Şimdi Ara

Klasörleri 'KlasörAdı'.exe ile değiştiren zararlı yazılım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Harici diskimde, içindeki klasörleri gizleyip yerlerine "KlasörAdı".exe şeklinde 1.375kb'lık dosyalar üreten bir zararlı yazılım bulaştı. Bir arkadaşımın usb'sinden bulaşmış olduğuna eminim. Norton 360 ve Malwarebytes birkaç kez tarattım ama bir sorun bulamıyorlar. Ayrıca bu sırada harici diskte SP2GDR, SP2QFE ve update klasörleri bulunan ama açılamayan/silinemeyen başka bir klasör daha oluştu. İkisi arasında bağlantı olmasından şüpheleniyorum.

Bulaşan yazılımın adını bilen var mı? Acaba bu zararlı yazılımdan nasıl kurtulacağım?

• Geçenlerde dayımın bilgisayarına format atıp D: sürücüsündeki dosyaları virüs olma şüphesiyle Kaspersky ile güncel bir şekilde tarattım, resimler klasöründe ne kadar klasör varsa içine klasöradı.exe olarak iz bırakmış, bu resimlerde zaten usb bellek ile taşınmış.
    Kaspersky yanlış hatırlamıyorsam sırf D: sürücüsünde 70 üzeri zararlı bulmuştu C: ye hiç dokunmadan format attığım için oradaki bilemiyorum orası daha vahimdi kesin.
    Aynı virüs mü değil mi bilemiyorum ama bir de Kaspersky ile taratmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetX -- 14 Haziran 2009; 1:29:02 >
  • bende de olmuştu girdiğim klasörlerin içine aynı isimde exe uzantılı dosyalar oluşturuyordu.
    kaspersky ile format atmadan kurtuldum.
    kaspersky ile full tarama yap bence
  • Merhaba,

Zararlının adı Trojan-Dropper.Win32.Flystud.ko imiş.. Dediğiniz gibi Kaspersky ile tarattım, epey uzun sürdü ama halloldu. Hem bilgisayar hem de harici disk temiz oldu.. Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.