Şimdi Ara

Kişiler ve Sözleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
846
Cevap
1
Favori
11.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

* Kavgadan uzak kalmışsan, sevdadan da uzaksın demektir.
    * Yüreğim diyorum, kekeme, alıngan, serseri yüreğim sen nerden bilebilirsin bir şiirin nasıl yazıldığını
  • G. Bernard Shaw (İrlandalı oyun yazarı)

Bir dindarın bir şüpheciye göre daha mutlu olmasının, sarhoş bir kişinin ayık bir kişiye göre daha mutlu olmasından farkı yoktur.

Biz iki hırsız arasında kendimizi ifade ederiz. Düne ait üzüntüler ve yarına ait korkular.

Yaptığınızı, bir başka budalanın, bunları sizden beklediğini düşündüğünüz için yapıyorsanız, onun sizden bunları beklemesi de, sizin onun bunları beklediğini umduğunuzu sandığından ileri geliyorsa, herkes istemediği bir şeyi yapıyor demektir. O zaman ortaya budalaca bir durum çıkar.

Keyifler değildir yaşamı değerli yapan. Yaşamdır, keyif almayı değerli kılan.

Eğer yürüdüğün yolda engeller yoksa o yol seni bir yere götürmez.

Diş ağrısı çekenler dişleri sağlam olanları; yoksulluk çekenler de parası çok olanları mutlu sanırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.M -- 18 Mart 2010; 16:37:57 >

• Ahmet Çakar:

* Psikolojisi normal adam başarılı hakemlik yapamaz. Doğal olarak ne çıkıyor burdan? Çok başarılı hakemlerin bir çoğu psikopattır.

* Raul futbolcu falan değil. Bana Raul demeyin. Raul mu Fatih Tekke mi? Hadi hadi çabuk bak başlıyoruz yine analize; Raul mu Fatih Tekke mi?

* Zdravkov'un bu yediği gole uyuzum.

* Ağzınla kuş tutsan. Ne kuşu! Ejderha tutsan bunlara yaranamazsınız.

* Bakın mesele laf sokmaksa benden iyi kimse iyi laf sokamaz. Başlayayım mı laf sokmaya?" (Ahmet Çakar, programın başından beri kendisine laf sokan Ziya Şengül'e)

* Ben futbolun realist yüzüyüm.

* Ben heykeltıraşım.

* Vırvırın kralını ben yaparım da lisanına hakim değilim.(Lucescu'ya hitaben)

* Ben size geri zekalı demedim, zeka geriliği var dedim.

* Beyler üçünüze birden teessüf ederim. Beni, çok birden, sinirlerimi kaldırdınız.

* Bu Del Bosque, Ziraat Bankası önünde emekli maaşı için kuyruk bekleyen emekli adamlara benziyor.

* Bülent Demirlenk’le ilgili görüşlerimi burada anlatmaya kalksam, bunun sonu ta Kennedy suikastına kadar gider.

* Çiftçilik yaparken Leopar saldırısıyla hayatını kaybedebilir. (Afrikalı siyahi oyuncuları tanımlarken)

* Fenerbahçe'de bir oyuncu vardı, Tehoe! Su taşırdı takımda.

* Futbol playstation değildir.

* Gay'im diyen hakem var.

* Geçenlerde Antalya'ya gittim. Verdiler elime bir sopa.

* Hakemler bir sabah uyanacaklar ve onlara Merkez Hakem Komitesi bir ilkbahar sabahı kulaklıkla uyandın mı hiç? diye soracak.

* Her kim ki vicdan muhasebesi yapmıyorsa adam değildir, şerefsizdir, insan değildir.

* Hiçbir Beşiktaşlı yönetici maymun değildir, Beşiktaş Başkanı da hayvan terbiyecisi değildir, Beşiktaş Yönetim Kurulu da hayvanat bahçesi değildir!(Ahmet Çakar, istifa eden Beşiktaşlı yöneticinin "Yönetim kurulunda maymun gibiydik!" sözünü değerlendiriyor)

* İlhan'ın henüz iki 45 dakika, yani bir 90 dakika çıkaracak gücü yok.

* Koller kim ya! Mona Lisa'nın erkek hali.

* Korkuyorum beyler.(Rtük Başkanının haksız yere programa müdehale etmesinin ardından)

* Mustafa hoca hangi kanalda karşıma çıkmak istiyorsa, BBC, Rai Uno, Rai Tre...

* Oğuz artık mümkünü olmayan, irreversible, çok zor bir yola girmiştir.

* Oğuz'u bırak nadasa, bir yıl gözükmesin.

* Olimpiyat Stadında kurtlarla göz göze geldim.

* Romantik görüntüler görüyor musun? (Fenerbahçe-Kayserispor maçında oyuncular kavga ederken)

* Sayın Şengül, lütfen çetrefilli çetrefilli konuşmayın.

* Sen Arjantin'in varoşlarını bilir misin? Jeepler'de gece kulüplerini dolaşmaya benzemez bu işler.

* Shaq adamsa Miami'yi şampiyon yapsın.(Miami Heat o sene yani 2006 yılında Shaq ve Wade ile Şampiyon oldu.)

* Bu klübe bizim kuzenler Mert ve Bilgin`den birini koysam Guiza`dan fazla gol atarlar.

* Spor basını terbiyesizdir ben de onlardan biriyim.

* Şimdi birazdan sizi Kezman'ın çocukluğuna götürecem.

* Şovsa hoş değil, şov değilse sen hoş değilsin.

* Yaptığı hareket kesinlikle dangalıklıkdır. Bakın 'dangalıklık' derken hakaret olarak söylemiyorum.

* Keyif almak istiyorsanız Cenevre'de bir lokanta ismi vereyim, oraya gidin, dönme dolaba binip keyif alın. (Euro 2008'de ATV Santra programında Kazım Kanata)

* İlk defa ben Bünyamin Gezer’in dişlerini gördüm. Ona birisi demiş ki: Gül! Bünyamin gülme kardeşim! Gülmek için kendini zorlama. Gülmek için kendini zorladığında sempatik olmaya çalışan, lütfen beni bağışla, espri anlamında diyorum; gülmeye çalışan bir vampir gibi oluyorsun. Bunu yapma.

