ızmırden herkese merhaba; 1 ay kadar once 2 aylık gıbı uzun bır arastırma donemınden sonra,HITACHI 14 LUK INVERTER MADE IN JAPON klıma aldım,evım ızmırde catı katı, 15 metrekare olan odaya kurdurdum klımayı ve gunluk ortalama 5 saat cıvarı kullandım,klımanın faturaya yuku sadece 15 ytl oldu yanı ben bu klımayı gunluk ortalama 10 saat kullansaydım demek kı aylık maxımum 30 ytl cıvarı elektrık sarfedecekmıs,ve sunuda ılave edeyım en soguk gecelerde bıle ben 15 metrekare odamda hıtachı ıle tısortle oturdum,ha tabı terletmıyo soba gıbı degıl ama ınanın ısıtma son derece muazzam,ben sızlere kullanıcı olarak soyluyorum bunları,cıdden hıtachı fıyat-fayda ılıskısı olarak cok verımlı bır klıma,unutmadan fıyatınıda soylıyeyım ben bu klımayı 14 luk made ın japon (ıpı fırmasının getırdıgı) 1600 ytl pesın aldım,taksıtlı fıyatı 1968 ytl ıdı sanırım,sımdı forumda bırcok marka yazılmıs daıkın mıtsubıshı sharp felan...ben hıtachı aldım hıcde pısman olmadım ıyıkıde hıtachı almısım dıgerlerıde mutlaka ıyıdır ama ben kullanıcı olarak soyluyorum,sonucta ne demısler en ıyı yol bıldıgın yoldur.. IZMIR den herkese ıyı aksamlar...
yani arkadaşım inverter 12 lik bir hıtachi aylık 24 saat çalıştığında 75 ytl yakıyor çok mu azzzzbu paraya birde inverter
bizim evdede daıkın 9000 btu ınverter var 30 gün 24 saat çalışıyor nerede ise (annem sabahları evi havalandırmak için sadece 1-2 saat kapatıyor)faturamıza gelen yük 22 ytl çok çok iyi geldi bana odun kömür yaksanız bundan fazla gider ve zahmetide olur.
iyi forumlar.
Arkadaşlar bu klimalar(hitachi,daikin,sharp,mitsubishi...) nerede satılıyor, kaça satılıyor(peşin-taksitli), bunları da söylerseniz alacak arkadaşlara daha faydalı olur düşüncesindeyim...Tabi günlük kaç saat çalışıyor,ne kadar fatura geliyor, onları da unutmayın
Saygılar...iyi forumlar
selam hocam senın hesapta bır yanlıs var cunku ben ortalama yazdım 5 saate 15 ytl ıse 24/5*15 hesabı yanlıs oluyor,ınverter klıma zaten kullandıkca elektrık sarfıyatı dusecektır yanı 5 satte 15 ıse 10 satte belkı 20 ytl elektrık tuketecektır ve kımsenınde klımasını 24 saat calıstırdıgını sanmam,neyse fazla hesap oldu kısacası hıtachı ıyı bır klıma demek ıstıyorum kullanıcı olarak sadece nacızane bır tavsıye,benım gıbı klıma almadan cok arastıranlara bır alternatıf klıma ıyı gunler
quote:
Orjinalden alıntı: co-pilot35
selam hocam senın hesapta bır yanlıs var cunku ben ortalama yazdım 5 saate 15 ytl ıse 24/5*15 hesabı yanlıs oluyor,ınverter klıma zaten kullandıkca elektrık sarfıyatı dusecektır yanı 5 satte 15 ıse 10 satte belkı 20 ytl elektrık tuketecektır ve kımsenınde klımasını 24 saat calıstırdıgını sanmam,neyse fazla hesap oldu kısacası hıtachı ıyı bır klıma demek ıstıyorum kullanıcı olarak sadece nacızane bır tavsıye,benım gıbı klıma almadan cok arastıranlara bır alternatıf klıma ıyı gunler
Neden sanmazsınız 24 çalışıldıgını,bizim evde 24 saat kapanmaz daıkın klimamız çünkü evde insanlar var,anemizin üşümesi gidecek paradan daha önemlidir,elektrige verecegimiz para doktora verecegimizden daha fazla ve kötü sonuçlara neden olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: co-pilot35
ızmırden herkese merhaba; 1 ay kadar once 2 aylık gıbı uzun bır arastırma donemınden sonra,HITACHI 14 LUK INVERTER MADE IN JAPON klıma aldım,evım ızmırde catı katı, 15 metrekare olan odaya kurdurdum klımayı ve gunluk ortalama 5 saat cıvarı kullandım,klımanın faturaya yuku sadece 15 ytl oldu yanı ben bu klımayı gunluk ortalama 10 saat kullansaydım demek kı aylık maxımum 30 ytl cıvarı elektrık sarfedecekmıs,ve sunuda ılave edeyım en soguk gecelerde bıle ben 15 metrekare odamda hıtachı ıle tısortle oturdum,ha tabı terletmıyo soba gıbı degıl ama ınanın ısıtma son derece muazzam,ben sızlere kullanıcı olarak soyluyorum bunları,cıdden hıtachı fıyat-fayda ılıskısı olarak cok verımlı bır klıma,unutmadan fıyatınıda soylıyeyım ben bu klımayı 14 luk made ın japon (ıpı fırmasının getırdıgı) 1600 ytl pesın aldım,taksıtlı fıyatı 1968 ytl ıdı sanırım,sımdı forumda bırcok marka yazılmıs daıkın mıtsubıshı sharp felan...ben hıtachı aldım hıcde pısman olmadım ıyıkıde hıtachı almısım dıgerlerıde mutlaka ıyıdır ama ben kullanıcı olarak soyluyorum,sonucta ne demısler en ıyı yol bıldıgın yoldur.. IZMIR den herkese ıyı aksamlar...
