Şimdi Ara

KOÇ, SABANCI, BİLKENT, TOBB, ÖZYEĞİN GİBİ ÜNİVERSİTELERDE ÜCRETLİ OKUMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
3.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu üniversitelerde ücretli okumak hakkında neler düşünüyorsunuz? KOÇ dışındakilerin yıllık ücreti 35.000 civarı. Yurt ücretidir, zengin arkadaş çevresidir, harçlıktır derken ortalama yıllık gider 50.000 TL'yi buluyor. Bu parayı dünyada pek bir değeri olmayan bir üniversiteye verip de sonrasında 3000 liraya çalışmak bana pek mantıklı gelmiyor.

Eğer amaç yurt dışına vs gitmekse üniversiteye vereceğimiz parayı yükseklisans için harcamak daha mantıklı geliyor. Çünkü yurtdışına giderken üniversite adından daha çok ortalama, niyet mektubu ve hocaların referansları daha önemlidir. Yurtdışında adamlar Boğaziçi ile Ege Üniversitesinin farkını pek bilmiyorlar çünkü hiçbir üniversitemiz dünyadaki iyi üniversite sıfatını taşımıyor. İran'ın bile bizden daha üst sıralarda üniversiteleri varken dünyada bir kimlik taşımayan sadece Türkiye'de kapı açan üniversitelere yıllık 50.000 verip de sonrasında 3000 liraya çalışmaktansa o 200.000-250.000 TL parayı biriktirip iş kurmak daha mantıklı geliyor.

Siz neler düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chefarcher -- 26 Haziran 2017; 22:45:21 >

• bence yıllık 50k'yı rahat verebilecek bir ailesi olan gitsin hayat onlara güzel zaten. maddi durumu orta olan birinin gitmesi mantıklı değil
  • Parası olan düşünmeden gitsin.

Benim olsa bende giderdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Class man C kullanıcısına yanıt
    Hocam bence yıllık 50k'yı ailesi zengin birinin vermesi bile mantıklı değil. Puanının tuttuğu devlet ünisinde okusun o parayı da harcasın işte. Zaten işi hazır oluyo birçoğunun :)
  • Atıyorum hukuk tip pc mühendisliği vs özel ünide okunabilir senelik 50 bin tutmaz gibi duruyor yani mahalleden geçen herhangi orta zeka biri hile en kötü %25 kazanır 30.000x25 7 8 bin TL lik indirim olur ki %50 de kazanmak zor değil öte yandan öyle sabancı unisindeki öğrenciler dusunduğunuz gibi hepsi arabayla uçakla gelmiyorlar tabiki

Öte yandan dediğin gibi o parayla iş kurmak mantıklı yada yurtdisin da yüksek lisans yapmak bence okulu felan salla direk iş kur ciddiyim öğrencilik kadar sefil birşey yok bazen hocalar insanı öyle tahrik ediyorlar ki atom fiziginede profosorlugunede lanet ediyosun

Ne iş mi yapcan spor salonu kafe rent a car her insanın yapacağı basit işler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozan Filik

Atıyorum hukuk tip pc mühendisliği vs özel ünide okunabilir senelik 50 bin tutmaz gibi duruyor yani mahalleden geçen herhangi orta zeka biri hile en kötü %25 kazanır 30.000x25 7 8 bin TL lik indirim olur ki %50 de kazanmak zor değil öte yandan öyle sabancı unisindeki öğrenciler dusunduğunuz gibi hepsi arabayla uçakla gelmiyorlar tabiki

Öte yandan dediğin gibi o parayla iş kurmak mantıklı yada yurtdisin da yüksek lisans yapmak bence okulu felan salla direk iş kur ciddiyim öğrencilik kadar sefil birşey yok bazen hocalar insanı öyle tahrik ediyorlar ki atom fiziginede profosorlugunede lanet ediyosun

Hocam 35k zaten eğitim ücreti. Aylık 700 yurda versek 10 aydan hesap edelim 7.000 lira yurt. Onun dışında aylık 1000 lira harcadığını varsayarsak 10.000 lira da ordan. 52.000 lira yapıyor. Ki ben hiç aylık 1000 lira harcayan görmedim daha :)

İkinci dediğinize katılıyorum hocam. Hem para vericem, hem bitirmek için hayvan gibi ders çalışıcam, yeri gelecek uykusuz kalıcam hem de hocaların egolarını tatmin edicem. Mezun olduktan sonra da 3000 liraya iş arıcam. Bunu yapacağıma o parayla yatırım yapar, iş kurarım.

Türkiye'de maalesef bu işler daha çok para kazandırıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozan Filik

Atıyorum hukuk tip pc mühendisliği vs özel ünide okunabilir senelik 50 bin tutmaz gibi duruyor yani mahalleden geçen herhangi orta zeka biri hile en kötü %25 kazanır 30.000x25 7 8 bin TL lik indirim olur ki %50 de kazanmak zor değil öte yandan öyle sabancı unisindeki öğrenciler dusunduğunuz gibi hepsi arabayla uçakla gelmiyorlar tabiki

pc mühendisliği ne hocam yeni bir bölüm mü açılmış

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özyeğin vs Yeditepe
    8 ay önce açıldı
    Ceng İçin Sabancı vs İTÜ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Koç hariç değmez bana göre Bilkent Tobb yarı bursluysa olabilir ama tam değmez

• Blackberrypink kullanıcısına yanıt
    Hocam allasen o kadar para verilir mi yahu :))

Koç Tıp 87.600 TL yıllık.
    Koç diğer bölümler 63.400 yıllık.

