Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1795. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
16 Misafir - 16 Masaüstü
5 sn
57.242
Cevap
703
Favori
4.432.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17931794179517961797
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Ne demek oldu bu şimdi biraz aç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NEYMAR-JR kullanıcısına yanıt
    Değerli kardeşim, 2014 yılında imza altına alınan montreal protokolü çerçevesinde
    1- On/Off klima üretimleri yasaklanmış
    2- R22 gazın ev tipi ürünlerde kullanımı kısıtlanıp 2020 de sonlandırma kararı alınmıştır.

    Bu çerçevede klimalar zaten 2014 yılından beri sadece inverter olarak üretiliyor. 2015 ylında depolarda kalan tüm on/off klimalar eritildi, 2016 yılında mahalli bir kaç zincir markette (Carreforurre vs) son 3-5 tane on/off klima da 2 günde satılıp bitirildi ve bir daha yeni üretim anlamında on/off klimaların adı bile duyulmadı kalmadı artık.

    Bu anlamda şu an yeni klima arayışında olan bir arkadaşımıza ''Klima invertermi?'' diye sormanız bile lütfen yanlış anlamayınız konuya biraz uzak olduğunuz hissi uyandırıyor. Şu an piyasada inverterden başka zaten bir alternatif yok.

    Buna paralel SAMSUNG-LG-BEKO-ARÇELİK gibi markalar son 4 yıldır belli aralıklarla (Daha çok marka sayabilirim) alüminyum kondanser, aluminytum eşanjör, Alüminyum montaj kitleri kullanıyorlar ki zaten bunların büyük kavgası dönüyor forumda.

    Değişik uygulamalar yapılmış, Sadece uçlarına 10cm bakır eklenen kitler kullanılmış, Bluefin teknolojisi ile SAMSUNG markası alm kondasnerli klima üretip piyasaya sürmüş, Ben 1 yıldır olduğunu iddia ediyorum ama değerli bir abimiz 2-3 yıldır da ARÇELİK BEKO grubunun alm kondanserli klima ürettiğini defalarca frumda tartışmışızdır zaten.

    VESTEL 1 yıldır alm li üretim konusunda testler yapmakta, diğer bir çok marka da, zaman içerisinde alm ye geçme hazırlıkları çerçevesinde arge departmanlarını uyarmaktadır.

    Londra Metal Borsası ve İstanbul Metal borsasındaki değerli maden fiyatlarının endekslerini takip ederseniz, BAKIR ile üretim konusunda firmaların neden inat edemediğini gayet iyi anlayabilirsiniz.

    Klimacıda çalışmanızı takdir ediyor saygıyla karşılıyor ancak TAM olarak bilmediğiniz konularda üyelerimizi yanıltıcı bilgiler ile yanlış yönlendirmemeniz konusunda sizden ricada bulunuyorum.





  • Not Today! kullanıcısına yanıt
    Kötü bir şey değil merak etmeyin

    Önce soru gelip, 13 dakika sonra aldık bilgisi gelince, batının en hızlı klimaşörü diyesim geldi sadece
  • 25 mt salon icin Arcelik 18320 model klima aldim ins pisman etmez verdigim paraya deger

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vessen VTXN35A12000 / 1703tl+100tl maxipuan 1603tlye sipariş verdim. Umarım memnun kalırız. Yardımlarınız teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilo1900 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizden özellikle bu klimayla ilgili sürece diar bir başlık altında inceleme değerlendirme yazısı rica edeceğim resimleri ile birlikte. Gerçekten merak ettiğim bir klimaydı. İlk fırsatta YORK dan sonra bu klimayı da almayı düşünüyorum.
  • rapcep61 R kullanıcısına yanıt
    Bence gönül rahatlığı ile kullanırsınız. Soğutmada kolay kolay sorun çıkartacak klima yoktur hocam montaj hatası dışında.
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Hah işte aynenbu, Bn geçen sene ciddi anlamda test ettim 18 lik inverter klimanın kondanserini pulvarize ettiğimde üfleme derecesi 1.1 derece fark ediyordu
  • Slash kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Konu sicak havalardan dolayi bayagi ragbet gormeye baslamis. Eski bir satici olarak size biraz yorumlamak isterim karsilastiginiz durumlari.



    VRF sistem klimalari degisken akiskan debili sistemler olup tek bir dis uniteyle bircok ic unitenin beslenmesi prensibiyle calisir. Su anda Turkiye'de 23 tane vrf markasi bulunuyor. Daha once onemli olanlar sayilmis zaten.



    VRF klimalar normal klimalardan farkli olarak bir miktar muhendislik hesabi ister ve isil kapasiteleri bu hesaplara gore yapilir. Bir adet mustakil ev icin bu hesaplar basitce yapilabilecektir. Bunun icin VRF klima montaji yapabilen firmalarla temasa gecmenizi oneririm.