* Telegol programında:Bünyamin Gezer çirkin fakat seksi bir erkek.
    * Santra programında:Kazım ben senin burun kıllarından ne düşündüğünü anlıyorum
    * Erman Toroğlu yüzünden beni gürcü sınırında boğuyolardı.

* Metin Tokat adamsan(kendine has söyleyişiyle) yarın beni ararsın.

* Galatasaray-Fenerbahçe maçında futbolcular arasındaki kavgayı anlatan Serhat Ulueren'e: Hemen kes Orhan Ayhan'a benzedin.

* Beşiktaş'ın fikstürü Elm Sokağı Kabusu gibi... (Ligin bitimine 5 hafta kala - 2008-2009 sezonu)

* Aragones prostat takımıyla birlikte vakit geçirir. 5-10 yıllık ömrü kaldı.

* Bülent Uygun akıllı ol

* Arda Messi'nin sol bacağı olamaz

* Yemişim Ernst'i Ernst kim

* Bundan iki ay kadar önce siz Sayın Özdenak, bu stüdyoya kovboy şapkası takarak gelmediniz mi? Burası Kanaltürk'te bir spor programı stüdyosu mu yoksa Teksas'da bir bar mı? (Gökmen Özdenak'ın; Alex'in idmanda padişah kıyafeti giyip kavuk takmasını eleştirmesi üzerine)

• Ahu Tuğba:

* Çok paralar kazandım. Ayı aldım, deve aldım, aslan aldım, daire fiyatına kürkler aldım.
    * Kadınlarla erkekler eşittir tabi, ama kadınlar daha eşittir.
  • Aiskhylos:

* Acının ödülü tecrübedir.
    * Akıllı insan aptal görünürse kazançlı çıkar.
    * Dengin dengini bulmasıdır; en büyük mutluluk bu dünyada.
    * Dizginsiz dil bela getirir.
    * Dostlarından kuşkulanmak, başa geçenlere özgü bir hastalıktır.
    * Gerçek mutluluk iyi yaşamak değil, yaşamayı iyi bitirmektir.
    * Görünmek istediğin gibi ol.
    * Kıskanılmayan, imrenilecek bir fazileti olmayandır.
    * Mutsuzluğun ulağı olmak da ayrıca mutsuzluktur.
    * Ölmeden önce kimse mutlu değildir.
    * Pek az kişi, iyi talihli bir dostun başarılarını kıskançlık duymadan kutlayabilir.
    * Tatlı sözler, şiddetli bir öfkeye karşı en tesirli ilaçtır.
    * Tatlı şeyler, sonu iyi biten acılardır.
    * Yaşlılar için, öğrenmenin zamanı geçmez.
    * Yaşlılık, gençlikten daha adildir.
    * Yeminine bakıp insana inanma, insana bakıp yeminine inan.

• Aki Nâki:

* Allah, dünyayı imtihan yeri, ahireti ise netice eve yapmış ve dünyanın imtihanını ahiret mükafatının sebebi kılmıştır...

* Allah dünyayı musibet, ahireti ise mükafat evi kılmıştır. Dünya musibetini, ahiret sevabının sebebi ve ahiret sevabını da, dünya musibetinin bedeli kılmıştır.

* Allah’a itaat eden kimse, halkın gazabına aldırış etmez. Allah’ı gazaplandıran ise bilsin ki halkın gazabına müstehak olur.

* Allah-u Teala’nın kulun kendisini çağırmasını istediği bazı yerler vardır; kim o yerlerde dua ederse, duası kabul edilir, Hz.Hüseyin(as)’in haremi de o yerlerden biridir.

* Anne ve babaya karşı gelmek, fakirliğe ve zillete sebep olur.

* Başıboşluğun doğuracağı pişmanlığı hatırlayarak ihtiyatlı ve ileri görüşlü ol.

* Can vereceğin anı aklına getir, ne dostunun sana faydası olur ve ne de doktorlar seni ölümden kurtarabilir.

* Dünya bir pazardır, bazıları orada kazanır, bazıları ise zarar görür.

* Elinin altında olan bir kimseye kızmak alçaklıktır.

* Fakirlik, ihtiras ve ye’sten (Ümitsizlikten) ibarettir.

* Halk, dünyada mallarıyla, ahirette ise amelleriyle tanınırlar.

* Hased, iyi amelleri mahveder ve halkın gözünde insanı menfur kılar.

* Hased etmekten kaçın; çünkü onun tesiri sende zahir olur, düşmanındaysa bir tesiri olmaz.

* Hayırdan daha hayırlı, o hayırı yapandır. Güzel sözden daha güzel, onu söyleyendir. İlimden daha değerli, onu taşıyandır. Kötüden daha kötü, şerr amelde bulunandır.

* Heva ve hevesine uyan, nefsinin; cahil de kendi dilinin esiridir.

* İncittiğin bir kimseden samimiyet bekleme. Aldattığın bir kimseden vefa bekleme.

* Kendi kadrini bilmeyenin şerrinden emin olma.

* Kendini beğenen kimseyi yeren çok olur.

* Kendini beğenmek, insanı ilim öğrenmekten alıkoyar.

* Kim Allah tarafından günah işlemeğe mecbur kılındığını zannederse, kendi günahını Allah’a maletmiştir ve Allah’ı, günahkarları cezalandıracağı için zulme nisbet vermiştir.

* Kim Allah’ın, elemli cezasından emin olursa, tekebbür eder; öyle ki, sonunda O’nun kazasına ve geçerli emrine duçar olur.

* Kim Allah’tan çekinirse, ondan çekinirler. Kim Allah’a itaat ederse, ona itaat ederler. Kim yaratana itaat ederse, yaratığın gazabından korkmaz. Kim Allah’ı gazaplandırırsa, yaratığın kendisine gazap edeceğine yakin etmelidir.

* Kim Allah’tan taraf açık bir delili olursa (yakin derecesine varırsa) kesip doğrasalar bile, dünya musibetleri ona kolay gelir.

