Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (375. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
57.242
Cevap
703
Favori
4.432.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR ERZURUMDAKİ ECZANEMİZİ ISITMAK İÇİN KLİMA ARIYORUM, ECZANE 40 M2. BURAYI ERZURUMUN ÇETİN SOĞUĞUNDAN NASIL ISITABİLİR BAZEN DIŞARISI -29. 30 OLABİLİYOR. İŞ YERİNİN ISI YALITIMI O KADAR İYİ DEĞİL. NE TAVSİYE EDERSİNİZ ? ELEKTRİK FATURASININ ÇOK KABARTMAMALI VE ELEKTRİK GİDİP GLEİNCE ÇALIŞMALI. LG-BEKO LAR SİZCE NASIL ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: postal58

    ARKADAŞLAR ERZURUMDAKİ ECZANEMİZİ ISITMAK İÇİN KLİMA ARIYORUM, ECZANE 40 M2. BURAYI ERZURUMUN ÇETİN SOĞUĞUNDAN NASIL ISITABİLİR BAZEN DIŞARISI -29. 30 OLABİLİYOR. İŞ YERİNİN ISI YALITIMI O KADAR İYİ DEĞİL. NE TAVSİYE EDERSİNİZ ? ELEKTRİK FATURASININ ÇOK KABARTMAMALI VE ELEKTRİK GİDİP GLEİNCE ÇALIŞMALI. LG-BEKO LAR SİZCE NASIL ?


    LG-Beko ile o sogukta isinamazsiniz. Klimalarda isitma isi ciddi bir istir, oncelikle 24.000 btu bir klima almaniz gerekir ve mutlaka iyi bir marka secmelisiniz. Bunlar Toshiba, Daikin ve Sharp olabilir (Mitsubishilerin o kadar soguklarda isitabileceklerini sanmiyorum). Elektirik tuketiminin az olmasi icin inverter bir model secmenizde yarar var. Ayrica modelleri incelerkende mutlaka teknik verilerini inceleyin ve klimanin max kac derece soguga kadar isitabilecegini okuyun.




  • msz-fd25va klimam 2 eylül perşembe günü takıldı klimamı otomatik fan hızında çalıştırırsammı daha az elektirik harcarım yoksa 1'e veya 2'ye mi atsam fan hızını.otomatikte odanın içini istenilen dereceye getirinceye kadar yüksek fan hızında çalışıyor.nasıl kullanmalıyım.lütfen kullananlar cevap yazsınlar.sürekli 1de çalıştırsam daha az elektirik harcar diye düşünüyorum hem daha sessiz.havalar şu an serin gittiği için sadece deneme amaçlı çalıştırdım.ALLAH nasip ederse bu kış kullanmaya başlayacağım.memnun kalacağıma inanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekor

    msz-fd25va klimam 2 eylül perşembe günü takıldı klimamı otomatik fan hızında çalıştırırsammı daha az elektirik harcarım yoksa 1'e veya 2'ye mi atsam fan hızını.otomatikte odanın içini istenilen dereceye getirinceye kadar yüksek fan hızında çalışıyor.nasıl kullanmalıyım.lütfen kullananlar cevap yazsınlar.sürekli 1de çalıştırsam daha az elektirik harcar diye düşünüyorum hem daha sessiz.havalar şu an serin gittiği için sadece deneme amaçlı çalıştırdım.ALLAH nasip ederse bu kış kullanmaya başlayacağım.memnun kalacağıma inanıyorum.


    Fanin hizli yada yavas donmesi cok fazla elektirik tuketimini etkilemez. Fan hizini otomatikte kullanmanizi tavsiye ederim. Dusuk fan hizinda odaniz cabuk sogumaz bu nedenlede komresor rolentiye gec gecer.




  • msz-fd25va fan hızı 1de iken zaten kompresör rolantide çalışmıyormu.otomatikte derecesini buluncaya kadar fan hızlı çalışıyor.dereceyi buldumu rolantiye düşüyor ama fan hızını 1e aldığım zaman daha sessizleşiyor.odayı otomatikte istenilen dereceye getirdikten sonra fan hızını 1e düşürsem nasıl olur.düşüncelerinizi bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sekor

    msz-fd25va fan hızı 1de iken zaten kompresör rolantide çalışmıyormu.otomatikte derecesini buluncaya kadar fan hızlı çalışıyor.dereceyi buldumu rolantiye düşüyor ama fan hızını 1e aldığım zaman daha sessizleşiyor.odayı otomatikte istenilen dereceye getirdikten sonra fan hızını 1e düşürsem nasıl olur.düşüncelerinizi bekliyorum.


