Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (279. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (1 Mobil) - 11 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.230
Cevap
703
Favori
4.431.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar; 30m2 salonum için klima arıyorum. Malısef klımalardan hıc anlamıyorum. bu yuzden yardımlarınza ıhtıyacım var. Salon guney batı cephelı. yukseklık 2,30 mt. benım ıcın en onemlı krıter az elektırık yakması klımanın mumkun mertebe sessız çalışması. Yaklasık butcem 1500 ytl cıvarı. Marka ve model tavsiyelerınızı beklıyorum...
    tesekkurler...............
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ibocan1978

    Merhabalar; 30m2 salonum için klima arıyorum. Malısef klımalardan hıc anlamıyorum. bu yuzden yardımlarınza ıhtıyacım var. Salon guney batı cephelı. yukseklık 2,30 mt. benım ıcın en onemlı krıter az elektırık yakması klımanın mumkun mertebe sessız çalışması. Yaklasık butcem 1500 ytl cıvarı. Marka ve model tavsiyelerınızı beklıyorum...
    tesekkurler...............

    Min. 18 lik kapasite lazım size 1500 tl bütçeyle klasik seri orta sınıf bir ürün alabilirsiniz.Zibro S 1246(R410 B sınıfı),Hitachi Ras 18 CH5 (peşin 1600 civarında),Airfel Artful (R 410 , gerçek A sınıfı) olabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: murtaza

    quote:

    Orjinalden alıntı: ITL


    quote:

    Orjinalden alıntı: murtaza

    Yazılanları okudum genel olarak. invereterli almak mı almamak mı ? evde salon yaklaşık 6 saat boyunca(13-19 arası) güneşe maruz kalıyor. salonun 2 cephe pencereler büyük. duvarlar ısınınıyor. salonun boyutu en:5 boy:6 yükseklik:2,5 civarında.
    inverterli alıp bir sürü para vermek(gerçi 1500 altına bile alanlar var sanırım) peşin para ile pazarlık edebileceğimiz.anadolu yakasında pendik civarında alınabilecek bir yer önerirseniz(veya internet satıcılarından)
    ÖTV ne oldu ayrıca KDV ne kadar alınıyor ? %18 mi hala? normalde daha çok yazı amaçlayarak kullanılacak. kışın tabi havaların çok soğuk olmadığı vakitlerde de ısıtma amacıyla kullanılabilir. Ama normal kullanım amacı yazın soğutmak için.
    Tecrübeliler paylaşırsa tecrübelerini sevinirim. Bir kere alıp uzun süre kullanılacak bir ürün sonuç olarak. iyice bakmadan alınmaz. incelemek için de çok fazla ürün marka ve model var. Kampanya vs. varsa onlarıda eklerseniz sevinirim
    teşekkürler.



    16000 btu ihtiyacınız war.
    alarkoda şu anda sabit hızlı cihazlarda kampanya war haziran için. temmuzda devam edermi bilmem ama 30 haziranda bitio yazıodu gazetede.
    şu anda alarko flair de yaklaşık %30 indirim yapılmış durumda çok yoğun kullanmayacaksanız sabit hızlı düz cihaz almanız yeterli olucaktır. günlük kullanımınız fazla olucaksa mutlaka inverter düşünmek gerekir.

    günde 4 saat nasıldır?
    flairdan farklı olarak crystal seriside var sanırım 18 bin btu luk 1570 tl gibi görünüyor. Bir soru daha:
    Montajını yapıyorlar ama elektrik kısmını yapmıyorlar tüm klimacılar bu şekilde mi artık. O iş için ayrı bu iş için ayrı birisini mi bulacağız.



    elektrik beslemesini elektrikçiye yaptırmak gerekiyor öyle büyük 1 sorun olmuyor bende taktırırken sorun yaşamadım.
    günde 4 saat için bence sabit hızlı daha mantıklı... ancak şuda var TASARRUF TASARRUF tur mantığı ile bakarsak 4 saat de olsa 2 saatte olsa inverter daha tasarruflu sadece aradaki farkı daha uzun yıllarda alırsınız.




