Şimdi Ara

:::KLİMA YARDIM..24000 VEYA 12000lik:::

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  :::KLİMA YARDIM..24000 VEYA 12000lik:::

Arkadaşlar evime klima almak istiyorum.2 tane klima kesif elemanı evime geldi.
    ikiside ayrı çözüm ürettiği için kararsız kaldım.evim toplamda 100 metrekare ama ben belirli
    bölümleri sogutmak istiyorum.
    Öncelikle salon bölümünde pek oturulmuyor, ama geciş için kullanılıyor.günün büyük bölümü
    oturma odasında geçiyor.
    Evin sabah yatak odası, akşam ise oturma odası güneş görüyor.
    oturma odası ile çocuk odası arasında pencere bulunmakta...
    bu bilgilendirme dahilinde ...............

PLAN 1 e göre: klima salona 2400lik konulacak tüm ev sogutulacak... klima ile oturma
    odası arasındaki mesafe beni endişelendiriyor.çünkü mesafe uzun ve yakıt artacak

PLAN 2 e göre: oturma odasına 12000lik ve yatak odasına 1200lik 2 tane klima takılacak
    tüm evin soğuması saglanacak.gerekirse sadece yatak odasındaki klima gece calışacak.
    Az kullanılan salon gerek görülürse iki klima ile sadece 3-4 derece düşmesi saglanacak.
    günün büyük bölümü tek klima çalışacak..

plan 2 bana daha mantıklı geliyor, ama oturduğum odada klima carpması gibi nedenlerden
    hasta olmak beni korkutuyor.

ustalar sizce hangisi mantıklı? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

:::KLİMA YARDIM..24000 VEYA 12000lik:::

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impatix -- 15 Eylül 2010; 23:56:13 >

• PM
  • 2. plan tabi ki daha mantıklı.yatıcagın zaman yatak odasını calıştırırsn oturcagın zaman kapa kapıyı oturma odasını aç klimayı hem tasarauf etmiş olursun.Ayrıca klima çarpması demişisin yukarı dogru ayarlarsan en yavaş kademede hiç bi şekilde rahatsızlık duymazsın.
  • Önceliğiniz soğutma ise,salona 12 lik klasik,En güzeli Airfel Turkuaz,odalarada 9 luk gayet yeterli olur.Bu tarz en konforlu ve tüketimde en hesaplısı olur.

Isıtma da çok önemli dereseniz,Salona Zibro 1735 veya SP 2041,odalara S1731 olabilir.

Bir alternatifte şu olur,ki bana göre en ideali Salon Zibro SP 2041,odaya da SP 1735 veya 1731, günlük 12 saat açık kalsın yazın soğutmada 50-60 tl,Kışın ısıtmada 100-125 Tl aylık giderle evin her yerinde rahat edin.

Ha derseniz ki alımda ekonomik olsun Airfel turkuaz veya Artful 18 lik salona ,oturma odasınada 9 luk veya 12 lik tüketiminiz %30-40 max.artar

Zibro İnv. seçeneğinde yaklaşık maliyet 4000 Tl iken Airfel Turkuaz la 2500 TL civarı tutar.Karar sizin...
  • Plan 2 daha mantıklı 2 ayrı 12000 lik klima tek 24000 likten herzaman daha avantajlıdır.
    Ayrıca tek yerden değil 2 yerden işlemini görcen ve istediğin takdirde teke düşürebilcen
    marka model konusunda ise birol hocam'ın dediklerini de dikkate alabilirisin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.