Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1817. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
57.242
Cevap
703
Favori
4.432.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18151816181718181819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bolobolo kullanıcısına yanıt
    Hocam kullanılacak alanın şartları nelerdir?
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Hocam 30-35 m² bir salon, ege bolgesi. Evde 2 tane yaşlı insan var. Yani nem alma ya da hava temizleme gibi özelliklere ihtiyacımız olabilir. Yaklaşık olarak şöyle bir ev.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bolobolo -- 11 Temmuz 2017; 8:6:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaferhoca Z kullanıcısına yanıt
    Arka odalara etki etmesini dusunuyorsaniz ic uniteyi isaretlediginiz yerin tam karsisindaki duvara monte ettirmenizi tavsiye ederim. Ic kanatlari oda kapisina dogru yonlendirirseniz tum odalara az da olsa etki eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam size verdiği his, ortama sağladığı soğutma önemlidir, benim gibi 40 kişi çıkar 40 ayrı yorum yapar siz benim kusuruma bakmayınız. Yine de aklınızda olsun diye yazmak istedim.

    Şu an soğutma ve havanın evin içerisindeki dağılımından sorununuz yok ise hiç elletmeyiniz.

    Hocam tabii ki herkesin fikri olacaktır

    Ama alanında uzman kişilerin görüşü önemlidir

    Sizin görüşünüz de nezdimde önemli

    Bu sebeple eğer aşağı aldirin diyorsanız gerekirse ekstra ücretini öder aldirtirim sorun değil

    Ekşi yönleri olacaksa eğer bu şekilde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam klimaların tavana yakın olması, ısıtma modunda sıcak havanın hep yukarıda olması nedeniyle erken ısı algılamasına neden olur, dolayısı ile evin genel anlamda ısıtması daha oluşmamışken klima erken algıladığı tavan ısısı nedeniyle frekansını düşürür ve bu sefer performans alamama durumları yaşarsınız, o klimayı aşağı aldırmaya kalksanız bu sefer borunun eğimi bozulur klima içeri su akıtır. ısıtmada çok fazla kullanmayacak olmanız nedeniyle ben kalabilir diye düşündüm. Diğer arkadaşlar da yorum yaparlar mutlaka.
  • Günaydın,

    Ankara'da oturuyorum, 2 yaşında bir oğlum var, batıya bakan 30-35 metre karelik salonuma hem ısıtma hem soğutma amaçlı bir klima arıyorum. En üst katta oturuyorum ancak çatı dışında yalıtım bulunmuyor.

    http://www.iklimsa.com.tr/Urunler/Detay/6/SRK35ZMP-S
    Fiyatı indirimli olarak gözüme çarptı.

    Bir de ev değişikliği olması durumunda bu klimayı taşıdıktan sonra problem yaratır mı, buna göre ucuz modellere bakmalı mıyım.
    Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SUBARU

    Bir itirazı olan yoksa 4300 tlye Panasonic E12-QKE klima alacağım:
    http://www.hepsiburada.com/panasonic-etherea-kit-e12-qke-inverter-klima-p-EVKLMRKP01012001

    Yalnız Klimanın Eurovent değerlerini bulamadım.
    Kendi sitesindeki değerler taktire şayan:
    http://panasonic-klima.com/urunler/duvar-tipi-klimalar/yeni-etharea-serisi

    Evet, var mıdır bu 4300tl'ye daha alınası bir 12k klima?

    ..




  • decinos D kullanıcısına yanıt
    Aslında iki farkı görüş ortaya çıkar


    1- sağlam al ki sök tak esnasında kasa gevşemesin sorun çıkmasın

    2- çok para verme ki nasılsa sökülecek en azından kırılırsa için yanmaz.

    buradaki bakış açıları herkesin görüşüne göre değişiklik gösterir.

