Şimdi Ara

knight online mı kumar online mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu mesajı yazmadan önce çok düşündüm.Bazılarına yararlı olabileceğini düşündüğümden tepki olsa dahi yazmaya karar verdim.Önce bir iki ayet paylaşmak istiyorum sonra sözü nereye vardıracağımı göreceksiniz.Sabırla okumanızı rica ediyorum.

(Maide 90)
    Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.

(Maide 91)
    Şeytan içki ve kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi, Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçtiniz değil mi?

Bunları yazdıktan sonra gelelim neden kumar online dediğime...biliyorsunuz ki Magic Anvil diye morodon isimli beldede bir cihaz var.Bu belli bir şans yüzdesi ile size item basma oranı veriyor.Siz de itemlerinize + ekliyorsunuz;ancak birçok kişi de bilir ki oyunu oynayanlar reelden gb ismi verilen oyun parası satın alıyorlar.Yani gerçek para kullanıyorlar.Bu para ile aldıkları item ve benzeri eşyalara şansa + basmaya çalışıyorlar;fakat anvil bu geçiremezsen sana geçiririm diyor ve başarısız bir upgrade işleminden sonra elinizde hava kalıyor.Tıpkı kumar gibi değil resmen kumar;çünkü gerçek para kaybediyorsunuz.Diğer taraftan ben gb almam diyen arkadaşlar...pazar kuruyorsunuz;oyunu saatlerce,günlerce,haftalarca oynuyorsunuz ve item çıkarıyorsunuz,para kasıyorsunuz.Sonra da bazen herşeyinizi,bazen kazandıklarınızın bir kısmını Magic Anvilde heba ediyorsunuz.Yani çalışıyorsunuz ve çalışmanız karşılığını gene kumara yatırıyorsunuz.Bunları yazdım.Kimisi çıkıp dinle ne alakası var diyebilir.Yukardaki ayetlerden açıkca anlaşılacağı gibi Allah şeytanın aranıza düşmanlık sokmak istediğini sölüyor.Oyuna bakın dediğimi daha rahat anlıyacaksınız.(birbirini soyan arkadaşları hatırlarım çevremden) Aşağıdaki resim herşeyi anlatıyor aslında...Magic Anvilin de dediği gibi: "hala devam edicek misin?"

knight online mı kumar online mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 18 Nisan 2012; 18:23:02 >

• geçseydi ses yoktu:)
  • versek simdi eline +9 wrinom koşa koşa gelirsin
  • Hadi geçme şansı %100 olsaydı.O zaman oyun PVP'ye dönerdi.Bana göre şans meselesi kumar ile alakası yok.Eğer zoruna gidiyorsa gideceksin pazardan itemi satın alacaksın.Bu kadar basit?
  • Bunun kumarla ne alakası var?
    Gerçek ile oyun arasındaki farkı ayırd edemeyecek kadar kendini kaptırmışsın yazık..
  • 5li bug yapana 1m
    5li bug yapana 1m
    5li bug yapana 1m
    5li bug yapana 1m
    5li bug yapana 1m
    5li bug yapana 1m
    5li bug yapana 1m
  • quote:

Orijinalden alıntı: koray_mat

Bunun kumarla ne alakası var?
    Gerçek ile oyun arasındaki farkı ayırd edemeyecek kadar kendini kaptırmışsın yazık..

Katılıyorum, oyuna gerçek para yatıran çok az kişi var zaten Türkiye'den. Tamamen şans meselesi..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    online oyun oynayan var mı
    4 yıl önce açıldı
    Knight online Hakkında herşey
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Buraya giren 1 kardeşim bile dediklerimi okuyup idrak ederse bahtiyar olacağım.şahıs değil fikir hedef alınır.lakin yorum yapanlar bunu gözden kaçırmış anlaşılan.cevap vermek dolayısı ile gereksiz.kafaları karıştırdıkları için tekrar ifade ediyim.cebinizden bişe harcasanız da harcamasanız da zaten ömür sermayesini harıcıyorsunuz.bir hiç uğruna..
  • türklerin online oyunlara bakışına hastayım ztn ko'da daha bi hayran oldum. 12-15 yaş arası çocukların muhabbeti, ks ile lvl almaya çalışma, koxp ve diğer hackler. aklı olan para yatırmaz eğlencesine takılır bu oyunda ama kumar fln diye düşünmek de çok yanlış. kendi charın için para harcıyorsan zevk için para harcamış olursun yanlış bişey yok. itemleri gerçek para için satıyosan da kar amacıyla hareket ediyor bu da bi nevi ticaret zaten :)
  • Bir anvil bugu filan bulsan şeyine bile takmassın bu yazdıklarını
  • Şunları da ilave edelim.Alan razı veren razı dinle ne alakası var diyebilecek kardeşlerime de şu Allah'ın ayeti (Müminler için sadece) kafi gelir:

(Müminun 3)
    Onlar, 'tümüyle boş' şeylerden yüz çevirenlerdir.

