Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1768. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir - 13 Masaüstü
5 sn
57.242
Cevap
703
Favori
4.432.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17661767176817691770
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam, 1 ad. salona 18000 btu ve 1 ad. yatak odasına 12000 btu klima alacağım. Toshiba nın tek dış üniteli modeline baktım ancak odalar arası mesafe biraz fazla olduğu için vazgeçtim. Arçelik in 12320 ve 18320 modellerini almayı düşünüyorum. Bu modeli kullanan var mı? İkisi toplam 5500 TL ye mal olacak bu fiyata başka bir marka/model önerir misiniz? Cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Merhaba,

    70 M2 lık işyerinde soğutma ve ısıtma maksatlı kulllanilabilecek klima önerilerini zi rica ediyorum. Salon tipi mı uygun olur yoksa tavan tipini tercih edilmelidir? Katkı sağlayacak olanlara teşekkürler....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toshiba mutlti splitlerinde fiyata 12 metre borulamayı dahil ediyor ancak salon evin bi ucunda yatak odası bi ucundaysa aradaki boruyu gizlemek zahmetli olacaktır.

    M²/BTU seçiminiz doğru ise bence kötü bir seçim değil bence.

    Hatta daha bugün @derya78 arkadaşımız şu mesajında memnuniyetini dile getiriyordu. Sanıyorum ki sizin seçtiğiniz model arkadaşımızın klimasının kırpılmış hali, yani iyonizer ve 3M filtre yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyyah69

    Merhaba,

    70 M2 lık işyerinde soğutma ve ısıtma maksatlı kulllanilabilecek klima önerilerini zi rica ediyorum. Salon tipi mı uygun olur yoksa tavan tipini tercih edilmelidir? Katkı sağlayacak olanlara teşekkürler....

    Biraz daha detay veririmisiniz işletme ile ilgili :)
  • Merhabalar.

    Benim salonum 37m2, güneydoğu ve güneybatı cepheli, bütün gün güneş alıyor, çatı katı, İstanbul'da.
    Problem şu ki salonumun kapısı yok. Ev ise 110 m2'ye yakın.
    Klima almak istiyorum soğutma için fakat 18000 btu mu, 24000 btu mu almalıyım, görüşlerinize ihityacım var. Kışın da ara ara ısıtmak için kullanabiliriz.
    Bir de model öneriniz varsa alabilirim. Isıtma performansını düşünürsek genelde üst segment markaların tavsiyelerini gördüm, mhi, daikin, toshiba gibi.

    Teşekkürler.
  • yoqole Y kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin evi 24.000BTU paklar, aynı zamanda ME MHI TOSHIBA DAIKIN HAİER MİDEA tarzı ürünlere bakmanız gerekliliğini hatırlatmak isterim.
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Hocam çok tadilat işi çıkar diye tek dış unite seçeneğini eledim sanırım yarın gidip Arçelik den bahsettigim modelden alacağım. İlerleyen günlerde ilk kullanıcı deneyimlerimi burdan paylaşırım, teşekkürler yardım için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Samsung marka pek tavsiye etmiyorsunuz herhalde? Baya bi fiyat farkı var.
  • 12320 yi ben de bugün taktırıyorum bakalım.Deneyimleri paylaşırız :)
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Günaydın

    Tek katlı bir yapıda üzeri herhangi bir yalıtımı olmayan sac çatı ,yakladik 8 m cam batı cepheli yekpare teşhir yeri gibi düşünülebilir.

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyyah69 -- 9 Haziran 2017; 9:6:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyyah69 S kullanıcısına yanıt
    Aslında bazı markaların 28-30.000BTU üretimleri var o ürünler yeterli gelir derdim konuya sadece m2 olarak baksaydık lakin sizin dezavantajınız çok.

    Bu şartlarda 48.000 BTU salon tipi veya bana göre daha mantıklı olan iki ayrı noktaya 24.000 lik split klima çok daha iş görür vaziyette olabilir tabi burada yapısal durum da çok önemli. Sadece soğutma deseydiniz 2 adet 18.000BTU split bile işinizi görebilirdi lakin böyle bir yapıda ISITMA dediniz mi akan sular durur bu nedenle BTU yüksek tutulmak zorunda.

    Yine koşullarınız gereği Daha iyi üretim olan üst segmentlere bakmanız tabi makul olacaktır.

    ME MHI TOSHIBA DAIKIN HAİER MİDEA markaları araştırabileceğiniz ürünler arasındadır.

    Her şeyden evvel ve en önemli konu ise, o alana mutlaka bir ücretsiz keşif hizmeti almanız gerektiğidir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yoqole

    Samsung marka pek tavsiye etmiyorsunuz herhalde? Baya bi fiyat farkı var.

    Hocam hiç bir marka için, markasal anlamda tavsiye etmemezlik durumunda değilim kaldı ki tavsiye işlerine pek girmem, her markanın endine göre avantajı ve dezavantajı var, tüketicililerin koşullarına uygun ürünü/markayı bulmaları asıl önemli olan. Benim sürekli yazdığım bir yazı var, KLİMA İŞİ KOŞUL İŞİDİR MARKA DEĞİL. sizin koşullara uygun ürün en kaliteli üründür markasının ne olduğu hiç önemli değil.

    Bu anlamda SAMSUNG elbette ki iyi bir markadır lakin klima söz konusu olduğunda, bahsettiğim markaların çıtasına yükselebilmiş değildir. Kaldı ki yükselmek gibi bir çabaları da yok, olmaz.

