Şimdi Ara

KLASÖR KOPYALAMA SORUNU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bence büyük ihtimalle bir virüs buna yol açmıştır, ya da baban bilmeden kayıt defteri girişlerine zarar vermiş olabilir.önce d sürücüsünü sağlam bi antivirüs yazılımıyla tarat,sonra bi antispyware yazılımla tarat baktın aynı sorun devam ediyor,regeditteki hataları onaran programlar var onlardan birini yükle ve tarama yap.büyük ihtimalle çözülecektir sorunun.

Registry Mechanic büyük ihtimalle sorununu çözebilir.
  • İşletim sisteminden olmadığına göre sabit diskten ya da ramden kaynaklanıyor olabilir. Önce ram değiştirip denemeni; olmazsa başka bir disk takıp sistemi ona kurmanı önerebilirim. Büyük ihtimalle ram değiştirince düzelir.
  • regedit yazıp kayıt defterini açıyoruz.
    HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObject\shellex\ContextMenuhandlers.ContextMenuHandlers girişi üzerine sağ tıklayarak açılan menüden yeni>anahtar komutlarını veriyoruz.Oluşturduğumuz bu yeni anahtara cpoy To ismini veriyoruz ve anahtar ile ilgili verilerin yer aldığı sağ taraftaki pencerede "Varsayılan"ve (değer atanmamış)olmak üzere iki ifade göreceksiniz."varsayılan"ifadesi üzerine çift tıklayarak açılan iletişim kutusundaki"değer"hanesine aşağıdaki değeri parantezlerde dahil olmak üzere aynen giriyoruz.
    {C2FBB630-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13}
    ContextMenuHandlers sağ tıklayarak bu sefer Move To yazıyoruz sağ tarafta varsayılan çift tıklayarak açılan değer hanesine bu seferde aynen
    {C2FBB631-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13}yazarak kapatıyoruz.
    Birde böyle dene bakalım arkadaşım inşallah işine yarar diğer arkadaşlarında bu formül bayağı kesme ve kopyalama işini kolaylaştıran bir yöntemdir.

• kopyalamaya çalışttığın klasöre sağ tıklayop özellikler dedin mi?

bana sanki klasörleri değil de klasör kısayolu kopyalıyormuşsun gibi geldi...

herhangi bi virüs vs buna yol açmış olabilir...

klasör seçeneklerine girip. gizli dosyaları göster de..
    bide korunan sistem dosyalarını gizle hanesini iptal et...

muhtemelen klasörlerin gizli durumda

Find The Way
    Give The Love
    Get The Power

O'Sensei Morihei Ueshiba
  • Adem, merhaba mesajını yeni okudum, ben yooken neler yazmışlar diye eski sayfalara bakarken gördüm de.

bahsettiğin sorunu ilk defa duydum. umarım çare bulabilmişsindir.

bu tip engellenen, kopyalanamayan, silinemeyen, ... dosya problemlerinde en büyük yardımcım Unlocker adında çok mütevazi bir program

ve ben çözebileceğine inanınıyorum, freeware bir program ve saçma sapan reklam uyarıları veya donate zırvalıkları çıkarmıyor.

sorun çıkaran dosyaya sağ tıklayarak programın verdiği şihirli değnek resmi ve unlocker yazısına tıkladığında,

o dosyayı engelleyen bağlantıları tek tek gösteriyor, kilitleri serbest bırak, sosyayı kopyala veya taşı gibi seçenekler de görünüyor.

fakat eğer formattan sonra da böyle bir problemle karşılaşıyorsan, bence virüs benzeri bir bela başında olabilir.

çünkü bütün bilgisayara değil de sadece C ye format atmış arkadaşın.

bu yüzden de D ve varsa E gibi yerel disklere de kendini kopyalamış olan bu virüs ya da her ne meretse,

bulunduğu diske çift tıklandığında tekrar aktif hale gelmiş olabilir. yani formatın işe yaramamış görünüyor.

benim tavsiyem;

format attıktan sonra biçimlendirilmeyen diğer yerel disklere çift tıklamaman

ve önce, WINRAR ile disklerin içine tek tek bakıp

şüpheli gördüğün ne kadar fazla dosya varsa hepsini silmendir.