    Ben olsam çok para vermem, alırım orta segment uzun garantili bir ürün, taktırırım eve, nakil esnasında da klimanın yetkili servisine nakil yaptırırım, kırık çatlak vs olursa bunları da garantiden yaptırtırım olur biter. :)
  • Ado kullanıcısına yanıt
    http://www.iklimsa.com.tr/Urunler/Detay/6/SRK35ZMP-S
    Linkteki ürün bizi üzer mi fiyatı indirimde gözüktüğü için değerlendirmek isterim.
    1. kategoriye mi giriyor 2.'ye mi :)
  • decinos D kullanıcısına yanıt
    Hocam net hatırlamıyorum lakin konulardan birisinde bir üyemizin iade ettiği klima bu olsa gerek. performansından ve özellikle sesinden memnun kalmayıp iade etmişti, yine yanlış hatırlamıyorsam ya MİDEA ya da BAYMAK klima almıştı hatta espri konusu olmuştu aramızda.

    Ben klimaya çok para vermem hocam, benim fikrimi sorarsanız ikinci şıkka girer, lakin önemli olan sizin fikrinizdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unreleased

    Hocam kullanılacak alanın şartları nelerdir?

    Ne gibi şartlar? yani mutfağı ve banyoları kapadığımda hol, salon ve odalara serinlik gelsin yeter.


    "Arka odalara etki etmesini dusunuyorsaniz ic uniteyi isaretlediginiz yerin tam karsisindaki duvara monte ettirmenizi tavsiye ederim. Ic kanatlari oda kapisina dogru yonlendirirseniz tum odalara az da olsa etki eder."

    Evet o duvar daha mantıklı ama oraya koyarsam hemen yanına dış ünitesini kurmama izin vermiyorlar, yani dış ünite balkonda gösterdiğim yerde kalmak zorunda olucak. Boruyu balkonda yürütüp biraz uzun tutmak gerekecek, bu sıkıntı yaratır mı sizce. Birde kaçlık ve marka olarak ne tip bir cihaz düşünmeliyim sizce.




  • Vestel Nature Plus 12 1812 TL'ye daha uygun fiyatlısını bulamadım. Bir kaç yorumda 2017 üretimin iyi olduğundan bahsetmiştiniz. Bu ürün yeni üretim midir.
    http://www.hepsiburada.com/vestel-nature-plus-inverter-12-a-klima-p-EVKOZAVERTER12A
  • @Ado Hocam merhaba,

    Klima almadan önce verdiğiniz bilgilerden çok faydalandım tekrar çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız.

    Almayı düşündüğüm klimanın salonun boyutları için yeterli olduğu görüşünüzden sonra MHI Srk45-Zmp model klimayı satın aldım ve kargoyla geldi. Dış ünitenin üst kapağı kargoda hasar görüp ezilmiş fakat kayın pederim kontrol etmeden klimayı teslim almış ve bugün ben de montajda orada bulunmak için gittiğimde fark ettik. İnşallah sadece kozmetik bir hasardır.
    Servislerin yoğunluğundan dolayı montaj için bir tanesi hariç en erken 2 hafta sonrasına gün verebiliyorlardı. Ben de montaj için 1 hafta sonrasına gün verebilen bir iklimsa servisini tercih ettim. Bugün montaj için geldiler. Daha önce yazdıklarınızı okuduğum için, servis randevusu alırken de ısrarla vakum yapılıp yapılmadığını sordum montajda. "Tabi yapıyoruz." cevabını verdiler. Ama gelin görün ki işin sonunda 3'lü prizden elektrik alalım bizim iş bitti dediklerinde vakum yapmamışlardı."Vakum yapmayacak mısınız?" diye sorduğumda gazı verdim dedi. Telefonda randevu alırken de vakum yapılıp yapılmayacağını sorduğumu ve yapılacağı cevabını aldığımı söyledim. Bu sefer ben süpürme yaptım bir sorun olmaz dedi. Ben konuyu araştırdığımı, süpürme diye bir şey olmadığını, vakum istediğimi söyleyince arabadan bir manometresiz bir kompresör getirdiler. Yalandan 5 saniye taktı veya takar gibi yapıp bitti dedi. Yine sabrettim ve dedim ki vakum böyle olmaz. Manometreden takip etmeden ve bir süre beklemeden ben kaçak olup olmadığını anlayamayacağımı söyledim. Ben dış ünitenin bu şekilde çalıştırılmasına izin vermiyorum dedim. Ben böyle deyince diğer çalışanlarını suçlayıp manometreyi yanlarında getirmeyi unuttuklarını söyledi. Akşam diğer montaj randevusundan sonra gelip vakum yapacağını söyledi.

