Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1788. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
17 Misafir (1 Mobil) - 16 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.230
Cevap
703
Favori
4.431.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17861787178817891790
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,

    Bir başka konuya yazmıştım, buraya da iliştireyim. Eve vrf klima sistemi kurdurmak istiyorum ama ülkemizde işini layığıyla yapan adam olmadığı için adam gibi bilgi bulamadım günlerdir araştırıyor olmama rağmen. Ne fiyat bilgisi var ne de cihazların tüketim bilgisi. Hiçbir şey yok! Her site birbirinden kopyaladığı yazılarla anlatmış vrf sistem şöyle güzeldir, böyle iyidir diye de arkadaş vrf sistem kurmak için araştıran adam zaten neyin ne olduğunu bilip de geliyor sana. Sattığın ürünü bana sayfalarca övmene gerek yok.

    Bu işten anlayan birileri varsa şu soruların cevaplarını hala bulabilmiş değilim, cevaplarsa müteşekkir olurum.

    1-VRV(markasına göre VRF,VRS diye adlandırılabiliyor) sistemin ortalama fiyatı ne kadar? Evine göre, oda sayısına göre, odaların büyüklüğüne göre, evin kaç katlı olduğuna göre değişir bu rakamlar diyeceksiniz biliyorum ama bu işin ortalama bir fiyatı vardır illa ki. 2 katlı 5 odalı müstakil bir ev için mesela, ne kadar tutar?

    3-Bu sistemin çekeceği elektrik ortalama ne kadar olur? Biliyorum bu da sistemine göre değişir ama yukarıda verdiğim örnek üzerinden gidelim, yazın soğutma ve kışın ısıtma amaçlı kullanmayı düşünüyorum. Ne kadar olur ortalama elektrik tüketimim?

    4-Dış ünite ya da üniteler çatıya konuşlandırılmak zorunda mıdır? Çatı arası ya da başka bir yere koyulamaz mı?

    5-Bu sistemlerin bakım aralığı nedir ve bakım ücreti ne kadardır?




  • Adem hocam, babam 18-19 m2 salon için sadece soğutma amaçlı, arçelik, beko veya vestel marka bir klima almak istiyor. Babam ekmek firinin da gece çalışıyor gündüzleri uyumaya çalışıyor ama malum sıcaklardan dolayı uyuyamıyor. Babam ve Valide sultan için bir klima tavsiyesi rica ediyorum. Yaşları ileri, klima çarpamayacak iklimlendirme dedikleri mevzuyu yapabilecekleri uygun fiyatta bir klima. Bilgilerinize güveniyorum .
  • Recepyildirim10 kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar. Sizin verdiğiniz markalardan hareketle VESTEL ürünleri 3 yıl gemele ilaveten 4 yıl ek kompresör garantisi ve 2017 üretimlerinde yaptıkları iyileştirmeler ve ekonomik olması nedeniyle ön plana çıkıyor.

    Tercih edeceğiniz modelde iç ünite fan kademesinin 6 olmasına (babanızın gündüz uykusundaki sessizliği sağlayabilmesi adına) dikkat ediniz. Eğer bütçeyi aşmaz ise PLAZMA ve MİNİMALİSTİK modelleri incelemenizi tavsiye ederim.

    Ana markadan ziyade daha ekonomik olan A101 satışındaki SEG ve HB de satılan (Halen varmı bilmiyorum bu ürünler) REGAL klimaların 1500 lü rakamlarda olması iyi bir avantaj.

    Bunların yanısıra 9.000BTU VESSEN klimayı da inceleyebilirsiniz özellikleri benim dikkatimi çekti biraz. yalnız 2 yıl garanti konusu tam bir facia onu da hatırlatmak isterim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Slash kullanıcısına yanıt
    Hocam split klimaları bile bilmiyor ki insanlar vrf yi nasıl bilsinler. Klimalar hakkındaki bilgiler genelde kulaktan dolma, araştırmasız, içeriği boş bilgilerden ibaret. Bakmayın siz almış olduğu eğitim ne olursa olsun bizde herkes klimacı. Ben vrf sistemlere hakim değilim bu nedenle sorularınızı cevaplayamam, lakin forum ortamlarında bu işin ticaretini yapanlar dışında sağlıklı net bilgi alabileceğinizi de sanmıyorum. Yorum yapmak için tecrübe etmek gerekir. O tecrübe de burada kimsede yok. açık ve net.
  • CuCuK kullanıcısına yanıt
    Günaydın hocam.

