Bende fazla ingilizce bilmem ama orda kamerayuı açın içine ek bi cam yerleştirin filan diyor. Bu cam nasıl bişi olacak onu anlayamadım. lens gibi bişi diyor ama?
ben onu yaptım fakat bildiğin gibi her kamera ile olmuyor ayıca benim tecrübelerime göre gerçekk bir kızılötesi kamera olmuyor çünkü kızılötesi kameranın ortamda ışık yokken cisimleri göstermesi gerekir fakat bu yapılan kamera normal görme ışığında yapılan çekimlerde sanki kızıl ötesi kamera ile çekim yapılmış gibi göstremesini sağlıyor
ben onu yaptım fakat bildiğin gibi her kamera ile olmuyor ayıca benim tecrübelerime göre gerçekk bir kızılötesi kamera olmuyor çünkü kızılötesi kameranın ortamda ışık yokken cisimleri göstermesi gerekir fakat bu yapılan kamera normal görme ışığında yapılan çekimlerde sanki kızıl ötesi kamera ile çekim yapılmış gibi göstremesini sağlıyor
yaptığım masrafta boşa gitti anlayacağın
denemek te fayda var pek masraflı görünmüyor bu
tabii denemek iyide ben denedn denedim yapılan kamera kızılötesi kameraya dönüşmüyor normalde kızılötesi kameralar ışıksız ortamda çekim yapması gerekir bu yapacağın kamera o hale gelmiyor.
sadece bu yapacağın kamera ışık altında yapılan çekim sanki ışıksız ortamda kızılötesi kamera ile çekim yapmışsın gibi gösteriyor.
denemek te kararlı isen her kamerayla bu deneyi yapamazsın. merceğinin arkasında infrared filtresi olan kamera alman lazım
Ben de benzer bişey yapmak istiyorum. Elde etmek istediğim şey, insan gözünün göremediği ayrıntıları bir cam filtresiyle yakalamak. Düzgün bi kızılötesi filtre yapan cam nerden bulabilirim ki?