    Şimdi değerli hocam benim izlemem gereken yol hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Kafama takılan husus şu. Düzgün çalışan bir kompresör ve manometreyle gelse bile klimaya gazı saldığını söylediği için bunun nasıl bir sorun teşkil edeceğini bilmiyorum. Kompresörü takar gibi yaparken de "içindeki gazı çekelim önce" gibi bir cümle kurdu. Okuduğum kadarıyla gazı tamamen boşaltıp sonrasında tekrar yeni gaz vermesi lazım galiba. Ne yapmam ve neye dikkat etmem gerektiği konusunda bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum. Servis akşam tekrar gelecek kalan işi tamamlamak için.
    Teşekkür ederim.@Ado




  • Tanguz kullanıcısına yanıt
    Değerli hocam öncelikle bu talihsizlik nedeniyle sizin adınıza üzüldüm.
    Her ne kadar biz buna sizi üzmemek adına talihsizlik desek de aslında tam anlamıyla suistimal ve ihmal diyebiliriz.

    Hocam işin aslı, haydi diyelim gazı boşalttı da vakum yapıp yeniden gaz verdi. Peki kompresördeki yapı ne yapacağız? aslında temel nokta bu.

    Öncelikle belirtmekisterim bakınız ben normalde, ''tamam arkadaşım bir bahtsızlıktır olmuş adamlar yapmış gitmiş, ürün performansından da memnunsan sorun yok kullanmaya devam et neticede vakumsuz diye çatlayıp oatlayacak hali yok'' derdim.

    lakin burada BAŞINDAN BERİ vakum diye ısrar eden bir tüketiciye dahi bunun yapılması, ÖNEMSEMEME durumunu ortaya çıkartıyor ki asıl sinir bozucu taraf bu.

    Bu forumda defalarca üyelerimize komple dış ünite değiştirttik, Biz VAKUM demekten bıktık, firmalar zarar etmekten bıkmadı.

    Buradaki karar tamamen sizindir. Kompresör yağının kimyasının bozulup ömrünün kısalacağı ve performasn sorunları ile yüksek enerji tüketim durumlarına neden olacağından dolayı, başından beri ısrar etmenize rağmen yahudi kurnazlığı yapıp oldu bittiye getirmeye çalışan personele de kızmanızın etkisi ile artık VAKUM da değil ürün değişimi talebinizi dile getirerek müşteri hizmetlerini aramanızı tavsiye ederim.

    Bilinçli bir tüketici olduğunuzu, satın almadan evvel ürünleri detaylı inceleyip montaj hakkında da teknik bilginizin olduğunu, Vakum yapılmadan salınan gaza oksijen ve nemim karışıacağı, bu gazın aynı zamanda kompresör yağı ile de harmanlandığı için aynı oksijen ve nemim kompresör yağına bulaşıp kimyasını bozacağı bilgilerine sahip olduğunuzu, kendinizin yeni klima istediğini, bu klimayı da vakumsuz montaj yapan personele evinde kullanması üzere verilmesini talep ettiğinizi beyan edebilirsiniz.

    Yukarıda yazdığım bilgiler doğrudur, ancak açık ifade edeyim ki;

    Vakum tamam mı abiiiii?
    Yok be olm ver gazı gitsin
    Tamam abi saldım gazı
    tamam olm ver enerjiyi
    Verdim usta enerjiyi
    Eyvah vakum yapmadık klima patladı


    gibi bir olay yok, Boruların içerisinde bulunan atmosfer ve dolayısı ile hava ile nem, SÜPÜRME dedikleri yöntem ile de aslında kısmen gaza bulaşır lakin şu da bir gerçek ki borudaki nemi %100 alabilmenin de azotsuz vs siz pek yöntemi yoktur. hele ki o kıytırık vakum makinelerinden kullanıyorlarsa sabaha kadar çalışsa değişen bir şey olmaz zira 15 dakikadan sonrası hava cıvadır, gösterişten başka bir şey değildir.