co pilot35 yazdıklarını okuyunca bu arkadaş beni yazmış dedim...
bende izmirde oturuyorum, evim senin gibi çatı katında, bende klimayı 5 saat çalıştırıyorum,(hiç durmadan) bende senin gibi kısa kolluyla oturuyorum
Elektrik faturam klima çalıştırmadan önce 15 lira geliyordu. bu ay 25 liralık fatura ödedim. bu arada yatak odasında da sabaha kadar elektrikli petek çalışıyor. bizim akıllı sayacımızda var. klimayı 19:00 - 24:00 arası çalıştırıyoruz. biliyorsunuz akıllı sayaç 22:00 den sonra çok ekonomik.. 2 ay önce Daikin 12000 btu inverter peşin olarak 1600 ytl ye almıştım. Ekim sonunda baya bir pazarlıktan sonra bu fiyatı alabildim. yeni klima alacaklara tavsiyem çok ciddi pazarlık yapmaları olur...
İzmirden Selamlar
Bu arada HERKESİN KURBAN BAYRAMI MÜBAREK OLSUN. BAYRAMA HERKESE HAYIRLAR GETRİSİN İNŞALLAH...
Konu tam denk gelmiş, ben geçen sene çalışma odama hitachi 9-10 luk inverter almıştım 1100YTL vermiştim çok memnunum klimayı 26dereceye ayarlıyorum 10dk içinde ısınıyorum, diğer genel kullanımda 30m2 alana vestel 18000 almıştım ama klima soğuk havada haliyle çalışmıyor, şimdi küçük odaya geçip (10m2) bi hitachi daha almak istiyorum ama şimdi fiyatlara bakıyorum 1600YTL. bu hafta sıkı bir araştırma yapıp pazarlık falan alacağım, küçük odada elektrik sobası kullanılıyor ve faturam 180YTL geldi..
selam muallım35 senın klıma ıle benımkının arasında 3-5 ytl lık fark olması normal cunku senınkı daıkın bende daıkın alacaktım ama ısısan pesınde 1700 den asagısına ınmedı bende hıtachı aldım bu arada hocam senın daıkın klıma delux serısı 12 lık ınverter galıba degıl mı cunku ben gazıemır ısıan bayısıne sormustum onlar vermıstı 1700 ytl fıyatı pekı sen nerden aldın 1600 e,bırde ben o zaman baktıgımda bu delux serısı tam ıcıme sınmemıstı ama hıtachı made ın japon olunca kıyasladım onu tercıh ettım,nasıl sende sanırım mennunsundur klımandan,yazarsan sevınırım herkesın kurban bayramı kutlu olsun ızmırden selamlar
selam hocam ben 1600 ytl pesın aldım hatay ak klımadan 10 ve 14 luk var 12 lık yok,yanlız ıkı fırma getırıyor ızmıre bu markayı ıpı ve grup klıma ben ıpı nın getırdıgı made ın japon olanı aldım ıyı aksamlar
uzun zamandır araştırdım kafam baya bi karıştı. izmerde oturuyorum 10m2 çit camlı zemin katta bulunan odayı ısıtmak için kullanıcam günde 10-12 saat çalışacak baya bi marka ve fiyat araştırdım düz mü yoksa inverterlimi alayım diye düşündüm mitsubishi electric , sanyo , hitachi ve carrier arasında kalmıştım hitachi RAS 10 EH1 inverterli japon klimayı 121 ytl * 12 ay toplam 1452ytl ye aldım. sizce doğru cihaz ve markayımı tercih ettim. ve fiyat nasıl uygunmu daha ucuza bulabilirmiydim acaba...... sonuç olarak bugün cihazı takmışlar ben daha görmedim ama hanım memnun akşam görücem. cihaz hakında bilgiyide ilerleyen günlerde veririm burdan....
herkese tavsiyem toshiba ras b10skvp-e 25m2 ısıtıyorum çok rahat hemde ve ortalama gunluk 12,13 saat çalışıyor ve klima farkı 20ytl yi asla geçmiyor bu klimadan az elektrik tuketen klima yok sanırım 10 luk klima diye geçiyor ama ısıtması 20800 :))))) saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: yakup977
uzun zamandır araştırdım kafam baya bi karıştı. izmerde oturuyorum 10m2 çit camlı zemin katta bulunan odayı ısıtmak için kullanıcam günde 10-12 saat çalışacak baya bi marka ve fiyat araştırdım düz mü yoksa inverterlimi alayım diye düşündüm mitsubishi electric , sanyo , hitachi ve carrier arasında kalmıştım hitachi RAS 10 EH1 inverterli japon klimayı 121 ytl * 12 ay toplam 1452ytl ye aldım. sizce doğru cihaz ve markayımı tercih ettim. ve fiyat nasıl uygunmu daha ucuza bulabilirmiydim acaba...... sonuç olarak bugün cihazı takmışlar ben daha görmedim ama hanım memnun akşam görücem. cihaz hakında bilgiyide ilerleyen günlerde veririm burdan....
Selam,
yakup977 hangi firmadan aldın, ben 1500YTL ye almıştım, üzüldüm şimdi
selam yakup bende ıyı bır secım yapmıssın hayırlı olsun bende de hıtachı var ve ben memnunum,fıyat olarakda ıyı bence..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme