Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1138. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
57.242
Cevap
703
Favori
4.432.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
72. Sırada  bugün en iyi #61
Sayfa: önceki 11361137113811391140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam önerdiğiniz klima -25 e kadar kesinlikle sıkıntısız bir şekilde çalışıyor değil mi? peki diyelim eksi -20 de verimliliği çok çok fazla düşüyor mu? ayrıca alabileceğim bunun dışında hiç bir klima yok değil mi?
  • Arkadaşlar merhabalar, ASma katı olan 65 metrekare bir alanı soğutmada kullanabileceğim bir inverter klima düşünüyorum tavsiye edeceğiniz ürünler var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zafersonmez

    quote:

    Orijinalden alıntı: zafersonmez

    Baymak klimayı tavsiye etmiyorum. İşte yaptıkları montaj bu. Elektrik kablosu balkondan alınabilecekken maalesef odanın içinde boydan boya. Birde duvarı kendileri delemiyor, 100 TL'ye karotçulara siz deldiriyorsunuz. Klimanın arkasında kalacak delik ise 2 parmak alttan görünüyor. Servis ve müşteri hizmetleri çok katı. Benden hatalarını düzeltmeleri için para talep ediyorlar.
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Baymak geri adım atarak hatasını düzeltti. Hatanın düzeltilmesinden yaklaşık 2 hafta sonra özür mahiyetinde tekrar Baymak'tan arandım. Baymak'ın Hollanda menşeili bir firmaya satıldığı ve bundan sonra hizmetlerin daha kaliteli olacağı ifade edildi. Ayrıca yaşadığım problem ile ve sürecin bu kadar uzaması ile ilgili tek tek bilgi alındı. Ve bundan sonra yaşayacağım en ufak bir problemde bizi arayabilirsiniz, mümkün olan en kısa sürede problemi gidereceğiz şeklinde söz verildi. Burada bu bilgiyi paylaşmak istedim. Takdir yine sizlerin.

    Kartoçulara verdiğim parayı talep etmedim fakat servis çalışanları ile ilgili ciddi bir revizyona gidilmesi gerektiğini belirttim. Yine servis çalışanlarında bu tür aletlerin olması gerektiğini, aksi takdirde bu tarz şikayetlerin önüne geçemeyeceklerini, dolayısıyla müşteri kaybedeceklerini ilettim. Bakalım bu önerilerim ne kadar dikkate alınır ama görüşmeden yola çıkarsak kendilerine bu konuda çekidüzen verdikleri kanaatindeyim. Fotoğrafları en kısa zamanda ekleyeceğim.




  • dun saat 16:00 da 12 taksit karti gectim.klima olayini noktaladim cok sukur.insallahsorunsuz ve verimli kullaniriz. ayni gun saat 18:30 montaj islemi bitti.
    airfel 12 lik inverterde karar kildim.internet fiyatina gore 200-300 lira asagisina piyasadan aldim. sanki internetten ucuzmus gibi geliyor.gunlerce internet fiyatlarina baktim.bence karari vermeden piyasayi dolasip pazarlik yapin. piyasadan daha uyguna vade farksiz taksitle alinabiliyormus.
    balikesirde kale teknik servis kurulumu yapti.niyazi usta isini biliyor, begendim.yalniz ekipte bir yeni eleman varmis, onu gozumtutmadi butun islerini takip ettim.mudehale ettim.cok zayif. vakumlama yapildi.temizligede dikkat ettiler. 5 uzerinden 4.
    yalniz birsorum var. elektrik baglantisini yapmadilar tabi. ic unite monte yerinde buat yoktu.arka odadan delip yapmak gerek eger gerekliyse. ekip buattan almaya ve sigorta takmaya gerek yok abi. direk prize takip kullanabilirsin dedi. bende olursa prize akim koruyuculu takip uzatma kablosuyla fisi takicam. bu sekilde sorun olurmu. yoksa buattan almak ve sigorta takmak sartmi. faydasi ve nedeni nedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mıtsubishi h. dxk12z4-s mi srk35zj-s mi özellik olarak pek bir fark göremedim ama fiyat farkı 500 kadar 2 tane alınacak değer mi 15 m yatak odasına alınacak 12 btu yaz sıcakları geçene kadar g.antep sıcakları malum bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilirmisiniz ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy
    neyse şakayı geçelim bak kardeşim ben 100m2 alanda 12 me inverter kullnıyorum. ve klima tüketimini 250watta kadar kısıyor. budurumu defalarca buray işledim ve videoda yayınladım. siz kiracı iseniz alın airfeli korkmayın taşıam işi içinde yetkili servise biraz fazla verirsiniz taşır kısmettir ille hemen çıkma durumu felanda düşünmeyin. ok me kadar tasarruflu çalışmaz ama ondanda %30 fazlası çalışacağını sanmıyorum her ne olursa olsun klasik klimadan kat be kat tasarrufludur.

