Şimdi Ara

Klasik gitar ile çalınabilecek şarkı önerisi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
5.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. 8 aydır klasik gitar çalıyorum. Özellikle solo gitara meraklıyım ve şu anda 10 ve ya 11 tane falan solo atıyorum. Smoke On The Water' ın tamamını çalıyorum, İron Maiden Fear Of The Dark' ın giriş solosunu ve sonrasını arpej ile çalıyorum, klasik gitarla saçma gelebilir ama Cray Train' in giriş solosunu çalıyorum. Birde şu sayfada kilerin hepsini:

Kolay Şarkı Tabları

Bunun dışında 4 tane daha vardı. Neyse el hızım bu seviyede. Şimdi şikayetime gelelim.

Soloları gayet hızında akıcı bir şekilde çalabiliyorum. Ama bir sorunum var. Smoke On The Water dışında tamamen solo attığım bir şarkı yok. Hepsi çarpık çarpık. Tamamını solo şeklinde atabileceğim bir şarkı var mı? Çok kolay olmasına gerek yok zaten elim hızlı. Dertliyim

Hani birde var ya klasik müzik, o kısımda örnek verirseniz çok iyi olur. Birde ilk 3 telle E, B, G şeklinde arpej atıyorlar sonra böyle mi telinde 12. perdeye b asıyorlar sonra 7 ye sonra 5 e sonra 3. perdeye birde o varda onun tamamını bilmiyorum neyden bahsettiğimi anladınız

Biraz uzun oldu ama okuyun Şimdiden teşekkürler.

• Konu günceldir yardımınızı bekliyorum.
  • Eric clapton, pink floyd dene..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrardan merhaba =))

Ben de müziğe klasik gitarla başlamıştım sana birkaç şarkı önerisinde bulunabilirim.

1- Ilk olarak Metallica-Nothing Else Matters (büyük ihtimal duymussundur) klasik gitarla daha zevklidir akustige göre. Eğer calismadiysan guitar pro tab ile tamamını calismani oneririm.

2- Opeth- Benighted tamamı parmakla çalınıyor hatta elekroda bile calarim hala, çok güzeldir.

3- Phil Collins - another days in paradise. Yine yıllardır sıkılmadan çaldığım bir parçadır internette fingerstyle olarak araştırıp tab bulabilirsin ben öyle bulmuştum çok zevklidir çalması

4- Türk parçaları pek dinlemem ama Haluk Levent- Medcezir çok severim klasik gitarla harika çalınıyor.

5- Yngwi Malmsteen - Trilogy suit opus 5 acoustic cover. Youtube da aratıp bulabilirsin yine klasik gitarla çok zevkli çalışabilir akor solo karisimi

Aklıma gelirse yazarım daha...

• Nothins Else Matters' ı duydum hatta dinlediğim bir şarkıdır. Ama hani arpej atarken soloda atıyorsun ya, o zor işte Elim hızlı dediğime bakma 8 aydır çalan bir insana göre hızlı genede aklımda. Ve evet, tekrar merhaba
  • omer su O kullanıcısına yanıt
    Bu arada Malmsteen hızlı çalmasıyla biliniyor. Zor olmaz mı? Neyse genede bakacağım cevabınız için teşekkürler.
  • coreytoddgray kullanıcısına yanıt
    Peki bu şarkıcıların hangi şarkısını önerirsiniz? Sonuçta bir dünya şarkısı var. Eric Clabton da üstat diyebileceğimiz bir adam şarkıları da ona göre zor olmaz mı? Neyse teşekkürler bunları not alacağım

Bu arada tab olarak Ultimate guitar tab uygun mudur? Severim kendisini ama dediğinizi bulamadım Nothins Else Matters için. Guitare Tab adlı bir site var orası güzel oradan bakıyorum şimdi. Hadi hayırlısı. Klasik gitar ile mal gibi Smoke On The Water çalıyoruz adam gibi bir şey çalayım artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer su -- 12 Temmuz 2016; 20:59:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Duygusal şarkı önerisi olan
    16 yıl önce açıldı
    a
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada dikkatimi çeken standart bir akort yok. Şu şekilde akort edilmiş taba bakarsak:

D#
    A#
    F#
    C#
    G#
    D#

Gitarın akortunu mu böyle yapacağım yoksa kapo mu takacağım kafam karıştı
    Gitarı o şekilde akort ettim çok kötü oldu bende düzelttim. Bakalım biraz yapıyorum ama zor geldi açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer su -- 12 Temmuz 2016; 21:44:02 >
  • Normal duzen
    E A D G B E

bunlari bemolle yarim ses geriye cekersek
    D# G# C# F# A# D# elde edersin yani bu çok onemli degil ya bu duzene gore akort edeceksin ya da caldigin herseyi 1 perde sola kaydirarak calacaksin sadece ses farki olacak.

Tab olatrak ultimatetab sitesi guzeldir ama pc ye guitar pro 5 kurmani oneririm oradan durdurup veya yavaslatarak daha iyi ogrenirsin sarkiyi sanirim internette 1 aylik deneme surumu var eger bulamazsan full surumunu gonderirim sana.

Nothing else matters i daha ilk yillarimdayken calabiliyordum zor degil malmsteen hizli calar ama sana dedigim parca oldukca yavas sadece akorlar boraz zorlayabilir sen elim hizli deyince ben de yazdim bunu =))

Zor gelir diyorsan simdiden nothing else calismaya basla caliatikca parmaklar açilir zaten kisa bir surede kaparsin tamamini

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • NamelessNick kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Nedense cevap aldığıma aşırı mutlu oldum Neyse, Nothins Else Matter' ı da şekillenmeye başladı. Zor geldi ama çalınır yani sadece en fazla 1 ay civarı çalışmam lazım. Birde şarkı çaldığımda kulağıma o kadarda hoş gelmiyor akort atmış gibi ama akort hiç de atmamış oluyor. Acaba gitarın 110 TL lik dandik bir gitar olmasından mı kaynaklı? Bu arada Guitar Pro 5' i bana gönderirsen çok sevinirim. Dediğin gibi yarım ses geriye çektim de affedersin b*k gibi oluyor. Neyse bakalım bu şarkıyı yaparsan kursta kilere zaten hava basıyordum şimdi iyice basarım Neyse şaka bir yana bu şarkıyı yavaş yavaş beceriyorum. Bu arada el hızlandırmak için 1. perdeye bas sonra 1, 2, 3, 4 diye devam et işi dışında başka bildiğin bir şeyler var mı? Bu arada sonra İstiklal Marşı' nı deneyeceğim çalması ne güzel olur Neyse başka tavsiyen var mı? Bol bol bulayım da sonra tekrar tekrar konu açmayayım
    Tekrardan çok teşekkürler.

• Bu arada amfi meselesinde sen anlıyorsun bu işlerden demiştin ya. Kararını geri çekmedin değil mi? Bende elektro alacaktım da kısmet olmadı 2 aydır bakıyordum ondan çok bilgi topladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer su

Merhaba. 8 aydır klasik gitar çalıyorum. Özellikle solo gitara meraklıyım ve şu anda 10 ve ya 11 tane falan solo atıyorum. Smoke On The Water' ın tamamını çalıyorum, İron Maiden Fear Of The Dark' ın giriş solosunu ve sonrasını arpej ile çalıyorum, klasik gitarla saçma gelebilir ama Cray Train' in giriş solosunu çalıyorum. Birde şu sayfada kilerin hepsini:

Kolay Şarkı Tabları

Bunun dışında 4 tane daha vardı. Neyse el hızım bu seviyede. Şimdi şikayetime gelelim.

Soloları gayet hızında akıcı bir şekilde çalabiliyorum. Ama bir sorunum var. Smoke On The Water dışında tamamen solo attığım bir şarkı yok. Hepsi çarpık çarpık. Tamamını solo şeklinde atabileceğim bir şarkı var mı? Çok kolay olmasına gerek yok zaten elim hızlı. Dertliyim

Hani birde var ya klasik müzik, o kısımda örnek verirseniz çok iyi olur. Birde ilk 3 telle E, B, G şeklinde arpej atıyorlar sonra böyle mi telinde 12. perdeye b asıyorlar sonra 7 ye sonra 5 e sonra 3. perdeye birde o varda onun tamamını bilmiyorum neyden bahsettiğimi anladınız

Biraz uzun oldu ama okuyun Şimdiden teşekkürler.