auto,run info, bilmemne.exe gibi dosyaları tamamen sil, antivirüse gerek kalmayacaktır.

usb flash disk takarken asla çift tıklamam ve önce winrar ile içine bakıp kontrol eder ondan sonra içini açarım.

ben 3 aydır antivirüs kullanmıyorum bu sayede.

bahsettiğim programın anasayfası ve ayrıntılı bilgi var umarım faydalı olur ve geç değildir,

kolay gelsin.

http://ccollomb.free.fr/unlocker/

• quote:

Orjinalden alıntı: cetinkayas

autorun info, bilmemne.exe gibi dosyaları tamamen sil, antivirüse gerek kalmayacaktır.

usb flash disk takarken asla çift tıklamam ve önce winrar ile içine bakıp kontrol eder ondan sonra içini açarım.

Virusun etkin olması için artık çift tıklamak gerekmiyor artık malwareler,trojanlar,worms lar açmadan kopyalıyor kendini

Unlocker ile virus tarayıcının alakasınıda anlamıyamadım

Harddiskini başka bir bilgisayara takıp oradan kopyalamayı denersen işletim sisteminden,hdd'den yada ram'den hangisinden oldugu ortaya çıkar galiba

• quote:

Orjinalden alıntı: sssalways

ilk defa duyuyorum çok garip. aynı partitiona kopyalarken de yapıyor mu yoksa bir partitiondan diğerine atarken mi.

valla bendende o kadar be de ilk defa duyuyorum o zaman bilgisayarında bir şey var donanimsal
  • Sorun cozuldu mu bilmiyorum fakat bir de sunu dene. Dosyalari kopyalarken sorun var mi? Sorunsuz kopyaliyor mu? Ve guvenli modda klasorleri kopyalamaya dene bakalim. En son olarak da baska bir kullanici hesabindan normal modda klasor kopyalamayi dene. Sonuclari bekliyorum. KOolay gelsin.
  • İlk defa duyuyorum böyle bir sorunu Merak ettim nedir çözümü ?

Orjinalden alıntı: RomanticaL

quote:

autorun info, bilmemne.exe gibi dosyaları tamamen sil, antivirüse gerek kalmayacaktır.

Virusun etkin olması için artık çift tıklamak gerekmiyor artık malwareler,trojanlar,worms lar açmadan kopyalıyor kendini

Unlocker ile virus tarayıcının alakasınıda anlamıyamadım

Harddiskini başka bir bilgisayara takıp oradan kopyalamayı denersen işletim sisteminden,hdd'den yada ram'den hangisinden oldugu ortaya çıkar galiba

romantical bey,

öncelikle; uzmanım falan demedim.

ikincisi, mesajı tam okusaydınız böyle bir çıkarım yaparak,

unlocker ile virüs tarama arasında bağlantı kurduğumu iddia etmezdiniz.

ben dedim ki, belki sorun basittir ve UNLOCKER programı bunu çözebilir dedim.

zaten dosyaların böyle sinir bozucu hata vermesi için illaki virüs sokmanıza gerek yok bilgisayara.

benim dediğim şey, winrar ile diskin içine bakması ve varsa basit bir virüs onu silmesi.

bu sayede kolay bir şekilde kurtulabilirdi.

demekki sorunu daha büyük, o zaman bir şey diyemem.

bu arada, verdiğin bilgiler için teşekkür ederim

• quote:

romantical bey,

öncelikle; uzmanım falan demedim.
    ikincisi, mesajı tam okusaydınız böyle bir çıkarım yaparak,
    unlocker ile virüs tarama arasında bağlantı kurduğumu iddia etmezdiniz.
    ben dedim ki, belki sorun basittir ve UNLOCKER programı bunu çözebilir dedim.
    zaten dosyaların böyle sinir bozucu hata vermesi için illaki virüs sokmanıza gerek yok bilgisayara.
    benim dediğim şey, winrar ile diskin içine bakması ve varsa basit bir virüs onu silmesi.
    bu sayede kolay bir şekilde kurtulabilirdi.
    demekki sorunu daha büyük, o zaman bir şey diyemem.
    bu arada, verdiğin bilgiler için teşekkür ederim

ama basit bir sorun olsaydı format ile çözülebilirdi büyük ihtimal donanımsal bir sorun Tşkler

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.