Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (301. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Forza Kartal , Forza Kartal Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 16 Misafir - 17 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.242
Cevap
703
Favori
4.432.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 299300301302303
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • pardon mitsu heavy için -15 yazmışım yanlış oldu -25 diye yazacaktım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet izmirli

    makineman kardeşim mitsu heavy -15 lerde çalışan cihazı yok ama mitsu electric vabh modeli, 25vabh ve 35vabh bu degerlerde çalışıyor diye yazıyor kataloğta.ama ben pek -25 lerde bir klimanın ısıtma yapabiliceğini sanmıyor split serilerinde.ne varki tam profosyonel olanlar -25lerde rahat çalışır.

    Evet Mitsubishi Electric de VABH serileri -25 de çalışıyor. Burada zaten -25 çok nadir görülür. Belki sene de 3 ya da 4 gece ancak -15 ler daha sık görülüyor. Aslında benim merak ettiğim -15C ye kadar çalışan klima -14C de ne kadar performans gösterebiliyor. Benzer olarak -25C de çalışabilen klima -14C de ne kadar performans gösteriyor. Bununla ilgili kesin bir bilgi edinsem kararımda kesinleşmiş olacak. Şu an bulunduğum iklimde ısıtma amaçlı kullanmak için elimde Mitsubishi Electric VABH modelinden başka alternatif görünmüyor. Çok ama çok kararsızım. Az değil 2500TL.




  • makineman kardeşim çok iyi bir araştırma yapman gerekiyor ama seninde dediğin gibi tek alternatif mitsu electric vabh modeli,birde git klimacılara danış derim ben
  • Arkadaşım gerçekten -15 de klima kullanımı rantabl değildir.Siz gazyağlı,Pellet yakıtlı ,doğalgaz veya kömür alternatiflerini düşünün.Pellet sobaları inceleyin Zibro nun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Arkadaşım gerçekten -15 de klima kullanımı rantabl değildir.Siz gazyağlı,Pellet yakıtlı ,doğalgaz veya kömür alternatiflerini düşünün.Pellet sobaları inceleyin Zibro nun.

    Şu anda soba, kömür, doğalgaz kullanma şansım yok. Ya LPG ya elektrikli ısıtıcı ya da klima ile ısınacağım. Hatta bir ara elektrikli kombi alıp sadece gece indirimli tarifede kullanıp gündüz lpg yakmayı da düşündüm ama elektrik kombi ucuz değilki 2000TL. Üstelik evin tesisatına aşırı yükleniyor. Hatta çoğu modelde trifaze elektrik gerekiyor. Ben de -15C klima kullanımının çok mantıklı olmayacağını biliyorum ama en azından -10 a kadar idare ederse bir odada benim için iyidir. Çekimserliğimin nedeni ise bu klimaların nominal kapasitesinin +7C şartları için verilmiş olması. Yani 3,5kwlık bir klima -10C de kaç kw ısıtma yapabilir. Günlerdir bunu araştırıyorum. Firmaların bayilerini, bölge müdürlüklerini genel merkezi, hepsini aradım. İçlerinde -15C de kapasitesi şu olur diyen çıkamadı. Sadece Mitsubishi Heavy genel merkezden öğrendiğim Hyper Inverter serisi cihazların -15C minimum çalışma sıcaklığında kapasitesinin sadece %10 azaldığı idi. 3,5kw cihaz -15C de 3,15kw verecek.Bu değer bana pek inandırıcı gelmedi. Eğer öyleyse gerçekten mükemmelin de ötesi olur. Fakat hiç ama hiç mantıklı değil. Pazartesi de MHI den arayacaklar Krigamine serisi ile ilgli. Bakalım onlar ne diyecek.


    Mbirol bey siz de örneğin Zibro'ya ait sıcaklığa bağlı performans değerleri mevcut mu? Örneğin -15C Zibronun 2035 modelinin performansı ne kadar düşüyor?




  • Zibro nun teknik servis manuel kitapçıklarında da bu tarz bir veri yok.Zibro nun verilerinin tek ayrıcalığı +1 dereceye göre verilmesi,ama ben hiçbir cihazın -15 de %10 verim kaybıyla iş yapabileceğine inanmıyor.Sözlü söylenenlere inanmayın derim ,varsa test eğrilerini göndersinler gerçekler oradadır.Birde bu testlerin yapıldığı ortamın bağıl nen oranıda önemli.Kuru soğukla ,%50 nemli soğuk arasında dağlar var.

    Benim tek bildiğim bu konuda Özel ürünler olduğu,dış ünitede serpantin aralarında extra ısıtıcı tarzı ilavelerle donmayı engelleyen tarzda teknolojiler var.Ama bu tarz ürünlerin Türkiye pazarına geldiğini sanmıyorum.