  • quote:


    Bu 100 watt olayı gerçeği yansıtmamaktadır.Test şatrlarında geçerli,min kapasitede(yani 1000 Btü/h)tüketimidir.Bu şartlar izalasyon dahi olsa standart yapılarda bu özellikte çalışması münkün değildir.Çok yanıltıcı bir bilgi.Sadece teknolojisinin hassasiyetini temsilen söylenebilir.Zibro S2053 (ısıtmada 1700-33000 Btü/h) aralığında çalışabilmektedir.Bu kapasitedeki ürün Min .kapasitede 150 watt haercamaktadır.Şimdi biz de 18 lik inverter 150 waat tüketiyor diye reklammı yapalım.hayır olmaz yanlıştır.Bence doğruluk Nominal kapasitede yakılandır.



    bu yıl 70w lık cihaz 1000 btu ya iniyor seneye 500 btu yuda çıkarırlarsa ne denecek ? sonuçta cihaz piyasada minumum çalışma koşullarında diğer klimalardan daha az yakıyor kullanıyorum vede gayet başarılı o 100w lık cihaz SKVR. Sonuçta teknoloji olarak üstün bi cihaz alıyorsunuz ve evinizin izolasyonu minumum ise tabiki öle olmaz ama piyaada var olan cihazların üzerinde 1 teknolojidir. yanıltıcı bilgi deil diğerlerine göre üstünlüğüdür bence.

    ayrıca 18000 lik cihazınız 150w tüketio die reklam yapın nie yapmıosunuz toshiba 24000 lik cihazda 70w lik cihazla pazarda olduğu için deildir dimi ?
    son çıkardıkları cihaz tüm modellerinde 70w elektrik tüketimi yapıor.(minumum btu su 1000)

    saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ITL -- 26 Haziran 2009; 16:42:15 >




  • Yani şimdi ugun fiyata A sınıfı enerji bir klima alamayacak mıyız yaw Yok mu tavsiyesi olan..Yani demirdöküm gerçek A sınıfı deilse 18 btu A sınıfı uygun fiyat klima nerde olaki?
  • Airfel in Artful serisi cihazları R410 lu vede gerçektede A enerji sınıfıdır.Fiyat çok ucuz değil tabiki,Ama kaliteli ve şık cihazlardır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mbirol


    quote:

    Orjinalden alıntı: ibocan1978

    Merhabalar; 30m2 salonum için klima arıyorum. Malısef klımalardan hıc anlamıyorum. bu yuzden yardımlarınza ıhtıyacım var. Salon guney batı cephelı. yukseklık 2,30 mt. benım ıcın en onemlı krıter az elektırık yakması klımanın mumkun mertebe sessız çalışması. Yaklasık butcem 1500 ytl cıvarı. Marka ve model tavsiyelerınızı beklıyorum...
    tesekkurler...............

    Min. 18 lik kapasite lazım size 1500 tl bütçeyle klasik seri orta sınıf bir ürün alabilirsiniz.Zibro S 1246(R410 B sınıfı),Hitachi Ras 18 CH5 (peşin 1600 civarında),Airfel Artful (R 410 , gerçek A sınıfı) olabilir.

    yukarıdaki ürünhttp://www.airfel.com.tr/shop/product.asp?caid=484&pid=106 değil mi? 12 bin btu? inverter modelide sanırım 1 tane. enerji tasarrufu iyi gibi görünüyor tüm modlarda (Tüm kapasiteler A enerji sınıfı (4,25 COP) ) diyor. inverter modeli de 1 tane ürün görünyor o da 12 bin btuluk.
    ayrıca kataloglar kısmında mitsubishinin ürünleri var airfel de mi getiriyor mitsubishi? kalitesi nasıl airfel'in




  • bu forumdaki ilk mesajım. yardımcı olan olursa memnun kalacağım. yakın zamanda bir klima almak istiyorum ve bu başlık aktif olduğu için buraya yazdım. umarım ciddi bir yanlışlık yapmamışımdır. yapmışsam, affoluna.. :)

    donanım haberde epey miktarda yorum okudum ve bir mitsubishi electric klima almak istiyorum. ayrıca mitsubishi electric'in inverter klimalarından biri.. asıl olarak soğutma için kullanmak istiyorum. bugün bir keşif yaptırdım ve 17000 btu klimanın yeterli olacağını söylediler.

