switch(sayi/100){ case 9 : printf("dokuzyuz"); break; case 8 : printf("sekizyuz"); break; case 7 : printf("yediyuz"); break; case 6 : printf("altiyuz"); break; case 5 : printf("besyuz"); break; case 4 : printf("dortyuz"); break; case 3 : printf("ucyuz"); break; case 2 : printf("ikiyuz"); break; case 1 : printf("yuz"); break; } switch((sayi/10)%10){ case 9 : printf("doksan"); break; case 8 : printf("seksen"); break; case 7 : printf("yetmis"); break; case 6 : printf("altmis"); break; case 5 : printf("elli"); break; case 4 : printf("kirk"); break; case 3 : printf("otuz"); break; case 2 : printf("yirmi"); break; case 1 : printf("on"); break; } switch (sayi%10){
case 9 : printf("dokuz"); break; case 8 : printf("sekiz"); break; case 7 : printf("yedi"); break; case 6 : printf("alti"); break; case 5 : printf("bes"); break; case 4 : printf("dort"); break; case 3 : printf("uc"); break; case 2 : printf("iki"); break; case 1 : printf("bir"); break; } if (sayi==0){ printf("sifir'");
} printf(" seklinde yazilir"); return 0; }
arkadaşlar sorum şudur;while(1) döngüsü sonsuz döngü olarak ve bu döngüden çıkılması için break komutu kullanılabilir diye biliyorum.Anlamadığım nokta yukarıdaki while(1) döngüsünden hangi komutla çıkıldı ?
Şimdiden teşekkürler,saygılarımla...
else break;
yazıyor işte. sorunun cevabunu vermişsin neresini anlamadığını tam anlamadım.
quote:
Orijinalden alıntı: kirmik
else break;
Cevabın için teşekkür ederim, ben while(1) döngüsünün içinde bitirme komutu aramıştım ama do-while döngüsünde do'da bitiriyorz sanırım umarım doğru anlamışımdır.
quote:
Orijinalden alıntı: nastii
quote:
Orijinalden alıntı: kirmik
else break;
Cevabın için teşekkür ederim, ben while(1) döngüsünün içinde bitirme komutu aramıştım ama do-while döngüsünde do'da bitiriyorz sanırım umarım doğru anlamışımdır.
while(cond) { sth... }
yazarsan her seferinde önce koşulu kontrol eder, doğruysa döngüye girer.
do { sth... }while(cond)
ise önce döngünün bir adımını işler, sonra kontrol eder. do while da, while da while komutuyla kontrol edilir ve sonlandırılır. yani buradaki döngü