    anladım hocam. da soruyu yineliyim

    çünkü yine de sanki
    antre dahil oldugundan biraz dolambaçlı ve 45m2 , 3 balkonlu bir salonda,

    "12.000btu'luk normal klima ile 5.000-12.000 BTU arası çalışabilen inverter klimanın farkı Pek kalmaz çünkü
    bu geniş alanı anca sogutacagından sürekli 12.000 çalışır her ikisi de.""
    bu cumle mantıksız mıdır?

    bir de kocaustadan yazı alalım o zaman burda bi dokundurma da var madem




  • sabah 08.30 gibi klima plustan mitsubshiciler geldi odalara baktılar ve 12000 btuluk klmanın yeterli olduğunu söylediler zaten bende 12000lik alacağımı isteselerde daha büyük olanını takdırmayacğımı söylediler gelen arakadas gayet düzgün birisi idi alarkonun servisi gibi değildi.
    yalnız durmadan inverterlüsünü övüp durdu en sonunda dedim inverterlü olmayan yakıt tüketimi ne alarko gibi bilmiyorum demedi günlük 10 saat çalışamada aylık 27 tl yakar dedi inverterlü olan %10-%20 arasında tasaruf yapar yani 20 tl yakar dedi aradki fark 7 tl ilk alırken fiyat farkı 280 tl yani 40 ayda kendi amorte etmekte benim kullanımıma göre yılda 4 aydan 10 senede inverter anca kendini amorte edicek dediki vatandaş sabit klimanın kompresörü invertüden daha kuvvetlidir dedi ama sabit ısı dalgalanmaları olur siz 24 dereceye ayarlarsınız 25-23 olabilir dedi bende vücüt o 1 derecelik farkı hissedemez dediğimde haklısınız hissetmez dedi.
    sabitin inverterlüden daha sessiz olduğunu belirtti.
    ben tam tersi biliyordum.

    me ile mitsubshi heavynin farklı olduğunu me nin bakır borular hariç herşeyini kendi yaptığını mh toplama olduğunu belirtti.

    şimdi matematik olarak hesap yaptığımda invertersüz olanı tercih edicem olarak görünmekte.
    ama me invertersüz 1980 yani 2000 tl
    arçelik 1196 tl 12000 btu sabit
    alarko flair 1400 tl 12000 btu sabit
    daikin 2142 tl
    daikini eleyeceğim onun yerine me alırım
    alarko ile fark 600 tl
    arçelikle fark 800 tl
    me için bu kadar far vermeye değer mi?
    alarko flair ve arçelik kullananlar memnun mu ?




  • forumda en çok tavsiye edilip övülen markalar.

