Şimdi Ara

Klima temizligi cok kolay.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 25 Ağustos 2010; 22:34:31 >

• Çoğu servis zaten fanıda temizlemiyor. Ben bu işi finler tıkanıcak seviyeye gelmeden isopropanolle yapıyorum. %50 lik sulu çözelti hazırlıyorum (%50 isopropil alkol %50 su az miktar amonyak) bakteri koku vesaireden eser kalmıyor zaten sık yapınca kir birikimide olmuyor. Deterjan gibide değil bir süre sonra tamamen uçuyor zaten arkadaşın dediği gibide finler soğutma modunda otomatik kendilerini saf su ile yıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kardelen G.

Çoğu servis zaten fanıda temizlemiyor. Ben bu işi finler tıkanıcak seviyeye gelmeden isopropanolle yapıyorum. %50 lik sulu çözelti hazırlıyorum (%50 isopropil alkol %50 su az miktar amonyak) bakteri koku vesaireden eser kalmıyor zaten sık yapınca kir birikimide olmuyor. Deterjan gibide değil bir süre sonra tamamen uçuyor zaten arkadaşın dediği gibide finler soğutma modunda otomatik kendilerini saf su ile yıkıyor

Kullandiginiz urunu biraz daha acarmisiniz? Nereden temin ediyorsunuz bu urunu? Birde asil kokuya neden olan yer fan bolumu diye biliyorum, bunun icin nasil bir temizlik yapiyorsunuz?
  • aslında her ay yapılmalı. sonuçta bakteriler birikiyor. ama ihmal ediliyor çok. bence faydalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yelken85

quote:

Orijinalden alıntı: Kardelen G.

Çoğu servis zaten fanıda temizlemiyor. Ben bu işi finler tıkanıcak seviyeye gelmeden isopropanolle yapıyorum. %50 lik sulu çözelti hazırlıyorum (%50 isopropil alkol %50 su az miktar amonyak) bakteri koku vesaireden eser kalmıyor zaten sık yapınca kir birikimide olmuyor. Deterjan gibide değil bir süre sonra tamamen uçuyor zaten arkadaşın dediği gibide finler soğutma modunda otomatik kendilerini saf su ile yıkıyor

Kullandiginiz urunu biraz daha acarmisiniz? Nereden temin ediyorsunuz bu urunu? Birde asil kokuya neden olan yer fan bolumu diye biliyorum, bunun icin nasil bir temizlik yapiyorsunuz?

Ben yeni klimama yapıyorum eskisine fayda etmedi yağlı yapışık kirler vardı çünkü. Benim amacım bu klimada kirlerin o hale gelmesini önlemek. kimya malzemeleri satan yerlerde bulunuyordur elimde olduğu için kullanıyorum ben. İsopropanol bakteri virüs demeden hallediyor zaten kokuyuda bakteriler yapıyor. Etkin dozu %50-%70lik çözeltidir. Fan bölümü kirlendiğinde bakıcaz artık bi çözüm yolu...

• Merhaba arkadaslar bende kendim yapıyorum bakımı fakat iç üniteyi komple söküp elektronik kısımları poşetle kapatarak, iç ünitenin altına poşet açarak komple bakım yapıyorum iç evap. ve fan komple cillop oluyor. Kaliteli mutfak yağ çözücüyü 1e 2 oranında sulandırıp püskürtüyorum... Biraz amatörce olabilir fakat daha önce yaptırmış oldugum bakımlara bakılırsa daha özenli ve güzel oluyor... İlgilenenler için linki aşağıya yapıştırdım tıklayın... Klimanın oldugu kısımda mutfak salon bir olduğundan yemek buharından kokusuna kadar herseye maruz kalıyor yaklasık 3 ay önce yapmıştım bu kir 3 aylıktır fanda orta seviyede pisti;

http://s938.photobucket.com/albums/ad227/SAMET007TR/KLIMA%20BAKIM/

NOT: Yapılan hareket tamamen garanti kapsamı dışına alabilir cihazınızı kötü bir durum yaşarsanız... Benim cihazımın garantisi bitik, cihazı artık iyi tanıyorum vede elim biraz bu işlere yatkındır. Zor meşekkaktli bir iştir, garantisi devam eden arkadaslar lüften servis çağırıp heryerini en küçük noktasına kadar temizletsinler. Kendim yapabilirim diyecek arkadaslara örnek olması açısından paylaştım yoksa elektronik kısım ve flap motoruna su deydimi işler karışır benden söylemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 25 Ağustos 2010; 20:57:01 >

• helal be iştebudur eline saglık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsa -- 25 Ağustos 2010; 20:47:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.