    Benim size tavsiyem -10,-15 için elektrikli tarz en güzel ürünler NOBO ısıtıcılar.Adamlar Norveçte bile bununla ısınıyor.
  • @makinaman arkadaşım siz pellet sobayı neden hiç düşünmüyorsunuz.Konya da Pellet bol,Sobanın herşeyi otomatik oda ısısı,timer,haftalık proğram herşey var.isterse -30 olsun sıkıntı yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    @makinaman arkadaşım siz pellet sobayı neden hiç düşünmüyorsunuz.Konya da Pellet bol,Sobanın herşeyi otomatik oda ısısı,timer,haftalık proğram herşey var.isterse -30 olsun sıkıntı yok.

    Aslında onu da düşünmüştüm fakat 1 yıl kullancağım soba için 3000TL fazla geldi. Bakalım ya klima ya elektrikli ısıtıcı ya da LPG ile idare edeceğiz bu kış. Seneye nasıl olsa bir sıkıntı yok.
  • selamlar izmirde 30m2 çatı katı salon , ön cephe açık ve duvar çift cam, ısınma için klima arıyorum,
    24.000 Btu önerildi, günde ortalama 5-6 saat çalışacak,
    mitsubishi msh-ga60vb
    ve mitsbsh srk71he önrildi,fiyatları ortalama 2.500tl
    bunların farkı nedir? Alırsam hangisini alayım
    ayrıca daha uygun fiyata aynı verimlilikte (sessiz, az tüketim yapan ve ısıtması iyi) başka klimalar önerebilir misiniz?
    teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emelardo

    selamlar izmirde 30m2 çatı katı salon , ön cephe açık ve duvar çift cam, ısınma için klima arıyorum,
    24.000 Btu önerildi, günde ortalama 5-6 saat çalışacak,
    mitsubishi msh-ga60vb
    ve mitsbsh srk71he önrildi,fiyatları ortalama 2.500tl
    bunların farkı nedir? Alırsam hangisini alayım
    ayrıca daha uygun fiyata aynı verimlilikte (sessiz, az tüketim yapan ve ısıtması iyi) başka klimalar önerebilir misiniz?
    teşekkürler


    Mitsubishi electric ga60 serisi 21.500 soğutma da 2.41 kw/sa elektrik 24.600 ısıtmada 2.48kw/sa elektrik harcarken SRK71 heavy olan ise 24.230 soğutma da 2.21 kw/sa 25.590 btu ısıtmada ise 2.07kw/sa elektrik harcar.Mitsubishi electirc in cihazı C sınıfı iken heavy bu cihazda daha kapasiteli olduğu halde ısıtmada ve soğutma da A A damgasındadır.Fakat söylediğim cihaz SRK71HE değil HE-S1 dir modeline dikkat edin o söylediğinz cihaz 2009 cihazı değil eski serili R22 gazlıdır.AIRFEL bayisinden rakam alın aynı rakamdır zaten fark yoktur 2009 model yeni gazlı cihazını alın ikiside ayunı fiyat zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eina -- 20 Ekim 2009; 10:10:00 >




  • Zibro S 1564 made in Japan,5 yıl garanti.
    quote:

    Orijinalden alıntı: emelardo

    selamlar izmirde 30m2 çatı katı salon , ön cephe açık ve duvar çift cam, ısınma için klima arıyorum,
    24.000 Btu önerildi, günde ortalama 5-6 saat çalışacak,
    mitsubishi msh-ga60vb
    ve mitsbsh srk71he önrildi,fiyatları ortalama 2.500tl
    bunların farkı nedir? Alırsam hangisini alayım
    ayrıca daha uygun fiyata aynı verimlilikte (sessiz, az tüketim yapan ve ısıtması iyi) başka klimalar önerebilir misiniz?
    teşekkürler
  • Öncelikle bilgiler için teşekkürler
    zibro nasıl bir klimadır, mitsubishi klimanın vereceği performansı ve kaliteyi sağlayabilir mi? Fiyatları daha cazip görülsede klima olarak pek tanımıyorum
  • 60 m2 lik alanda bile çok başarılı bir model 1564.Birde bu modelin diğerlerinden en büyük farkı iç ünitenin uzunluğu 80 cm(9-12-18 likler kadar)sadece daha şişman,diğer markalarda 100-120 cm dir.Kalite ise eşdeğer.Hiçbirinden geri kalmaz.
  • 30 metrekarelik salonumda kullanmak üzere Mitsubishi MSZ-GE42VA veya MSZ-FD35VA Kirigamine klima almak istiyorum.Sizce bu klimar ısıtma ve soğutma için yeterli olurmu? Teşekkürler.
  • bence kardeş 30 m2 için kesinlikle 12.000btu luk klima düşünme,sana sağlam bir 18.000 btu luk klima şart, bence mitsubishi heavy nin yeni hyper dizarn srk 50sgx-s serisi uygun olabilir cop degeri 4.44 dür.ayrıca zibro 2041 de olabilir mbirol beyle bir irtibat kur derim ve mitsubishi electric msz50vabh (cop 3.68 galiba) modelide olabilir. ama bence iyice araştırman şart kardeşim.........
  • s.a. arkadaşlar

    Bu topici okumadan önce Klima alırken bu kadar çok kriterin oldugunu bilmiyordum.
    Klima almak neredeyse UZMANlık isteyen bişi gibi.
    Bense bunlarda hiç anlamıyorum

    özelikle kışın ısınmak için 12 metrakarelik odaya bir klima almayı düşünüyorum.
    günlük en az 12-15 saat açık kalıcak.
    izmir içinde oturuyorum.
    pencerelerde çift cam takılı.