    arçelik
    alarko flaır

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kramerica

    öncelikle cevap verenlerin hepsine teşekkürler
    bir arkadasımla görüştüm daikin inverterlü model taktırdı geçen sene 2800 tlye atda elektrik faturasına 34 tl civarında ek masraf oluyormuş
    daikin 2000 tl civarı 12000 btü (sabit hız inverter yok) mitsubashi elektrikte aynı para arçelik-airfel 1000 tl yani arada 1000 tl fark var istanbulda ben 4 ay civarı bir şey kullanacağım klimayı sonuçta 12 ay çalıştıracak halim yok benim. daikin inverterlüsü 34 tl yakıyorsa 1 ayda arçelik-airfel yaksın 70 tl yani 2 misli tüketim farkı 34 tl aylık kullanımda olduğunda .1000/34 yaptığımda 29 ay yapar oda yılda 4 ay kullanılacağı için 29/4 7 senede daikin kendini anca amotrti etmekte.
    satın alırken 2 misli fiyat farkını daikin mitsubshi hak ediyormu yoksa rakkamlarını çok mu şişiriyorlar.
    inverterlü ve invertersüz kullanan arakadaşlar acaba kullanım şartlarını ve klima takmadan öncd ve taktıktan sonra ödedikleri elektrik parasını hiç hesapladılarmı hesaplayan varsa yazarsa çok sevinirim hala inverterlümü yoksa invertersüzmü sorusuna net cevap bulamadım ,tamam inverterlü az yakar ama ne kadar az yakar ? tl yada kw cinsinden hiç hesap yok mudur?
    ayrıca alarkonun bana gelen servisinin tavrından hiç hoşlanmadım adam klima keşfi için 1 saat geç geldi lütfedipte işim çıktı geçikicem bile demedi birde geçiktiniz bizde işimizi size göre ayarlıyoruz insan bir haber verir dediğimde üste çıkmaya kalkıştı adam daha klimayı satarken bu kadar efeleniyorsa sattıktan sonra servis için hiç gelmez gelsede evde klimayı niye bozdunuz der beni dövmeye filan kalkışır.
    sonra al başına belayı.



    Düz ve inverter tipler arasındaki verimlilik farkı, özellikle kısa kullanımlarda çok azdır, reklamlardaki rakamlar çoğunlukla abartı.
    İstanbul'da 4 ay soğutma kullanımında kesinlikle düz tip klima ekonomik olur.
    Alım+kullanım maliyeti düşünüldüğünde de ucuz markalar daha hesaplı olur, ancak burada sessizlik-sorunsuzluk-dayanıklılık faktörlerini de düşünmeli.

    *Klimaların tüketimleri ile ilgili birkaç başlık vardı, hatta millet orada gün gün tüketimleri falan yazıyordu, gerilerde kalmıştır, ararsanız bulursunuz.
    *Şımarık satıcıdan alışveriş yapmak ona prim vermektir, bırakın daha düşük kalite olsun da servis düzgün olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aaxxiinn

    hocam önerdiğiniz klima -25 e kadar kesinlikle sıkıntısız bir şekilde çalışıyor değil mi? peki diyelim eksi -20 de verimliliği çok çok fazla düşüyor mu? ayrıca alabileceğim bunun dışında hiç bir klima yok değil mi?


    O şartlarda iş görecek klimalar sadece onlardır.
    -20C civarında makul verimle çalıştığı anlatılıyordu firmanın kendi sitesinde.

    Ben bunlardan birinin Bursa'da -12C'de gayet performanslı çalıştığını görmüştüm, daha aşağısını bilemem.
    Siz alırsanız tecrübenizi aktarırsınız.
  • koca usta mrh.

    Benim evim 130 metre kare salonum 50 m kare evim için klima almayı düşünüyorum. Ançak alacağım klimayıda DAIKIN veya MITSIBUSHI olarak 20000 veya üstü olarak düşünüyorum.

    Daikin FTX71 GV

    Mıtsıbushı GE60VA olarak almam veya ururu sarara tavsiye edermisiniz

    şimdiden teşekkürler............. @kocausta* @kocausta*
  • Çok teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigadostlu

    koca usta mrh.

    Benim evim 130 metre kare salonum 50 m kare evim için klima almayı düşünüyorum. Ançak alacağım klimayıda DAIKIN veya MITSIBUSHI olarak 20000 veya üstü olarak düşünüyorum.

    Daikin FTX71 GV

    Mıtsıbushı GE60VA olarak almam veya ururu sarara tavsiye edermisiniz

    şimdiden teşekkürler............. @kocausta* @kocausta*


    Benim ilk tercihim M. Elec. olurdu. Özellikle servis kalitesi yönüyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tutankemon

    forumda en çok tavsiye edilip övülen markalar.

    arçelik
    alarko flaır



    Aynen Benimde Dikkatimi Çekti Kardeşim
    BİRDE ÖNERİLMEYEN TEK MARKA NEDENSE.? DAİKİN
    AMA DAİKİN KULLANICISI BİRİ OLARAK BEN GAYETTE MEMNUNUM EKONOMİK+GÜÇLÜ+SERVİSİDE ANTALYADA YAYGIN VEDE İYİ
    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altinbas07 -- 23 Mayıs 2013; 13:17:46 >




  • Daıkın her zaman önerilir, model bazında önerilmez.
    Tıpkı diğer markalar gibi.
  • Koca usta teşekkür ederim...

