Şimdi Ara

Klavye girişi ile geri sayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, çok yakında Adalet Bakanlığının Zabit Katipliği sınavı var. Bu sınava elimden geldiğince çalışıyorum. Ancak sınavda 3 dakika sınırlaması var. Kendim denemeler yaparken, kronometre kur, worde geçiş yap derken sinir stres oluyorum. Aklıma buraya bir konu açıp, minik bir programla bu stresimi çözebilirim diye düşündüm.

Bahsettiğim şey basit midir bilemem ama ben kısaca izah edeyim. Ekranda bir adet büyük bir textbox olacak, o textboxa giriş yapıldığı an program 180 saniye geri saymaya başlayacak, süre bitiminde de ekrana bir popup çıkıp giriş yapmamız engellenecek. Popup ekranında Tamam tuşuna bastığımızda yazdıklarımızı kopyalama izni verilecek ve yazılanları worde aktarıp kaç kelime yazdığımızı hesaplayabileceğiz. Bu kadar.

Ha bu çok basit, biraz daha özellik eklerim derseniz, kaç vuruş yapıldığını, kaç kelime yazıldığını da hesaplatma imkanınız olursa tadından yenmez.

İnternette bu tarz bir programı arayan bir çok katip adayı var. En azından onlara da yardımcı olmuş olursunuz. Şimdiden yardımda bulunacak arkadaşlara çok teşekkürler.

• hocam basit bişey yapıverdim web tabanlı umarım işinize yarar

http://phpshots.com/kitap/
  • internetten bu şekilde indirilebilecek yardım amaçlı programlara pek güven duyulmaması gerektiğini düşündüğüm için, işin(iz)e yarayacak bir uygulamayı sadece browserdan çalışacak basit bir JavaScript kod ile yapmayı yeğledim.
    aşağıdaki kod Windows 7'de, IE8, Firefox 3.6 ve Opera 11 ile denendi ve çalışıyor.
    süre dolduğunda ya da durdurulduğunda aşağıda özet veriliyor.
    sadece IE'da, metin aynı zamanda panoya kopyalanıyor (istediğiniz uygulamaya doğrudan yapıştırabilirsiniz).
    kopyalama için diğer ikisinde uğraşmak lazım. gerekirse birileri el atar. ama en kötü ihtimal Ctrl+A, Ctrl+C ile basitçe kopyalanır zaten.
    aşağıdaki kodu kopyalayıp bilgisayarınızda html uzantılı bir dosyanın (ör: sayac.html) içine notepad ile kaydedin. sonra istediğiniz browser ile açın.

<html> 
    <head>
    <script>
    var cnt=0,tmr,spn,txt,res;
    function trim(str) {
    return str.replace(/^\s+|\s+$/g,"");
    }
    function startTimer(){
    if (!spn) {
    spn=document.getElementById('spn');
    txt=document.getElementById('txt');
    res=document.getElementById('res');
    }
    if (!cnt) {
    cnt=181;
    showTime();
    res.innerHTML='';
    txt.value='';
    txt.readOnly=false;
    txt.focus();
    } else stopTimer();
    }
    function stopTimer(){
    clearTimeout(tmr);
    var words=trim(txt.value);
    res.innerHTML='GEÇEN SÜRE: '+(180-cnt)+
    'sn.<br>KELİME SAYISI: '+words.split(" ").length+
    '<br>KARAKTER SAYISI: '+words.split("").length;
    if (txt.createTextRange) {
    var cpy=txt.createTextRange();
    cpy.execCommand("Copy");
    }
    spn.innerHTML='';
    cnt=0;
    txt.readOnly=true;
    }
    function showTime(){
    if(--cnt) {
    spn.innerHTML='KALAN SÜRE: ' + cnt;
    tmr=setTimeout('showTime()',1000);
    } else {
    stopTimer();
    alert('Süre doldu!');
    }
    }
    </script>
    </head>
    <body>
    <input type=button value='BAŞLAT/DURDUR' onclick='startTimer()'>
    <span id=spn style='font-size:16pt'></span><br><br>
    <textarea id=txt readonly rows=20 cols=100></textarea><br><br>
    <span id=res></span>
    </body>
    </html>

bu da görüntü...

Klavye girişi ile geri sayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recaihercai -- 6 Ocak 2011; 2:47:23 >

• biraz pişti gibi oldu ama bu da katip adaylarının şansı demek ki
    belki N£fR£´|` arkadaş benim kodu da atar o hosting alanına, benim imkanım yok zira...
  • Yine yanılmamışım. Bu başlığa ne zaman bu tarz çerezlik konu açsam, mutlaka sizin gibi yardımsever insanlar hemen yardıma koşuyor. Öncelikle çok teşekkür ederim.

@recaihercai, başlat/durdur butonu olmasaymış çok iyi olacakmış. Çünkü inanır mısınız, o butona basıp text alanına geçmek insanı o kadar geriyor ki anlatamam. Gireceğimiz sınavda da bu şekilde; yani klavyeye dokunur dokunmaz süremiz başlayacağı için şimdiden o şekilde çalışmalıyım diye düşündüm. Vaktiniz olduğunda o şekilde geliştirirseniz ve @N£fR£´|` de hostuna ekleyebilirse, bir çok insana faydalı olacaktır.

@N£fR£´|`, basit ama çok faydalı, gerçekten ikinizi de çok teşekkürler. Bir sorum olacak. Katip adaylarının bulunduğu bir kaç site var, orada vermiş olduğunuz bu linkleri paylaşsam (@recaihercai 'nin yazılımını da hostunuza ekleyebileceğinizi düşünerek), sizin için bir sıkıntı olur mu? Yoğunluk durumu olma ihtimali olabilir de olmayabilir de. Bir de o süre 180'e doğru değil de 180'den geriye sayabilir mi?