    en başta belirtmem gerekir ki, ben yalnızca bir oda için değil, evin tamamı için tek bir klima istiyorum. çünkü ev dubleks ve dubleks kat ile alt kat arası açık. dolayısıyla kullanacağım klima da her iki kata etki etmiş olacak. ev 4. katta, dubleksle 5 diyebiliriz. metrekare olarak söylemem gerekirse; dubleks kat tek bir odadan ibaret ve 20 m2, altta 30 m2 olan bir salon ve 15er metrakarelik iki oda var. yani toplam 75-80 m2 arası. salon hemen evin girişinde ve hemen sağda, odalar ise solda. herhangi bir antre filan yok. evde ısı yalıtımı var ve dubleks katla salon güneye, odalar ise kuzeye bakıyor. üst kat güneşli açık havada felaket sıcak oluyor. çünkü çatının üzerinde herhangi bir yalıtım yok, yalnızca duvarlarda var. bir de "ısınan hava yükselir" kuralını düşündüğümüzde yukarının daha sıcak olması normal. evde bulunacak kişi sayısı 3. çift camlı pvc pencereler var ama çok kaliteli doğramaları olduğu söylenemez. uyduruk bi markası var ama yeni ve işini az çok yapıyor. ayrıca evde büyük bir kasası ve büyük monitörü olan bir bilgisayar var, bir de televizyon. bulunduğum şehir ise istanbul - şişli.

    klimayı dubleks kata çıkışta son merdivenin karşısındaki duvara monte etmeyi, böylece iki kat arasında bir yerde tutarak kontrolü sağlamayı düşünüyorum. bana inverter olarak mitsubishi electric power inverter msz-gb50va modelini önerdiler ve 2400 lira 12 taksit fiyat verdiler. sanırım bu klima 17000 btu ve inverter. ancak acaba eski bir model mi? düşünceleriniz nedir? forumda biri bu modelde sağa sola otomatik kanat özelliği olmadığını söylemiş ama sanırım bu doğru değil. bir de anlamadığım bu önerdikleri klima btu olarak msz-fd35va modelinden daha yüksek btulu olmasına rağmen, neden msz-fd35va bundan 500 lira daha pahalı. msz-fd35va için 12000 btu yazıyor çünkü. acaba onun btusu düşük olduğu için daha az elektrik harcadığından ötürü mü?

    ayrıca bu önerdikleri msz-gb50va klima nedense klimaplusın sayfasında yok. hepsiburada.com gibi sitelerde de yok. kısacası bu klima ve başka bir klima için önerilerinizi yazarsanız müteşekkir olurum..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ITL


    quote:

    Orjinalden alıntı: müşir


    quote:

    Orjinalden alıntı: ITL


    quote:

    Orjinalden alıntı: müşir

    benim sorum şu 18 metrekare bir yer için ısıtma amaçlı bir klima düşünüyoruz.Ara kat güney cepheli Çanakkale 10900lük toshiba tavsiye ettiler yeterli olur mu başka tavsiyeleriniz var mı?


    Her türlü yeterli olur... hiç arkanıza bakmadan gönül rahatlığı ile alıp kullanabilirsiniz..

    teşekkür ederim cevabınız için dün sipariş verdim toshiba daeskai 10skvr-e.maxta 16.900 btu normal 10900btu inşallah ısınmada sorun çıkmaz annem rahat eder.



    hayırlı olsun.. o aldığınız cihaz minumum kullanım koşullarında 100w lık ampul kadar yakan cihazi.. şöle anlatim kumandada 25 dereceye ayarlardın klima ortamı 25 derece yaptıktan sonra 100w lık ampul kadar elektrik çekerek çalışmaya devam edecektir. Sıcaklık değişmediği sürece.


    GENEL 1 NOT:
    lütfen klimalarınızı 16-18 derece 20 derece gibi minumum yerlerde çalıştırmayın
    kışın insanlar 18 derecede palto giyerken neden yazın 18 derece klima çalıştırıp atletle oturmaya çalışır hiç anlamam..
    ideal ortam sıcaklığı yazında kışında 25-26 derecedir

    klimam takıldı çok iyi işçilik çıkardılar soğutmada iyi benim için önemli olan kış performansı.düşündümde 13skvr-e daha mı iyi olurdu diye ama neyse artık aldık.ayrıca size katılıyorum yazın atletle 18 derecede oturmak biraz tuhaf.ben sizin tavsiyenize uyup 25 de çalıştırıyorum.




