Şimdi Ara

Klavyeye bilgisayarı uyutma kısayolu eklemek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
18.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık 7 yıldır Microsoft 'un Wireless Comfort Keyboard 1.0 ürünün kullanıyordum. Mouse'taki problemden dolayı (teker aşındı iyice) klavye mouse setini değiştirdim sayılır. Yeni klayvenin modeli Microsoft wireless laser keyboard 6000 v2.0. Önceki klavyemde en sağ üstteki tuşa bastığımda (sleep yazıyor tuşta) bilgisayar uyku moduna giriyordu. Aktif kullandığım bir tuştu. İşim bittiğinde kapatmam uyku moduna alırdım bilgisayarı. Yeni klavyede ise sağ üstteki anahtar tuşuna bastığımda açık olan oturumu kapatıyor ve oturum açma paneline dönüyor. Uyku moduna geçmiyor yani. Yazılımından kurcaladım fakat görebildiğim kadarıyla bu tuşa uyku modunu atayamadım. Bunun başka bir yolu var mı?
    Mesela bu tuşlara kendimiz programlar, sayfalar vs atayabiliyoruz. Bilgisayarı uyku moduna geçiren dosyanın yeri neresidir? Eğer bunu bilirsem o şekilde de atayabilirim. Biraz uzun yoldan çözmüş olurum sadece.

Google'dan rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState kodunun bilgisayarı uyku moduna getireceğini buldum. Denedim ama istediğim gibi olmadı. Önceden kullandığım sistemde sleep tuşuna bastığımda ekran kapanır, sonra kasa kapanırdı tüm işlemlerle birlikte. Sonra herhangi bir tuşa bastığımda ya da mouseu hareket ettirdiğimde direk oturum açma paneli açılırdı. Bu bulduğum kodda da ekran ve kasa kapanıyor ama açılırken "windows sürdürülüyor" ekranı geliyor, biraz bekliyor bu ekran sonra oturum açma paneli geliyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Merhaba arkadaşlar.
    Yaklaşık 7 yıldır Microsoft 'un Wireless Comfort Keyboard 1.0 ürünün kullanıyordum. Mouse'taki problemden dolayı (teker aşındı iyice) klavye mouse setini değiştirdim sayılır. Yeni klayvenin modeli Microsoft wireless laser keyboard 6000 v2.0. Önceki klavyemde en sağ üstteki tuşa bastığımda (sleep yazıyor tuşta) bilgisayar uyku moduna giriyordu. Aktif kullandığım bir tuştu. İşim bittiğinde kapatmam uyku moduna alırdım bilgisayarı. Yeni klavyede ise sağ üstteki anahtar tuşuna bastığımda açık olan oturumu kapatıyor ve oturum açma paneline dönüyor. Uyku moduna geçmiyor yani. Yazılımından kurcaladım fakat görebildiğim kadarıyla bu tuşa uyku modunu atayamadım. Bunun başka bir yolu var mı?
    Mesela bu tuşlara kendimiz programlar, sayfalar vs atayabiliyoruz. Bilgisayarı uyku moduna geçiren dosyanın yeri neresidir? Eğer bunu bilirsem o şekilde de atayabilirim. Biraz uzun yoldan çözmüş olurum sadece.

Google'dan rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState kodunun bilgisayarı uyku moduna getireceğini buldum. Denedim ama istediğim gibi olmadı. Önceden kullandığım sistemde sleep tuşuna bastığımda ekran kapanır, sonra kasa kapanırdı tüm işlemlerle birlikte. Sonra herhangi bir tuşa bastığımda ya da mouseu hareket ettirdiğimde direk oturum açma paneli açılırdı. Bu bulduğum kodda da ekran ve kasa kapanıyor ama açılırken "windows sürdürülüyor" ekranı geliyor, biraz bekliyor bu ekran sonra oturum açma paneli geliyor.

Merhaba,

Masaüstüne bir kısayol oluşturun ve dizin olarak da ;

rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState bu komutu girin. Simgesini de kendinize göre ayarlarsınız. Tıkladığınız zaman da bilgisayar Uyku Moduna geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

quote:

Merhaba arkadaşlar.

Merhaba,

Masaüstüne bir kısayol oluşturun ve dizin olarak da ;

rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState bu komutu girin. Simgesini de kendinize göre ayarlarsınız. Tıkladığınız zaman da bilgisayar Uyku Moduna geçer.

İstediğim tam olarak bu değil malesef.

Google'dan rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState kodunun bilgisayarı uyku moduna getireceğini buldum. Denedim ama istediğim gibi olmadı. Önceden kullandığım sistemde sleep tuşuna bastığımda ekran kapanır, sonra kasa kapanırdı tüm işlemlerle birlikte. Sonra herhangi bir tuşa bastığımda ya da mouseu hareket ettirdiğimde direk oturum açma paneli açılırdı. Bu bulduğum kodda da ekran ve kasa kapanıyor ama açılırken önce bios ekranı geliyor sonra "windows sürdürülüyor" ekranı geliyor, biraz bekliyor bu ekran sonra oturum açma paneli geliyor. Kaldı ki açmak için klavyede bir tuşa basmak vs yeterli gelmiyor, kasadan açma/kapama tuşuna basmam gerekiyor.
    Çalan bir müzik varsa her iki durumda da kesiliyor, açılınca tam kaldığı yerden devam ediyor bu durumda sorun yok. Ama açmak için açma kapama tuşuna basmıyordum önceden, mouse'un hareketi bile yetiyordu açılması için sistemin. Tam olarak bunu yapmak istiyorum.

• güç seçeneklerinden sistem ayarlarına (güç düğmelerinin yapacaklarını seçin)git hacı sonra orada hangi tuşa bastığında ne yapması gerektiği hakkında komut verebiliyorsun. oradan uyku modunu seç.

burayı denemişsindir diye düşünüyorum ama gözünden kaçmış olabilir

edit: parantez arası :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bozkır -- 12 Nisan 2012; 0:07:24 >
  • O klavye kocaman ya bende de var kurtulmaya yer arıom ,

neyse üsttte tuşlar var o klavyede 1 2 3 4 5 diye fafori tuşu işte onlara program atayabiliyorsun. Klavyenin yazılımını bul istediğin bir tuşa istediğin kumutu ata tamamdır.

Ya da laptoplara özel mi bilmiyorum ama güç tuşuna basıldığında ne yapılsın diye bir seçenek vardır. Genelde bu default olarak hızlı başlat olarak ayarlıdır, bunu kapatma - uyku ve hızlı başlat olarak ayarlayabilirsin. Açma kapama tuşuna bir kere basarsın pc otomatik uyku moduna girer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

O klavye kocaman ya bende de var kurtulmaya yer arıom ,

neyse üsttte tuşlar var o klavyede 1 2 3 4 5 diye fafori tuşu işte onlara program atayabiliyorsun. Klavyenin yazılımını bul istediğin bir tuşa istediğin kumutu ata tamamdır.

Ya da laptoplara özel mi bilmiyorum ama güç tuşuna basıldığında ne yapılsın diye bir seçenek vardır. Genelde bu default olarak hızlı başlat olarak ayarlıdır, bunu kapatma - uyku ve hızlı başlat olarak ayarlayabilirsin. Açma kapama tuşuna bir kere basarsın pc otomatik uyku moduna girer.

Cevap yazmadan bi de tam okusaydın yazdıklarımı.

"Klavyenin yazılımını bul istediğin bir tuşa istediğin kumutu ata tamamdır. " demiş bi de. Yaptık onları.

quote:

Orijinalden alıntı: Bozkır

güç seçeneklerinden sistem ayarlarına (güç düğmelerinin yapacaklarını seçin)git hacı sonra orada hangi tuşa bastığında ne yapması gerektiği hakkında komut verebiliyorsun. oradan uyku modunu seç.

burayı denemişsindir diye düşünüyorum ama gözünden kaçmış olabilir

edit: parantez arası :)

"Hazırda beklet" mi oluyor acaba benim istediğim şey? Bi bakayım.

