Şimdi Ara

Klavye 2 kere basıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
8.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bundan 1 2 hafta once klavyem 2 kere basmaya başladı başka bi klavye aldım ve oda öyle bilgisayarı sıfırladım ama fayda yok ne oyun oynayabiliyorum ne yazı yazabiliyorum napıcam (kllavyem bbu şeekkillded yyazıro bunun bbirr çözzümü yokkmu) basılı tutulmuyor win 10 kullanıyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klavye 2 Kere Basıyor: Sorunun Çözümü

Klavye tuşları iki kere basıyorsa veya klavye aynı tuşa iki kere basmıyorsa, bu can sıkıcı bir sorun olabilir. Bu sorunun birkaç potansiyel nedeni vardır:

• Kir veya toz: Tuşların altına kir veya toz kaçmış olabilir, bu da tuşların iki kere basmasına neden olabilir.
    • Yıpranmış tuşlar: Uzun süreli kullanım, tuşların yıpranmasına ve çift basma sorununa yol açabilir.
    • Donanım sorunları: Klavye veya anakarttaki donanım sorunları da klavye iki kere basıyor sorununa neden olabilir.

• Temizlik: Tuşları ve klavye kasasını düzenli olarak temizlemek, kir ve tozu gidermeye yardımcı olabilir.
    • Tuşları değiştirme: Yıpranmış tuşları yenileriyle değiştirmek, çift basma sorununu çözebilir.
    • Sürücüleri güncelleme: Klavye sürücülerini güncellemek, donanım sorunlarını gidermeye yardımcı olabilir.
    • BIOS'u güncelleme: BIOS'u güncellemek, bazı durumlarda klavye sorunlarını çözebilir.
    • Donanımı kontrol etme: Donanım sorunlarını tespit etmek için klavyeyi başka bir bilgisayara bağlamayı dene. Sorun devam ederse, anakart veya diğer donanımlarda sorun olabilir.

Önemli Not: Eğer yukarıdaki çözümler sorunu çözmezse, profesyonel bir teknisyene başvurmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bütün USB portlarında aynı mı yapıyor ?
  • Klavye ayarlarından yineleme hızını düşür.
  • berkay_53 kullanıcısına yanıt
    Evet bütün portlarda aynı windows ile alakali lldugunu dusunuyorum
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Bunu yaptigim zaman klavyede shift space ctrl gibi tuslara basili tutamiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakankert16

Bunu yaptigim zaman klavyede shift space ctrl gibi tuslara basili tutamiyorum
    Yineleme Hızı değil hocam Yineleme Gecikmesi olacak yanlış yazmışım. Bu ayarı düşürüp dener misiniz?
  • Olur birde öyle deniyeyim
    Win 10da nerden yapıcacğımı bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakankert16

Win 10da nerden yapıcacğımı bulamadım
    Denetim Masası > Klavye

Denetim Masasını bulamıyorsanız eğer alt görev çubuğundaki arama kısmına yazın çıkar hocam..
    Mallesseff hiçbbir işee yaararmmaadı
  • Sanırım her tuşta ve her zaman olmuyor. Tozdan dolayı olabilir mi? Klavye tuşlarını söküp temizlemeyi denediniz mi? Bazen tuşları söküp üflemek bile işe yarıyor.
  • bionicle kullanıcısına yanıt
    Yeni aldım ya klavyeyi eski klavye ve yenisini televizyona bağladım sorun yok win 7 yükledim olmadı anakartta olabilirmi sorun ?
  • Merhaba , bios ayarlarını sıfırlayıp tekrar denermisiniz ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.