  • @george

    -Şişli de olman sebebiyle kışın sanırım DGaz kullanıyorsun,sadece soğutma lazım sana;

    Bak sana tipik bir örnek;biz Erenköy de(İST) iken,normal kat 85m2 net alanı vardı ve bazı Daireler
    24.000BTU luk ve iyi markalar olmak üzere klimalar taktılar;amaç salon dahil diğer 3 odayıda soğutmak içindi!!!
    İç Ünite Salondo duruyordu ama sadece Salon ile biraz koridor ve ilk oda çok fazla olmamak kaydıyla biraz soğuyordu!!

    Kısaca İst.da artık sıcaklar ciddi fazla!!ve sen heleki o dublex evi hayatta o dedikleri yada buldukları değer ile asla soğutamazsın!!!
    Sürekli çalışsa bile ancak "kırar" hepsi o!!

    Dublex evlerde bu iş tek klimayla zaten olmaz!!
    En az 2 klima alman lazım!!
    Bizim Apt.da tek katta 24binlik iş görmüyordu,sizde aynı büyüklükteki yerde 17000 nasıl yetecekmiş acep

    Ölçüm yapmaya gelenler bu evi yaylada filanmı sandılarda 17binlik yeter dediler!!

    Bak sana bir öneri bu dublex yani iki kat arasını ahşap veya plastik doğrama ile bir güzel kapat!!!o merdiven kısmını
    güzelce kapattınmı olay biter++

    Zaten bu durumda bile alt kata 2x9000 lik ister(daha dengeli soğutma için!!)tabi üst katada 1x9000 lik ister++

    Sen bu işi tek klimayla yapman imkansız!!!

    Birde sana tavsiyem üflemesi en güçlü olan(Sıcak/Soğuk) FUJITSU alacaksın!!

    Antalya gibi yerde 25m2 alanı 9000 lik Fujitsular soğutmaktadır(başka hiç bir markada böyle değildir)kışında ısıtıyor!!
    25m2 için ya 12/14bin gibi yada 17/18bin ile iklimlendirirler!!!

    Sen birde Fujitsu ile görüş derim ben ve bu iş sana biraz masraflıya çıkar!!!

    ++




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mardini

    Baymak ELITE 18 CHS http://www.baymak.com.tr/tur/urunler_/klima_/baxi-elite-bac-18-chs-duvar-tipi-split-klima__.baymak?c=786&m=350
    Airfel Artful http://www.airfel.com.tr/shop/product.asp?caid=484&pid=107
    Sigmahttp://www.iklimsa.com/iklimsa/UrunDetay.aspx?UId=106&mm=SIGMA&mg=KLIMA
    Bu üçü arasından hangisini tavsiye edersiniz?


    Arkadaşlar anlayan biirinden yardım bekliyorum. Üçü arasında kaldım enerji tüketimi açısından en iyisi hangisidir acaba ?




  • Arkadaşlar salı gününe kadar klima taktırmam lazım,annem hastahaneden çıkıyor doktor sıcak ortamda durmaması lazım dedi ve evimiz cehennem gibi,izmirde oturuyorum ve buradaki bir satıcı arkadaşın fiyatını görmüştüm haftalar önce ama kim anımsayamadım 1500 tl inverter zibro diyordu 10 taksit.
    Bana o fiyat civarı ınverter lazım illa zibro olması gerekmez,ne olur yardım,biliyorum sona bıraktım ama işte akıl sonradan çalıştı,annemin hastalıgı ile ugraşmaktan ne zaman kaldı nede para.

    Evim ara kat çamdibinde oturuyorum,16 metre kare ve yükseklik 2.65 cm,yalnız şu var 3 pencere iki kapı var izalasyon normal,bana ne önerirsiniz ve kaça bulabilirim klimayı,klima devamlı çalışacak evde çocuk ve annem var,yarın keşfe geliyorlar ama sizdende akıl rica ediyorum.