Ekleme: Yok yine olmadı

Klavyedeki tuşun tam olarak yapmasını istediğim şey Başlat>Kapat>Uyku'ya tıkladığımda yaptığı şey. Ekran ve kasa kapanıyor. Klavyeden herhangi bir tuşa basınca oturum açma paneli anında geliyor.

Klavyedeki tuş ise şu anda basınca ekranı klavyeyi vs kapatıyor (daha uzun sürüyor), yeniden açmak için ise açma kapama tuşuna basmak gerekiyor, üstelik açılırken bios ekranı geliyor, windows sürdürülüyor yazıyor vs. sonra oturum açma paneli geliyor.

• okadar uzun yazmışınki okuyasım gelmedi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güncel.
  • PHI kullanıcısına yanıt
    Çözüm bulabildinizmi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Hayır bulamamıştım. Sonradan vazgeçmiştim bu sevdadan.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Hayır bulamamıştım. Sonradan vazgeçmiştim bu sevdadan.

Siz de bulamadiysaniz bosuna aramayayim o zaman.

Tesekkurler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bende senin gibi birşey ararken bu konuyu buldum. ama ben aradığımı buldum. seninle de paylaşmak istedim.
    Bende Micrasoft wireless 5000 klavye+mause seti var. sendekinin arayüzü nasıl bilmiyorum ama çok benzer olacağını düşünerek yazıyorum.
    favori tuşlarında olmuyor ama home, mail, pictures tuşlarında Macro diye bir seçenek var. (bende 3. sırada) o seçenekle tuş kombinasyon sırası yapabiliyoruz. ben şöyle birşey yaptım:
    Windovs>sağ>sağ>sağ>enter.

yani bu tuşlarada sırasıyla bastığımızda uyku moduna giriyor zaten ama bunu tek tuşla yapmamı sağlıyor. umarım işine yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sprtrgy

Merhaba bende senin gibi birşey ararken bu konuyu buldum. ama ben aradığımı buldum. seninle de paylaşmak istedim.
    Bende Micrasoft wireless 5000 klavye+mause seti var. sendekinin arayüzü nasıl bilmiyorum ama çok benzer olacağını düşünerek yazıyorum.
    favori tuşlarında olmuyor ama home, mail, pictures tuşlarında Macro diye bir seçenek var. (bende 3. sırada) o seçenekle tuş kombinasyon sırası yapabiliyoruz. ben şöyle birşey yaptım:

yani bu tuşlarada sırasıyla bastığımızda uyku moduna giriyor zaten ama bunu tek tuşla yapmamı sağlıyor. umarım işine yarar.

Oldu gerçekten.
    Teşekkürler. 2 sene geç de olsa hallettik.

• PHI kullanıcısına yanıt
    Rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState
    Sleep

olacaktı sadece setsuspendstate hibernate eder siz sleep istemişisiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Merhaba bende senin gibi birşey ararken bu konuyu buldum. ama ben aradığımı buldum. seninle de paylaşmak istedim.

Oldu gerçekten.

iyice sarılır uyursun artık klavyene

Bende de üst kısım yepis yeni duruyor haftaya kargolarım sana. Ama almak isteyen varsa satarım tabi orası ayrı bir konu

• quote:

quote:

quote:

Oldu gerçekten.

Bende de üst kısım yepis yeni duruyor haftaya kargolarım sana. Ama almak isteyen varsa satarım tabi orası ayrı bir konu

Daha kargolamadın mı sen onu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Oldu gerçekten.

Daha kargolamadın mı sen onu?

elbette hayır

• aynen kardeş rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState Sleep
    uyku komutu için ayrıca hibernate durumunu kapatmanız gerekli yoksa ne kadar yazsanız da hazırda beklete alırsınız
    onun için de powercfg -h off yazmanız yeterli
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.