    Bakınız hep dile getirdiğim konudur. Klima koşul işidir. Biz koşullarımıza uygun klimayı seçerek sorun yaşamayız.

    Sizin koşullarınızda azizim zaten BAYMAK VESTEL ARÇELİK vs gibi klimalara bulaşmamanız gerekir. Ankastre tesisatlı, Ev sahibi veya uzun yıllar KESİN oturulacak evlerde KALICI klima alıp paraya kıymak gerekiyor elbette. Bu anlamda DAIKIN ile BAYMAK markalarını yanyana anmak dahi hata olur.

    Kaldı ki şunu unutmamak lazım, en kaliteli klimayı da alsanız, 2-3 kere söküm takım görünce başı ağrıyıp midesi bulanmaya başlıyor makinelerin :)

    Bu konuda hep yazdığım gibi bütçenizi zorlayıp ME alıp geçin BAYMAK vs ile macera arayışına girmeye gerek yok elbette.

    Ücretsiz keşif hizmeti almanız, eve gelen ekibin boru çaplarını görerek size model önermeleri konusunda daha mantıklı olacaktır.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Siz de haklısınız, teşekkürler yine de. :)
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Adem Hocam,

    Vestelden iki tane buldum. Linkler aşağıda. Bunlar iş görür mü? Elektrik harcamaları nasıl olur? Misal Günde 5 saat belirli aralıklar çalışsa ne kadar yakar? Kusura bakmayın daha önce deneyimim olmadı, iyi bi'şey olsun istiyorum.

    1- https://www.vestel.com.tr/vestel-minimalistik-inverter-12-a++-klima

    2- https://www.vestel.com.tr/vestel-minimalistik-inverter-9-a++




  • Merhaba,

    Yeni taşındığım evimde sıcaklık 31 derece fakat nem %30-40 civarında idi. Terlemeyince sıkıntı yoktu fakat bu hafta sıcaklık 31 derece nem %65- lere gelince bunalmaya başladım. Beni idare edeceğini düşünerek vantilator siparişi vermiştim ama anladım ki klimasız olmayacak. Samsung Gear s3 hediyeli klima almayı düşünüyordum ama servis konusunda sıkıntılı ve 12000 lik olmasına rağmen odayı buzhaneye çeviremediğini okudum, demek tam manada başarılı değil diye düşünerek almaktan vazgeçtim. Kendi evime geçene kadar babamın 3 tane vestel klima almışlığı var, şu ana kadar problem yaşamadığı için bana vestel diyor ama forumda gördüğüm kadar vestel sıkıntılı duruyor(2017 senesi hariç). Sabıkalı ürün ve markalara bulaşmak istemiyorum, servisi iyi ve uzun sene beni servis aramak zorunda bırakmayacak bir klima arayışına girdim. İnternette çoğu sitede en çok satan marka model olarak baymak 12000 btu klima gözüme çarpıyor, fakat tam manada tecrübe sahibi kişilerden yoruma ihtiyacım var. Kullanacağım oda yaklaşık 10m2, klimanın dış ünitesi kapalı cam balkonda olması gerekiyor(Bina dışına taktırmıyorlar), bu klima ile vantilator vasıtasıyla yatak odama da soğuk hava basmayı düşünüyorum o yüzden 12000 lik düşünmekteyim. Sizlerinde bu konuda görüşleriniz alabilirsem sevinirim.Marka model belirterek tavsiyelere açığım, bütçe olarak daikin gibi 10.000tl gibi verme durumum yok, 2000-2500tl civarı rakamlarda düşünüyorum.