    Kalın sağlıcakla.
  • MUHTEMELEN MSZ-GB 50 MODELİ 2. EL YADA BAŞKA BİR ŞEY VAR O KLİMANIN YENİ MODELLERİ PİYASADA ŞU ANDA AMA ELİNDE YENİ KALAN VARSA BİLE FİYATI 2.900-3.000 TL DEN AZ OLMAZDI 12 AY TAKSİTLİ OLARAK..

    quote:

    Orjinalden alıntı: georgeamca

    bu forumdaki ilk mesajım. yardımcı olan olursa memnun kalacağım. yakın zamanda bir klima almak istiyorum ve bu başlık aktif olduğu için buraya yazdım. umarım ciddi bir yanlışlık yapmamışımdır. yapmışsam, affoluna.. :)

    donanım haberde epey miktarda yorum okudum ve bir mitsubishi electric klima almak istiyorum. ayrıca mitsubishi electric'in inverter klimalarından biri.. asıl olarak soğutma için kullanmak istiyorum. bugün bir keşif yaptırdım ve 17000 btu klimanın yeterli olacağını söylediler.

    en başta belirtmem gerekir ki, ben yalnızca bir oda için değil, evin tamamı için tek bir klima istiyorum. çünkü ev dubleks ve dubleks kat ile alt kat arası açık. dolayısıyla kullanacağım klima da her iki kata etki etmiş olacak. ev 4. katta, dubleksle 5 diyebiliriz. metrekare olarak söylemem gerekirse; dubleks kat tek bir odadan ibaret ve 20 m2, altta 30 m2 olan bir salon ve 15er metrakarelik iki oda var. yani toplam 75-80 m2 arası. salon hemen evin girişinde ve hemen sağda, odalar ise solda. herhangi bir antre filan yok. evde ısı yalıtımı var ve dubleks katla salon güneye, odalar ise kuzeye bakıyor. üst kat güneşli açık havada felaket sıcak oluyor. çünkü çatının üzerinde herhangi bir yalıtım yok, yalnızca duvarlarda var. bir de "ısınan hava yükselir" kuralını düşündüğümüzde yukarının daha sıcak olması normal. evde bulunacak kişi sayısı 3. çift camlı pvc pencereler var ama çok kaliteli doğramaları olduğu söylenemez. uyduruk bi markası var ama yeni ve işini az çok yapıyor. ayrıca evde büyük bir kasası ve büyük monitörü olan bir bilgisayar var, bir de televizyon. bulunduğum şehir ise istanbul - şişli.

    klimayı dubleks kata çıkışta son merdivenin karşısındaki duvara monte etmeyi, böylece iki kat arasında bir yerde tutarak kontrolü sağlamayı düşünüyorum. bana inverter olarak mitsubishi electric power inverter msz-gb50va modelini önerdiler ve 2400 lira 12 taksit fiyat verdiler. sanırım bu klima 17000 btu ve inverter. ancak acaba eski bir model mi? düşünceleriniz nedir? forumda biri bu modelde sağa sola otomatik kanat özelliği olmadığını söylemiş ama sanırım bu doğru değil. bir de anlamadığım bu önerdikleri klima btu olarak msz-fd35va modelinden daha yüksek btulu olmasına rağmen, neden msz-fd35va bundan 500 lira daha pahalı. msz-fd35va için 12000 btu yazıyor çünkü. acaba onun btusu düşük olduğu için daha az elektrik harcadığından ötürü mü?

    ayrıca bu önerdikleri msz-gb50va klima nedense klimaplusın sayfasında yok. hepsiburada.com gibi sitelerde de yok. kısacası bu klima ve başka bir klima için önerilerinizi yazarsanız müteşekkir olurum..