* Meşveret ettiğinde kendi düşünce ve dostluğunu senden esirgemeyen kimsenin sözünden çıkmamaya çalış.

* Münakaşa, kökleşmiş dostlukları da bozar.

* Nimetlerin kadrini bilerek onları koruyun ve onlara şükrederek artmasını isteyin.

* Niyetini doğrultmadan bir iş yapan kimsenin amelini Allah kabul etmez.

* Sana sevgi besleyip görüş belirleyenin görüşüne uy.

* Şaka, cahil insanların yaptığı ve ahmakların da eğlendiği bir iştir.

* Şükredenin şükrünün verdiği mutluluk, şükre sebep olan nimetin verdiği mutluluktan daha çoktur. Çünkü nimet metadır, şükrü ise hem nimettir ve hem de mükafat.

* Tabiatı bozulmuş insanlara artık hikmet tesir etmez.

* Talebe ve öğretmen, ilmin ilerlemesinde ortaktırlar.

* Yumuşak akıllı zalimin, yumuşaklığı vasıtasıyla zulmünü affetrmesi mümkün olduğu gibi, haklı sefih’in (ahmakın) akılsızlığı da, onun haklı olmasını gösteren nuru söndürebilir.

* Zenginlik, arzunun azlığı ve yetecek miktara razı olmandır.

• Al Capone:

* Bir adamı sabah gördüğümde tesadüf olarak kabul ederim, öğlen aynı adamı bir daha görürsem kuşkulanırım. Akşam karşılaştığımızda tereddütsüz silahımı çekip vururum. Tesadüflere inanmam

* Zararın neresinden dönersen dön, dönek derler.

* Çocukken her aksam yatmadan önce Tanrı'ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Bir gün Tanrı'nın çalısma tarzının bu olmadıgını anladım. Ertesi gün gittim kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her aksam yatmadan önce Tanrı'ya günahlarımı affetmesi için dua ettim.
    * Ayağımda ayakkabım yok diye üzülürdüm hep,yolda giderken ayağı olmayan bir adam gördüm ve onun için bu haldeyim
  • Al Pacino:

* Ben oyuncuyum, star değilim. Starlar Hollywood'da yaşar ve kalp şeklinde yüzme havuzları vardır.
  • Albert Camus:

* Adalet olmadan düzen olmaz.

* Ağın ilmiklerine takılmış bir balık gibi çırpınıyorum.

* Ahlaka dair ne biliyorsam bunu futbola borçluyum. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi.

* Alçalmak, yükselmekten çok daha kolaydır.

* Aslında zeki bir insan, bunu siz de pek iyi bilirsiniz, haydut olup topluma sadece şiddetle hükmetmenin hayalini kurar. Bu da birtakım romanlarda okuduğumuz kadar kolay olmadığından, genellikle siyasete girilir, en zalim partiye koşulur. Aklımızı ayak altına alıyormuşuz, ne önemi var, değil mi? Böylece dünyaya hükmedebildikten sonra... İçimde zulümle ilgili tatlı hayaller buluyordum.

* Aşılmaz bir duvarın önünde yaşamak köpekçe yaşamaktır.

* Aşk, akıllı aptal demeden tüm insanlara bulaşan bir hastalıktır.

* Ateşten ve yiyecekten yoksun bir insan için özgürlük, hiç de acelesi olmayan bir lükstür.

* Basın özgürlüğü belki de özgürlük düşüncesinin giderek aşağılanmasından en çok acı çekmiş özgürlüktür.

* Başardığımız her iş bizi köleleştirir, çünkü daha iyisini yapmaya zorlar

* Başarı kolay elde edilir, zor olan başarıyı hak etmektir.çeviri

* Ben dilimin sınırlarında nöbet beklerim.

* Ben umutsuzluğu ve bu dertli dünyayı kabul etmeyerek, insanların birleşmesini ve kötü yazgılarına karşı savaşmalarını istiyordum

* Benim uğraşım, kitaplarımı yazmak, insanlarım ve halkım tehdit edildiğinde savaşmaktır. Hepsi bu.

* Bilirsiniz ki;en zeki insanlar bile yanındakinden bir şişe fazla devirmekten şeref duyarlar.

* Bir akşam, dalgın dalgın hoş bir kitabı karıştırırken, bir an bile duraksamadan: 'Tutkulu ruhların çoğunda olduğu gibi, hayattaki inancının tükendiği an gelmişti.' cümlesini okudum. Bir saniye sonra, cümle içimde bir kez daha yankılanıyordu ve gözyaşlarına boğulmuştum.

* Bir insan söyledikleri kadar söylemedikleri ile de insanlaşır.

* Bir insanı sevmek, onunla birlikte yaşlanmaya razı olmaktır.

* Bir insanın tek başına mutlu olması utanılacak bir şeydir.

* Bir yapıtın kalbinde, orası karanlık bile olsa sönmeyen bir güneş parlar.

* Bir kalıp düşünceyi işlemek, bir incelik üzerinde durmaktan çok daha kolaydır. Benim için kalıp düşünceyi seçtiler: Ben de saçma oldum kaldım...

* Bir yazarım. Ben değil kalemim düşünür, anımsar ya da kuşatır.

* Bu dünyada en büyük suç, insanların taşıdıklarından kaçmak değilse nedir?

* Bugün annem öldü, veya dün, tam hatırlamıyorum.

* Bugün karım öldü fakat neyse ki masamın üstü beni oyalayacak bir sürü evrakla dolu.

* Bugünü anlatan yapıtların yazarları, duygu incelikleri, sevgi gerçekleri üzerinde duracak yerde, yargıçlardan, mahkemelerden, davalardan, suçlama yollarından başka bir şey görmüyorlar. Pencereleri dünyanın güzelliklerine açacak yerde, yalnızların sıkıntılarına açılmış pencereleri kapıyorlar.

* Bütün büyük olayların, büyük düşüncelerin önemsiz bir başlangıcı vardır.

* Büyük olmanın yolu da, deha gibi çalışma ve alınterinden geçer.

* Çağdaş siyasi toplum, insanları mutsuzluğa düşürme makinesidir.

* Dostlarım, şimdi ben size büyük bir şey söyleyeceğim. Sakın kıyametin kopmasını beklemeyin, o hergün kopmaktadır.

* Dünya aydınlık olsaydı, sanat olmazdı.

* Dünyada her kötülük, hemen her zaman cehaletten gelir.

* Düşüncenin haline ağlamak boşunadır. Onun için çalışalım yeter.

* Eğer tanrı olmasaydı, bir insan aziz olabilir miydi; bu benim bugün bildiğim tek samimi problemdir.

* Evren insan için uyumsuzdur ve bilinemez.

* Evrenimin gizi: İnsandaki ölümsüzlük isteğine kapılmadan Tanrı'yı düşlemek.

* Felsefe, utanmazlığın çağdaş biçimidir.

* Geceler sonsuz değildir.

* Gençlik kolay mutluluklar için parlak bir çağdır.

* Gerçek umutsuzluk can çekişme, mezar ve uçurumdur.

* Gölgesiz güneş yoktur.

* Günü gününe kadınlar, günü gününe erdem ya da erdemsizlik, günü gününe, köpekler gibi, ama her gün sağlamca yerinde duran kendim. Böylece yaşamın yüzeyinde ilerliyordum, sözcükler içinde, hiçbir zaman gerçek içinde değil. Tam okunmamış o kitaplar, tam sevilmemiş o dostlar, tam gezilmemiş o kentler, tam sarılmamış o kadınar!

* Haklı olma ihtiyacı, sıradan insanlara özgüdür.

* Hatırlamak için yavaşlar, unutmak için hızlanırız.

* Hayat bir şey değildir. İtinayla yaşayınız.

* Hepimiz öleceğimize göre, ne zaman ve nasıl olduğunun önemsizliği meydandadır.

* Her şeye katlanabilirim, yeter ki içimde o yoğun ve coşkun yalımı duyayım.

* Hiçbir sanatçı gerçekten vazgeçmez.

* Hiçbir şey, büyüklük kadar sade değildir; çünkü sade olmak, biraz da büyük olmaktır.

* Hürriyet, tarihin kaybolmayan tek değeridir.

* İnancın yere düşerse silahın da yere düşer.

* İnsan hiçbir zaman tamamıyla mutsuz olmaz.

* İnsan kendisi için gerçek ve mutlak olan mutluluğa yaşamı boyunca yalnız bir kez erişir ve geri kalan tüm yaşamını bu mutluluğa tekrar ulaşmaya adar.

* İnsan ne ise, o olmayı reddeden tek yaratıktır.

* İnsan söyledikleriyle değil, söylemedikleriyle insanlaşır.

* İnsan tümüyle suçlu değildir çünkü tarihi o başlatmadı, ama tümüyle suçsuz da değildir çünkü tarihi sürdürdü.

* İnsan, kendisine bir mânâ vermeye çalışan tek mahlûktur.

* İnsan, kendi kendisinden saklamaya çalıştığı yanını sevmez.

* İnsan da, yaşam da saçmadır; boşunadır, rastgeledir, sağlam hiç bir şey yoktur; ama yine de yaşamak gerekir.

* İnsanı akıllı yapan tek şey nefrettir.

* İnsanı savunuyorum, çünkü düştüğünü gördüm.

* İnsanın eninde sonunda alışamayacağı bir düşünce yoktur.

* İnsanın her gün yaptığı en iyi şey intihar etmemeye karar vermektir.

* İnsanın parası varsa çalışmak zorunda kalmaz. Böylece zamanı satın alır. Bu kalan zamanda da kendini mutlu edebilecek şeyleri yapar. Yani para mutluluğu satın alır.

* İnsanlar için en ideal düzen, onların mutlu olduğu düzendir.

* İnsanlara boyun eğdirmek isteyenin kulağı sağırdır.

* İnsanlarla uzun süre yaşayamıyorum. Sonsuzluğun payından bana biraz yalnızlık gerek.

* Kelimeler torba gibidir, içine konan şeyin şeklini alır.

* Kışın en soğuk zamanında, ben nihayet içimde yenemediğim bir yaz olduğunu öğrendim.

* Korkunç bir bırakılmışlık duygusu. Dünyanın bütün varlıklarını göğsüme sarsam bile, kendimi hiçbir şeyden koruyamazdım.

* Kötülük cehaletten gelir.

* Merhamet faydasız olunca, insan ondan bıkar usanır.

* Mutluluk şansı olmasaydı, adaletin hali ne olurdu.

* Mutluluk, bizi zorlayan kadere karşı kazanılan zaferlerin en büyüğüdür.

* Ne Faust, ne Don Kişot birbirini yenmek için yaratılmamışlardır; ve sanat dünyaya kötülük etmek için icat edilmemiştir.

* Ölüm bir istatistik ve devlet işi oldu mu, dünya işleri artık iyi gitmiyor demektir. 05.Ocak.2008

* Ölüm korkusunu aşmadıkça insan için özgürlük yoktur. Ama intihar ile değil. Bu korkuyu aşmak için kendini bırkmamak gerekir. Hiç burukluk duymadan, korkmadan ölebilmeli.

* Önümden gitme seni izleyemeyebilirim, arkamdan da gelme yol gösteremeyebilirim; yanımda yürü ve yalnızca dostum kal.

* Özgürlük gelecek umudu değildir. O, şu 'an'adır ve insanlarla ve şu andaki dünyayla uyumludur.

* Polemik yüzünden çoğumuzun gözünü perdeler bürümüş, artık insanlar arasında değil bir gölgeler dünyasında yaşıyoruz.

* Politika için yaratılmadım. Çünkü hasmın ölümünü istemekten ya da kabul etmekten acizim. 17 Nisan 2007

* Politika ve sanat dünyanın düzensizlikleri karşısında başkaldırmanın iki ayrı yüzüdür.

* Resmi tarih oldum olası büyük katillerin tarihidir. Kabil, Habil'i bugün öldürmüş değil, ama bugün Kabil, Habil'i akıl uğruna öldürüyor ve onur madalyası istiyor.

* Sanat bence en büyük sayıda insanı ortak acılar ve sevinçlerle coşturacak görüntüleri, biçimleri bulmaktır.

* Sanat hem bir coşma, hem de bir yadsıma işidir.

* Sanat zorbalığa karşıdır.

* Sanat, sanatçıyı insanlardan ayrılmamaya zorlar.

* Sanatçı başkalarının katlandığı acıları uyuşturmasın içinde.

* Sanatçı tanımı gereği, bugün tarihi yapanların buyruğuna girmez.

* Sanatçı yalanla ve kötülükle uzlaşamaz.

* Sanatçılar yaşamdan yanadırlar ölümden yana değil.

* Sevmenin sınırı olamaz.

* Sözün gelişi 'dostlarım' diyorum, dostum yok artık, sadece suç ortaklarım var. Onların da sayısı pek çoğaldı, bütün insanlar suç ortağım benim. En başta da siz geliyorsunuz. Kim yanımdaysa birinci odur.

* Şerefini bir yana bırakan inkılap, bu duygunun egemen olduğu kaynaklarına ihanet etmiş olur.

* Tarih insanların, düşlerin en aydınlık olanlarını gerçekleştirmek için giriştikleri umutsuz bir çabadan başka bir şey değildir.

* Ya tüm çırpınmalarını aşan daha yüksek bir anlamı vardır bu dünyanın, ya da bu çırpınmalardan başka hiçbirşey gerçek değildir.22 Haziran 2008

* Ya zamanla birlikte yaşar ölürsün, ya daha yüce bir yaşam uğruna zamanın dışına çıkarsın.

* 'Yabancı' saçmanın karşısındaki insanın çıplaklığını gösterir.

* Yaratıcı olarak ölümün kendisine hayat verdim. Ölmeden önce yaptığım şey bu.

* Yaşama umutsuzluğu yoksa yaşama aşkı da yoktur.

* Yaşamak kendi başına bir değer yargısıdır. Nefes almak ise; yargılamaktır.

* Yaşamanın tadını çıkarmaktan korkana aptal derim.

* Yazar, sanatını büyük yapan şu iki görevi yüklenmelidir; gerçeği ve özgürlüğü.

* Yazarlık sanatı korunması güç olan şu iki ödeve bağlı kalacaktır; bile bile yalan söylememek ve insanın insanı ezmesine karşı koymak.

* Yazılan her şey yaşanamaz, ama insan bunu yapmayı deneyebilir.

* Yirminci yüzyılımız korku çağıdır. Diyeceksiniz ki korku bir bilim değildir, ama bu korkuda bilimin payı var.

* Zamanımdan ayrılamayacağımı anlayınca, onunla birleşmeye karar verdim.

• Albert Einstein:

* 3. Dünya savaşında hangi silahların kullanılacağını bilmiyorum ama 4. Dünya savaşında taş ve sopalar olacağını biliyorum.
    * A'yı hayatta başarı olarak tanımlayalım, o zaman A = X + Y + Z' dir; X çalışmaktır, Y oyundur Z ise çenesini tutmayı bilmektir.
    * Açlıktan karnı guruldayandan dürüst politikacı olmaz.
    * Akıllı ve iyi niyetli insanlara özgü bir ada olması için neler vermezdim; öyle bir yer olsa ben bile vatansever kesilirdim.
    * Ancak başkaları için yaşanan bir hayat, yaşamaya değer bir hayattır.
    * Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır.
    * Bana güvenilen bir sırrı kutsal bir emanet gibi saklarım, ama sırları elimden geldiği kadar bilmemeye çalışırım.
    * Bazı erkekler kadınları anlamaya çalışır, diğerleri kendilerini daha basit konulara adarlar, örneğin görelilik kuramına.
    * Ben gelecek için hiç bir endişe duymadım. O yeterince hızlı geliyor.

Aforizma Einstein Arşivi 1944-45

* Ben görevimi burada bitiriyorum.
    * Ben atomu insanlığa hizmet etmek için buldum. Onlar bomba yapıp birbirlerini yok ettiler.(5 Mayıs 1930'da İngiltere Tıp Akademisinde "En İyi Doktor" Ödülünü alırken)
    * Bilim atom bombasını üretti, fakat asıl kötülük insanların beyinlerinde ve kalplerindedir.
    * Bilim, her günkü düşünmelerimizin saflaşmasından başka bir şey değildir.
    * Bir hatayı iki defa tekrar etmeyen en mükemmel insandır.
    * Bir kum tanesinin sırrını çözmeyi başarsaydık, bütün dünyanın sırrını öğrenmiş olurduk.
    * Bir ülkenin geleceği o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır.
    * Birisinin atom bombası yapmasına yardım etmekten daha kötü sadece bir şey var.O da nazilere atom bombası yapmaları için yardım etmek.
    * Bu dünyada beni birkaç kişi anladı, onlar da yanlış anladı.
    * Büyük güce sahip egemen devletler olduğu sürece savaş kaçınılmazdır.
    * Büyük idealler uğruna önce küçük bir azınlık savaşım vermiştir.
    * Çok zeki olduğumdan değil, sadece sorunların üstünde daha çok duruyorum.
    * Dahiliğin mutlak bir sınırı vardır, aptallığın asla.
    * Dehanın 10'da 1'i yetenek 10'da 9'u da çalışmaktır.
    * Dünya; kötülük yapanlar değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.
    * Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur.
    * Dünyanın Kainat'taki biricik meskûn yer olduğunu farz etmek bile düpedüz cehalettir. Yetkili kişileri - uçan daireler yoktur – iddiasına sürükleyen tabii bir korku veya beşeri bir kibir ve azamettir.
    * Eğer bir adam marşla uyum içinde yürüyebiliyorsa, o değersiz bir yaratıktır. kendisine yalnızca bir omurilik yeterli olabileceği halde her nasılsa yanlışlıkla bir beyni olmuştur onun. Uygarlığın bu kara lekesi en kısa sürede yok edilmelidir. Emirle gelen kahramanlıktan, bilinçli ve bilinçsiz şiddetten, aptalca yurtseverlikten, tüm bunlardan nefret ediyorum. Ben savaşı ve o soğuk silahları öylesine tiksindirici ve aşağılayıcı buluyorum ki böyle iğrenç bir eyleme katılmaktansa kendimi yok ederim daha iyi...benim anlayışıma göre sıradan bir cinayet, savaşta adam öldürmekten daha kötü değildir.
    * Eğer gerçeği açıklamak istiyorsan, zarafeti terziye bırak.
    * Böyle böyle olacağını bilseydim, bir ayakkabı tamircisi olurdum.(Hiroşima ve Nagasaki'ye atılan atom bombaları sonrasında verdiği demeç)
    * Eğer ne yaptığımızı biliyor olsaydık, buna araştırma denmezdi öyle değil mi?
    * Eğitim, insanın okulda öğrendiği her şeyi unuttuğunda arta kalandır.
    * En değerli kişiler alçakgönüllü olanlardır.
    * Fiziği görelilik ilkesine sokmak fikrini rastgele bulmama teşekkürler, siz (ve diğerleri) benim bilimsel yeteneklerimi beni rahatsız edecek kadar çok abartıyorsunuz.