    Ama şöyle bir ayrıntı var, Daikin ın satıcısı ve servisi benim çok yakın arkadaşım olmasına rağmen sizlerin bu konu hakkında engin bilgilerine dayanarak bunu sormak istedim. Her ne kadarda arkadaşım olsada tarafsız bir sesi dinlemekte fayda var diyorum.

    Mıtsisubushi ye gittim adam bana Electric yerine Heavy önerdi ama bunun yerine çok para verme general vereyim deyince iyice kafam karışdı, pahalıya yönelmem bir kere alayım iyisini alayım ve arkama bakmayayım diyorum.

    Beni bu konuda aydınlatmaya yarımcı olursan sevinirim çok teşekkürler şimdi den...... @kocausta*
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigadostlu

    Koca usta teşekkür ederim...

    Ama şöyle bir ayrıntı var, Daikin ın satıcısı ve servisi benim çok yakın arkadaşım olmasına rağmen sizlerin bu konu hakkında engin bilgilerine dayanarak bunu sormak istedim. Her ne kadarda arkadaşım olsada tarafsız bir sesi dinlemekte fayda var diyorum.

    Mıtsisubushi ye gittim adam bana Electric yerine Heavy önerdi ama bunun yerine çok para verme general vereyim deyince iyice kafam karışdı, pahalıya yönelmem bir kere alayım iyisini alayım ve arkama bakmayayım diyorum.

    Beni bu konuda aydınlatmaya yarımcı olursan sevinirim çok teşekkürler şimdi den...... @kocausta*


    Yanlışınız olmalı

    Yukarda bahsettiğiniz GE60VA klima Mitsubishi Electric'tir. Onun satıldığı yer de sadece Klimaplus bayisidir.
    Sizin şimdi gittiğiniz yer mutlaka İklimsa, ve onlar da her türlü markayı satarlar.

    Bizim burada servisini övdüğümüz yer de Klimaplus. İklimsa değil.

    Gittiğiniz dükkana dikkat edin derim öncelikle.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tutankemon

    Daıkın her zaman önerilir, model bazında önerilmez.
    Tıpkı diğer markalar gibi.

    Örneğin Dostum.?.?
    Bu arada hiç fark etmiyor vallaa 2 yıldır siz gibi takip ediyor okuyorum YORUMLARI.!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altinbas07 -- 23 Mayıs 2013; 13:46:00 >
  • Sizden haber alınca telefon ettim evet sizin dediğiniz gibi....

    Demekki konuyu Klima plusa yönelmem lazım....

    Daikin konusunda pas geçtiğinize göre....

    Ben GE60VA ya yönelmem lazım, bundan iyisi şamda kayısı gibi.

    Çok sağol teşekkürler............
  • Dostum çok teşekkür ederim. Tam 9köy mitsubishiye yönlendirmişken senin servisle ilgili yorumun toshibaya aklımı kaydırdı. Böyle zamanlarda ikizler burcu olmak istemiyorum.

    Açıkcası 9köy,kocausta ve jedican'ın yorumlarından sonra aşağıdaki klimaların arasında kaldım.

    1-TOSHİBA DAİSEİKAİ İNVERTER KLİMA RAS 13 SKVR (SOĞUTMA(3,070-19,800) ( Alarko Store fiyatı 2660TL ) (bu klimanın gerçekten sogutma btu'su doğrumu verilmiş emin olamadım,toshiba kendi sitesinde max 14.000btu olarak vermiş)
    2-ALARKO CARRİER 53 NQV 050M 20.500 BTU İNVERTER KLİMA ( Alarko Store fiyatı 2461TL )
    3-TOSHİBA İNVERTER KLİMA RAS-18 SKV RAS 18 N3KV SOĞUTMA(3,800-20,500)( Alarko Store fiyatı 2834 TL)
    4-TOSHİBA İNVERTER KLİMA RAS 13 N3KV SOĞUTMA (3,800-13,650) ( Alarko Store fiyatı 2264TL )
    5-ALARKO CARRİER 53 NQV 035M 13.300 BTU İNVERTER KLİMA ( Alarko Store fiyatı 1828TL )


    (9köy MSZ'ler güzel makine ama bütçemi çok zorluyor fiyatları.)




  • 
Sayfa: önceki 11361137113811391140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.