  • ben de 22 m2 lik salona inverter daısekaı 13 skvr toshıba klıma aldım.mın sevıyede kullanmama ragmen ısıtma ve sogutma olayı super.öylekı salonun kapılarını acıp 90m2 lık evın neredeyse yarısını ısıtıp sogutuyor.ses olayı zaten yok calısıp calısmadıgını anlamıyosunuz bıle.ben bıkac hafta suren internet ve magaza fıyat araştırmamdan sonra bunda karar kıldım.bırıncı sebep tüm klima modellerı içinde elektırıgı cok az harcaması ıkıncısı ıse sessızlık.alacak olanlara sıddetle tavsıye ederım.eksi yonlerıne gelınce .fıyatı oldukca yuksek.ithal ürün oldugu için yedek parcaları cok pahalı.klıma uzerınde sıcaklıgı gosteren lcd gösterge panelı yok.yok ben bunu alamam o kadar para vermem dersenız mıtsubıshı almanızı önerirım.performans ve fıyat sevıyesı olarak onun hemen altında veya yanında yer alacak bı klıma..
  • İYİ GÜNLER BEN KLİMA ALACAKTIM DA KOÇTAŞ DA GÖRDÜĞÜM BİR KLİMAYI SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.GÖRÜŞLERİNİZ VE YORRUMLARINIZI BEKLİYORUM

    http://www.koctas.com.tr/U/Demirdokum-A-Enerji-Sinifi-Klima/9000-Btu/50323?R=126


    Yukarıdakı adreste klima ile ilgili özellikler r ver lütfen ayrdımcı olur musunuz...cok acil...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cakiciselo38

    ben de 22 m2 lik salona inverter daısekaı 13 skvr toshıba klıma aldım.mın sevıyede kullanmama ragmen ısıtma ve sogutma olayı super.öylekı salonun kapılarını acıp 90m2 lık evın neredeyse yarısını ısıtıp sogutuyor.ses olayı zaten yok calısıp calısmadıgını anlamıyosunuz bıle.ben bıkac hafta suren internet ve magaza fıyat araştırmamdan sonra bunda karar kıldım.bırıncı sebep tüm klima modellerı içinde elektırıgı cok az harcaması ıkıncısı ıse sessızlık.alacak olanlara sıddetle tavsıye ederım.eksi yonlerıne gelınce .fıyatı oldukca yuksek.ithal ürün oldugu için yedek parcaları cok pahalı.klıma uzerınde sıcaklıgı gosteren lcd gösterge panelı yok..


    doğru tercihinizden dolayı tebrik ederim...
    aldığınız klima nın en büyük özelliklerinden 1i

    HYBRID inverter a sahip olması (patent hakkı toshiba ve carrier in olan 1 buluştur bu) 2 adet inverter wardır birisi PAM (güç modülü) diğeri PWM (verim modülü) toshiba ve carrier da bu ikisi kullanılarak Hybrid inverter üretilmiştir. Diğer klimalara patenti verilmemiştir diğerleri 2 modülden birini seçmek zorundadır.
    PAM kullandığınız ortamın en kısa sürede en hızlı 1 şekilde istenilen sıcaklığa gelmesi için çalışan modüldür.
    PWM istediğiniz ortam sıcaklığını yakaladığınızda EN KÜÇÜK DALGALANMALAR ile çalışıp verimliliği arttıran modüldür. TOshiba ve Carrier da istenilen sıcaklığı en kısa sürede gelinir ve o sıcaklıkta çalışılırken en yüksek verim ile çalışılır.. Aldığınız cihazın kataloğunda bu mutlaka anlatılmıştır...


    bir diğer Özelliği Flair Carrier ve Toshiba da bu özellik var.
    Self Cleaning die geçer bu özellikte bataryanın nemli kalmamasını sağlar. mesela siz klimanızı kapatıp işe gittiniz eğer batarya kısmı nemli kalırsa bakteri ve küf oluşturur. Nemli kalmamasını sağlamak için Alarkonun klimalarında klimayı kapatsanız dahi dış ünite batarya bölümüne 20 dk boyunca sıcak hava üfleyerek nemi kurutur böylece siz eve gelip klimanızı ilk açtığınızda bataryada üreyen BAKTERİLER ile muhattap olmassınız..

    bu 2 özellik diğer klimalarda mevcut deildir bilginiz olsun..
    Sanırım artık Cihazınızı çok daha fazla seversiniz ^^