    Teşekkürler şimdiden.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SweetStar

    Değerli cevaplarınız için önce kendi adıma sonra da ailem adına çok teşekkür ederim. Bugün sizlerin verdiği bilgiler doğrultusunda bir kaç yer dolaştım. Sizin paylaştığınız bilgileri not almıştım, bana annemin rahatsızlığını duyar duynaz en yeni en yüksek btulu ve en lüks cihazları öneren satıcılarla verdiğiniz bilgileri paylaşınca yüzlerindeki ifadeyi görmenizi isterdim. Gerçekten sizlerden tavsiye aldığım için gurur duydum.
    Özet geçersem, peki o zaman 24000 btu luk klima alın nem açısından değerlendirin dediler sonradan. Ve servis, uzatılan garanti, inverter olmasını unutmamamı söylediler. Yani onlara kalırsa fiyat/ performans araştırasına kalmıştı işim. Ancak tuhaf olan şu ki evin ihtiyaçlarını karşılamak için İstanbul'da İstinye Carrefoursa'ya gitmiştim. Orada danışayım dedim, uzun uzun sohbet ettim bir görevli ile. Ve bana madem sorununuz nem dengesi ile çözümlenecek size 529 TL'lik ALF İyonizerli EPIV-01 Hava Serinletici'yi önereyim Bu Ürün dedi. Veya kendilerinde satılmayan Arçelik gibi firmalarda satılan nem dengeleyicileri de işinizi görecektir dedi. Benim de kafamı bulandırdı.
    Bu durumda sizce 24000 Btuluk bir klima arayışıma devam mı etmeliyim? Eğer öyle ise klima araştırırken btu dışında nelere dikkat etmeliyim? Uzak durmam gereken isimler var mı? Ya da annemin bu özel durumu nedeniyle öncelikle tercih etmem gereken isimler?
    Herşey için sonsuz teşekkürler nasıl kıymetli verdiğiniz bilgiler bir bilseniz.



    Bilgiyi paylaştıkça güzel oluyor, Hele bir de doğru bir amaç için kullanılıyorsa en güzel hali de bu oluyor. Bu anlamda ben de bir nebze faydamız olmasına çok sevindim inanın.

    Amacımız kimseyi üzmek veya rencide etmek değil lakin biz istiyoruz ki verilen bazı bilgilerin belli başlı dayanakları olsun. Örnek veriyorum, ''Şu fırından ekmek almayın, uzak durun'' ifadesinin mutlak altı doldurulmalıdır. Bu cümleyi kurmak yerine ''Arkadaşlar şu fırında yapılan incelemelerde una koydukları lesitin, kalsiyum fosfat, sodyum fosfat ve natamisin değerlerinin yüksek olduğunu tespit ettik (x kurumda çalışıyorum) bu nedenle bu konudaki şaibe ortadan kalkana kadar geçici olarak ekmek almayınız'' ifadelerinin kullanılması gerekir.

    Aynı modeller bizim forumumuzda da var elbette, Yıllarca bu insanlara ''X markadan uzak durun, evinize sokmayın, kapıdan içeri almayın'' cümleleri kurulmuş lakin altları hiç doldurulmamış, veya bundan 10 sene önce yalanmış tatsız olaylar temcit pilavı gibi öne sürülmüş durmuş, halbuki neredeyse ülkemizde dahi geçilmesi konuşulmaya başlanan SANAYİ 4.0 Devrimi nden bahsedildiği ortamda üreticiler 6 ayda bir model yenilerken (Eski sistemlerdeki hataların ayıklandığı yeni üretimler) bizler burada 5 - 10 yıl önce ürünlerde tespit edilen kusurlardan hareket ederek insanları bilinçlendiremeyiz.

    Bu anlamda değerli satıcı kardeşlerimizin de konuya İNSAN BİLİNCİ ile değil de ticari yaklaşmalarını çok eleştirmek istemiyorum. Tek istediğim şu, madem bu işi yapıyorsunuz, ne olursunuz biraz açıp okuyun be kardeşim.

    44 yaşındayım 2 ayrı üniversiteden akademik eğitim aldım halen bir şeyler daha öğrenebileyim diye açık öğretim öğrencisiyim bunda utanacak bir şey olmasa gerek diye düşünüyorum. Şurada birisi çıksa ve kendisini bilgisi yönde ispat etse önünde saygı ile eğilir ''HOCAM'' der 1-2 bir şey de kendisinden öğrenebilmek için ağzının içine bakarım ben. Bu satıcı kardeşlerimizden de akademik kariyer yapıp sonra da promotörlük yapmalarını beklemiyorum elbette, sadece NE İŞ YAPTIĞINI unutmamasını istiyorum.