    Kompresor ile klima ic unite faninin herhangi bir alakasi yok (en azindan ben oyle biliyorum). Diger turlu olsa zaten klimayi fan modunda calistirsaniz kompresor devrede kalir ve soguk hava uflerdi.
  • Mitsubishi Heavy SRK50ZJ-S (19790BTU) ve SRK35ZJ-S(13650BTU) modelleri nasıldır? Airfel bayii daha pahalı (Hiper İnverter SRK 35ZJX-S(14670BTU) ve SRK50ZJX-S(20470BTU)) modellerini seçmiştim, önermedi. Hiper İnverter modeller 6000 TL civarı idi. Onun yerine SRK50ZJ-S ve SRK35ZJ-S modellerini almamı önerdi. O kadar para vermemim doğru olmayacağını aradaki fiyat farkının (Yaklaşık 1400TL) elektrik faturası olarak 4-5 yılda kapanacağını söyledi. Klimaları ısıtma amaçlı olarak 40 ve 20 metrekare alanlarda kullanacağım.
  • sadece soğutması için 15 metrekare bir odaya hangi klişmayı önerirsiniz en önemli kriterim fiyat uygunluğu ve elektrik tüketimi az olması.yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr_luci

    sadece soğutması için 15 metrekare bir odaya hangi klişmayı önerirsiniz en önemli kriterim fiyat uygunluğu ve elektrik tüketimi az olması.yardımcı olursanız sevinirim.


    butce nedir?
  • 500-1000 tl arası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr_luci

    500-1000 tl arası


    Airfel Turkuaz Gold 9.000btu yada butceyi biraz arttirabilirsen arcelik inverter 90064 modelini oneririm.
  • neden arçelik inverter i öneriyorsun özelliği nedir?ben sadece soğutması için arıyorum inventer ısıtma ile alakalı değilmi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr_luci

    neden arçelik inverter i öneriyorsun özelliği nedir?ben sadece soğutması için arıyorum inventer ısıtma ile alakalı değilmi


    Sadece isitma ile alakali degildir. Inverter klimalar uzun sureli kullanimlarda normal A enerji sinifi klimalara gore daha tasarufludur.
  • üstadlarım ve klima alacak arkadaşlar bende klima konusunda kararsızları oynayan biri idim ancak sizlere buradan bir tecrübemi anlatayım ordu fatsada yeni yapılan bir bina kuzey cepheye bakan bölümde memur arkadaşlarım var bir tanesinde toshiba ras 13 skv var diğerinde carrier platinium serisi ikiside 12000 btuluk klima 2 klimada aynı cephede aynı metrekareye takılmış salona 21 metrekare civarı toshiba 25 derecede çalışırken oda sıcaklığı 23 civarı carrier 25 derecede çalışırken 26 derece civarı (1 saatlik çalışma sonrası) toshiba geçen kış 1 kez defrosa girmiş carrier en az 2 günde bir yada bir kaç kez defrosa girmiş toshiba mükemmel ısıtmış carrier biraz ılıkmış mış diyorum çünkü kışın deneme sırasında ben yoktum arkadaşlar öyle söylediler mitsubishi elektrik ve daıkın servisi buralarda maalesef yok mitsubishi heavy airfel servisi kimse memnun değil ahmet izmirli üstadım ikaz etmişti araştırdım bende toshiba ras 13 skv aldım ürün bu sabah geldi monte edildi ancak buralarda havalar ne sıcak ne soğuk deneme fırsatım olmadı tam manası ile çalıştırdığım anda sizlerle paylaşırım bence ahmet izmirli arkadaşın dediği gibi cop ve eer sine bakın vee en önemlisi çevrenizde kullananlara mutlaka danışınki ileride eyvah demeyin sonuçta 1 kez alacaksınız gelen servisin söylediğine göre bu klimayı 24 saat çalıştır eğer 80 liranın üzerinde elektrik faturası ödersen ürün benimdir dedi hatta 30 yada 40 lira fark ödersin gibi bir şey söyledi bunu kış bastırınca anlayacağız bakalım inşallah öyledir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: berceste052