Bahsettiğim şarkıyı buldum. Bunu da eklerim.

Anonymous

• quote:

Çok teşekkür ederim. Nedense cevap aldığıma aşırı mutlu oldum Neyse, Nothins Else Matter' ı da şekillenmeye başladı. Zor geldi ama çalınır yani sadece en fazla 1 ay civarı çalışmam lazım. Birde şarkı çaldığımda kulağıma o kadarda hoş gelmiyor akort atmış gibi ama akort hiç de atmamış oluyor. Acaba gitarın 110 TL lik dandik bir gitar olmasından mı kaynaklı? Bu arada Guitar Pro 5' i bana gönderirsen çok sevinirim. Dediğin gibi yarım ses geriye çektim de affedersin b*k gibi oluyor. Neyse bakalım bu şarkıyı yaparsan kursta kilere zaten hava basıyordum şimdi iyice basarım Neyse şaka bir yana bu şarkıyı yavaş yavaş beceriyorum. Bu arada el hızlandırmak için 1. perdeye bas sonra 1, 2, 3, 4 diye devam et işi dışında başka bildiğin bir şeyler var mı? Bu arada sonra İstiklal Marşı' nı deneyeceğim çalması ne güzel olur Neyse başka tavsiyen var mı? Bol bol bulayım da sonra tekrar tekrar konu açmayayım
    Tekrardan çok teşekkürler.

Nothing else masters i dediğin gibi 1 aylık çalışmayla halledersin ondan sonra da çalmaya ne kadar devam edersen o kadar temiz ve hatasız calarsin.

Başlangıç için gitarın kaç para olduğu önemli değil ama 8 aydır caliyormussun artık o gitar seni eskisi kadar tatmin etmeyecektir yani şimdi gidip 750 liraya gitar aslan seneye gelistirdiginde onun sesi de iyi gelmeyecek bu sefer 1500 liralık alican. Müzik sektörü de çok pahalı yav =))

Guitar pro yu pc ye girince atarım linki. Egzersize gelince 1,2,3,4 yerine daha zorlarini dene mesela 1.parmağını barede basılı tut kalan parmaklarını sırayla bütün tellerden 2,3,4 şeklinde devam et. Internette Selim Işık in 100 video su var onları bitirirsen zaten gerekli bilgileri ve egzersizleri ogrenirsin.

Amfiye gelince su an aklımda line6 var hala. Bu taraftan da 200 daha koyup vox tube alma düşüncesi de var haftaya gidince netleşecek =))

• Tamam amfi işinde bol şans. O dediğim akort bozuk gibi geliyor işi de muhtemelen telleri en az 5 aydır kullanmamdan geliyor olabilir. Eskidi artık. Dediğiniz alıştırmaya da bakacağım etkisini merak etmedim değil

Başka şarkı var mı tavsiye ettiğin?
  • Bu arada yapamadığım bir kısım var. Şu videoya bakı:

Nothins Else Matters Cover

Videodaki 0. 14 den 0.17 ye kadar olan kısımı yapamıyorum. Hammer on falan birbirine girmiş nasıl yapacağım acaba.
  • quote:

Bu arada yapamadığım bir kısım var. Şu videoya bakı:

Nothins Else Matters Cover

Videodaki 0. 14 den 0.17 ye kadar olan kısımı yapamıyorum. Hammer on falan birbirine girmiş nasıl yapacağım acaba.

Valla yazdiklarim disinda pek gelmedi aklima. Guitar pro yu gonderdigim zaman Opeth-Benighted in tabini indirip calabilirsin yavas bi parcadir.

Nothing else matters de o kisimda kucuk bi solo gecişi var hummer on ve pull off yapacaksin sadece. İnternete Selim Işık hummer on yazip cikan videoyu izle orada anlatiyor hem de tab da isaret okumayi da bilmen gerek hummer on nasil gosterilir vs anlatiyor hepsini.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hammer on biliyorum ama Pull off da sıkıntı ismini yanlış yazdım galiba ama. Neyse bakayım teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.