Şimdi Ara

Kitap yazmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba, kardesim kitap yazmak istiyor. Kitabi normal matbaadan bastiracagiz. İlk kitap oldugu icin yayinevleri yerine bireysel olarak satmayi dusunuyoruz. Kitabi bastirdigimizda kdv verecegiz. Sonrasinda serbest meslek kazanci oldugundan gelir vergisi verecegiz. Fatura vs. kesecegiz bildigim kadariyla. Ancak bunlarin nasil olacagina dair bir bilgimiz yok. Konuyla ilgili bilgisi olan varsa beni aydinlatabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bir yayınevi olmaksızın o iş olmuyor maalesef. Kendiniz satacak olsanız dahi kendi yayıevinizi en azından sözde kurmak zorundasınız.

    Bence kendiniz bastırmaya çalışmak yerine, kardeşin yazdığı eseri tüm yayınevlerine bizzat elden ulaştırsın, bu iş biraz uzun sürebiliyor ancak büyük küçük pek çok yayınevinden dönüt alma şansı var.

    En olmadı kitabınızı belli bir miktar para karşılığı basan yayınevleri var. Bunlara başvurursanız tüm işleri sizin için halledeceklerdir.

    Bireysel şekilde ilerlemek mümkün değil maalesef. Bu iş sadece basmakla bitmiyor; tanıtım, dağıtım gibi okuyucuya asıl ulaştıracak alanlar var.
  • tomthejeer kullanıcısına yanıt
    Bahsettiginiz sekilde yapsak internette bir yazi okumustum da 20 lira etiket fiyati olan kitaptan bize 1 lira kaliyordu. Tamam ilk basta fazla bir kazanc amaci yok ama insanin emeginin bu kadar degersiz sayilmasi ve somurulmesi hos karsilayacagimiz bir durum degil. Zaten ilk baskida 50 tane kitap yaptiracagiz. Cogunu tanidigimiz kisilere verecegiz. Olumlu donut alirsak fazla baski yaptiracagiz. O zaman dediginiz gibi yayinevlerine tanitim avantajindan dolayi gidebiliriz ancak su an oyle bir niyetimiz yok. Bireysel olarak bastirdigimizda gelir vergisi icin fatura kesme, beyanname verme gibi islemleri nasil yapacagiz onu ogrenmeye calisiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef bu iş sanılandan da çok zor. Eğer ki tanınmış bir yazar değilseniz şansınız yok denecek kadar az. Kitap sadece yayınevi ile anlaşıp bastırmakla kalmıyor. Bu zaten zor bir süreç. Ardından dağıtım ve reklamın iyi yapılması gerekiyor ancak yayınevleri bunda da bilindik yazarlar varken, yenilere gençlere yer vermiyor. Az biraz işin içerisinde olduğum için söylüyorum. Şansı bol olsun. Umarım kardeşin kitabı çıkarabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.