    Gelelim fiyat konusuna. Fiyatlar firmalarin satis politikasina gore degiskenlik gosterebilmekle birlikte ayni firmanin farkli bayiileri arasinda bile fiyat farki olabilecektir. Tamamiyle satis pazarlama stratejisi acisindan yaklasir tum firmalar. Belirli bir fiyat listesi bulamamaniz bu yuzdendir. Ben sizin yerinizde olsam VRF klimayi sene sonuna dogru alirdim. Cunku bir sonraki yila stok devretmemek icin firmalar ellerindeki stogu uygun fiyatla eritmeye calisirlar.



    Gelelim marka model secimine. Oncelikli olarak size klimaya dair elektrik tuketimini net bir sekilde soyleyen bir satici varsa emin olun yalan soyluyordur. Hic birimiz onumuzdeki donemin iklim kosullarini bilemeyecegimiz gibi doviz endeksli elektrik tuketim tutarlarini ve sizin klimanizi hangi sekilde kullanacaginizi bilemeyiz. O yuzden size x lira elektrik odersiniz demek yanlis olur.

    Irtibatta olacaginiz saticilar sizi tuketim tutarlari ve kullanim avantajlariyla firmalarina dogru yonlendirmeye calisacaklardir. Turkiye'de bu isi ME , Toshiba , Daikin gibi yabanci ve Arcelik Demirdokum Vestel gibi yerli firmalar goturuyorlar. Tercihiniz yine bu isleri anlayan servisleri olan firmalar olmali. Ariza konusunda hizli yanit verebilen servisler sizin ihtiyaciniz. Ayni zamanda kompresor arizalarinda tum sistemi devreden cikarmayan bir dis unite tavsiye ederim.



    Simdiden hayirli olsun diyorum.



    Detaylar icin ozel mesaj yoluyla iletisime gecebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bilo1900 kullanıcısına yanıt
    Makuldür hocam
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Tamam haklısında o senin söylediğin arçelik tarzı klimaları zaten ben kast etmedim hocam benim söylediklerim adı sani duyulmuş klima markaları bunların hepside bakır boru kullanır arcelikten klima alana da yorum yapmıyorum , konu hakkında emin ol senden daha bilgiliyimdir evet öyle , ancak sağda solda elinde kalan klimaları satmaya çalışanlar var benim amacım burada yanlış bilgi vermek değil alırken buna dikkat etmesi gerektiğini belirtmek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEYMAR-JR -- 3 Temmuz 2017; 18:44:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam baymak 18.000 ile arcelik 18.000 btu arasinda kaldim baymak fiyati daha uygundu servis parca vs derken arcelikte karar kildim cuma gunu montaj olucak bu ara cok yogun servisler malum havalar cok sicak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klima takıldıktan sonra memnuniyetle inceleme yazarım, anladığım ölçüde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar internetten 1 ad. Arçelik 18320 ve 1 ad. 12320 model klima aldım.(18000 ligi 2825 e, 12000 ligi 2050 TL ye aldım.) Montaj dan sonra bu modeli almayı düşünenler için ilk izlenimlerimi paylaşırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NEYMAR-JR kullanıcısına yanıt
    Yani diyorsun ki ARÇELİK adı sanı duyulmuş marka değil.

    Tamam ''sen büyüksün'' diyeyim konu kapansın
  • rapcep61 R kullanıcısına yanıt
    hayırlısı olsun hocam, Allah seçiminizden pişman etmesin, yıllarca sorunsuz kullanmanızı dilerim.
  • Teşekkür ederim. Peki Vesteli nereden almalı. Hepsi burada da satıcının biri 1.869 tl fiyat yazmış. Garanti süresi olarak 36 ay yazıyor.

    Demirhanlar diye bir site var orada 1.849 TL demiş 7 yıl garanti. Bayii ye sordum. 2.100 tl nakit 2.300 tl taksitli. Ve mağazadaki eleman internettekinin garanti şartları farklıdır dedi. Acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok faydalı olur hocam. Şimdiden elinize sağlık. Ürünlerinizi güle güle kullanın inşallah.
  • zgzzkty Z kullanıcısına yanıt
    YETKİLİ bayilerin ve orada çalışan parmak arası terlikli pazarlamacıların ne dediğine bakmayın siz hocam, İnternet üzerinden de YETKİLİ satış yapan yerler var. Elimden geldiğince sık yazarım ki VESTEL söz konusu ise YETKİLİ BAYİDEN ASLA ÜRÜN ALMAYIN. İnternet satışları 200-300 bazen 400TL ye kadar avantaj sağlar. Yetkili bayiler o caf caflı camekanlar ve aydınlatmalarının süslerinin paralarına kadar sizlerin satın aldığı malım üzerine bedelini eklerler.

    İnternet satışlarında ürünün 3 yıl garantili olduğunun teyiti, servise açılan montaj kaydınan anlaşılır, Eğer servise montaj kaydı açtırabiliyorlarsa o ürün 3 yıl genel garantilidir. Aynı zamanda şu an 4 yıl ek kompresör garantisi veriyorlar 7 yıl ek garanti değil buna dikkat edin lütfen.
  • Buharlı vantilatör önerileri varsa bana o da yeter beyler 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 17931794179517961797
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.