    Neyse çok uzattım ben. Sizin çareniz klimadır. çoklu kullanım aracı olması, inverter özelliği sayesinde tüketimde ekonomi sağlaması, yazılımsal denge stabilite durumu nedeniyle akıllı bir iklimlendirme yapabilmesi gibi bir çok avantajı nedeniyle tavsiyem alternatif arayışlar yerine klima araştırmanıza devam etmeniz yöndedir.

    Bütçenizi zorlayabiliyorsanız elbette ki 24.000BTU bir klima almanız sorunlarınızı kökten çözecektir düşüncesindeyim. Çok çaresiz kalınırsa 18 lik de yine de sizi ferahlatacaktır ancak elbette mümkünse önceliğiniz 24 lük olması yine tavsiyemdir.

    Ben klima ürün gurubunda yüksek bedeller ödenmesine karşıyım, lakin sizin durumda klimayı bir kere takıp orada kalması gerekir, servis ve olası sürprizlerle uğraşmamak gerekir mantığından hareketle imkanınız var ise ME MHI DAIKIN PANASONİC HAİER gurubundan, eğer bunlar bütçe olarak aşarsa MİDEA gurubundan ürün bakabilirsiniz. Bütçe kısmı bu ürüne de yetmediği durumlarda Müşteri hizmetleri desteği, 7 yıl ücretsiz garantisi, 2017 üretimlerinde iyi geliştirmeler yapılmış olmasının verdiği avntaj ve servis yaygınlığı ile servislerinin yine de diğer markalara göre daha iyi seviyede hizmet veriyor olması nedeniyle VESTEL MİNİMALİSTİK veya PLAZMA modellerine bakabilirsiniz. Yalnız MİNİMALİSTİK 24.000bTU varmıydı onu tam hatırlamıyorum araştırmanız gerekir.




  • herkese merhaba;

    İzmir de ikamet etmekteyim, terras katı 4.kat (terasta yalıtım var)

    güney cephesi. Duvarlarda extra bir yalıtım yok.
    salon kare şeklinde 30m2 (klimayi salonda ve bazen kapıları açıp kullanacağım).
    (Ağırlıklı olarak soğutma ve belki ısıtma için de kullanabilirim)
    Daikin düşünüyorum hangi model önerirsiniz. Ya da başka markalar tavsiyede bulunur musunuz?
    Tavsiyelerinizi bekliyorum .şimdiden teşekkürler.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Size birkaç sorum olacak;

    Öncelikle evlerden birinde toplamda 4 klima var. Bu şekilde yapmak yerine, tek büyük kompressor ve onun uzantıları şeklinde başka çözümler olabilir miydi? Pek araştırmadım ama genel olarak 4 klimanın parasının 5-10 katı maliyeti olacağı söylenmişti.

    Diğer sorum, diğer evimiz çatı katı ve klima yok. Bugün yarın bir klima alıcam. Hemen almak istediğim, internetten alışverişi, kargo vs. sevmediğim için mağazadan almak zorundayım ve fazla seçeneğim yok.

    Seçenekler şunlar;

    https://www.bauhaus.com.tr/baymak-elegant-plus-12000-btu-duvar-tipi-split-klima
    https://www.bauhaus.com.tr/iklimsa-samui-12000-btu-inverter-a-klima
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/airfel-a-dc-inverter-seri-2016-ltxn35u-12-000-inverter-klima-fiyati,207203.html

    Eğer internetten alacak olursam şunlarda ekleniyor;

    http://www.hepsiburada.com/vessen-12-000-btu-vtxn35a-montaj-dahil-daikin-a-inverter-klima-p-HBV000004LL74
    http://www.hepsiburada.com/rota-climate-rt12-qtxb35b-a-12000-btu-h-sezonsal-inverter-klima-p-EVROTART12QTXB35B

    Vestel'e alerjim var, kesinlikle almam bu arada :)

    Bunlardan hangisini önerirsiniz?




