Şimdi Ara

klima fiyatları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Klima Nedir?

    Klimalar, hemen hemen insan yaşantısının olduğu tüm yerleşkelerde kullanılan, isteğe bağlı olarak ortamı soğutma veya ısıtma özelliği olan teknolojik bir araçtır. İnsanların hayat akışına oldukça önemli etki eden dışsal faktörlerden biri de bulunmuş olduğu ortamın havasıdır. Her nerde olursanız olun, ortamdaki sıcak soğuk dengesinin ayarlanmamış olması bedensel olarak yorgunluğa yol açtığından dolayı verimliliği de etkilemektedir. Bu yüzden sıcak ve soğuk dengesini tek tıkla ayarlayabilen bu teknolojik araç, hayatımızın her evresinde ihtiyaç duyduğumuz bir unsur olmaktadır.

    Klima Hayatımıza Nasıl Girdi?

    Klima, isim olarak her ne kadar son teknolojik bir aleti temsil etse de aslında klima sistemleri insanlık tarihi kadar eskiye dayanmaktadır. Geçmişten günümüze kadar birçok doğal serinleme ve ısıtma sistemlerinin yanı sıra, aletler ile yapılmış sistemlerin olduğunu da tarih araştırmalarında sık sık görebilirsiniz.

    Klima birkaç yıl öncesine kadar varlıklı olmanın bir göstergesi olarak lanse edilmiş bir icat olsa da şu an da en dar gelirli ailelerin bile evinde klima olduğunu görebilirsiniz. Öyle ki, her evde bir tane değil her odada bir adet klimanın varlığına şahit olabilirsiniz. Rahatlık ve verimin artmasında tercih edilen klimaların, bugün bu seviyeye ulaşmasında rekabet ortamına giren klima üreticilerinin fiyat indirimleri ve insanların hayat standartlarının artması etkili olmuştur. Evinizde, işyerinizde ve araçlarınızda kullanabileceğiniz klima tipleri de teknolojinin sunduğu avantajlardandır.

    Klima Tipleri

    Klimalar; bulunacağı ortamın fiziksel şartlarına, kullanım amaçlarına, klimanın ortama yeterlilik derecesine ve klima tercih eden insanların varlık seviyesine göre değişmektedir.

    Birçok alanda kullanılan klimaların ilerleyen teknoloji sayesinde birçok farklı tipleri üretilir ve kullanılır hale gelmiştir.

    Duvar tipi klima

    Konutlar da veya ofislerde sık kullanılan bu klima tipi, ses seviyesi düşük rahatsız etmeyen bir klima tipi olarak kullanım alanları geniştir. Bir iç ve bir dış bağlantıdan oluşabileceği gibi, bir dış ve birçok iç bağlantılardan da oluşabilmektedir. Dış bağlantılar ile iç bağlantılar arasında elektrik kablosu, drenaj hortumu, bakır boru, izole ve bandajdan oluşan bağlantılar mutlaka uzman bir montajcı tarafından yapılmalıdır.

    Salon Tipi Klima

    Genellikle konferans salonları, tiyatrolar, sergi salonlardaki insan topluluğunun ihtiyacı doğrultusunda geniş hacimli yerlerde kullanılmaktadır. Soğuk ve sıcak iklim dengesinin içinde barındıran bu klima tipi, yüksek hızlı çalışan güçlü fanlar sayesinde ortama yeterlilik sağlayabilirler.

    Kaset Tipi Klima

    Bu klima tipi ise tüm yerlerde kullanılabilecek, iç ünitesi tavan içine yerleştirilmiş, dış ünitesi ortama dönük olarak hava veren ve 4 yönlü ısıtma veya soğutma özelliği olan klima tipidir.

    Kanallı Klima Tipi

    Tasarımsal olarak, göz alıcı bir tasarım ile kullanılabilecek bu klima tipinin iç üniteleri tavan boşluklarına gizlenmiştir. Kanallar yolu ile hava dağılımı sağlayan bu klima tipi otellerde, Hava Alanlarında, fabrikalarda, spor kompleksi gibi mekânlarda tercih edilmektedir.

    VRF Klima Tipi

    İngilizce Variable Refrigerant Flow anlamına gelen VRF klima tipi, Türkçede Değişken Soğutucu Akışkan Debili Sistem anlamına gelmektedir. Bu klima tipi bir dış üniteden ve birden çok iç üniteden oluşmaktadır. VRF klima tipinin tercih edilmesindeki önemli etkenler ise, bu tip klimanın gelişmiş kontrol ve akış denetimlerine sahip olmasıdır. Otellerde, iş merkezlerinde ve birçok yerleşim yerinde kullanılabilmektedir.http://fluoklima.net/urunler/kaset-tipi-klimalar/8klima fiyatlarıhttp://vrfklimabayi.com/klimadetay/kaset-tipi-klima/5







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.