    üstadlarım ve klima alacak arkadaşlar bende klima konusunda kararsızları oynayan biri idim ancak sizlere buradan bir tecrübemi anlatayım ordu fatsada yeni yapılan bir bina kuzey cepheye bakan bölümde memur arkadaşlarım var bir tanesinde toshiba ras 13 skv var diğerinde carrier platinium serisi ikiside 12000 btuluk klima 2 klimada aynı cephede aynı metrekareye takılmış salona 21 metrekare civarı TOSHİBA 25 DERECEDE ÇALIŞIRKEN ODA SICAKLIĞI 23 CİVARI CARRİER 25 DERECEDE ÇALIŞIRKEN 26 DERECE CİVARI (1 saatlik çalışma sonrası) toshiba geçen kış 1 kez defrosa girmiş carrier en az 2 günde bir yada bir kaç kez defrosa girmiş toshiba mükemmel ısıtmış carrier biraz ılıkmış mış diyorum çünkü kışın deneme sırasında ben yoktum arkadaşlar öyle söylediler mitsubishi elektrik ve daıkın servisi buralarda maalesef yok mitsubishi heavy airfel servisi kimse memnun değil ahmet izmirli üstadım ikaz etmişti araştırdım bende toshiba ras 13 skv aldım ürün bu sabah geldi monte edildi ancak buralarda havalar ne sıcak ne soğuk deneme fırsatım olmadı tam manası ile çalıştırdığım anda sizlerle paylaşırım bence ahmet izmirli arkadaşın dediği gibi cop ve eer sine bakın vee en önemlisi çevrenizde kullananlara mutlaka danışınki ileride eyvah demeyin sonuçta 1 kez alacaksınız gelen servisin söylediğine göre bu klimayı 24 saat çalıştır eğer 80 liranın üzerinde elektrik faturası ödersen ürün benimdir dedi hatta 30 yada 40 lira fark ödersin gibi bir şey söyledi bunu kış bastırınca anlayacağız bakalım inşallah öyledir

    Yaz çalışması mı kış çalışması mı.




  • kış çalışması dedi sanırım onuncu aydan sonra görebilirsin demişti burası gelişmekte olan il kapsamında ve 1 kwa 25 krş buda dikkate alınmalı sonucu sizlerle mutlaka paylaşırım
  • bu arada 25 krş tüm vergiler dahil yazmı kışmı sorusu eğer benim testimse geçen hafta çarşamba günü 15/09/2010 tarihinde ancak kışın denemesini arkadaşlar söylediler daha doğrusu kullanıp görmüşler carrier alan arkadaş biraz pişmandı kapı komşusu toshiba mükemmel ısıtma var dedi bende bu verilerle aldım inşallah pişman olmam
  • Kullanim kosuluna gore elektirik farki 80 TL den fazla odeyebilirsin. Yani servis biraz durumu abartmis.
  • ustam buralarda doğalgaz yok kömür odun ve fındık kabuğu yakılır buda yaklaşık 1500 lira maliyet demek bu durumda klima bu kadarda yakmaz sanırım 6 ay kış olur buralarda
  • Arkadaşlar Bende sadece soğutma amaçlı bir klima tavsiyesi istiyorum diğer yerlerde başım döndü çok fazla bilgi kirliliği var . oda özelliklerime gelince.
    28 m2 doğu ve güney cephe salonda tam boy iki adet pencere mevcut şu fransız balkon denilen tiplerden boydan boya . doğu ve güney cephede güney cephe saat 11 den akşam güneş saat:19:30 a kadar güneş alıyor Evde yalıtım mevcut bina daha 2 yaşında alacağım ürün çok pahalı olmasın gürültüsüz olsun ve en önemlisi dört yana hava salımı olsun airfeller için çok gürültülü ve servisindende şikayetçiler yerli marka arçelik nasıldır. kaç BTu gerekir. Teşekkürler.
    Bosch klimaların iç üniteleri çok şık biliyorum Fason yaptırıyor tavsiye edermisiniz.
    Ayrıca Klimayı Kışın almayı düşünüyorum fiyatlar ucuzlarmı. Bütçe en fazla 1,200 TL
  • 
Sayfa: önceki 373374375376377
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.