Şimdi Ara

klima önüne plexiglass levha

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, klimanın altında oturanlar donuyor. Önüne klima uzunluğunda iki karış genişliğinde bir plexiglass koymayı düşünüyorum.
    Normalde bildiğiniz karton kesip tavana bağlayarak koyuyorum. Ancak çok çirkin durduğundan düzgün bişi koymak istiyorum.
    Üsküdar civarında bunu yaptırabileceğim bir yer arıyorum.
    Önerisi veya fikri olan var mı?

• Klimanın önüne birşey koymak klima için zararlı. Klima oda ısısını dönüş yani klimaya gelen havadan ölçüyor, önüne bir engel koyduğunuzda üflediği soğuk havayı o önüne konulan karton v.s. ye çarpıp tekrardan klimaya gelmesi klimanın ortamı soğuk hissedip durmasına ve sık sık durup çalışmasına neden olacak. Benim tavsiyem fan hızını düşürün yada yelpazesini ve iç kanatçıklarını çarpmıyacağı bir yöne ayarlayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhrmclskn

Klimanın önüne birşey koymak klima için zararlı. Klima oda ısısını dönüş yani klimaya gelen havadan ölçüyor, önüne bir engel koyduğunuzda üflediği soğuk havayı o önüne konulan karton v.s. ye çarpıp tekrardan klimaya gelmesi klimanın ortamı soğuk hissedip durmasına ve sık sık durup çalışmasına neden olacak. Benim tavsiyem fan hızını düşürün yada yelpazesini ve iç kanatçıklarını çarpmıyacağı bir yöne ayarlayın.

Hocam aslında ben bunu karton ile uyguluyorum ve acayip verim alıyorum.
    Bendeki yelpazesi hep dümdüz ileriye dönük duruyor. Koyduğum karton ise klimanın bir karış altında duruyor. Klima uzun soluklu çalışıyor ve tavanı soğutarak yukarıdan aşağıya hafif bir akımla çöküyor.
    Bendeki klima 18.000 lik ve tüm ev için kullanıyorum. Ev 60m2 olunca hole bakan cepheden kapılar açıkken tüm evi kurtarıyor ve hasta etmiyor. Şartlar yüzünde iş bilgisayarımda paint dışında bir resim uygulaması olmadığından acemice çizilmiş bir resim yollamaya çalışacağım.

• Anladım sen klimanın altına koymuşsun, ben önüne direk rüzgar üflediğinin karşısına koydun sandım. Şu haliyle klima üflediği rüzgar karşıya gidiyor çok tavsiye edilmeyen bir durum ama yinede benim düşündüğüm kadar kötü değil. Bu yapılabilir hatta o paravanı yada ne kullanılacaksa mümkün olduğu kadar aşağı koyun daha sağlıklı çalışır klima. Bizim iş yerinde birçok klimanın önüne panel yaptırmışlardı hep arızalandı klimalar, hepsi söküldü sonradan.

• Merhaba, ben kendimce böyle bişi yaptım.
    Sıcaklar çok artınca geçen hırdavatçılar çarşısında kestirip yaptım.
    30 TL Plexiglass
    10 TL zincir vs.
    Şimdi mutlu mesut kanepede oturabiliyorum.
    :)
  • hasmir99 kullanıcısına yanıt
    Ben Eskişehir'de reklamcıdan 20*30 plexi istedim bana 70tl +kdv fiyat çektiler pc kasamı modifiye için kullanacaktım siz çok iyi fiyata yaptırmşsınız bu plexi denen ürünü başka nerelerden bulabilirim tüm reklamcıları gezdim burada kimsede yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanukonadnoS

Ben Eskişehir'de reklamcıdan 20*30 plexi istedim bana 70tl +kdv fiyat çektiler pc kasamı modifiye için kullanacaktım siz çok iyi fiyata yaptırmşsınız bu plexi denen ürünü başka nerelerden bulabilirim tüm reklamcıları gezdim burada kimsede yok

Hocam istanbul karaköyde hırrdavatçılar çarşısında kestirdim.
    Adam 30 Tl deyince pahalı gelmişti ama sen öyle söyleyince iyi almışım dedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    radyatör önüne karton
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben aynısını kartonla yaptım, selobantla yapıstırdım, karton hafif olduğu için sorunsuz yapıştı.
    Üstelik görüntü olarak da klimayla aynı renk (hemen hemen aynı renk) olduğu için fena durmadı. Düz renk bir karton seçtim, klimanın boyu çarpı 5cm+5cm gibi bir enle işi hallettim. (Yani 5 cm klimanın gövdesine yapışan bölüm, 5 cm de boşta sallanan kanat şeklinde)
    Plexiglas tabii ki zevk işi, olmaz demiyorum, ama karton çok pratik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: general-net

Ben aynısını kartonla yaptım, selobantla yapıstırdım, karton hafif olduğu için sorunsuz yapıştı.
    Üstelik görüntü olarak da klimayla aynı renk (hemen hemen aynı renk) olduğu için fena durmadı. Düz renk bir karton seçtim, klimanın boyu çarpı 5cm+5cm gibi bir enle işi hallettim. (Yani 5 cm klimanın gövdesine yapışan bölüm, 5 cm de boşta sallanan kanat şeklinde)
    Plexiglas tabii ki zevk işi, olmaz demiyorum, ama karton çok pratik.

Karton işini ben 2 yıl kullandım. Kolay ve efektif bir çözüm.
    Ancak eşim görsel olarak hoşlanmadığı için bunu yaptım.
    Bence bu da görsel olarak çok şey değil ama ne yapalım.

• Hocam çok haklısın, fotoğraftan gördüğüm kadarıyla seninki süper olmuş. Benimki de idare ediyor işte. Hatta bugün yılın en sıcak günü falanmış, Allah şu klimayı icat edenden razı olsun.
  • general-net kullanıcısına yanıt
    Aynen nerdeyse 2 gündür klima deli gibi çalışıyor.
  • Bu konuyu açandan Allah razı olsun. Ben de şu şey üstüme cozur cozur üflüyor ne yapsam diye elim böğrümde dolanırken aynı dertten muzdarip başkalarının da olduğunu görünce sevindim. Şimdi şu karton işini hemen deniyorum. Eğer işlerse pleksiglassa da geçebilirim. Hatta bi yerlerde böyle birşey satılsa koşup gider şu saat alırım. (Buradan girişimcilere de çağrı: Yapın kardeşim şöyle bişey, biz de para verip satın alalım, boynumuz tutulup doktora vereceğimiz parayı size verelim, sağlığımız bize kar kalsın.)
  • Herkese selam ,

Bende uzun uğraşlardan sonra Sorunu kökten çözdüm. Bir internet sitesinde resimdeki gibi aparat aldım yaz kış kullanıyorum. İlgilenen arkadaşlara özelden adresi verebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: frd34

Herkese selam ,

Bende uzun uğraşlardan sonra Sorunu kökten çözdüm. Bir internet sitesinde resimdeki gibi aparat aldım yaz kış kullanıyorum. İlgilenen arkadaşlara özelden adresi verebilirim.

nereden ve ne kadara aldınız?

edit imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forever eagle -- 14 Şubat 2017; 22:52:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: forever eagle

quote:

Orijinalden alıntı: frd34

Herkese selam ,

nereden ve ne kadara aldınız?

edit imla

www.hepsiburada.com
    Klima Aparatı Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al
    http://www.hepsiburada.com/klima-aparati-pm-HB000000IUW3
    100 tl

• alex1010 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.