Şimdi Ara

Kişisel Gelişim-Psikoloji (Kitap Tavsiyesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sonunda sınavlar bitti artık kitapların dünyasına dalabilirim. (Üni)

Psikoloji ve kişisel gelişim kitaplarından beğendiğiniz ve önerdiğiniz kitapları listeleyebilir misiniz?

Yardımcı olan herkese teşekkürler.

• Kisisel gelişim kitaplarının kisiyi gelistirdigine inanmayan bi psikoloji öğrencisi olarak kendini gelistirecek tarzda felsefi kitaplar okumani tavsiye ediyorum. Albert camus'un kitaplari düşünce dunyana yeni bi boyut kazandiracaktir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygulama olmadan hiçbir kitap insana bir şey katamaz.Kişisel gelişim kitapları , insanın içindeki potansiyeli kullanabilmesi için sadece bir rehberdir.Psikoloji öğrencisi olabilirsin ama benim kadar kigem le alakadar olamazsın.Yanlış anlama tartışmak için söylemiyorum ancak hayatında kaç tane kişisel gelişim kitabını ÖN YARGISIZ okudun da insanların okuma şevkini kırabilecek kadar tutarsız olan bu yorumu yapabiliyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azimli Adam

Uygulama olmadan hiçbir kitap insana bir şey katamaz.Kişisel gelişim kitapları , insanın içindeki potansiyeli kullanabilmesi için sadece bir rehberdir.Psikoloji öğrencisi olabilirsin ama benim kadar kigem le alakadar olamazsın.Yanlış anlama tartışmak için söylemiyorum ancak hayatında kaç tane kişisel gelişim kitabını ÖN YARGISIZ okudun da insanların okuma şevkini kırabilecek kadar tutarsız olan bu yorumu yapabiliyorsun?

+1

Destekliyorum yorumunu. Psikoloji öğrencisi olabilirsin ama dediği gibi arkadaşın.. Örnek vereyim sen fitness'a gidiyorsun, koçun sana bir program çıkarıyor bunlara uyarsan bilmem kaç haftada şöyle olacak diye. Eğer sen uygulamazsan tabi ki olmaz.

Felsefe kitapları için daha hazır değilim. Fikrimi bulandırmasını istemiyorum sonra kalıcı hasarlar oluşabilir önce temelimi sağlamlaştırayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: %95

quote:

Uygulama olmadan hiçbir kitap insana bir şey katamaz.Kişisel gelişim kitapları , insanın içindeki potansiyeli kullanabilmesi için sadece bir rehberdir.Psikoloji öğrencisi olabilirsin ama benim kadar kigem le alakadar olamazsın.Yanlış anlama tartışmak için söylemiyorum ancak hayatında kaç tane kişisel gelişim kitabını ÖN YARGISIZ okudun da insanların okuma şevkini kırabilecek kadar tutarsız olan bu yorumu yapabiliyorsun?

+1

Destekliyorum yorumunu. Psikoloji öğrencisi olabilirsin ama dediği gibi arkadaşın.. Örnek vereyim sen fitness'a gidiyorsun, koçun sana bir program çıkarıyor bunlara uyarsan bilmem kaç haftada şöyle olacak diye. Eğer sen uygulamazsan tabi ki olmaz.

Felsefe kitapları için daha hazır değilim. Fikrimi bulandırmasını istemiyorum sonra kalıcı hasarlar oluşabilir önce temelimi sağlamlaştırayım.

Peki o zaman arkadaşın da dediği gibi şevkinizi kıracak gibi olduysam Özür dilerim sadece görüşümü belirtmek istemistim

• quote:

Orijinalden alıntı: canınıyerim

quote:

Orijinalden alıntı: %95

quote:

+1

Peki o zaman arkadaşın da dediği gibi şevkinizi kıracak gibi olduysam Özür dilerim sadece görüşümü belirtmek istemistim

Yok hocam estağfirullah tabiki görüşünü belirteceksin. Biz de tartışacağız belki sen doğru diyorsundur belki de biz. Uygulayacak ve göreceğiz.

