Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1759. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: oracal Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 20 Misafir (2 Mobil) - 18 Masaüstü3 Mobil
5 sn
57.230
Cevap
703
Favori
4.431.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17571758175917601761
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ado kullanıcısına yanıt
    unreleased kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkürler.

    Doğrudur, Bosch/Siemens taşeron firma kullanıyor olabilir. Fakat Midea'yı hiç duymadım ve bu sebeple güven telkin etmedi açıkçası.

    Ayrıca bu Vertu Plus Türkiye'de satılan bir model değil sanki, göremedim bir yerde? Bu sebeple 3000 TL'lik Midea ile Bosch'un spesifik bu modelini karşılaştırmak ne ölçüde doğru?? Bosch'un da 3000 TL bandında modelleri var.

    Marka, model için öneriniz olur mu? Benim için önemli özellikler şu şekilde:

    - Sağlıklı olması (Doğrudan tenefüs etmeyecek olsa da bebek bulunan bir ortamda çalışacak). Super iyonizer dedikleri özellik dikkate almaya değer mi?
    - Eski teknoloji olmaması. ME, Daikin olsun da eski teknoloji olsa da olur (ucuz olması için) mantığına karşıyım. Gerek enerji verimliliği, gerekse barındırdığı teknolojiler açısından güncel bir model olsun. Hatta Wi-Fi'a bağlanıp uzaktan yönetilebilen bir model olması ciddi b,r seçim kriteri benim için.
    - F/P ürünü olsun. Bütçe sıkıntım yok ama gereksiz para saçmaya karşıyım. İstanbul'da oturuyorum, kışın kullanacağımı pek düşünmüyorum, yazınsa normalde gündüz evde olmuyorum. Bu sebeple şimdiye kadar ihtiyaç duymadık. Kısmetse yaz aylarında baba olacak olmam sebebiyle ihtiyaç olacağını ön görüyorum.
    - Şık bir kasa olsun, mümkünse beyaz olmasın. Hem saoln dekorum için hem de gördüğüm çoğu beyaz klimanın sararmış olması dolayısıyla gümüş, siyah renkler daha cazip görünüyor.
    - Güven teşkil eden bir marka (en azından forumda referansı olan, sektöre uzak olduğum için bendeki marka izlenimi çok da önemli değil) ve sorunsuz servis hizmeti olsun.

    Belki ek bir soru; alüminyum ve bakır tartışmasını bu konu sayesinde öğrendim. Fikriniz nedir, seçim için bir kriter olmalı mıdır?

    Teşekkürler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PongoLLe -- 19 Mayıs 2017; 1:47:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • PongoLLe P kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    İlk olarak tebrik ederim, sağlıklı bir şekilde doğar inşallah.

    Aslında Midea, kendi üretimlerinin yanı sıra bir çok markanın klimalarını üreten bir firma. Ülkemizde reklamı yapılmadığından ve yetkili servislerinin yaygın olmayışından geri planda kalıyor.
    Derine inmiş olursak, şahsi fikrim Midea Vertu Plus ile Bosch için ürettiği Vertu Plus'ı bile aynı kefeye koymanın yanlış olacağı yönünde zira içlerinde kullanılan bileşenler olumlu/olumsuz yönde farklı olabilir. Fakat belgelenmediğinden bu söylediğimi varsayım olarak kabul edebilirsiniz.

    Denilmek istenen, fiyat farkının fazla olduğu durumlarda "ana üretim almak yerine neden başka bir firma için üretilmiş olanı alayım ki?" mantığıdır. Elbette bu da bir kişisel görüştür.

    • Doğrudan solumasa bile kuru ve soğuk hava bizlerde bile sağlık sorunu oluşturabiliyorken yeni doğacak olan bir bebekte etkisini düşünmek istemiyorum. Nem alma modunun amacı ise bilinenin aksine ortamdaki nemi hızla almak değil, ortamda konfor koşullarına yetecek kadar nem bırakmak olduğu için bu modu kullanmaya özen gösterin. Ayrıca iyonizer için oldukça faydalı şu konuya göz gezdirebilirsiniz.