    Yine de belirtmek isterim ki, bari en azından Süpürme dediği yöntemi adam gibi yaptı ise, Uğraşmak istemiyorsanız kullanabilirsiniz.

    Süpürme yöntemi şu dur, basınç hattını önce açarak gazı salar, gaz bu esnada içeride bulunan tüm partikülleri çıkışa doğru sıkıştırır, teknisyen daha sonra dönüş hattının oradaki siboptan çıkışa izin vererek önce havanın çıkmasına izin verir, gaz geldiğinde işlemi bırakır buna da süpürme yöntemi denir ki aslında bu işlem sistemin kendi gazı ile değil azot ile yapılmalıdır.




  • Hocam hızlı bir şekilde cevapladığınız için teşekkür ederim.
    İklimsa müşteri hizmetlerini aradım. Geri dönüş yapacaklarını söylediler. Anladığım kadarıyla dış ünitenin değiştirilmesinden başka içimize sinebilecek bir çözüm gözükmüyor. Süreçten ve sonuçtan sizleri de haberdar edeceğim. Teşekkür ederim.@Ado
  • İşte dedikleriniz bir bir çıkıyor hocam.Marka dan ziyade servis önemli. Mitsubishi servisi bile böyle yapıyorsa.Anladığım bir tek arçelik servisleri titiz çalışıyor genelde.
  • Tanguz kullanıcısına yanıt
    Hocam merak ile bekliyor olacağım sonuç ile ilgili

    Tekrar geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meeb

    İşte dedikleriniz bir bir çıkıyor hocam.Marka dan ziyade servis önemli. Mitsubishi servisi bile böyle yapıyorsa.Anladığım bir tek arçelik servisleri titiz çalışıyor genelde.

    Bölüme ilk geldiğim zamanlar aykırı ve sıradışı yorumlarımın yadırgandığının ben de farkındayım hocam lakin o dönemler inanın ''1-2 yıl içerisinde ne demek istediğimizi anlayacaksınız' cümlesini bir kaç kere kurmuştum.

    Yeni dünya düzeni bu maalesef. ''Hap yap para kap'' dünyada geçerli tek formül bu. Bunun dışındaki tüm değerler tamamen göstermelik. Yüksek ürün kalitesi, Yüksek müşteri memnuniyeti vs vs hepsi tırıvırı aslında ancak resmi olarak bu beyanlarda bulunamıyoruz elbette.

    üretim zincirinde herkesin göbeği birbirine balı iken, dünya temel döngüsü TÜKETİM üzerine kuruluyken, size (Bize) artık 20 30 yıl sorunsuz çalışacak ürünleri üretir de verirler mi azizim?

    İşinin erbabı adamın hakkı olan parayı veremeyen işletmeler, size kalfa seviyesinden başka eleman gönderebilir mi?

    Şu an beğenmediğimiz bu kardeşlerimize dahi 2.000TL ve üstü maaş ödeniyor yine de bu işin karşılığı değil. Bu işi hakkı ile yapan adamın alması gereken para 3.000TL altında değilken bu para verilemiyorsa işi bilen adam sizin eve gönderilebilir mi değerli hocam?

    Her şey ama her şey tamamen birbirine bağlı. Bu işin MARKA model ayırımı yok, o nedenle yıllarca güvence altında kalabilmek istiyorum, bu nedenle uzun garanti diye bağırıp duruyorum her ne kadar kendini bilmez bazı densizler bunu diline sakız gibi dolamış dalga geçiyor olsa da, Ben aslında markalara güvenim olmadığından dolayı bari DEVLET bizim yanımızda olabilsin diye bu konuda ısrar ediyorum.

    Bir gün bu dediklerim de anlaşılacak inşallah :)




  • Ado kullanıcısına yanıt
    ben anlıyorum hocam sizleri daha bugün bir abimin bozulan bulaşık makinası servis kazığı ve sonunda kullan at modeline bağladık konuyu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bolobolo kullanıcısına yanıt
    Midea üretimi Airfel/Daylux/Rota/Vessen türevlerini inceleyin hocam, direkt üreticisinden alayım diyorsanız da Midea Blanc düşünebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 18151816181718181819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.