• dediğin şekilde değiştirdim. diğer sitelerde paylaşmanda benim açımdan sorun yok. umarım işinize yarar. sınavda başarılar

<html> 
    <head>
    <script>
    var cnt=-1,tmr,spn,txt,res,h1,h2,h3;
    function trim(str) {
    return str.replace(/^\s+|\s+$/g,"");
    }
    function init(){
    spn=document.getElementById('spn');
    txt=document.getElementById('txt');
    res=document.getElementById('res');
    h1=document.getElementById('hdr1');
    h2=document.getElementById('hdr2');
    h3=document.getElementById('hdr3');
    txt.focus();
    }
    function startTimer(){
    if (cnt<0) {
    cnt=181;
    showTime();
    h1.style.display='none';
    h2.style.display='block';
    txt.value='';
    txt.focus();
    }
    }
    function stopTimer(){
    clearTimeout(tmr);
    var words=trim(txt.value);
    res.innerHTML='GEÇEN SÜRE: '+(180-cnt)+
    'sn.<br>KELİME SAYISI: '+words.split(" ").length+
    '<br>KARAKTER SAYISI: '+words.length;
    if (txt.createTextRange) {
    var cpy=txt.createTextRange();
    cpy.execCommand("Copy");
    }
    cnt=0;
    spn.innerHTML='';
    h2.style.display='none';
    h3.style.display='block';
    txt.focus();
    }
    function clearText(){
    cnt=-1;
    h3.style.display='none';
    h1.style.display='block';
    res.innerHTML='';
    txt.value='';
    txt.focus();
    }
    function showTime(){
    if(--cnt) {
    spn.innerHTML='KALAN SÜRE: ' + cnt;
    tmr=setTimeout('showTime()',1000);
    } else {
    stopTimer();
    alert('Süre doldu!');
    }
    }
    </script>
    </head>
    <body onload='init();'>
    <div id=hdr1 style='height:40px;'>Yazmaya başlayabilirsiniz...</div>
    <div id=hdr2 style='height:40px;display:none;'><input type=button value='DURDUR' onclick='stopTimer()'>
    <span id=spn style='font-size:16pt'></span></div>
    <div id=hdr3 style='height:40px;display:none;'><input type=button value='TEKRAR' onclick='clearText()'></div>
    <textarea id=txt rows=20 cols=100 onkeydown='startTimer()'></textarea><br><br>
    <span id=res></span>
    </body>
    </html>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recaihercai -- 6 Ocak 2011; 10:28:43 >

• Teşekkürler @recaihercai. Şu an tam istediğim gibi olmuş. Elinize kolunuza sağlık. İnşallah gelişimimde katkıları olur. Allah gönlünüze göre versin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aşağıdaki adreste kullanılabilir durumda...

http://tinyurl.com/katip
  • Bu da güzel oldu.
  • istediğiniz yerde paylaşabilirsiniz.
    recaihercainin kodunu dahttp://phpshots.com/katip adresine aktardım. ikisini de kullanabilirsiniz.
  • Teşekkür ettim, Allah razı olsun.
  • @recaihercai Kardeş çok dua alıyorsun haberin olsun sitede yayınladım herkes teşekkür ediyor az önce dangerous ile karşılaştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet©

@recaihercai Kardeş çok dua alıyorsun haberin olsun sitede yayınladım herkes teşekkür ediyor az önce dangerous ile karşılaştım

Sağ olsunlar konu açılır açılmaz gerekli yardımları yaptılar @N£fR£´|` ve @recaihercai. Paylaştıkları günden beri beni epey bir ilerletti yaptıkları paylaşımlar. Allah razı olsun.
  • Amin böyle arkadaşlar her yerde bulunmaz..
  • Evet arkadaşlar sonuçları alalım :)
  • Çok şükür her ikisini de geçtim. Sırada mülakatlar var. Sende durumlar nedir? Bu arada, bu konuda yardımlarını esirgemiyen iki değerli arkadaşa tekrar teşekkür ederim.
  • Kardeş ben kadroluya başvuru yapmadım zaten hem alımı az hemde orada torpil çok dönüyor ayrıca işimda vardı üstüne :) Sadece sözleşmeliye başvuru yapmıştım onunda sınavı açıklanmadı ama sanırım geçtim. bakalım açıklanırsa yazarım :) Mülakat için nelere çalışıyorsun sürprizlere açık mısın ?
  • buradaki linkler şu anda çalışmıyor. önceden çalışıyordu ve sürekli kullanıyordum şimdi çalışmıyor ulaşamıyorum. birisi tekrar güncelleyebilir mi? teşekkürler.
    recaihercainin en son yaptığı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner282828 -- 4 Ekim 2011; 15:42:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner282828

recai şöyle yazmış:
    "aşağıdaki kodu kopyalayıp bilgisayarınızda html uzantılı bir dosyanın (ör: sayac.html) içine notepad ile kaydedin. sonra istediğiniz browser ile açın. "

bilgisayarda nasıl html dosyası buluyoruz, ya da html dosyası oluşturuyoruz . açıklayabilimsini bu arkadaşın dediğini.

Txt dosyası açarsın. Kodları not defteriyle eklersin txt'ye. Sonra kaydedersin. Daha sonra da uzantısını txt'den html'ye çevirirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner282828

buradaki linkler şu anda çalışmıyor. önceden çalışıyordu ve sürekli kullanıyordum şimdi çalışmıyor ulaşamıyorum. birisi tekrar güncelleyebilir mi? teşekkürler.
    recaihercainin en son yaptığı..

http://www.pastehtml.com/view/1co7l1z.html

bu gayet iyi çalışıyor halen.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.