Arnold Sommerfeld'e mektup 14 Ocak 1908

* Gelecekte başarılı olacak insanlar, geçmişten çalışarak ulaşmalıdır.
    * Gençliğimizde düşüncelerimizi oluşturan tüm konular sevgiyle ilgilidir, sonraları ise tüm sevgimiz düşüncelerimiz olur.
    * Genelde insanlığın kaderi, hak ettiği olacaktır.
    * Gerçeği aramak onu elde etmekten daha kıymetlidir.
    * Gerçeğin bilgisi deneyle başlar, deneyle biter.
    * Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır. Ama sahip olduğumuz en değerli şey odur.
    * Gerçek yalnızca bir ilüzyondur, ama bitmek bilmeyen bir ilüzyon
    * Görelilik kuramım başarıyla kanıtlanırsa Almanya benim bir Alman olduğumu iddia edecek, Fransa ise dünya vatandaşı olduğumu açıklayacaktır. Kuramım gerçek dışı çıktığında ise, Fransa bir Alman olduğumu söyleyecek, Almanya ise bir Yahudi olduğumu açıklayacaktır.
    Fransız Felsefe Cemiyeti'ne konferansından 6 Nisan 1922.
    * Günde yüz kez kendime iç ve dış yaşamımın, yaşayan ya da ölü başka insanların emeğine dayandığını hatırlatıyorum; çok derinlere dalmadan günlük yaşamdan biliyoruz ki, bir insan başkaları için vardır.
    * Güzel gençler doğanın eseridir, güzel yaşlılar ise sanatın.
    * Hayal bilimden daha önemlidir, çünkü bilim sınırlıdır.
    * Hayatı yaşamanın iki yolu vardır: Biri hiçbirşeyin mucize olmadığını düşünmek, diğeri herşeyin mucize olduğunu düşünmek.
    * Her savaş insanlığın ilerlemesini engelleyen kötülük zincirine bir halka ekler.
    * Herkesin fikir birliğine vardığı bir akşam, kayıp bir akşamdır.
    * İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    * İlkelerin boğazına dolanıp dibe batmaktansa, oportünist olup suyun üstünde kalmayı yeğlerim.
    * İnsan aklın sınırlarını zorlamadıkça hiçbir şeye ulaşamaz.
    * İnsan savaş gibi inanmadığı bir şey için acı çekeceğine, barış gibi inandığı bir dava uğruna ölse daha iyi değil mi.
    * İnsanı ayakta tutan iskelet ve kas sistemi değil, prensipleri ve inançlarıdır.
    * İnsanlar kendileri karşı çıkmadıkça, hiçbir şey savaşları ortadan kaldıramaz.
    * İnsanlar bundan 100 sene sonra Gandhi diye bir insanın yer yüzünden geçtiğine inanamayacak ve onu bir efsane sanacaklar.
    * İnsanlığın buluş ruhu, son yüzyılda bize öyle şeyler armağan etti ki; yönetimdeki gelişmeler de teknik gelişmelere ayak uydurabilseydi üzüntüsüz ve mutlu bir yaşama kavuşurduk.
    * İki şey sonsuzdur; İnsanoğlunun aptallığı ve evren. fakat birincisinden emin değilim
    * Kuantum mekaniği konusunda çok çalışmak gerekir. Ama, içimden bir ses bana bunun her şeyin çözümü olmadığını söylüyor. Bu teoriyle birçok şey açıklanıyor; ama hala O'nun sırrını çözebilmiş değiliz. Ben yine de, O'nun zar atıp kumar oynadığını, hiç mi hiç zannetmiyorum.
    * Matematikçiler, Görelilik Kuramına el attıktan sonra, ben kendi kuramımı tanıyamaz hale geldim.
    * Neden beni hiç kimse anlamıyor, ama herkes beni seviyor?
    * Önyargıları yok etmek, atom çekirdeğini parçalamaktan daha zordur.17 Ocak 2006
    * Propagandayla zehirlenmedikleri sürece kitleler asla savaş düşkünü değildirler.
    * Sadece barışçı değil, militan bir barışçıyım. Barış için savaşmaya hazırım.çeviri
    * Sadece iki şey sınırsızdır, evren ve insanoğlunun ahmaklığı, ilkinden o kadar da emin değilim.
    * Sağduyu, onsekizine kadar edindiğimiz önyargılar toplamıdır.
    * Savaş insan toplulukları arasındaki çatışmanın en azgın biçimidir; aynı zamanda en trajik.
    * Sorunlar, onları yaratanların mantığı ile çözümlenemez.
    * Tabiatta öylesine yüksek bir akıl kendini gösteriyor ki, insanın en ince düşünceleri ve buluşları bu aklın yanında sönük bir gölge gibi kalır.
    * Uzay insanoğlu için çok karmaşıktır. uzayda insan kocaman bir kütüphanedeki minicik bir çocuğa benzer, çocuk ordaki kitapların yazıldığı binbir çeşit dili anlamaz, nasıl yazıldığınıda anlamaz, dikkatini çeken şey o kitapların karmaşık dizilişindeki ahenktir ve insan oğluda uzayın ahengini çözmeye çalışabilir ancak.
    * Yanlış yapmayan insan yoktur; insanlık yanlışını kabul ve düzeltmekle olur.
    * Yeryüzündeki şartların düzelmesi, sadece bilimsel buluşlardan çok ahlaklı bir yaşama düzeninin gerçekleşmesine bağlıdır.
    * Yüksek ruhlar, her zaman sıradan akılların şiddetli muhalefetleriyle karşılaşırlar.
    * Yolculuk etmeyi seviyorum ama varmaktan nefret ederim.
    * Zorlukların göbeğinde fırsatlar yatıyor.
    * Zorunlu askerlik sadece medeniyetin devamı için değil, aynı zamanda varlığımız için de ciddi bir tehlike oluşturur.

