Merhabalar arakdaslar arkadasımın bana bakmam icin getirdigi laptop sanırım bir tur virus bulasmıs ve kısıtlı kullanıcıya donmus kullanıcı. guvbenli modda actıgımda administrator da kısıtlıydı. bununla kalmayıp dvd surucu ve denetim masası dda kapalıydı. Rootkit suphesi ile birkac program yukledim bilgisayar briaz olsun kendine gelmisti fakat yinede surekli mavi ekran hataları vs.. belgeleri kurtarmak isedim flash disk ile masaustundekileri aldım fakat belgelerim klasorunu alacaksken bilg yeniden kilitlendi ve actıgımda sanki windows u yeniden kurmus gibiydi belgelerim klasooru bile bombostu. sonra c:\documents and settings den baktıgımda kullanmakta oldugumuz x kullanıcısının belgelerime girilmemekte onun yerine x.x.892374 ttarzında yeni bir klsor olusturulmus o da bombos. bir tavsiye uzerine yine flash diskten knoppix kurdum bu linux pendirve sanırım onunla kurtarabilecegim soylendi. bende laptop a kurdum fakat masaustunden bir tek bir explorer gibi birwsaeye giriliyor ve oradanda bir suru klasor (bin,rot,boot) vs falat normal c e ulasamıyorum belgelerimi kurtarmaya calısıyorum lutfen acil yardıma ihtiyacım var nasıl ulasabilirim belgelerime
nasıl yani ? Elinin altında cd yazıcısı olan bir bilgisayarınmı yok.Sana getirilen dizüstünün cd okuyucusumu bozuk ?
arkadasım calısıyordu dedi virusten sonra calısmıyormus ama bozuk da olabilir bilmiyorum sonuc itibari ile laptop un biosundan boot olarak cdroom uda secemiyorum cdroom iptal o yuzden formatıda nasıl atacagımı bilmiyorum ama format atmadan once belgelerime ulasmamız lazım
parcifal: cd yi biostan secemiyorsan, belki usb yi secebiliyorsundur. sse nin tavsiye ettigi slax6 yi usb ye kurabilirsin ama bilgi birikimine gore zaman alabillir, onun yerine indirecegin slax5 i usbye kurabilecegin hazir bir windows programi var. MySLAX Creator: http://myslax.bonsonno.org/download.php
neticede slax5 ve "MySLAX Creator" i kullanarak usbflashdiskden calisan slax linux elde etmis olursun. Elde ettigin usbflashdisk i laptopa takar, bilgisayari usb den açarsin. Sonrada erisemedigin tüm dosyalara erisip usb ye kopyalayip yedeklersin.
not: "MySLAX Creator" i slax6 da denemedim, lakin slax5 icin yapildigini bildigimden garantili yol yazayim dedim.
Slax
yardımın ve acıklaman icin tesekkur ediyorum. fakat ben zaten bilgisayarı acabiliyorum. benim su an ki sorunum formattan once eski belgelerime ulasmak orada duruyorlar ama tıkladıgımda dosya bozuk ibaresi ile karsılasıyorum
parcifal: sorununu tam anlayamasamda aklimdaki bir kaç seyide soyliyim belki bir ise yarar.
1) partition magic gibi programlar ilk calistiklarinda diski kontrol eder ve sorun varsa uyari verir, ayrica calisirken hizli kontrolde bisi bulamazlarsa calistiktan sonra tam kontrol yapabilirsin, belki diskinde ufak bir ayar hatasi vardir ve bu sorun bundan kaynaklaniyordur. 2) Easy Recovery gibi programlarla cozulecek bir arizan vardir belki. 3) Bir tür şifreleme durumu olabilir ve dosyalara erisim engelleniyordur.
partition magic'in dos disketi ile calisan versiyonu mevcut, yazilim forumunda ghost11 konu basliginin altinda musadilek arkadasimizin verdigi ghost11 in icinde bulunuyor. ayrica partition magic usbflash disklerde ariza görme eyliminde ama yaniliyor, en güzeli pqmagic i calistimadan once usb yi cikar yada usb flashinda hata bulup duzelteyimmi die sordugunda hayir de. (Tek kusurudur, gözünde büyümesin)
yazilim forumunda easyrecovery de mevcut. (disketten calisan versiyonu da bulunuyor, biraz arama ile rahatlikla bulabilirsin)
iyi şanslar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme