dusunun o bile guzel .
    Yaz hayatindan bahsedeyim birazda merkezde saglam bi disko yada bar yok eglencenin ve otellerin merkezi Kemerdir . Sabaha kadar sokaklar insan kaynar oyle bi güzellik . Genelde rus turistler gelir elin 3.sinif rusu sizden onemlidir. yaz sezonunda en nefret ettiğim şey 2.sinif insan muamelesi gorursunuz cunku esnafin gozu $ olmustur butun buyuk kentleri gezmis biri olarak bence Antalya en yasanilasi sehirdir . Dogayla sehrin ic ice koy hayatinin hala surdurulebilir olduğu icin benim gozumde cennettir .

Sormak istediginiz seyleri rahatca sorabilirsiniz universite trafik is imkanlari gibi yazmayi unutmusum seve seve cevaplarim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexturner -- 13 Mart 2015; 16:51:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Stan Marsh

Sakarya. Her yerde her sokak başında bir grub kekoya rastlayabilirsiniz. Ayrica öyle kiralar falan pek ucuz değil en az 500 den başlıyor 500'un altinda kirada ki evler çok dandik oluyor. Yemek konusunda ortalama bir ücret var, bana göre yani dışarda öğrencilerin rahat rahat yiyebilecegi hesabli fast foodcular var. Trafik konusunda rahatsıniz burada zaten cok trafik falan olmaz o yüzden bunu sıkıntı yapmayin. Son zamanlar da fena bir şekilde arap sayisi arttı. Yani geçen arkadaş ateş isticekti etrafta Türk yoktu gitti arabin tekinden istedi mecbur. Gezilcek yerleri kısıtlı. Insanlarinin çoğu cahil. Bu kadar.

Edit: Pazar fiyatlari market fiyatlari konusun da pek bir yorum yapamayacagim çünkü ailemle yaşıyorum ve genelde alisverisi babamla annem beraber yapiyorlar. Sanirim çok ucuz değil fiyatlar istanbula oranla daha ucuz tabi de, hani o kadar çok bir düşüş beklemeyin fiyatlarda hocam.

Keko konusuna aşırı şekilde katılıyorum. Kiralar idare eder. Trafik orta düzey. Ucuza yemek yiyecek yer çok açıkçası en kötü gidiyoruz fastfood a 5-7 tl temiz doyuyoruz. Yaşanacak yer mi bence değil ama aile yaşamı için uygun.

• davidddd kullanıcısına yanıt
    Hocam hava kirliliği derken tam anlayamadım. Geyve-Taraklı tarafı tertemiz akyazı tarafını da öyle biliyorum. Merkezde de öle pek bi kötü hava görmedim. Tam olarak ne demek istediniz

• fenerlianil kullanıcısına yanıt
    kocaeli sanayi kenti artık hocam hava kirliliği gittikçe artıyor. şahsen bana öyle geliyor. sakaryadan bahsetmiyorum ama izmit havası daha boğuk gibi
  • davidddd kullanıcısına yanıt
    Kocaelinden bahsediyorsanız cidden çok haklısınız havası çok kötü tanıdığım kimse sırf bu yüzden orda kalmak istemiyor. Teyzemler urfaya kaçtılar düşünün

• Adana ankara İzmir benim favori şehirlerim

• Hepsini gezdim ben Adana derim bir ihtimal de antalya

• Sakaryaya gelme her yer ağır keko dolu. Halk cahil çoğu gerizekalı

• Antalya sana göre ama alternatiflerine Bursa'yı da almanı tavsiye ederim.

Edit: Antalya'yı ve Bursa'yı devamlı gittiğim için önerdim. Bursa genel olarak güzel bir şehir, trafik var ama belirli saatlerde. Gelişmiş büyük bir şehir olmuş. Fiyatlar uygun, genelde göç alan bir şehir. Memur için yaşanabilir bir yer İstanbul'dan iyidir. Antalya bana göre Türkiye'deki en güzel şehir. Nasip olursa Nisan'da gideceğim. Lara ve Konyaaltı'nı iyi bilirim ama genelde ilçelerinde oluyorum. Manavgat ve Alanya benim beğendiğim ilçeleri. Sana tavsiyem Lara yada Konyaaltı'nı tercih et. Kiralar uygun. Konyaaltı'nda denize yakın güzel bir ev tercih edebilirsin. Yazın çok sıcak ama klimayla halledersin ayrıca gündüz çok dışarı çıkmazsan sorun yaşamazsın. Bende ileride orada yaşamak istiyorum ama meslek gereği İstanbul'da yaşamak zorundayım. Diğer şehirlere de gittim. Adana ve Mersin de güzel şehirler. İkisi arasından Adana daha güzel geldi bana. Ama sana tavsiyem Antalya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redracer -- 13 Mart 2015; 18:02:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Stan Marsh

Sakarya. Her yerde her sokak başında bir grub kekoya rastlayabilirsiniz. Ayrica öyle kiralar falan pek ucuz değil en az 500 den başlıyor 500'un altinda kirada ki evler çok dandik oluyor. Yemek konusunda ortalama bir ücret var, bana göre yani dışarda öğrencilerin rahat rahat yiyebilecegi hesabli fast foodcular var. Trafik konusunda rahatsıniz burada zaten cok trafik falan olmaz o yüzden bunu sıkıntı yapmayin. Son zamanlar da fena bir şekilde arap sayisi arttı. Yani geçen arkadaş ateş isticekti etrafta Türk yoktu gitti arabin tekinden istedi mecbur. Gezilcek yerleri kısıtlı. Insanlarinin çoğu cahil. Bu kadar.

Edit: Pazar fiyatlari market fiyatlari konusun da pek bir yorum yapamayacagim çünkü ailemle yaşıyorum ve genelde alisverisi babamla annem beraber yapiyorlar. Sanirim çok ucuz değil fiyatlar istanbula oranla daha ucuz tabi de, hani o kadar çok bir düşüş beklemeyin fiyatlarda hocam.

Trafik sorun degil ama şöförler sıkıntı fazlasıyla köyde sürer gibi araba sürüyorlar ve ikili muhabbetlerde kavga vs de silah ve her türlü zoraki yolu seçerler haberin olsun aklın varsa gelme sakaryaya

• Hocam Adanadayım.Özetlemek gerekirse vezir de olursun rezil de.Maddi durumuna göre ve yaşam standartına göre değişir ama gelirsen pişman olacağını sanmam.
  • sakarya merkezde yaşıyorum . üniversite için mi soruyosun
  • Samsun'u düşünürsen eğer Atakum'u tavsiye edebilirim. İlkadım ve Canik'te kalmanı tavsiye etmem. Ne kadar pislik varsa hepsi burada oluyor. Bu yüzden buralarda halk akşam ezanı ile birlikte kepenk kapatıp kendini eve kapatıyor. Samsun'da gelir düzeyi daha yüksek olanlar ve üniversite öğrencileri genelde hep Atakum'da kalıyor. Burası o yüzden çok daha iyidir ve sosyaldir. 450-500 liradan aradığın tarzda ev bulabilirsin. Genelde öğrenci ağırlıklı olduğu için dışarıda yemek oldukça ucuz. Bir de ek olarak Samsun inanılmaz gelişen bir şehir. 4 yıl önceki Samsun ile bugünkü Samsun arasında dağlar kadar fark var. Ciddi anlamda birçok proje yapıldı ve hala daha yapılmaya devam ediyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.