• Albert Schweitzer:

* Bir çok insan mutsuz olduklarını bilirler; ama daha fazla sayıdaki insan mutlu olduklarını bilmezler.
    * Biz hepimiz o denli çok birlikte olduğumuz halde hepimiz yalnızlıktan ölüyoruz.
    * Bütün dahiler göklere uzanır, Mozart ise gökten inmiştir.
    * Büyük olmak iyidir, ama insan olmak daha iyidir.
    * Gelişme iyi şeydir, yeterki her yönünden anlaşmaya varılsın.
    * Hayat, bencil veya düşüncesizce hareketler nedeniyle yok edilemeyeceği gibi, daha yüce bir değer veya amaç için de feda edilemez.
    * İnsanın ahlakı insanla bitmemeli, evrene yayılmalıdır; bir parçası olduğu büyük hayat zincirinin yeniden farkına varmalıdır. Tüm varlığın bir değeri olduğunu anlamalıdır.
    * Kimi vakit sönen hayat ateşimiz rüzgar gibi bir başkası tarafından körüklenerek alevlenir; ve her birimiz bu ateşi tekrar canlandıran dostlarımıza en içten teşekkürlerimizi borçluyuz.
    * Mutluluk bizde olmadığı halde, başkalarına verebileceğimiz tek şeydir.
    * Mutluluk iyi bir sağlık ve kötü bir hafızadan başka bir şey değildir.
    * Tehlikeli bir dönemde yaşıyoruz, insan kendine hükmetmeyi öğrenmeden doğaya hükmetmeyi öğrendi.
    * Uygarlık maddi ve manevi ilerlemedir; bu ilerleme gerek kişilere, gerekse topluluklara hayat uğraşısının yarattığı zorlukları azaltmakla olur.
    * Vazife duygusu, en büyük terbiyeci güçtür.
    * Ahlakliligin en büyük düsmani duygusuzlasmaktir.
    * Etik, yasayan herseye karsi hissettigimiz sonsuz sorumluluktur.
    * Insanlar arasinda cok sogukluk var, cünkü kendimizi aslinda oldugumuz kadar sicak kanli göstermiyoruz.
    * Sonsuzluktan bize ulasan ruhani ışının "ask" oldugunu fark eden, dinin, kendisine dogaüstü gercekler hakkinda eksiksiz bilgiler sunmasini istemekten vazgececektir.
    * Her insanin bizi insan olarak ilgilendirdigi bilinci azalirsa kültür ve etik sarsilmaya baslar.
    * Mutlulugu sadece insanlarla "bölersen", onu "carpabilirsin".
    * Kimse yillarca yasadigi icin ihtiyarlamaz. Insanlar ideallerine ihanet ettikleri zaman yaslanirlar.

• Aldous Huxley:

* Aerodinamik yasalarına göre o tombul ve tüylü arının hiç uçmaması gerekiyordu; herhalde bunu ona hiç kimse söylemedi ki, uçuyor.
    * Başkalarının acılarına katılırım ama mutluluklarına değil, çünkü başkalarının mutluluğunda girip bir sıkıcılık vardır.
    * Başlamak için en uygun zamanı beklersen hiç başlamayabilirsin; Şimdi başla, şu anda bulunduğun yerden, elindekilerle başla.
    * Bilginin azı tehlikeli ise tehlikeden uzak duracak kadar çok şey bilen kişi nerede?
    * Bilgisizlik yok edilebilir, çünkü bilmek istemediğimizden bilmeyiz.
    * Bilimin büyük trajedisi, güzelim hipotezleri çirkin bir gerçek yüzünden katletmek.
    * Bu dünya, belki de bir başka gezegenin cehennemidir.
    * Bundan 20 yıl sonra yaptıkların değil, yapamadıkların için üzüleceksin; dolayısıyla halatları çöz, güvenli limandan uzaklara yelken aç, rüzgarı yakala, araştır, düşle, keşfet.
    * Büyük adam büyüklüğünü küçük adama davranışıyla gösterir.
    * Dalın ucuna gitmekten korkma, meyve oradadır.
    * Deneyim, bir insanın başından geçenler değil, başından geçenlerin bıraktığı izlerdir.
    * Dertlerini gözyaşlarında boğmak isteyenlere, dertlerin yüzme bildiğini söyle.
    * Doğuştan duyarlı kişiler, savaşın ortadan kalkmasına ilişkin duygularla doludur.
    * Düşün onları seyredecek birileri olmasaydı, kaç kişi mercedes otomobil alırdı.
    * Gülümsediğinde güzelleşmeyen bir yüz hiç görmedim.
    * Günün sonunda kendini bir sokak köpeği kadar yorgun hissediyorsan, bu belki bütün gün hırladığın içindir.
    * Hayatta ya tozu dumana katarsın, ya da tozu dumanı yutarsın.
    * İnsan, yürümeyi öğrenmiş maymundur.
    * İnsanın tüm evrende kesin olarak düzeltebileceği tek bir şey vardır; kendisi.
    * İnsanların aynası kitaplardır.
    * İyi çalışan, sık gülen ve çok seven başarıyı elde eder.
    * Kavgacı hayvan anlamında savaşan bir hayvandır insanoğlu.
    * Kimi zaman içindeki o sessiz sese, uzmanlardan daha fazla güven.
    * Matematikteki en büyük ilerlemelerin bazıları daha sonra açıklanması zorunlu hale gelen küçük sembollerin icadıyla olmuştur; eksi işaretinden bütün negatif niceliklerin teorisi çıkmıştır.
    * Mutlu olmanın en garantili yolu bir başkasını mutlu etmektir.
    * Oturarak başarıya ulasan tek yaratık bir tavuktur.
    * Savaş kesinlikle bir doğa yasası değildir.
    * Siz görmezden gelseniz de gerçekler varolmayı sürdürürler.
    * Şans bukalemun gibidir; biraz zaman tanı, mutlaka değişecektir.
    * Tecrübe insanın başına gelen şey değildir; o insanın o başına gelenle ne yaptığıdır.
    * Yapabileceğin kadar söz ver, sonra söz verdiğinden daha fazlasını yap.
    * Zamanlarının büyük bir kısmını para kazanmak ve saklamakla geçiren insanlar, sonunda en çok istediklerinin satın alınamayacak şeyler olduğunu anlarlar.