    • Wi-Fi özelliği bildiğim kadarıyla Samsung'un AR9000 serisinde, Midea'nın Mission modelinde ek kit aracılığıyla, Bosch grubunun birkaç modelinde ve yanılmıyorsam Vestel'in Plazma modelinde var.
      Wi-Fi'yı olmayan bir klima tercih etseniz bile Cosa gibi akıllı oda termostatlarıyla da bu özelliği kazandırabilirsiniz.

    • Şık ve siyah denince aklıma direkt ateş pahası olan ME Kirigamine Zen geldi.
      Siyah kasalı modeller nispeten az olduğundan piyasayı bilmiyorum fakat yerli firmalarımızda bile var.

    • Yetkili servis konusu bölge bölge değişmekle birlikte hiç bir markada sorunsuz değil maalesef.

    Her şeyi link atıyor diyeceksiniz ama alüminyum/bakır konusunda bu yazıyı okumanız sizi farkın ne denli olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır.

    Aslında bütçeniz yeterliyse, istekleriniz doğrultusunda Bosch'un bu modeli sizin için gayet uygun gözüküyor. (Gree üretimi olan Olefini'nin Black Pearl serisi de ihtiyaçlarınızı karşılıyor gibi lakin fiyatı Bosch'tan bile pahalı.)




  • Biraz önce me bayiden aradılar. Kampanya başlamış detayları henüz bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drserk kullanıcısına yanıt
    Acaba 18.000 lık klıma fıyagı nedır :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mıtsubıshı electrıc ten az once fıyat aldım 15.000 lık deluxe power fıyatına 4700 tl dedıler cok para bende su ektekı vestel klımasına bırde arcelık 18.330btu klımasına yogunlastım arcelık 2.950 tl




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrhhh -- 19 Mayıs 2017; 13:59:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrhhh E kullanıcısına yanıt
    VESTEL'in bu kliması iyidir hoştur ama ısıtmada dış ünitesi çok sesli çalışır hocam bu nedenle tercihlerinizden diğer şık olan ARÇELİK daha baskındır bence.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam ısıtmada.kombım var zaten o yonde klımayı kullanmayı pek dusunmuyorum.benım ıcın nem alma ve evı sogutma kısmı oncelık ısıtma ıse 2.planda hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrhhh

    Mıtsubıshı electrıc ten az once fıyat aldım 15.000 lık deluxe power fıyatına 4700 tl dedıler cok para bende su ektekı vestel klımasına bırde arcelık 18.330btu klımasına yogunlastım arcelık 2.950 tl



    Hocam ME fanı değilim ancak ME SF serisi ile Vestel, Arçelik fiyatı karşılastırıyorsunuz, yanlış bir karşılaştırma olmuş. Hiç olmazsa ME'in HJ serisini falan baz alın Vestel ile fiyat mukayese edecekseniz, daha makul bir fark çıkabilir.




  • Herkese selamlar; sadece klimayı internete bağlamak için fazla para vermek yerinekombi ve klima kullanılan evlerde ikisini birlikte veya sadece klimayı universal bağlantı ile kontrol eden ürünler almak daha mantıklı değil mi? Örnek vermek gerekirse;

    http://www.hepsiburada.com/airpatrol-klima-akilli-kontroloru-pm-hrvnt59017001

    http://www.hepsiburada.com/cosa-kombi-klima-paketi-p-HBV0000017CKM




  • Bu GÜN bosch klima taktırdım fakat elektirik bağlanmadı nedeni artık servis kablo çekmiyormuş yarın kablo cektirecez

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim önerileriniz için.

    Bahsettiğiniz diğer modellere de bakıp karar vereyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrah-e kullanıcısına yanıt
    Evet bu konu çok konuşuldu forumda. Yeni iş güvenliği yasaları kapsamında artık işin kolayına kaçmanın yeni yolunu buldu servisler ve olan yine tüketiciye oldu.