Buraya bu kadar para vereceğime topraktan 2-3 ev alırım :D
  • chefarcher C kullanıcısına yanıt
    Koç diğer bölümler 63 milyar mı ben 44 sanıyordum ben şu an bilkent yarım burslu ve Bau tam burslu kazanıcam gibi ama Bilkent yarım 16 milyar olmasına rağmen değer mi şüpheliyim.

• Blackberrypink kullanıcısına yanıt
    Yerinizde olsam BAU tam burslu seçerdim hocam. Bilkent'e o kadar para vermeye değmez. 16x5=80 bin TL boşuna vereceksiniz. O parayı ünide harcayabilirsiniz. Yahut yükseklisans için yurtdışında lazım olabilir.
  • chefarcher C kullanıcısına yanıt
    Bau hakkında negatif yorumda çok ama bir de Bau'ya gidersem 1 sene washingtonda hazırlık okuyacağım konaklama onlara ait tmde ilk 1000deyim büyük ihtimal.Ben de o seksen binle neler yaparım diye düşünüp duruyorum ya iyi para birde belki 5 senede bitmeyecek belli olmaz.

• Up
  • Dostum yanlış düşünüyorsun, yurtdışında okumuş bir tanıdığımın da geçenlerde söylediği gibi yurtdışında okumak bir felaket olur bizim ülkemizin öğrencisi için. Orada üniversiteyi bitirmesi zor. En mantıklı olan burada okuyup yurtdışında çalışmak hatta daha da mantıklı olan kendi ülkene hizmet etmek.

+ Üniversiteli misin bilmiyorum sanırım değilsin saydığın üniversitelerde kaliteli bir mühendislik okuduktan sonra 3 milyar falan almazsın. Kendi üniversitem için söyleyeyim Aselsan'ın önceliği Bilkent ve ODTÜ. Yani hiç iş bulamasan bile Aselsan'da 5 milyar zaten seni bekliyor.

Kaldı ki bu üniversiteye bağlı olduğu kadar senin donanımına bağlı tıpkı bilgisayar gibi. Senin içinde GTX 1080 varsa, i9 u yerleştirdiysen istediğin fiyata çalışırsın.
    Bilkent'te okuyorum ama saydığın 3 milyarı öğretmen bile alıyor bugün, burada kendine bir şeyler kattıktan sonra okulun etiketi zaten maaşına 1,2 milyar fazladan koyuyor.

Gitmediğin yere yafta yapıştırma derim. BAU dediğin yer yıllar evvel söndü sen Bilkent'e laf atıyorsun :) Kazan gel, sonra değiyor mu değmiyor mu kendin gör.

• Aile orta halliyse ekonomiyi mahvedersin ailen ses etmez ama onları çok zora sokarsın.
    Aile çok zenginse KOÇ ya da BİLKENT'e gidilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackberrypink

Koç hariç değmez bana göre Bilkent Tobb yarı bursluysa olabilir ama tam değmez

Tobb yari bursluya katılıyorum ama Bilkent nasil değmez hocam insaf ya. Muhendisliklerinin yari burslulari siralamadi ilk 10k nin icinde yer alıyor. Hem%1 lik dilimin icinde olcan hem de senelik 15k para vercen okula. Millet mal mı o kadar iyi siralamalar yapip versin o parayı?
  • Fakir gibi düşünüp değmez diyorsunuz

Adamın zaten parası var gelecekte de olacak neden harcamaktan çekinsin ki ?
  • Felina. kullanıcısına yanıt
    ben tmde aksilik olmazsa ilk 500de olucağım halde bilkente 15k vermeyi düşünen malım da ondan dedim mühendislik hakkında fikrim yok ama 10binde olup para vermeye yazık cidden.Siz Bilkent paralı için değer mi diyorsunuz onu anlamadım nasıl değmez derken?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackberrypink

ben tmde aksilik olmazsa ilk 500de olucağım halde bilkente 15k vermeyi düşünen malım da ondan dedim mühendislik hakkında fikrim yok ama 10binde olup para vermeye yazık cidden.Siz Bilkent paralı için değer mi diyorsunuz onu anlamadım nasıl değmez derken?

Hocam ayni seyleri demişiz de ekstra ben diyorum ki tobba senelik 30 bin verilmez ama bilkente verilebilir bence. Yani ülkede o parayi hakeden bir kac vakiftan biri çünkü. Nisantasi Çankaya Üniversitesi gibi üniversitelere göre

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Felina. kullanıcısına yanıt
    bir devlet yada orta seviye bir özel burslu tutmuyorsa mantıklı tabiki
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.