Arkadaşlar geçenlerde şubeyi aradım oradaki memur kısa dönem askerliğin her an kalkabilceğinden dilan bahsetti ama ne derece doğru orasını bilemem bilgisi olan arkadaşlar var mı aramızda.
Yanlış olabilir.Genel kurmayın daha önceki açıklamasında yedek subaylık kalkacak bütün 4 tılllık fakülte mezunları tek tip(6 ay)askerlik yapacak...diye biliyorum...
hiç kimseye inanma, yasal düzenleme yapılana kadar kısa dönem askerlik vardır. bir ara yök başkanına inanıp korkanlar da vardı
kısa dönem kalkmaz aksine kalkarsa uzun dönem kalkar. Ordu artık subay ihtiyacını sözleşmeli subaylarla karşılama yoluna gidiyor.
Bahsettiği kısa dönem, 28 gün yapılan askerlik olabilir. Fırsat eşitliğini ihlal ettiği gerekçesiyle uygulamaya karşı dava açılmıştı, ondan bahsediyordur.
Yok ondan bahsetmiyor. 6 ay kısa dönem askerlikten bahsediyor.
Ama bu muhabbet askerdeyken yapılan ''Askerlik kısalıyormuş'' ya da hapisteyken yapılan ''Af çıkacakmış'' muhabbetine benziyor..
quote:
Orjinalden alıntı: ramcofb
hiç kimseye inanma, yasal düzenleme yapılana kadar kısa dönem askerlik vardır. bir ara yök başkanına inanıp korkanlar da vardı
aynen öle yasal düzenlemeler yapılna kadar kısa dönem askerlik vardır..arkadaşa katılıyorum..