    DEGERLİ TAWSİYELERİNİZE ihtiyacım var çünki çok fazla BÜTÇE de ayıramıyorum.
    En uygun fiyata ihtiyacımı görüp ilerde dert olmuyacak bişi almak istiyorum.

    bide Aylık elektirik faturama yansıması ne olur ısınmak için onuda merak ediyorum.

    Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikonx -- 23 Ekim 2009; 8:04:58 >
  • ikonx kardeşim kesinlikle inverter alman lazım 10-12 saat kullanacaksan, ve 12m2 için 7.000btu veya odanın durumuna göre 9.000btu çok rahat yeter.....kışın ısınma için ve ısınma konforu açısından inverterli klima almanı öneririm.mesala;mitsubishi hyper20 zgx-s senin için uygun olabilir ve mitsubishi electricte kampanya var onada bir bak derim....ve forumdaki diğer yorumlarada bak, örnegin;zibro ve fujitsu dostluk klübü gibi, burada insanlar klimalarının birebir kullanıp diğer insanlarla teçrübelerini paylaşıyorlar..... ben mesala mitsubishi heavy hyper inverter ve general plazma inverter serisi kullanıyorum ve ısıtmasından her iki klimanında çok memnunum........ ben sana illaki şu markayı al diyemem ama alacaksan biraz paraya kıy ve güzel bir klima al kardeş........




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet izmirli

    ikonx kardeşim kesinlikle inverter alman lazım 10-12 saat kullanacaksan, ve 12m2 için 7.000btu veya odanın durumuna göre 9.000btu çok rahat yeter.....kışın ısınma için ve ısınma konforu açısından inverterli klima almanı öneririm.mesala;mitsubishi hyper20 zgx-s senin için uygun olabilir ve mitsubishi electricte kampanya var onada bir bak derim....ve forumdaki diğer yorumlarada bak, örnegin;zibro ve fujitsu dostluk klübü gibi, burada insanlar klimalarının birebir kullanıp diğer insanlarla teçrübelerini paylaşıyorlar..... ben mesala mitsubishi heavy hyper inverter ve general plazma inverter serisi kullanıyorum ve ısıtmasından her iki klimanında çok memnunum........ ben sana illaki şu markayı al diyemem ama alacaksan biraz paraya kıy ve güzel bir klima al kardeş........


    Tavsiye için saol ahmet kardeşim dedigin konulara göz atıcam.
    ama daha şimdiden kafam bi sürü karıştı çok fazla teknik detay varmış bu klima işinde :D




  • Z.bro S 1731 veya 1735 öneririm.günlük 10-12 ssatlık İzmir şartlarında kullanımda 30-50 arasında max fatura ödersin aylık.4 aylık ortalamada 40 TL yi geçmez.Fiyatlarda çok güzel.Made in japan ,5 yıl garanti.Araştırın.Ayrıca Zibro nun Türkiye mrk.ofiside İzmir de,buda İzmir için avantajdır.
    quote:

    Orijinalden alıntı: ikonx

    s.a. arkadaşlar

    Bu topici okumadan önce Klima alırken bu kadar çok kriterin oldugunu bilmiyordum.
    Klima almak neredeyse UZMANlık isteyen bişi gibi.
    Bense bunlarda hiç anlamıyorum

    özelikle kışın ısınmak için 12 metrakarelik odaya bir klima almayı düşünüyorum.
    günlük en az 12-15 saat açık kalıcak.
    izmir içinde oturuyorum.
    pencerelerde çift cam takılı.

    DEGERLİ TAWSİYELERİNİZE ihtiyacım var çünki çok fazla BÜTÇE de ayıramıyorum.
    En uygun fiyata ihtiyacımı görüp ilerde dert olmuyacak bişi almak istiyorum.

    bide Aylık elektirik faturama yansıması ne olur ısınmak için onuda merak ediyorum.

    Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.





  • Merhabalar,

    Çocuk odası için (yani küçük bir oda, sanırım max 9m2) klima yavsiyesi rica ediyorum.
    Istanbul'dayız, oturduğumuz daire çatı katı, yatak odaları batı yönünde. Yazın aşırı sıcak kışınsa kalorifere rağmen soğuk oluyor. Kiradayız, çok fazla harcamak istemiyoruz ama çocuğumuz için sağlıklı ve rahat uyuyabileceği(!) bir ortam yaratmak istiyoruz. Uygun fiyatlı, sorun çıkarmayacak, sessiz çalışan ne önerebilirsiniz?

    Şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 299300301302303
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.