  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 35 - 40 M2 günde 2 saat güneş gören 2. kat evime 18.000 btu bir klima alacağım. Açıkcası bütçem çok fazla değil maksimum 1400 - 1500 tl. 2 ürün arasında kaldım birincisi LG Beko Active Plasma Plus 8700 D 19200 btu klima.http://www.beko.com/TR/TR/Products/ProductAllDetails?Products=8961561200 diğeri ise Vestel Platinium A-18 Klimahttp://www.vestel.com/msib20/tr/kategoriler/isitici_ve_klimalar/klimalar/platinum_a/platinum_a-18.aspx ikisindede soğutmada A sınıfı diyor. Birde ikisi arasında Lg Beko da otomatik iç kurutma sistemi var. Bu sistem klima kapandıktan sonra bile fan 30 dk. çalışarak soğutma modunda oluşan nemi klimadan temizleyip küflenmesini ve ömrünü uzatıyormuş. Baktım Toshiba vb. klimalarda da bu sistem var. Bu önemli bir özellik mi ? Bu iki klimadan hangisi daha iyi ve hangisi alınır ? Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...




  • Fikri olan yokmu ????
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ITL


    quote:

    Orjinalden alıntı: cakiciselo38

    ben de 22 m2 lik salona inverter daısekaı 13 skvr toshıba klıma aldım.mın sevıyede kullanmama ragmen ısıtma ve sogutma olayı super.öylekı salonun kapılarını acıp 90m2 lık evın neredeyse yarısını ısıtıp sogutuyor.ses olayı zaten yok calısıp calısmadıgını anlamıyosunuz bıle.ben bıkac hafta suren internet ve magaza fıyat araştırmamdan sonra bunda karar kıldım.bırıncı sebep tüm klima modellerı içinde elektırıgı cok az harcaması ıkıncısı ıse sessızlık.alacak olanlara sıddetle tavsıye ederım.eksi yonlerıne gelınce .fıyatı oldukca yuksek.ithal ürün oldugu için yedek parcaları cok pahalı.klıma uzerınde sıcaklıgı gosteren lcd gösterge panelı yok..


    doğru tercihinizden dolayı tebrik ederim...
    aldığınız klima nın en büyük özelliklerinden 1i

    HYBRID inverter a sahip olması (patent hakkı toshiba ve carrier in olan 1 buluştur bu) 2 adet inverter wardır birisi PAM (güç modülü) diğeri PWM (verim modülü) toshiba ve carrier da bu ikisi kullanılarak Hybrid inverter üretilmiştir. Diğer klimalara patenti verilmemiştir diğerleri 2 modülden birini seçmek zorundadır.
    PAM kullandığınız ortamın en kısa sürede en hızlı 1 şekilde istenilen sıcaklığa gelmesi için çalışan modüldür.
    PWM istediğiniz ortam sıcaklığını yakaladığınızda EN KÜÇÜK DALGALANMALAR ile çalışıp verimliliği arttıran modüldür. TOshiba ve Carrier da istenilen sıcaklığı en kısa sürede gelinir ve o sıcaklıkta çalışılırken en yüksek verim ile çalışılır.. Aldığınız cihazın kataloğunda bu mutlaka anlatılmıştır...


    bir diğer Özelliği Flair Carrier ve Toshiba da bu özellik var.
    Self Cleaning die geçer bu özellikte bataryanın nemli kalmamasını sağlar. mesela siz klimanızı kapatıp işe gittiniz eğer batarya kısmı nemli kalırsa bakteri ve küf oluşturur. Nemli kalmamasını sağlamak için Alarkonun klimalarında klimayı kapatsanız dahi dış ünite batarya bölümüne 20 dk boyunca sıcak hava üfleyerek nemi kurutur böylece siz eve gelip klimanızı ilk açtığınızda bataryada üreyen BAKTERİLER ile muhattap olmassınız..

    bu 2 özellik diğer klimalarda mevcut deildir bilginiz olsun..
    Sanırım artık Cihazınızı çok daha fazla seversiniz ^^


    Peki alarkonun sabit hızlılarında var mı bu özellik? Yukarıda tavsiye edince bende bu ürünü düşünmeye başladım. forumdan da görüleceği gibi hala karar veremedik. bu kadar paraya değecek mi bakalım. araştırmaya devam. yorumlar ve teknik bilgiler için teşekkürler. vestel'in klimaları nasıl? inverterliler?




  • 
Sayfa: önceki 277278279280281
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.