    Bazı markaların genel yaklaşımı ''Her kesime hitap edelim, ''YOK'' demeyelim '' mantığındadır. SAMSUNG için de durum bundan farklı değil. Klima var mı? var




  • Ado kullanıcısına yanıt
    İlginizden dolayı teşekkür ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daikin Miyora FTXK50AW 18700 BTU kullanan var mıdır? Tavsiye eder misiniz?

  • Merhabalar fotoğrafta evimin planı mevcut. Salonda ve oturma odasında mavi ile işaretli yerlerde duvarda klima montajı yapılabilecek yerler mevcut. Müteahhit hazırlamış. Dış üniteler çocuk odasının balkonunda, yani uzun bir borulama mevcut.
    Evin salonu güneydoğu, çocuk odası ve yatak odası kuzeybatı cepheli. Evim çatı katı, çatıda sadviç panel uygulaması var ve bina mantolamalı.
    Salonda mavi alanda 15000btu vestel klima var ve performansından memnun değiliz. Gece yatarken yatak odası ve çocuk odasını da serinletmek istiyoruz ama ben kesinlikle klimalı odada uyuyamam. O yüzden sarı ile işaretlediğim bölgeye yani koridora ( gerekli tadilatı yaparak) bir klima takmayı düşündük. Saçma olur mu?
    Diğer bir fikir evin koridoru düz ve çok uzun değil (ev zaten 116metrekare) Salona büyük ve güzel bir klima alsam, salonda çalıştırsam koridordaki bütün kapıları kapatıp yatak odasını ve çocuk odasını serinletebileceğimi düşünüyorum. Bunun için kaç btu klima almam gerekiyor. Daikin ve Mitsubishi gibi markaların az yakan önerebileceğiniz modelleri var mı?
    (Bütçe belli değil)




  • Arkadaşlar 4,5m x 5m = 22 metrekare odam var. 1 tane büyük penceresi var. 7 katlı binanın 6. katındayım. Odam kuzey batıya bakıyor. LG Sirius Deluxe AS-W126J1R0 12000 BTU klimadan aldım lakin burdaki herkes yetmez diyor. Mardin'de ikamet ediyorum. Yazın sıcaklık 46-47 derecelere çıkabiliyor ve ben sadece soğutma amaçlı kullanacağım. Bu klima bana yeterli midir? Yeterli değilse klima gelmeden sipariş iptal edeyim.
  • http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/midea-blanc-msmacu-18hrfn1-18000-btu-inverter-duvar-tipi-klima-283557848



    Bu ürün hakkinda bilgi alabilir miyim üstad. Bi klima alamadim sicaklarda mahvolduk.



    Bu fiyata suna da bakabilirsin dediğin bisey varsa onu inceleyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adriano123 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Mümkünü var ise kırmızı ile belirttiğim yere klima takmanız sonucunda hem istediğinizden daha çok odayı hakimiyet altına alıp hemde salondaki Vestel'e takviye yapmış olursunuz.

    Orta segment için hava debisi sebebiyle 18.000BTU altına inmeyin ancak üst segment markalarda ara BTU'lar düşünebilirsiniz.
    Mitsubishi'den MSZ-SF42VE, Daikin'den de FTXS42K olabilir 5.000TL+'yi gözden çıkarırsanız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mete34mete

    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/midea-blanc-msmacu-18hrfn1-18000-btu-inverter-duvar-tipi-klima-283557848



    Bu ürün hakkinda bilgi alabilir miyim üstad. Bi klima alamadim sicaklarda mahvolduk.



    Bu fiyata suna da bakabilirsin dediğin bisey varsa onu inceleyim.

    Hocam üretici bir firma ürününü hem 18.000BTU hem de bu fiyata pek bulamıyoruz zaten.
    Ben şu sıralar daha teknik dökümanlarına ulaşmaya çalışıyorum MİDEA ile ilgili (Kompresörü de MİDEA mı diye merak ediyorum) ancak görüştüğüm yetkililerden (Bölge sorumluları vs) aldığım bilgi doğrultusunda kompresün de MİDEA olduğunu teyit ettim, sadece kodlarına ulaşamadım henüz.

    Bu anlamda her ne kadar bazı markaların bilinçli ön plana çıkartılmasına tepki gösterirken MİDEA ismini de kullanmış olsam da, yiğidi öldürüp hakkını yememek gerektiğini de belirtmek isterim.

    Buna paralel, bodrumda kaldığım otelde inceleme fırsatı bulmuştum bu ürünü, şu an aklımda olmayan 1-2 ufak eleştirim dışında çok beğenmiştim ve hatta minicik bir inceleme konusu açmıştım.

    Şu ürünlere bir de uzun garanti verseler var ya hocam, ARÇELİK VESTEL bence klima satamaz ülkede.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: idoer

    Arkadaşlar 4,5m x 5m = 22 metrekare odam var. 1 tane büyük penceresi var. 7 katlı binanın 6. katındayım. Odam kuzey batıya bakıyor. LG Sirius Deluxe AS-W126J1R0 12000 BTU klimadan aldım lakin burdaki herkes yetmez diyor. Mardin'de ikamet ediyorum. Yazın sıcaklık 46-47 derecelere çıkabiliyor ve ben sadece soğutma amaçlı kullanacağım. Bu klima bana yeterli midir? Yeterli değilse klima gelmeden sipariş iptal edeyim.

    Cevap yok mu arkadaşlar ?
  • 
Sayfa: önceki 17661767176817691770
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.