  • klima sektöründe olmasam general marka klimayı burada övdüklerine göre haklıdırlar diyerek daikin m.electric gibi klimalarla kıyaslayıp alırım. insanları yanlış yönlendirmeyin, general neymiş yahu.. şuan için memnun ediyor olabilir.

    daikin ve muadili markalara bütçeniz yetmiyorsa vestel/arçelik gibi markalara yönelmenizi öneririm. çünkü servis ağı ve yedek parça konusunda sorun yaşamazsınız.
    general aldınız diyelim. türkiye distribütörü veya fason ürettiren firma batar kaçar eder. yeni gelen firma ise eski ürünlerden kar sağlamadığı için yeterli desteği/yedek parçayı temin etmez sürünürsünüz. bu yüzden servis ağı ve markanın arkasındaki firma önemlidir. 12 yıl önce electra marka klima almıştık, invertor kartı arızalandı, tamir ettiremedim. yeni distribütörü ise benim cihazıma destek vermedi (vermedi demek hata olabilir, üzerine 500 lira daha koyup daikin klima alacağım fiyata kart ücreti istedi). sonuç klima çöp. ki bu markanın arkasında o zamanlar sanko holdingin grup şirketi duruyordu.




  • Ado Hocam selamlar,

    Geçen günde yazmıştım ama yardımcı olabilirsen sevinirim. 2. El klimalara sıcak bakmadığını biliyorum. Önceki kullanım koşullarını bilmediğimiz için. Durumumu tekrar izah etmeye çalışayım. salonum yaklaşık 30-32 m2 ve çatı katı ama emlak bankası evi blok beton ve nispeten izolasyonlu (20 yıllık bina). salonum batı cephede ve öğlen saat 3den sonra nerdeyse batana kadar güneş vuruyor. Akşam 7-8'de işten eve gelince rahatça oturabileceğim bir salonum olsun istiyorum. bir anlamda klima 2-3 saat kullanılacak ve sadece soğutma için kullanılacak merkezi ısıtma var. Ama salonumun kapısı yok koridora açılıyor. Bu koşullar altında 18-21-24 lük bir klima düşünüyorum. 12lik yetmez düşüncesindeyim. 18 ve üzeri düşüncede evlilik dolayısıyla yapmış olduğum harcamalardan ötürü bütçemi o rakamlara çıkaramayabilirim 3000den aşağı pek model yok. Bu sebepten 2.el klimalara yöneliyorum 800-1000TL civarlarında Lg-beko veya vestel veya regal northair vb demirdöküm yan firmaları olan 2.el ürünler bulabiliyorum izmirde.
    Bu koşulları düşününce 12lik 1400-1500lerde regal vb bim a101 kampasından bir cihaz almak mı mantıklı yoksa 18-24lük 2el cihazlar mı? 12lük o salonu ve benim koşullarıma az geleceği için inverter etkisini göremeyeceğimi düşünüyorum. Senin fikrin nedir acaba yardımcı olabilir misin?




  • DnzIrmk kullanıcısına yanıt
    Hocam tam benim kafadansınız heeee :) Üreticileri belli olan alt marka ürünler hep tercih ettikleriniz.

    Listenizdeki baymak hariç neredeyse tüm ürünler hep eleştirdiğim kısa garantiye sahip ürünler. Üretim kalitelerine göre bakarsak BAYMAK en vasat üretim kalır. Yine de benim mantığıma göre tercih sebebimdir o ayrı konu. Bunun dışında 1-2 gündür VESSEn üzerinde duruyorum biraz. Hatta bunun dışında ben şahsi olarak YORK klimaları ile ilgileniyorum aklımda bir şeyler var en kısa zamanda onu da hayata geçireceğim nasipse.

    Ben multi sistemleri sevmem hocam, bana single olsun benim olsun mantığı hep daha sıcak gelmiştir zira istersem lokal, istersem çoklu lokal ile genel iklimlendirme yapabilirim. Bu nedenle evin her tarafından tesisat geçirip dünya masraf edeceğime, her odaya bir küçük klima takar geçerim. Bu güne kadar bir evimde 3 klima ile bu işi yaptım gayet de memnundum.




