Şimdi Ara

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.952
Cevap
80
Favori
687.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki

KIŞ LASTİKLERİ ( tüm paylaşımlar buraya)

(En Son Oy Tarihi: 17.1.2025)
Giriş
    Michelin Alpine A2 -> A3
    Pirelli WinterCarving -> SnowControl (Sottorezzo)
    Bridgestone Blizzak ? -> LM20, LM25
    Continental T800 -> T810 (2006 Mayıs sonrası üretimleri olmak şartıyla)

Ucuz lastiklerin geçen yıldan elde kalanlar olma ihtimalleri var. Konuyu baştan okursanız pek çok sorunun cevabı var. Geçmiş sayfalarda pek çok yanlış bilinenin açıklaması yapıldı.

Okuyalım, okutalım.

.oO°Oo.
  • selamlar. biraz önce goodyear ug500 kış lastiği siparişi verdim. 2 adet 280 YTL KDV dahil 12 taksit sökme takma rot balans dahil.
    Aracımın lastik ölçüleri 195/55/16 piyasada çok zor bulunan bir tip. micjelin de bir bayide buldum. o da illa 4 adet almazsan olmaz dedi. şu an michelin fabrikada bile bitmiş bu ölçüler. pirelli katalogda benim ölçüler bulunuyor ama bayilere soruyorum bu ölçüde üretilmiyor diyorlar. nihayet büyükçekmecede bir bayide buldum ug500 ü de sipariş verebildim. o da elinde yok getittirecek. sizce idare eder mi ug500 ne dersiniz?
  • ug 500 ün kar performansı mükemmel,yanal tutunma zayıf,ses oranı orta seviyede,kuru zeminde virajlarda tedirgin ediyor,fren mesafesi tatminkar,doblonun ön lastikler ug 500 yaz lastiklerini çıkarınca patinaj azaldı arabada,zira 1.9 unijet 101 hp kullandığım araç çok güçlü kalkışta gaza biraz yüklenince patinaj yapıyor..
  • Bulamamak durumlarını dikkate almazsak,

UG500, Geçen yıllardaki UG400 modelinin devamı. UG6 ve UG7den farkı, çivi takılabilmesi. Dolayısıyla biraz daha karakış özellikli ve kar ağırlıklı bir lastik. Buna göre çekiş ve duruş özelliklerine çalışılmış. Ancak, çizgi ve desenlerine bakarsak yanal kaymalarda ve ıslak zeminde UG7 serisine göre zayıf kaldığını -testlerden de- görebiliriz. Yük sınıfını koruyarak uzman gözetiminde başka bir model alınabilir belki. Ama model olarak memnun edecektir.

Fiyat olarak 16" mertebesi için çok iyi bir yerde. Normallerini pazarlıkla o fiyata bulamıyor millet. Saçma fiyatlar da çekiliyor. Bridgestone en yakın 205.55.16 lastiğe 270 liste fiyatı koymuş mesela.

.oO°Oo.
  • benim lastiklerin tane fiyatı 280 YTL. onu hatalı belirttim galiba. çifti değil. mecburen kabul ettim. piyasada yok çünkü. bir de dunlop için 230 YTL demişlerdi. ama biraz forumu okuyunca goodyearda karar kıldım.
  • Bridegestone'dan özür.

.oO°Oo.
  • biraz kafam karıştı....
    aracımın lastik ölçüleri 185/70/14...
    ben bu ölçülerin dışında başka hangi ölçülerde lastikleri tercih edebilirim?
  • tanesi 119 ytl den 195/65/r15 pirelli winter carving buldum. sizce nasıl? daha önce de söylediğim gibi istanbul için kullanmayı düşünüyorum.
  • İstanbul'da yaşamadığıma sevindim bir kez daha

.oO°Oo.
  • HERKESE SELAMLAR

WİNTER CARVİNGLERDEN ŞİKAYETÇİYDİM. KAYIYORDU ISLAKTA(KIZAKLIYODU) SOL ÖNE KAYIYORDU. FAKAT DÜN ARTIK DAYANAMIYARAK BAŞKA LASTİKÇİYE GİTTİM VE DUUYDUKLARIM BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI. LASTİKLER DİRECTİON YAZAN YÖNDE DEĞİL TERS TAKILMIŞ. SU TAHLİYESİ Bİ YANA HEPSİNİN İÇERİ ALIYORMUŞ

NEYSE GEREKLİ ŞİKAYETLERİ YAPTIKTAN SONRA YOL TESTİNE ÇIKTIM SANAYİNİN ARKA TARAFLARINDA YOL BOŞ VE ISLAKTI 120 FLN YAPIP FRENE ASILDIM ARABA HİÇ KAYMADAN GÜVENLİ BİR BİÇİMDE DURDU. AYRICA BGN SABAH İNCEK TARAFINDA SİS VE GİZLİ BUZLANMADA (MİLLET ACAİP KAYIYORDU) HİÇ HİSSETTİRMEDEN DEVAM ETTİM YOLA. NE KADAR DOĞRU SÖYLENTİLER BİLEMİYORUM AMA BENİM DE ALDIĞIM DUYUMLARA GÖRE PİRELLİ ARTIK BU LASTİKLERİ ÜRETMİYOR O YÜZDEN PİYASA FEĞERLERİNE GÖRE FİYATI MAKUL OLABİLİR

AYRICA LASTİKLER YUMUŞAK OLMASINA RAĞMEN GÜRÜLTÜLÜ BUNU SÖYLEMEDEN GEÇEMİYECEM(ÇİVİ TAKILI DEGİL ŞU AN)
    BU LASTİİ 2 SENEDİR KULLANAN Bİ ARKADAŞIM KIŞIN KAYMADIGINI AKSİNE ÇEKİŞİN FLN İYİ OLDUGUNU SÖYLEDİ. KIŞ GELİNCE GÖRÜCEZ.

DÜZELTİLMİŞ HALİ İLE CARVİNGLERİM DEN MEMNUNUM; AMA SESİZ VE DAHA YENİ ÜRETİM BİŞEYLER ALMAK İSTİYORSANIZ BENCE
    CONTİNENTAL TS810
    GOODYEAR UG7
    MİCHELİN ALPİN A3 DENEYİN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cell123 -- 8 Aralık 2006; 1:32:33 >

• Arkadaşlar kış çoktan geldi.

İlla kar mı yağacak kış olması için? İlla buz mu görmemiz lazım?

Bizim aldıklarımız KIŞ lastikleri, KAR lastikleri değil. Neden?

Kışın hava ve yol sıcaklığı 7°C derecenin altına düşünce normal lastikler eski yumuşaklıklarını ve yol tutuşlarını kaybederler. Virajlarda ve frenlerde sertleşmiş lastik kaymaya meyilli olur.

Devamlı karda çekişten bahsedilmesi pek çok insanın ilk defa kış lastiği aldığını gösteriyor. Ben de onlardan biriyim, ilk arabam, ilk kış lastiğim, ilk kışım. Ama geçen yıl Mart ayında buzda bayır aşağı yarım spin atmaktan gaza basarak kurtulmam, Kasım ayında dağ başında karda ilerleyememem, tutunamayarak kara saplanan bazılarını kurtarmak zorunda kalmam bana ders olarak yetti de arttı bile.

Kış lastiği karda iyi çeker, iyi durur, virajı iyi alır, manevrayı daha iyi yapar. