Şimdi Ara

Koç Üniversitesi 2022 Soru-Cevap (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
4.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akademisyenlik dısında çalışma alanlari nedir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben bu okulda okumuyorum ama Arel gibi üniversitelerden sonra istanbulun en dağ başında sayılabilecek üniversitesi denilebilir. Düşünen arkadaşlar bunu göz önünde bulundurun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DemirdenLeblebi kullanıcısına yanıt
    Ben de tıp hukuk çap yapıyorum yandal olarakta bilgisayar mühendisliği,ücretli hemşirelik okuyan bir gacı da bulursam tam olur

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DemirdenLeblebi kullanıcısına yanıt
    Eyw hocam,okulda karşılaşırsak kahve içmek isterim sizinle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B8229786 -- 8 Temmuz 2022; 11:18:20 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yok tabii ki

• somyx kullanıcısına yanıt

Hocam şu şekilde atayım, mezunların nerelerde çalıştığına buradan bakabilirsiniz.

koç üniversitesi kariyer gelişim merkezi
    Tarih - Koç Üniversitesi Kariyer Gelişim Merkezi
    https://career.ku.edu.tr/tarih/
  • anadolu bursiyeri misin

• ahmetbruh A kullanıcısına yanıt

Hayır tam bursluyum

• Hocam merhaba, ben de de Koç'ta tarih okumak istiyorum fakat bu seneki sıralamam tahminimce Odtü'ye, küçük bir ihtimal Boğaziçi'ne tutacak. Ortaokul yıllarımdan beri Napolyonik dönem üzerine uzmanlaşmak istiyorum fakat bu alan dünyada dar Türkiye'de de hiç olmadığı için çap imkanı (İktisat ile yapmayı planlıyorum.) ile yurt dışında eğitim görme konusunda daha avantajlı olacağı Koç için mezuna kalmayı düşünüyorum. Sizce buna değer mi, eğer tarihte istediğimi yapamazsam çap sayesinde en azından iktisat mezunu olmuş olacağım.

• LouisNicolasDavoust kullanıcısına yanıt

Merhaba, bu konuda benim görüşlerim biraz net olduğu için hem objektif bir değerlendirme yapayım hem de kendi görüşlerimi yazayım, siz kendinize hangisini uygun görürseniz onu tercih edersiniz.

Objektif olarak değerlendirirsek, Boğaziçi tarih zaten ülkedeki en iyi akademik kadroya sahip bölümlerden biri. Gidenler de gördüğüm kadarıyla mutlu. Benim de Koç Tarihten önceki hedefim burasıydı. Odtü tarih de Boğaziçi tarih kadar olmasa da güzel bir bölüm. Odtü tarihten konuştuğum kişiler arasında memnun olanlar da var memnun olmayanlar da, orası size kalmış. Hangisine giderseniz gidin türkiyedeki en iyi iki devlet üniversitesinden birinde 4-5 sene geçireceksiniz, güzel bir eğitim alacaksınız.

Şimdi benim görüşüme gelelim. Başta hedeflerim arasında Boğaziçi, Koç ve Odtü vardı ama sonrasında konuştuğum Odtü tarihlilerin anlattıkları ve araştırmalarım bu fikrimden vazgeçmeme neden oldu. Detaylarına çok girmeye gerek yok ama kısaca hedefimi Boğaziçi ve Koça indirgedim. Bu ikisi arasında da başlarda kararsızlık yaşasam da Koçu araştırdıkça fikirlerim biraz daha belirginleşti. Neden Koç tarihi Boğaziçi tarihin önüne koyduğumu madde madde açıklamak gerekirse:

1. Koçun imkanlarına yaklaşabilen hiçbir devlet üniversitesi yok. Vakıf üniversitelerinde bile sayılıdır.
    2. Koç öğrencisine akademik anlamda daha çok özgürlük tanıyor. Boğaziçi tarihin curriculumu ile koç tarihin curriculumunu karşılaştırarak bunu görebilirsin. Ben tarihi çok seviyorum ama üniversite hayatımda alacağım 40 dersin 35'inin tarih dersi olmasını istemem. Koç bu anlamda daha çeşitlilik içeren bir eğitim görmeni sağlıyor.
    3. Çift anadal konusunda daha serbest olması. Ben kısıtlamaları seven bir insan değilim ve çoğu okulun çift anadal yapmayı bu kadar zorlaştırması bana saçma geliyor. Odtü tarihte istediğim bölümle çift anadal yapma imkanım yoktu, Boğaziçi tarihte de çok zordu. Koçta ise gerekli şartları sağlıyorsan tıp hariç her bölümle çap yapabiliyorsun. Tarihten girip matematikle çap yapan biri var ve iki bölümde de oldukça başarılı, ama bu imkanı başka hiçbir üniversitede bulamazdı. Bu açıdan Koç çok avantajlı.
    4. Sosyal ortam. Koçun sosyal ortamını da başka bir üniversitede bulabileceğini sanmıyorum. Sabancı, Bilkent de benzerdir ama Koç başka bir seviye. Boğaziçinin sosyal ortamıyla karşılaştırınca Koç bana daha ilgi çekici geldi.
    5. Başka bir okula yerleştikten sonra bir daha Koça tam burslu olarak girememen. Bu neden Koç'u Boğaziçi'nin önüne koymana sebep oldu diye soracak olursan eğer Boğaziçine gidip pişman olsaydım bir daha asla Koça gidemeyecek olmamdı. Halbuki Koça gidip pişman olursam Boğaziçine rahatlıkla yatay geçiş yapabilirdim. Tabii mezuna kalmayı kesinlikle düşünmediğim için ilk senemde kazanmak zorundaydım o biraz ekstradan stres kattı ama olsun.

Benim görüşüm bu şekilde, Koç'ta geçirdiğim 2 senenin ardından doğru tercihi yaptığımı düşünüyorum, Boğaziçi'ne gitseydim pişman olurdum ama bu tamamen kişisel bir şey.

Dolayısıyla tercihi sana bırakıyorum. Senin yerinde olsaydım tercih listeme sadece koçtaki sözel bölümleri yazıp hiçbiri gelmezse mezuna kalırdım. Çünkü şimdi tercih yapıp bir yere yerleşirsen bir daha Koç'a tam burslu olarak girme şansın olmayacak. Ya da objektif değerlendirmemi de tercih edebilirsin. Nasıl mutlu olacaksan öyle yap. Umarım sonuçlar istediğin gibi gelir

• Alıntı

metni:
    İki mesajına da cevap olarak yazıyorum.

İlk olarak oradaki öğrencilerin %90'ı tam burslu öğrenciler. Bu öğrencilerin beş temel talebi var:

1) Tam burslu öğrencilere cep harçlığı, yurt ve kitap bursu verilmesi. Sabancı, Bilkent, Özyeğin, TOBB, Yeditepe, Medipol, Acıbadem hepsi belli bir sıralama yaparak üniversitelerine tam burslu yerleşen öğrencilere başarı bursu veriyor. Koçta böyle bir şey yok.
    2) Work & Study ücretlerinin arttırılması. Şu an Koç'ta bu programla çalışan öğrenciler saatlik 12 tl alıyor.
    3) Yemekhane ücretlerinin makul seviyeye çekilmesi. Geçen dönem 2'li tabldot 11,50 3'lü tabldot 14,50 4'lü tabldot 17,25 tlydi. Bu dönem 2'li tabldot kaldırıldı, 3'lü tabldot 21,50 4'lü tabldot 26 tl oldu. Yani work & study ile 2 saat çalışıp bir tane 4'lü tabldot alamıyoruz. Yemekhanedeki yemeklerin kalitesine değinmiyorum.
    4) Öğrenci kulüplerine yapılan yüz yüze aktivite kısıtlamaların kaldırılması. Okul pandemiyi bahane ederek hemen hemen hiçbir etkinliğe izin vermiyor.
    5) Özgür kampüs ortamı. Bu sene ortaya çıkan turnikelere, her yere koyulan kameralara, yurtlardaki ortak alanlarda kız/erkek karışık oturanlara kınama cezası verilmesine karşı çıkıyorlar. Bu okulda bu seneye kadar böyle bir kısıtlama yoktu insanlar gidip yurt mutfaklarında beraber yemek yapıyor, ortak alanlarda birlikte vakit geçiriyordu ama bu yasaklandı. Öğrenciler de doğal olarak tepki veriyor.

Bu olaylara dışarıdan bakan biri olarak sana göre boş işler gibi geliyor olabilir ama bunlar bizim hayat kalitemizi büyük ölçüde etkiliyor. Zaten 5 temel talebin 3'ü ekonomik nedenlerle alakalı. Mesela Koça denk okullardan Bilkente gitseydim bana 1600 lira burs+ücretsiz yurt verilecekti internetten baktığım kadarıyla 4'lü tabldot fiyatı da 11,50 tlymiş. Work & Study programında da saatlik 13,5 tl veriyorlar. E peki Koç Bilkent'ten daha mı fakir? Cevap hayırsa öğrencilerin bunları protesto etmesinden daha doğal bir şey yok.

Burda yazdığınız sorunlar güncel olarak devam ediyor mu, okul bu sorunlara karşı bi aksiyon aldı mı

• Evet, protestolar ve Koç Holding yöneticileriyle yapılan görüşmeler büyük ölçüde sonuç verdi.

1) Kudeb başvuruları tekrar açıldı, başvuran herkese cep harçlığı ve kitap bursu verildi.

2) Work & Study ücretleri 12 tl'den 18 tlye çıkartıldı.

3) 3'lü tabldot 18, 4'lü tabldot 20 tlye düşürüldü.

4) Yüz yüze aktivite kısıtlamaları kaldırıldı. Son aylarda her gün kulüp aktiviteleri vardı. Vegan festivali, edebiyat festivali, sinema festivali, bahar şenliği gibi.

5) Bu konuda bir değişiklik olmadı.

• Wilter kullanıcısına yanıt
    "ortak alanlarda kız erkek karışık oturanlara kınama cezası" derken? yanlış anlıyorumdur herhalde ne demek bu tam olarak

• Yurtlar için geçerli bu, mesela kız yurtlarının ortak alanlarına erkekler giremiyor, erkek yurtlarının ortak alanlarına kızlar giremiyor. Bu sene geldi bu yasaklar.

• Wilter kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim, okulun öğrencilerin isteklerini dikkate alması güzel. 5. madde ülkenin durumu göz önüne alındığında baskı dolayısıyla kaldırılamıyor olabilir.

• Hocam hangi liseden mezunsunuz acaba?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.