Şimdi Ara

klimalara hepa filitre takilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir kaç gündür klimalara neden hepa filitre takilmasin diye dusunuyorum klimanin performansı düşer mi bilmiyorum fakat takilmis olsa hem makinay tozdan korur hem de bize biraz daha temiz hava verir bu konuda fikri olan veya boyle birşey varsa biraz bilgi verirse harika olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sabanoz

Bir kaç gündür klimalara neden hepa filitre takilmasin diye dusunuyorum klimanin performansı düşer mi bilmiyorum fakat takilmis olsa hem makinay tozdan korur hem de bize biraz daha temiz hava verir bu konuda fikri olan veya boyle birşey varsa biraz bilgi verirse harika olur

Ben yaptım, sonuçtan memnun kaldım. kasnağa, çerçeveye filan gerek yok

İlk önce filtreyi evaparotör ile üzerindeki plastik kapağın arasına yerleştirdim. Böyle yapınca dışarıdan görünmedi ve yerine sımsıkı oturdu fakat soğutma modunda evaparatöre temas ettiği için toplanan nemi fitil gibi çekip ıslandı. Hava akımını çok engelledi eğer böyle devam etseydi filtredeki tozla birleşen nem çamurlaşıp hava akımını iyice bozacaktı. Bu yerleştirme şekli ısıtma modunda hala denenebilir.

Sonra filtreyi klimanın dışına, giriş mazgalının üzerine yerleştirip kenarlarından kalın şeffaf bantla bantladım. Bant gayet kalıcı ve problemsiz oldu. Klimanın üst tarafında kaldığı içinde çok göze batmadı. Ben hissedilir bir ses artışı veya soğutma performans düşüşü hissetmedim.

Fakat teorik olarak bakıldığında bu uygulama klimanın hem maximum kapasitesini biraz (çok değil) düşürür ve veriminide biraz azaltır. Uyduruyorum, 12000 BTU klima 11500 BTU max olur ve COP 3,6 dan 3,5' e düşmüş gibi olur (Bu değerler sallamadır bunlara bakıp hesap yapmayın). Avantajına bakıncada evaparatör finleri temiz kalacağı için kirlenmeye bağlı performans düşüşü olmaz. buda artı bir noktadır.

Bu tür bir uygulama yaparsanız fan hızını düşük tutmaya çalışın. Böyle yaparsanız hem klima filtrenin varlığını daha az hisseder, verimi kapasitesi daha az düşer, hemde HEPA filtre daha çok ve küçük boyutlu tozlarıda yakalar.

Ben bundan memnun kalmıştım. Filtrede toplanan tozu görünce sizde bir daha bundan geri dönmezsiniz.

Tabii, kumaş gibi, metre hesabıyla HEPA filtre bulabilmeniz lazım. Filtrenin hava akış yönüne dikkat edin ters yapıştırmayın.

Bunu hava temizleme cihazları başlığındaki aynı soruya cevabımdan kopyaladım.

• Satilan bir marka hepa filitre var mi? onemli olan klimanin teknik özelliğine bir zarar gelmesin tozu tutan bir hepa filitre en iyi hava temizlemedir kanimca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabanoz

Satilan bir marka hepa filitre var mi? onemli olan klimanin teknik özelliğine bir zarar gelmesin tozu tutan bir hepa filitre en iyi hava temizlemedir kanimca

Maalesef, bugünlerde filtre malzemesi alabileceğiniz bir yer bilmiyorum.

"Hava temizleme cihazları" başlığı konusu altından devam edelim isterseniz, ikiye bölünmeyelim.

http://forum.donanimhaber.com/m_8915522/mpage_11/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.