    Ben tüketicilerin yerinde olsa. Bu elektriği servis bağlamaz veya elektrikçi bedelini kendileri ödemezse ürün satın almayı reddederim.

    Yetkili servisler para kazandıkları iş için gidip elektrik bağlama ehliyeti almasın diye tüketiciler 80-100TL parayı elektrikçilere vermek zorunda OLMAMALI !
  • Herkese merhaba. Forumda yeniyim. Bi konu hakkında bilgi almak istiyorum.
    Daikin atxn35nb7 12000 BTU modelini almayı düşünüyorum. Bu klima hakkında bilgisi olanlardan yorumlarını alabilir miyim?
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Adamlar keşif icin geldiler, biz sigorta kutusunu takıyoruz bağlantısını elektrikçiler yapıyor dedi, vakum olayını da sordum, onu da zaten klimaların montaja gelmeden serviste vakumlari yapılıyor dediler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackmannnnn kullanıcısına yanıt
    Elektrik bağlantısı ehliyetli bir elektrikçi tarafından yapılmak zorunda olduğu için, yetkili servis ekibinde böyle bir kişi yoksa elektriği sizin bağlatmanızı isteyeceklerdir. Ado hocam bu mevzu hakkında bir konu açmış, buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.
    Öte yandan, klimanın serviste vakumlanmasının ne olduğu çok merak ettim zira vakum, iç üniteyle dış ünite arasındaki bakır/alüminyum borunun içerisinde hava ve nem kalmaması için yapılan işlemdir.
    Vakum yapmadan gerçekleşen montajı kesinlikle kabul etmeyiniz hocam.
  • R410a gazı kullanan yeni nesil tüm klimalar iyidir. istediğinizi alabilirsiniz.
    yalnız eski nesil r22 gazı kullananları almayın. onlar eski teknoloji kullandığından iyi soğutmuyor.
  • 18,5m2 salon 11,5m2 ç.o. 13m2 y.o.(odaların kapıları salona açılıyor arada hol yok ) üstü düz beton (çatısız) cift cam dış cephesi yalıtımsız kuzey cepheli zemin üstü evim için ısıtmada ve soğutmada kullanmak için klima araraştrırken buradaki lg bayi şu modeli önerdi http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/lg-asnw096mms4-asuw096mms4-titan-deluxe-inverter-klima-275518361 bu model hakkında fikrinizi alabilirmiyim birde bu olmasada kaçlık klima bakayım (şehir manisa)
  • er45can E kullanıcısına yanıt
    bu alanın tamamı için 1 klima önerdi ve o bu ürün mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahsen2

    R410a gazı kullanan yeni nesil tüm klimalar iyidir. istediğinizi alabilirsiniz.
    yalnız eski nesil r22 gazı kullananları almayın. onlar eski teknoloji kullandığından iyi soğutmuyor.

    Hocam yanlış anlamayınız lakin hatalı bir bilgi bu

    Freon R22 gazı tepkime süresi 410A ya nazaran daha yüksek, aynı zamanda kırılgan olmayan kimyası nedeniyle daha gaddar bir gazdır.
    Eski teknoloji veya kötü olmasından dolayı değil, kimyasal içeriğinin ozon tabakasına verdiği ciddi zarar nedeniyle dünyada üretimi ve kullanımı yasaklanmıştır.

    Kimse yanlış anlamasın aslında 410A denen gaz, tam bir baş belasıdır. Yine de çevre dostu olması ve snayileşmenin bu gaz etrafında yoğunlaşması şu an için üreticileri buna mecbur kılmaktadır.

    YOK, ama eğer olsa bu günün üretimlerinde 22 gazlı inverter klima görsem ANINDA alırım.




  • hunter87 H kullanıcısına yanıt
    Oooo uzun zamandır göremiyordum sizi, Hoşgeldiniz
  • 
Sayfa: önceki 17571758175917601761
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.