Şimdi Ara

klavyenin anakart üzerindeki soketi tahrip ettim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
10.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Biraz uzun olacak ama kusura bakmayın.

Kızım lenovo marka dizüstü bilgisayarımın üzerine gazoz döktü. hemen ters çevirip bataryayı çıkardım. Biraz bekledikten sonra klavyeyi kurulamak için çıkartmaya çalıştım. Sonunda çıkardım ama klavyenin takıldığı soketin üzerindeki plastik hasar gördü. tırnaklar tutmadı. Bant ile tutturmaya çalıştım tutmadı. İşte burda ölümcül hatayı yaptım. Japon yapıştırıcısını denedim sıvı olduğu için pinlerin içine yayıldı sanırım. Sonrada yapıstırıcıyı kazımaya çalıştım. Sanırım tırnaklar hasar gördü. Klavye sağlam sanırım.

Kablosuz klavye ile kullanmaya devam ediyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek, teknik servis tavsiyesinde bulunabilecek var mı?

Teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• hangi ildesiniz?
  • Detaylı resim koyma imkanı var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbuldayım . fotografını çekip gönderiyorum hemen
  • Fotograflar...
     klavyenin anakart üzerindeki soketi tahrip ettim. klavyenin anakart üzerindeki soketi tahrip ettim. klavyenin anakart üzerindeki soketi tahrip ettim. klavyenin anakart üzerindeki soketi tahrip ettim.

• bir laptopta başıma gelmişti plastik kırılma olayı
    bendeki klavye kablo soketinin bir tarafı iletken diğer tarafı değildi
    iletken olmayan tarafa 2-3 kat izole bant yapıştırıp direk yuvaya yerleştirdim, bant ile kalın olan kablo kendiliğinden sıkıştı ve sorunsuz çalıştı
    sizdeki klavye soketinin çift tarafı da iletkenli olabilir bilemiyorum
    tabi bunu deneyebilmek için anakart üzerideki yuvanın sağlam olması gerekiyor
    resimlerden pek belli olmasa da fazla hasar yok gibi
    ve beyaz yuvanın içine kablo girip sıkışacak kadar derinlik var mı
  • Beyaz kısmın içinde fazla derinlik yok o yüzden tutmaz diye değerlendiriyorum.

Biraz araştırdım da soketin değişmesi o kadar kolay değilmiş. Onu anakarttan çıkarmak yetenek istiyormuş. Tanımadığım bilmediğim en azından referanssız ellere teslim etmek istemiyorum. İstanbuldayım, mümkünse istanbulda yaptıracağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mavsever M kullanıcısına yanıt
    mecidiyeköyde bu gibi işleri yapan bir çok firma var
    güvenilir olmayan da var olan da var
    bir kaç kötü olaydan sonra tamirine güvendiğim firmalar olmuştur
    eğer bulamazsanız özelden size bir iki şirket veririm götürüp baktırabilirsiniz
    en azından tamir tespit ücreti almıyorlar
  • Konuyu yillar sonra hortlatiyorum :) arkadaşlar bu konuda gerçekten kaynak yetersizliği var. Bu soketi degistirebilecek arac ve gereçleri olan bir yerde çalışıyorum fakat laptopumun bu soketinin adini bilmediğim için piyasan bulup alamiyorum, dolayisiyla harici klavyeyle devam... Bu bilgiyi alabilecegim bir yer varsa neresi olabilir? Belki bilen çıkar diye yazayim:

Hp envy dv6 7200et

Pim sayisi önemli dediler ama dedigim gibi kac pim var ve tam adi nedir nasil bulurum bu bilgiler gerekli. Teşekkürler :)

• emreoztunc91 E kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Madem elinizin altında gerekli olan araçlar var o zaman sizi bu arama derdinden kurtarayım :)

Aradığınız parçanın adı Keyboard ZIF Connector, Google,da aratınca, hem Keyboard ZIF Connector satın alabileceğiniz hemde nasıl takıldığı ile bir çok sayfa bulabilirsiniz.

Şimdiden Allah kolaylık versin.
  • emreoztunc91 E kullanıcısına yanıt
    Size bir kolaylık daha yapayım. :)

Adım adım parçanın nasıl söküleceği ve nasıl takılacağı ile ilgili HP Resmi Sayfası.

Removing and Replacing the Keyboard for HP Pavilion dv6-7000, dv6-7100 and HP ENVY dv6-7200, dv6-7300 Notebook PCs

https://support.hp.com/bg-en/document/c03293129
  • merhabalar;
    bugün bende kırdım siyah parçayı hatta sıcaktan yamuldu, nette çözüm bulamayınca !
    soketi incelediğimde altlı üstü kancalardan oluştugunu gördüm, soketi yerine yerleştirdim ve bir cm gerisinden soketi kasanın metaline japonla kenarlarından sabitledim, soketten uzak durun orası yapışkanla düşman, daha sonra yeni alınan gömleklerin yakasındaki şeffaf plastiği bilirsiniz onu soket genişliğinde 3 parça kestim, soketin üstünden sıkıştırdım valaa klavye sorunsuz çalışıyor ve istendiğinde sökülebilinir.
    Herkese iyi çalışmalar dilerim
  • Laptopun usb klıipsini takayım derken klavyeyinin tırnağı kırıldı.Oraya arkadaşın dediği gibi bir kartvizit ayarlayıp sıkıştırdım, şuan çalışıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: reklam80

Laptopun usb klıipsini takayım derken klavyeyinin tırnağı kırıldı.Oraya arkadaşın dediği gibi bir kartvizit ayarlayıp sıkıştırdım, şuan çalışıyor...
    Aynen hocam kartvizit birebir çözüm kartvizit koyun arkadaşlar hicc ugrasmayin kağıtla, silikonla tavsiyem sakin sıcak silikon sıkmamanizdir anakarta vs akar yada bir daha çıkarma durumunuz olursa soketi kökünden koparıp atarsınız çünkü sıcak silikon kolay kolay sökülmez.

• Izmirdeyseniz yardımcı olabilirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • grundig gnb 1150 b1 n2 model cihazın klavye soketini sıkıştıran ufak plastik parçanın tek bacağı kırıldı,plastik parçayı yapıştırıp kullanmayı denedim ancak tam olarak yapışmadıgı için başarılı olmadı ve klavye soketi anakarta sıkıştırılamadıgı için çalışmaz oldu.Bu sıkıştırmaya yarayan parçayı bulma şansım varmı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReCKLeSS17

grundig gnb 1150 b1 n2 model cihazın klavye soketini sıkıştıran ufak plastik parçanın tek bacağı kırıldı,plastik parçayı yapıştırıp kullanmayı denedim ancak tam olarak yapışmadıgı için başarılı olmadı ve klavye soketi anakarta sıkıştırılamadıgı için çalışmaz oldu.Bu sıkıştırmaya yarayan parçayı bulma şansım varmı acaba?
    Bulma şansınız düşük. Ya raya kağıt vb koyacaksınız ya da harici klavye kullanacaksınız.
  • yıllar sonra hortlatıcam ama bende takarken sol taraf koptu sağ taraftan hafif tutuyor elle denedim ama klavye tepki vermiyor çözüm bulabilen var mı

• arkadaslar bu parcayi (klavye soketini) nerde degistirebilirim? isinin ehli guvenilir bir yer tavsiyesine ihtiyacim var. istanbul icinde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.