• Aleksandr Sergeyeviç Puşkin:

* Alışkanlık cennetin yerine geçer, mutluluğun yerini alır.
    * Allah hakikati görür, fakat bekler.
    * Aşk zamanla artar.
    * Deha ile kötülük bir araya gelemez.
    * Dünyada sonsuz bir mutluluk yoktur; ne ünlü bir soy, ne güzellik, ne güç-kuvvet, ne zenginlik, hiçbir şey bizi felaketten kurtaramaz.
    * Eleştiri, edebiyat ve sanat eserlerinin güzelliklerini, çirkinliklerini ortaya çıkaran bir bilimdir.
    * Genellikle bütün büyük yanlışlıkların altında gurur yatar.
    * Halkı özgür görebilecek miyim acaba.
    * Kötü bir barış, iyi bir savaştan daha iyidir.
    * Önce çalışın sonra dinlenin.
    * Vurmakta yüreğim coşkunlukta şimdi, yaratmak için yeniden o tapınmayı, o esini ve yaşamayı, gözyaşlarını, bir de sevgiyi.
    * Yalancı, bacaları karartan is gibi, insanın içini de karartır.
    * Yüksek nitelikli komedya yalnız gülmeye dayanmaz ve çoğu tragedyaya yaklaşır.

• Alexander Graham Bell:

* Bay Watson, buraya gelin. sizi görmek istiyorum
    * Bir gün Amerika'nın her büyük şehrinde bir adet telefon olacak
  • Alexander Hamilton:

* Adalet devletin amacıdır. Sivil toplumun amacıdır. Adalet için daima mücadele edilecektir.
    * Adalet mahkemelerinin tam bağımsızlığı sınırlı anayasal (devlet) için gerekli bir ilkedir.
    * Devlet niçin kuruldu? Çünkü insanların tutkuları ve hırsları sınırlama olmaksızın akıl ve adaletin emirlerine uymayacaktır
    * Yargı içerisinde mahkemelerin tam bağımsızlığı anayasa içerisinde güvence altına alınmalıdır.
    * Yargı üç devlet kuvveti arasında en zayıfıdır.
  • Alexander Hill Everett:

* Bilgi bir ışık gibidir. Onu kullanırsanız daha parlak olur, kullanmazsanız söner.
  • Alexander Pope:

* Akıllandıkça babalarımızın birer çılgın olduğuna inanırız; bizden daha akıllı olan oğullarımız da bizim için öyle düşünecektir.
    * Bir ağaç, herhangi bir prensten daha soyludur.
    * Biraz bilmek tehlikelidir ya derinliklerden iç, ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma; çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler.
    * Doğru olan, haklı olandır.
    * Güzellik, tek bir saçla bile bizi arkasından sürükler.
    * Hiçbir şey beklemeyenlere ne mutlu, hiç hayal kırıklığına uğramazlar.
    * İnatçı bir adam fikirleri tutmaz, fikirler onu tutar.
    * İnsanlar melek, melekler de Tanrı olmak isterler.
    * Namuslu bir adam, Tanrı'nın en soylu eseridir.
    * Özür, yalandan daha korkunç, daha kötüdür; üstü örtülmüş bir yalandır çünkü.
    * Servetin toplandığı yerde insanlar ahlakını yitirir.
    * Tanrı, bütün yaratıklardan kader defterini saklar.
    * Yanılmak insanca, bağışlamak kutsalca bir iştir.

• Alexander Soljenitsin:

* Bir çığlık bir çığ meydana getirir.
    * Çok eski çağlardan beri cesaretsizliğin, sonun başlangıcı olarak kabul edildiğini söylemeye gerek var mı acaba.
    * Doğruya eklediğiniz her şey, doğruluğu eksiltir.
    * İnsan mezardan dönemez ama hatadan dönebilir.
  • quote:

* Bir gün Amerika'nın her büyük şehrinde bir adet telefon olacak

Bu çok iyiymiş ya Elinize sağlık
  • Alexandre Dumas:

* Aşk insanı ne kadar iyi yapar.
    * Aşk ne yüce bir çocuktur.
    * Bütün genelleştirmeler tehlikelidir, bu bile.
    * Çocuğun mutlu olduğu doğrudur ama bu mutluluğu çok sonra anlayacağı için, olsa da birdir olmasa da.
    * Eğer Tanrı insana yaşamaya zorladığı hayatı kendisi yaşamak zorunda kalsaydı kendini öldürürdü.
    * Evlilikte aşk varsa alışkanlık onu öldürür, yoksa yaratabilir.
    * Genç insan, önce dol ki sonra rahatça taşabilesin.
    * Gerçek mutluluk, gecenin karanlığında güneşi pencerene çizebilmektir.
    * Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için.
    * Hiçbir şey başarı kadar başarılı olamaz.
    * Onaltı yaşında bir kızı, sevdiği erkeğin sesine karşı koruyacak kadar uyanık bir nöbetçi yoktur.
    * Tarih nedir, romanlarımı astığım bir çivi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.