Şimdi Ara

Kocaeli'de Trafiğe Çıkmaktan BIKTIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her gün Kocaeli'de 35 km yol yapıyorum. Kural tanımaz, yeteneksiz sürücülerden artık bıktım. Kocaeli'ye geldiğim günden itibaren yaklaşık 2.5 sene içerisinde, bir kere trafikten huzurlu ve rahat şekilde çıkamadım. Hep bir sorun hep bir stres. Sola sinyal verip sağa dönen mi dersiniz, 3 şeritli yolda en sol tarafın her zaman dolu olup, en sağ tarafın boş olduğunu her gördüğümde kendi kendime gülmemi mi dersiniz; daha çok şey var yazılacak fakat bende onu yazacak ne güç ne sabır var.

Yama üzerine yapılmış yollardan da bıktım. Ne yollar var görseniz, çukurlarla dolu. (Aslında çukurlar yollarla dolu desek daha mantıklı olur.) Köy yollarından beter yollar. Denize kayıkla açıldığımda bile bu kadar sallanmıyorum bu yollardan geçerken. 2.5 senedir yaklaşık 300 metre uzunluğundaki yoldan günde 2 kere geçiyorum ve bu süre boyunca yolun düzeltilmeye çalışıldığını hiçbir şekilde görmedim. Aksine her gün yeni çukurlar, çatlaklar oluşuyor.

Her 10 metrede bir çıkan kasislerden hiç bahsetmedim bile fark ettiyseniz. Tabii sürücüler kurallara uymadıkları için sürücülerin kurallara zorunlu olarak uymasını bekliyorlar. Tabii bu gözler kasislerden 60-70 km/h hız yaparak geçenleri gördüğü için, bazı şeyler zorla da olsa yapılamıyor.

Bazı şeylerin değişmesini bekledim. En azından sürücülerin birbirine saygılı olduğu, kurallara herkesin uyduğu bir şehir düşledim. 2.5 sene boyunca seni değiştiremedim Kocaeli. Ama bir şeyi unuttun: Sen de beni değiştiremedin ve asla değiştiremeyeceksin.

Kocaeli'de yaptığım yolculuklar sırasında yol üzerindeki levhalardan gözüme sürekli bir slogan takılıyor: "Çalışınca oluyor." Aslında haklılar. Sürekli çalışıyorlar, sürekli bir şeyler oluyor fakat bu şeylerin nasıl olduğu değil de niteliklerinin neler olduğu, benim aklımı kurcalayan en önemli nokta...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 41 plakayı gördün mü uzak duracan. Ehliyet verilmemesi gereken bir şehir. Keza yayalara da aynı şekilde yaya kursunu zorunlu tutmak lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıllara bu konuyu getirmiştir . Kimse yaşadığı şehrin araç kullanımından memnun değil

https://forum.donanimhaber.com/turkiye-nin-en-kotu-araba-kullanan-sehri--137902648

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stresli yol yok. yetersiz müzik var. trafik sıkıştıkça ses yükselticen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 15 Nisan 2019; 18:33:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.