  • Ekkkooo E kullanıcısına yanıt
    Ado bey gerekli yanıtı verecektir ama ben de bir alternatif tavsiye edeyim size. Madem sadece soğutmada kullanılacak 18000 btu bu klimayı da alternatifler arasına alabilirsiniz bütçeyi biraz zorlayıp. 3 yıl Garanti, +4 yıl garanti uzatma imkanı, ücretsiz montaj. İş bankası kartınız varsa 1969 liraya mal edebilirsiniz.
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/vestel-bio-cool-plus-inverter-18000-btu-a-enerji-sadece-sogutucu-klima-291828127?pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*236136807*22544670327*58375881327*%7Btype%7D*291828127*pla-77411946807&gclid=CIX7n57Q7NQCFekV0wodW8wHTg&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slash

    Herkese merhabalar,

    Bir başka konuya yazmıştım, buraya da iliştireyim. Eve vrf klima sistemi kurdurmak istiyorum ama ülkemizde işini layığıyla yapan adam olmadığı için adam gibi bilgi bulamadım günlerdir araştırıyor olmama rağmen. Ne fiyat bilgisi var ne de cihazların tüketim bilgisi. Hiçbir şey yok! Her site birbirinden kopyaladığı yazılarla anlatmış vrf sistem şöyle güzeldir, böyle iyidir diye de arkadaş vrf sistem kurmak için araştıran adam zaten neyin ne olduğunu bilip de geliyor sana. Sattığın ürünü bana sayfalarca övmene gerek yok.

    Bu işten anlayan birileri varsa şu soruların cevaplarını hala bulabilmiş değilim, cevaplarsa müteşekkir olurum.

    1-VRV(markasına göre VRF,VRS diye adlandırılabiliyor) sistemin ortalama fiyatı ne kadar? Evine göre, oda sayısına göre, odaların büyüklüğüne göre, evin kaç katlı olduğuna göre değişir bu rakamlar diyeceksiniz biliyorum ama bu işin ortalama bir fiyatı vardır illa ki. 2 katlı 5 odalı müstakil bir ev için mesela, ne kadar tutar?

    3-Bu sistemin çekeceği elektrik ortalama ne kadar olur? Biliyorum bu da sistemine göre değişir ama yukarıda verdiğim örnek üzerinden gidelim, yazın soğutma ve kışın ısıtma amaçlı kullanmayı düşünüyorum. Ne kadar olur ortalama elektrik tüketimim?

    4-Dış ünite ya da üniteler çatıya konuşlandırılmak zorunda mıdır? Çatı arası ya da başka bir yere koyulamaz mı?

    5-Bu sistemlerin bakım aralığı nedir ve bakım ücreti ne kadardır?

    Merhaba,

    Bir kullanıcı olarak yorumlamak istiyorum.

    Cümleme ilk önce ne kadar yorum okursan oku yada sitelerde gez bak vs. Gerçekten bir keşif ekibi ile konuşman gerekiyor , ya yüz yüze ya eve gelerek vs vs..

    İnternetten okumak bir yere kadar bilgi sahibi olunabiliyor. Ama iş hadi o zaman dendiğinde farklı farklı şeyler çıkıyor.

    Vrf klima evet açıkçası iyi. Tabi nasıl bir yerde oturduğuna göre değişir.

    VRF Klima Sistemlerini, klasik split klimalardan ayrılan en büyük özelliği; değişken gaz debisi sayesinde enerji tasarrufu ile birlikte çalışıp kullanıcıların konforunu en yüksek seviyede tutmasıdır.

    Benim kendi fikrim , Örnek Ben triplex evde oturuyorum müstakil VRF uygun. Ama bir apartman dairesine takmak ne kadar mümkün ? Belki temelden ev yapılırken başlarsan sanırım basit olur kırmak yıkmak boru hattı elektrik vs gibi..

    Ayrıca VRF klima her markanın harcı değil Mitsubishi Electric Dikkat Normal Mitsubeshi değil mutlaka Mitsubishi Electric , Toshiba ,Daikin , Hitachi , Panasonic , Fujitsu , Midea , Samsung , Lg diye kafamda şahsıma ait bir sıralama var.

    Üniteleri görmüşsünüzdür Kaset tipi daha çok kullanılıyor 4 yönlü olanlar tabi split de gördüm. Hatta otel tipi Kanallı ünide de var.

    VRF sistemler Heat Recovery VRF ve Heat Pump VRF 2 tane yeni sistem yok sanırım standart böyleydi.

    Heat Recovery olan aynı anda hem ısıtma, hem soğutma
    Heat Pump VRF olan aynı anda sadece ısıtma yada sadece soğutma

    Tabi bunlar ısıtma ve soğutma olarak farklı alt yapı sistemlerine de dalıyor..
    2 borulu Heat Pump , ısı geri kazanımlı Heat Recovery başka başka Su soğutmalı..

