Şimdi Ara

KM saati sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çin'den aldığım heves giderme amaçlı kilometre saatini bisiklete yüklemeyi bir türlü beceremedim. Sanırım tekerlek boyutları benim tekerlerime uygun değil. Tecrübeli arkadaşlardan bu konuda yardım bekliyorum. Lastiğin üzerinde;

52-584
    650-52B
    27.5x2.10

ölçüleri bulunmakta. Kilometre saatinin kullanma klavuzu aşağıdaki resimde bulunmakta. Şimdiden herkese teşekkürler.
     KM saati sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usbehci -- 30 Haziran 2017; 12:47:38 >

• Soldakiler yol ve sehir bisikleti lastik olculeri, sagdakiler ise dag bisikleti olculeri. Anladigim kadari ile bu alet 16-26 inch olculerini destekliyor. Yanlis almissiniz sanirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Victor Branco V kullanıcısına yanıt
    Benim koyduğum tablo satıcının açıklamalarında yoktu, bende bir sorun olmayacağını düşünüp aldım. Bir site buldum orada lastik değerlerini verip gerekli kodu alabiliyorsunuz, site bana 2161 kodunu verdi. Az önce 23 km'lik bir deneme yaptım ve telefonda cycledroid programıyla takip ettim. Telefon 250m daha az ölçtü, bunu da yolda giderken hafif sağa sola doğru aldığım mesafeye yordum. Kısacası bana doğru gibi geldi.

Ayrıca ilk kazamı da yapmış bulundum. Geri gelen bir doblo az kalsın altına alıyordu beni. Şoför kısa boyluydu beni farketmedi galiba. Arka teker ve aktarıcı hafif yamuldu, bende hasar yok çok şükür. Yarın kendim halletmeye çalışacağım ama tamirci yolu kesinlikle görünüyor.

• Bende Çinden aldım şuan yolda. Seninkinin aynısının internette Türk biri tarafından yapılan ayarı vardı. Ama ben bunun çalışma mekanizmasını anlamadım eğer sadece teker ölçüsü giriyorsak yanlış ölçer çünkü jantın ne kadar iç ya da dış kısmında olduğuna göre ayar değişecektir.

• They Killed Kenny kullanıcısına yanıt
    Galiba sizin de ilk km saatiniz olacak. Ben de nasıl çalıştığını bilmeden önce böyle düşünüyordum ama durum farklı. Saate girilen kod mm cinsinden değermiş, en hassas ayarın bu saatteki gibi dört haneli sayıyla gerçekleştirildiğini okudum. Tekerdeki mıknatısı her algılayışında bir tur atmış oluyor, hız =yol/zaman olduğundan anlık hızı da belirleyebiliyor. Geriye sadece cihazın ne kadar hassas olduğuna ve tekerin basıncına göre hata payı kalıyor. Aslında en iyisi mekanik olanlar, en hassas ölçümü onların yaptığını düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Usbehci

Galiba sizin de ilk km saatiniz olacak. Ben de nasıl çalıştığını bilmeden önce böyle düşünüyordum ama durum farklı. Saate girilen kod mm cinsinden değermiş, en hassas ayarın bu saatteki gibi dört haneli sayıyla gerçekleştirildiğini okudum. Tekerdeki mıknatısı her algılayışında bir tur atmış oluyor, hız =yol/zaman olduğundan anlık hızı da belirleyebiliyor. Geriye sadece cihazın ne kadar hassas olduğuna ve tekerin basıncına göre hata payı kalıyor. Aslında en iyisi mekanik olanlar, en hassas ölçümü onların yaptığını düşünüyorum.

Neden yanlış düşündüğümün farkına şimdi vardım Aynı şekilde benimde ilk saatim merakla bekliyorum bakalım nasıl olacak? Ortalama hızımı merak ettiğim için alıyorum sırf benimki de kablosuz bazen iletişim sorunu filan oluyor diyorlar ama umarım olmaz 28inç jant biraz büyük ama sorun çıkmaz diye umuyorum. Birde çok piş yemiyordur umarım

Pili takip etmeniz gerekli yoksa kopmalar olur, bu yüzden kaliteli pil kullanmalısınız. Haliyle kabloluya göre daha fazla harcar :)

Benim saatteki tek hoşnutsuzluğum sıfırlama yaparken odometre ve saat hariç herşeyi sıfırlaması. Keşke sadece seçili olan ayarı sıfırlasaydı. Acaba diğer saatlerde de böyle mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bisiklet Km saati İnç ayarı
    12 yıl önce açıldı
    Megane 2 saat problemi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Pili takip etmeniz gerekli yoksa kopmalar olur, bu yüzden kaliteli pil kullanmalısınız. Haliyle kabloluya göre daha fazla harcar :)

Benim saatteki tek hoşnutsuzluğum sıfırlama yaparken odometre ve saat hariç herşeyi sıfırlaması. Keşke sadece seçili olan ayarı sıfırlasaydı. Acaba diğer saatlerde de böyle mi?

Ben kablolu almışım şimdi gelince fark ettim Sıfırlama olayına bakmadım ama hiç sıfırlama yapmam herhalde bende birde belli bir sürede sıfırlama var tek geziyi tutuyor diyor denemedim ama. Bir de jant montaji kafama takıldı bu mıknatıslı zımbırtısı var ya janta geçecek 2 delik var ama jant teli 1 tane. O yüzden teki boşta kalıyor acaba yüksek hızda filan yerinden oynar mı? Elle değince filan dönüyor çünkü.

Benimki janta tek çentikle oturuyor, zorlarsan dönebilir sadece. İki jantın birleştiği yere göre ayarlamaya çalışın, yamuk dursa bile yeterince yakın olunca okuyor, benimki yamuk duruyor mesela.

Sizinki tek gezi tutuyorsa bence güzel bir özellik. Diğerlerini sıfırlamak için maksimum hızı da sıfırlıyorum her seferinde, kitapçıkta da hepsinin birlikte sıfırlandığı yazıyor. Rica etsem aldığınız saatin linkini paylaşır mısınız? Bendeki bozulursa ileride aklımda olsun bu sizdeki model.

• quote:

Benimki janta tek çentikle oturuyor, zorlarsan dönebilir sadece. İki jantın birleştiği yere göre ayarlamaya çalışın, yamuk dursa bile yeterince yakın olunca okuyor, benimki yamuk duruyor mesela.

Sizinki tek gezi tutuyorsa bence güzel bir özellik. Diğerlerini sıfırlamak için maksimum hızı da sıfırlıyorum her seferinde, kitapçıkta da hepsinin birlikte sıfırlandığı yazıyor. Rica etsem aldığınız saatin linkini paylaşır mısınız? Bendeki bozulursa ileride aklımda olsun bu sizdeki model.

Sizinkiyle kullanım klavuzu aynı çokta farklı değil yani büyük ihtimal aynı yerde üretiliyordur. Benimki çok yakın olmazsa okumuyor yamukluk mesele değilde yakın olması gerekiyor birde ben amatör olunca yukarı bağladık bantlı olunca sökmem artık

https://m.banggood.com/INBIKE-528-Wired-Bike-Computer-Waterproof-Backlight-Digital-Speedometer-Cycle-Velo-Computer-Odometer-p-1159427.html?rmmds=orderdetail

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.