• Şimdi düşündüm de biraz ağır bi yorum yazmışım kardeşim asıl ben özür dilerim. Bu konuda biraz doluyum onun için biraz sert oldu kusura bakma,hakkını helal et :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Şimdi düşündüm de biraz ağır bi yorum yazmışım kardeşim asıl ben özür dilerim. Bu konuda biraz doluyum onun için biraz sert oldu kusura bakma,hakkını helal et :)

Eyv kardesim helal olsun

• Korkularınızın üstüne gidin en çok kullanılan temalardan biridir kişisel gelişim kitaplarında. Bu cümleden hareketle felsefe kitaplarını okumaktan sırf fikirlerinizin sarsılacağı korkusuyla vazgeçiyorsanız çok büyük bir yanlış yapıyorsunuz. Bence en azından felsefeye giriş niteliğinde bir kitapla başlayın bence. Zaten kimse size Jean Baudrillard, Spinoza ya da Walter Benjamin okuyun demez :)
    Ayrıca kişisel gelişim kitaplarının tamamen ticari amaçlarla yazıldığına inanan biriyim kendi. Bir insan içindeki potansiyelin farkına bir kitapla varıyorsa zaten kendi potansiyelinin üstüne asla çıkamaz ve hep bir noktada ona gaz verecek onu itecek araçlara ihtiyaç duyar.
    Yanlış anlaşılacağımı bile bile yazıyorum iyi bir birey olabilmek için inançlara ve ideolojilere ihtiyaç duyan insanlardan bir farkı yoktur kişisel gelişim kitaplarıyla gelişeceğine inanan insanların. :)

Fitnes hocası mevzunuzu labirentteki fare mevzusuyla rahatlıkla çürütebilirim :) Trilyonlar içinde yaşayıp insanlara mutluluğun formülü şudur budur diyenler bana aşırı samimiyetsiz geliyor.

Yazdıklarım tamamen kendi görüşlerimdir. Kırıcı veya sert bir uslup gibi algılarsanız şimdiden kusura bakmayın. :) Ek olarak kişisel gelişim kitapları okuduğumu belirtirim. (Doğan Cüceloğlu, Üstün Dökmen, Ahmet Şerif İzgören, Robin Sharma)

• quote:

Orijinalden alıntı: dark_hell_86

Korkularınızın üstüne gidin en çok kullanılan temalardan biridir kişisel gelişim kitaplarında. Bu cümleden hareketle felsefe kitaplarını okumaktan sırf fikirlerinizin sarsılacağı korkusuyla vazgeçiyorsanız çok büyük bir yanlış yapıyorsunuz. Bence en azından felsefeye giriş niteliğinde bir kitapla başlayın bence. Zaten kimse size Jean Baudrillard, Spinoza ya da Walter Benjamin okuyun demez :)
    Ayrıca kişisel gelişim kitaplarının tamamen ticari amaçlarla yazıldığına inanan biriyim kendi. Bir insan içindeki potansiyelin farkına bir kitapla varıyorsa zaten kendi potansiyelinin üstüne asla çıkamaz ve hep bir noktada ona gaz verecek onu itecek araçlara ihtiyaç duyar.
    Yanlış anlaşılacağımı bile bile yazıyorum iyi bir birey olabilmek için inançlara ve ideolojilere ihtiyaç duyan insanlardan bir farkı yoktur kişisel gelişim kitaplarıyla gelişeceğine inanan insanların. :)

Fitnes hocası mevzunuzu labirentteki fare mevzusuyla rahatlıkla çürütebilirim :) Trilyonlar içinde yaşayıp insanlara mutluluğun formülü şudur budur diyenler bana aşırı samimiyetsiz geliyor.

Yazdıklarım tamamen kendi görüşlerimdir. Kırıcı veya sert bir uslup gibi algılarsanız şimdiden kusura bakmayın. :) Ek olarak kişisel gelişim kitapları okuduğumu belirtirim. (Doğan Cüceloğlu, Üstün Dökmen, Ahmet Şerif İzgören, Robin Sharma)

Hocam haklı olabilirsiniz de ben kendi potansiyelime varmak için okumuyorum zaten kigem.. İnsanın potansiyeli sınırsızdır. Ben neler yapmam gerektiğinin farkında olmak için okuyorum. KİGEM olmak zorunda değil bana yapılacak şeylerden bahsedecek kitaplar gerekiyor?