    Açıkçası bana göre Metre Kare büyük ise tercih edilebilir sistemler arasında. Ama maliyet ve sistemi kurma işi çok zahmetli geliyor bana , daha oturmadan evi yıkarım kırarım zaten evde tonla iş var hepsi aradan çıksın denecek kadar iş var..
    Hali hazırda oturulan bir yerde bu sistemi kurmak işkence olmalı.

    Benim kendi düşüncem bu.

    Yazım hatası vs var ise şimdiden özür dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan -- 3 Temmuz 2017; 10:59:42 >




  • Ekkkooo E kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında tam da kritik dediğimiz yerdeyiz şu an. Sadece m2 durumu olsa OK bir şekilde oturur ince detaylı hesap çıkartırız da. sizin kapı da olmaması büyük etken.

    800-1000TL ye bulacağınız klimalar muhtemel on/off dur ben sanmıyorum ki SAĞLIKLI inverter klimalar o fiyata olsun ikinci el dahi olsa.

    Normalde size ''İkinci onu alacağına 12 lik inverter al'' derim lakin kapı olmaması inanın düşündürüyor beni zira süre uzar ve dediğiniz gibi inverter etkisini öyle 2-3 saatlik kullanımlarda göremezsiniz.

    Yalnız biraz daha zorlayıp, Kabin tipi 12 ama aslında max kapasitesi 14.000BTU olan klimalar var dün 1-2 arkadaşa örnek link paylaşmıştım, o ürünlerden araştırabilirsin. Yine de bütçe olarak 2.000 Dolaylarını bulur yalnız.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam,
    Daikin yetkili servisine gittim. Sana izah ettiğim durumu kendilerine ilettim. Verdikleri bilgi şu şekilde;

    -12.000 BTU alırsam yatak odasına etki süresi fazla olduğundan tüketim oranı ve cihazın çalışma performansı zamanla kaybolacaktır.
    -18.000 BTU alırsam da yatak odasına etkide sıkıntı yok ama bu sefer bulunduğu ortamı aşırı soğuk yapacağından Klima hastalıklarına sebebiyet vereceğini söylediler.

    Bu bilgiler ışığında;
    12.000 BTU luk bir AIRFELL veya MIDEA BLANC serisinden 2 adet alıp hem yatak odasına hem de oturma odasına takmak mı uygun olur.
    veya bu cihazların dışında farklı bir marka bakmak gerekir mi?

    Görüşlerin için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: naviga70

    Ado bey gerekli yanıtı verecektir ama ben de bir alternatif tavsiye edeyim size. Madem sadece soğutmada kullanılacak 18000 btu bu klimayı da alternatifler arasına alabilirsiniz bütçeyi biraz zorlayıp. 3 yıl Garanti, +4 yıl garanti uzatma imkanı, ücretsiz montaj. İş bankası kartınız varsa 1969 liraya mal edebilirsiniz.
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/vestel-bio-cool-plus-inverter-18000-btu-a-enerji-sadece-sogutucu-klima-291828127?pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*236136807*22544670327*58375881327*%7Btype%7D*291828127*pla-77411946807&gclid=CIX7n57Q7NQCFekV0wodW8wHTg&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

    Çok teşekkür ederim güzel bir yardım olmuş arkadaşımıza zira sıklıkla ifade ederim ticaret ile aram iyi değildir bu nedenle şuradan şu bonus buradan ek bilmemne konularına pek kafam basmaz.

    Bu yüzden benim mesajımda önerdiğim 2000TL bantlarında max kapasiteli 12 kabin tipli ürün almak yerine Arkadaşımızın bu önerisini dikkate almanızı tavsiye ederim. Yukarıdaki önerimi bu koşullarda yok sayabilirsiniz azizim.

    Yine de imkanları zorlayın ikinci el almayın lütfen.




  • diemcizone kullanıcısına yanıt
    Mhi kullanıcısı olarak Midea blanc derim mhinin soğutmasından memnunum ama ısıtması vasat soğutmayı da her klima yapıyor zaten kısacası düşündüğün iki modelden düşünmeden Midea blanc derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 17861787178817891790
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.