Zamanınız en değerli sermayeniz.iş yerinde ne karşılığı size para ödüyorlar?
    evet cevabı basit.kafası bu oyunla bulanmamış gençler size sözüm yol yakınken bırakın bu işi.bakın senelerını bu yolda tuketen abileriniz var.kendileri yazıyor şu kadar zamandır ass,mage..vs kulanıcısıyım diye.değer mi? okuyun kendinize göre bir fikir çıkarın yazdıklarımdan.zamanınızı role playing gamelerde öldürmeye değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snaket900

Şunları da ilave edelim.Alan razı veren razı dinle ne alakası var diyebilecek kardeşlerime de şu Allah'ın ayeti (Müminler için sadece) kafi gelir:

(Müminun 3)

evet cevabı basit.kafası bu oyunla bulanmamış gençler size sözüm yol yakınken bırakın bu işi.bakın senelerını bu yolda tuketen abileriniz var.kendileri yazıyor şu kadar zamandır ass,mage..vs kulanıcısıyım diye.değer mi? okuyun kendinize göre bir fikir çıkarın yazdıklarımdan.zamanınızı role playing gamelerde öldürmeye değmez.

Kendi terim ile kazandığım parayı ister yakarım ister ise çöpe atarım.Seni ilgilendirmez.

• Şu da son yazım olsun bizim işimiz emr-i bil maruf nehyil anil münker.karar özgür irade sahiplerinindir.her söze tahammülümüz vardır hakaretimiz yoktur.baştan aşağı yazılanları okursanız hakaretten başka bişe olmadığını görürsünüz yazılarıma.dişe dokunur tek bir eleştiri yok.gerçek belli.yukardaki yazıyı okuyanların vicdanlarına hitabım...inşAllah bir kişiye dahi fayda verirse ne mutlu.herkeze hayırlı forumlar...
  • Artık oyunu nerden tutup karalasak diyorlar yahu. Ne alakası var bunun kumarla? Gerçek hayattan birşey mi kaybediyorsun? Birinden birşeyi zorla mı alıp,veriyorsun? Hayır. ITEM DEDİĞİNİZ ŞEY BİRER RESİM. Bi' oyunu karalamak için bu kadar gereksiz ve saçma şeyler bulmanın anlamı yok. Ortada kumar gibi birşeyde yok. Şu oyunu bile dine çekiyorsunuz yani yuh diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xaerk

quote:

Orijinalden alıntı: snaket900

Şunları da ilave edelim.Alan razı veren razı dinle ne alakası var diyebilecek kardeşlerime de şu Allah'ın ayeti (Müminler için sadece) kafi gelir:

(Müminun 3)

Kendi terim ile kazandığım parayı ister yakarım ister ise çöpe atarım.Seni ilgilendirmez.

Benim tipim birine benziyorsun.Yani bende para alırsam ister çöpe atarım istersem yırtıp yakarım

• paran varsa İstanbul
    paran yoksa Islandur
  • Zikir team hazir mi :D bu ne arkadas fetva felan verseydin hutbe oku da iki dinleyelim knight oynadiginiz zamaninizi namaz kilmaya harcasaydiniz simdi hepiniz birer mumin olurdunuz :D:D
    Edit: bunu yazarken ne dusundun de yazdin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pere -- 22 Nisan 2012; 0:27:19 >
  • Namazını kılacak adam her halükarda kılar zaten bu tarz şeyleri oyuna bağlamamak lazım iş kumar işi değil şans işi şansın dönerse zengin oluyorsun işte
  • Bir kaç şeyin üzerinde durmak elzem oldu.

1-Güzel kardeşim sen oyunu bıraksan ne olur bırakmasan ne? bana bunun ne faydası var? bır zarar ya da kar sağlıyabılır mıyım oyunu bırakmandan ben? "Senden ne teşekkür ne de bir menfaat güdüyorum.benim ücretim Allah katında"(İnsan 9)
    2-Kumar zaten şans oyunlarına verilen isimdir.para kaybedersin.şeklinin değişmesi kumarı kumar olmaktan çıkarmaz arkadaşlar.
    3-Namaz emirdir yasak değil.Ben bir yasağın ihlalini ortaya koydum burda.Hepsi o.

Arkadaşlar boşuna bu topici kirletmeyin eğer yazdıklarıma kanaatiniz menfi ise.İsteyen öğüt alsın isteyen almasın.özgür irade diye bişe var.
    Bakın sölediklerimi hep ayetlerle ifade ediyorum.Heva ve hevesimle konuşmuyorum.kimseye hakaret etmedim.kimseyle alay etmedim.bilgi varsa zaten bunlara gerek yok...
    En sevdiğim ayetlerle bitiriyim şu yazıyı da:

(Kamer 17,22,32,40)
    Andolsun biz Kur’an’ı öğüt alınsın diye kolaylaştırdık. (Ondan) öğüt alan yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 23 Nisan 2012; 21:14:47 >

• Dostum saçmalamışsın din ile böyle aptal bir oyunun kurallarını yorumlamak dine hakaret olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.