Sizce ne okuyayım ?

• Farkındalıkta kendinizi gözleme ve empati sayesinde olur ki bunun içinde bir kitaba başvurmak bilemedim şimdi ne desem :) Birazda insanın yaşadığı çevreden kaynaklanıyor galiba benim yaşadığım çevre ve yaşam şartlarım dolayısıyla kişisel gelişimimi daha çok sosyallik üzerinden gerçekleştirdim ki yaptığım işlerin çoğu sosyal etkileşim gerektirdiği için birazda avantajlıydım sanırım :)

Tavsiye veremem şuan için şunu okuyun diye ama şöyle diyim size belki bir yol çizmiş olurum. Felsefenin ilginizi çeken herhangi bir alanına veya felsefecilerden hayatı ve görüşleri ilginizi çeken düşüncelerinize yakın bulduğunuz alanlarda yazanlara yönelin. Bir ilgi alanınız muhakkak ki vardır o alan üzerinden ilerleyin bence :)
  • Kişisel gelişim kitaplari ücretsiz 330 adet

Merhaba arkadaşlar konuyla alakalı olduğu için buraya da kişisel gelişimle ilgili yaklaşık 330 tane kitabı ekliyorum, listedekilerden

faydalı olacağını düşündüğümün bazılarının isimlerini örnek olarak aşağıya ekledim.Dilediğinizi seçip okuyabilirsiniz....

Adam Zeman - Bilinç Kullanım Kılavuzu

Arthur Jeon - Gündelik Hayatta Stresten Korunmak

Chin Ning Chu - Az Çabayla Çok Başarı

Frederic Vester - Düşünmek, Öğrenmek, Unutmak

Gayelord Hauser - Genç Kal Çok Yaşa

Karla Mclaren - Aura ve Çakra Kullanma Kılavuzu

Louise L.Hay - Düşünce Gücüyle Tedavi

Oğuz Saygın - Negatif Limanlardan Pozitif Sulara

Rhonda Byrne - The Secret

Richard Carlson - Ufak Şeyleri Dert Etmeyin

Rollo May - Kendini Arayan İnsan

Yüz Okuma Sanatı

Toplam boyut =135 mb

LİNKLER:

http://turbobit.net/nfzsoio0hzlp.html

ALTERNATİF:

http://uploaded.net/file/4j3h40zf

• kinganka K kullanıcısına yanıt
    Kitapların formatı nedir ? PDF mi yoksa ePub mu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dark_hell_86

Farkındalıkta kendinizi gözleme ve empati sayesinde olur ki bunun içinde bir kitaba başvurmak bilemedim şimdi ne desem :) Birazda insanın yaşadığı çevreden kaynaklanıyor galiba benim yaşadığım çevre ve yaşam şartlarım dolayısıyla kişisel gelişimimi daha çok sosyallik üzerinden gerçekleştirdim ki yaptığım işlerin çoğu sosyal etkileşim gerektirdiği için birazda avantajlıydım sanırım :)

Tavsiye veremem şuan için şunu okuyun diye ama şöyle diyim size belki bir yol çizmiş olurum. Felsefenin ilginizi çeken herhangi bir alanına veya felsefecilerden hayatı ve görüşleri ilginizi çeken düşüncelerinize yakın bulduğunuz alanlarda yazanlara yönelin. Bir ilgi alanınız muhakkak ki vardır o alan üzerinden ilerleyin bence :)

söylediklerinizden Krishnamurti'nin bu probleminin tek çözümü kendinizde yani içinizde dönmekte bunu sağlayacak bi akıl hocası,kitap vs. yok deyişi aklıma geliyor.Güzel tespit

• kitaplar pdf formatındadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinganka -- 18 Mart 2016; 10:36:19 >
  • En son İkili İlişkilerde Duygusal Manipülasyon ve Narsistle Ateşkes'i okumuştum. Tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.