Şimdi Ara

Kocaeli'de KYK Kız yurdunda kalan öğrenciler: Psikolojik şiddete maruz kalıyoruz (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
206
Cevap
0
Favori
11.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yarı özel diye geçen kyklar oldukça lüks. Zamanında kalmasak dediğine inanacağız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim zamanımızın "devamsızlık tebliği" gibi birşey,
    ne var bunda ?

bu işlere tevessül edenlere çözüm yılmaz güney, ramazan repliği
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt
    yurtlarda belirli sure izin alma hakkin vardir. bu izin surelerinde disarida bulunman suc degildir.

eger sen bu iznini kullanarak yurtta bulunmayacagini belirtiyorsan yurt icin hic bir sorumluluk kalmaz.( gerci ulkede yurtta yanan cocuklar icin dahi yurt sorumlu tutulmaz) disarida baslarina birsey gelirse yurt cok rahat bir sekilde izin talebini ortaya koyar.

ha dersen bunlar izin kullanmadan disariya cikiyor, o zaman dediginde hakli olursun.

daha onceden de yazdim. eger bu ogrenciler 18 yasindan buyuk ise ailelerine izinsiz haber verilmesi suctur. 18 yasindan kucuk ise haber verilmemesi suc olur. yok illa ailelerinden birsey sakliyorlar diyorlarsa, aileleri kizlarina yurtta gece kaldigi icin guveniyorsa bence hic guvenmesin. kizlarini, cocuklarini hic yetistirememis demeklerdir.
  • şu adamlarda ki zihniyete bak birde kyk yı savunmuşlar bu insanlar reşit yalnız haberiniz olsun çocuk değil bunlar ayrıca şuan kyklar bildiğiniz cemaat yurtları gibi yönetiliyor artık yurtlarda imam bile var birde bu yeni bir şey değil zaten kızlara çok baskı uyguluyorlardı bunu kyk yurtlarında kalan herkes bilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazık vah beni geceleri dışarda fink atıp para yemesini bilenin parasımı yok adam malını bildiği için yurda vermesin sakın yurtta duduramıyor evde kalsa ne olur merak etmiyorum çünkü biliyoruz rezillikleri
  • Empati yaparsak iyi bişey. Kız ailesine dürüstse bi sıkıntı olmaz. Bunların yaptığı suçmu ona bakmak için kayıt yaptırırken imzaladığınız sözleşmeye bakmak lazım.

Bunu yapıp kızı koruduğunu sananlar için; sanki bi gece sevişiliyo

Yapabiliyorsa yurt, velilerine kızlarının giriş çıkış saatlerinide atsın. Okuldanda ders programı alınıp çapraz sorguya alındımı üff ne gümbürtü kopar...
  • yuho01 Y kullanıcısına yanıt
    Reşit diyorsun ama oraya baba parasıyla gidiyorlar. Reşitsen çek resti babana çık ayrı eve hem oku hem çalış. Çoğu zaten evden uzakta macera yaşamaya gidiyor üniversiteye.

Hanfendi 16 gün izin almış ailesine söyleme gereği duymamış. Tamam sabah istediğini yap bari gece yurtta kal. Ailesini il dışı okumaya ikna ederken yurt 9dan sonra gelirsek size haber verir falan filan neler anlatmıştır babacığına. Gerçi aferim kıza ailesi okuldan aldı filan yazmıyor tövbe edip kandırmış aileyi okuyor hala

Burda sorun özgürlükten çok kızın ailesini kandırması. Savunmayın şu yalancı ergenleri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 1 Aralık 2018; 13:55:0 >
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Sana ne arkadaş bu neyin fesatlığı babasının parasına ortak mısın vardır parası çocuğu da oturur çatır çutur yer ister sevişir ister sevgilisinin yanına gider ister babasının parasıyla ayrı eve çıkar

• Drakoid D kullanıcısına yanıt
    Çok acı ama gerçek: insanlar parasızlıktan bile isteye bu cani ruhlulara yem oluyor. Kan dondurucu olansa burada bundan nemalananların sergilemiş olduğu soğukkanlılık, sanki malına yeltenilmiş gibi kurumu kişinin önünde tutmak.
  • istediği kadar lüks olsun o yurtlar bildiğin ceza evi kimse kimseyi kandırmasın istediğin gibi grip çıkmazsın gece 10 olduğu zaman çıkarmazlar o saatten sonra giriş yaparsanız laf işitirsin fırça yersiniz birilerine hesap verirsiniz misafir alamazsınız bi arkadaşınız geldiği vakit kantininde oturup bi çay içemezsiniz uzun süre kalırsanız kalabalıktan gürültüden psikolojiniz bozulur tıkış tıkış odalarda bunalırsınız hiçbir şekilde özeliniz olmaz.

• O arkadaşı dikkate almayın. Kendisi hiçbir konuda hakim pencereden olaylara bakmıyor ama hakim konumda konuşuyor.
    Sigortadan para koparmak için ahırdaki 'mal'ına akım veren üç kağıtçıların, daha sonra gazetelere "Akım kaçağı olmuş!" demeye yüzü yeter ya, bunlarla arada bir fark yok.
    Acilen bu gibi 'bürokrat' memurların yetki aşımına karşı her yere pedagog konmalı, sesini her yükselten anında odaya yollanmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

yurtlarda belirli sure izin alma hakkin vardir. bu izin surelerinde disarida bulunman suc degildir.

eger sen bu iznini kullanarak yurtta bulunmayacagini belirtiyorsan yurt icin hic bir sorumluluk kalmaz.( gerci ulkede yurtta yanan cocuklar icin dahi yurt sorumlu tutulmaz) disarida baslarina birsey gelirse yurt cok rahat bir sekilde izin talebini ortaya koyar.

ha dersen bunlar izin kullanmadan disariya cikiyor, o zaman dediginde hakli olursun.

daha onceden de yazdim. eger bu ogrenciler 18 yasindan buyuk ise ailelerine izinsiz haber verilmesi suctur. 18 yasindan kucuk ise haber verilmemesi suc olur. yok illa ailelerinden birsey sakliyorlar diyorlarsa, aileleri kizlarina yurtta gece kaldigi icin guveniyorsa bence hic guvenmesin. kizlarini, cocuklarini hic yetistirememis demeklerdir.
    Eyvallah o da var ama bu her yurtta böyle oluyor. Sözleşme imzalarken söylüyorlar zaten. Masum olmasalar bu kadar korkmazlar bence

• Ekşici psikolojisi ile başlığa girip "Vay KYK nasıl baskı yapıyor hee" diyecektim ki kız çocuğunun ailesinden habersiz başka yerde kalmasını konu alan bir haber olduğunu okuyunca fikrim değişti. 1 yaşına yeni girecek bir kızım var. Okumaya nereye giderse ben de oraya giderim. O KYK personeline üstün hizmet madalyası, devlet nişanı vs ne varsa verilmeli bence.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Baba parası yemeye devam edeceğim ama özgürce de karar vermek istiyorum.
    Git çalış , kendi paranı kazan , eğitimini kendin karşıla , sonra istediğin gibi özgür olursun.
  • Olivier17 kullanıcısına yanıt
    Sergilediğiniz akran baskısı nizamının erkeklik mengenesi nasıl işliyor? Örneğin, kızla hangi an, neyi yaşamış olmazsan erkekliğin kadük duruma düşüyor? Kimse de erkekliğe toz kondurmamış ama görünüşte herkes şahsi mevzular peşinde... Konuyu, o nedenle kızlardan erkeklere çekebiliriz.
    Size ne? Kızla babasının arasına girmek özel hayatı dikizlemek değil midir? Platonik yürüme fantaziniz mi bu? İyi ki bir durun demiş - sanki Türk kızlarının geri kalanı demez! Benim bildiğim hiçbir evlat, kız-erkek, babasına kötü laf gitmesin diye kendini heder eder, lafın aslı olsun olmasın. Üçüncü kişi konumunu nasıl da yakıştırıyorsunuz kendinize, yakıştığındandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Sergilediğiniz akran baskısı nizamının erkeklik mengenesi nasıl işliyor? Örneğin, kızla hangi an, neyi yaşamış olmazsan erkekliğin kadük duruma düşüyor? Kimse de erkekliğe toz kondurmamış ama görünüşte herkes şahsi mevzular peşinde... Konuyu, o nedenle kızlardan erkeklere çekebiliriz.
    Size ne? Kızla babasının arasına girmek özel hayatı dikizlemek değil midir? Platonik yürüme fantaziniz mi bu? İyi ki bir durun demiş - sanki Türk kızlarının geri kalanı demez! Benim bildiğim hiçbir evlat, kız-erkek, babasına kötü laf gitmesin diye kendini heder eder, lafın aslı olsun olmasın. Üçüncü kişi konumunu nasıl da yakıştırıyorsunuz kendinize, yakıştığındandır.
    doğrudur meriç haklısın.

• Olivier17 kullanıcısına yanıt
    Sana kız mı bulduk, görevli kahramanlıkta mı bulundu, babasının kızı mı yuvasına kavuşturuldu senin çalıp oynadığın konu ne?
    Rızasına karşı gelmeyin diye kız birşeyler demeye çalışmış. Daha ne desin? Kızın korktuğu sanki ak sakallı nur yüzlü keramet dedesi de altında başka birşey aranıyorsunuz.
    Çocuklar dikkati çekmenin bir yolunu bulur, ilgi gösterilmediği zaman. Hele de gelişimini tamamlamadıysa böyle koşullu düşünür, kendi başına hareket edemez: bunun kızın başına buyrukluğuyla alakası yok, sen asıl böyle demeyenden kork.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu çığrından çıkmaya başladı. İleride kızı olacak olan ister kızını özgür bıraksın kızı istediği gibi sevişsin ister baskı kursun zincire vursun. Ha bizim örf ve geleneklerimize göre ben kızımın evlenmeden sevişmesini istemezdim ama baskı kurup hayatını da zindan etmezdim

• yuho01 Y kullanıcısına yanıt
    Doğru söylesin canımı yesin

Bu arada haberde ailesi zengin filan yazmıyor KYK olduğu için belki kıt kanaat geçinen bi aile....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 3 Aralık 2018; 9:14:56 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.