Şimdi Ara

kızım oturacak evi boşalt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ev sahibimin 7-8 dairesi var birinde kendi, ikisinde çocukları oturuyor geri kalanında kiracılar var. kira artışında anlaşamadık hakaret etmeye başlayınca %25'ten zam yaptım. IBAN vermediği için önce ptt ile adresine yolladım. havale reddedilince sulh mahkemesinden tevdi mahalli belirletip oraya yatırdım. mahkeme sonuçlanana kadar geç yatırdığım miktarlar için sözleşmeyi ihlal ettiğim gerekçesi ile dava açmıştı davayı kaybetti. bu süreçte üst kattaki dairesi boştu. şubat ayında kiracı geldi. kiracı geldikten sonra damadı olduğunu söyleyen bir adam gelip şehre yeni taşındıklarını eve ihtiyaçları olduğunu söyledi. (şehirde oturan bir kızı var diğer kızı mı geldi yoksa beni korkutup oyun mu oynuyorlar bilmiyorum) 15 Ağustos tarihinde kontratın 3. yılı bitiyor. üç ay önceden ihtar yollayıp eve kızının ihtiyacı olduğunu ve evi boşaltmamı istemiş.

    ilk sorum: bu durumda benim 6 aylık boşaltma sürem başladı mı yoksa kontrat bitiminde mi başlar. yoksa 3 ay önceden haber verdiği için kontratın bittiği ay dava açabilir mi?

    ikinci sorum: ev sahibi ile önceki anlaşmazlıklar ve davalar. yasal oranın üstünde zam yapmak istemesi. şehirde birden çok evinin bulunması ve kesin olarak bildiğim bir dairesi boşken ihtiyacı olan kızına ayırmayıp kiraya vermesinin benim için bir avantajı var mı?








  • Bu konuda hukukçular daha iyi bilir ama iş yerinden arkadaşın başına geldi, ben oturacağım evi boşalt diye ev sahibi söylemiş, sonra eve başka kiracı almışlar bizimkiler mahkemeye verdi yalan beyanda bulundu diye ve yüklü bir tazminat almışlar. Tam teknik olarak bilmesem de işin arkasında durun hocam mahkemeler kiracının yanında

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşınız mahkeme tahliyesiyle mi çıkmıştı yoksa ihtarname üzerine mi çıkmıştı?

  • Kira sözleşmesinin bitiminden itibaren 1 ay içinde tahliye davası açılması gerekmektedir. 2. sorunuz açısından ihtiyaç gerçek ve samimi olmak zorunda bu sebeple bahsettiğiniz hususlar delil olarak kullanılabilir.

  • ilçe sınırları içinde başka bir evi varsa ihtiyaçtan dolayı tahliye davası açamaz diye duymuştum. adamın toplamda 8-9 dairesi var

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.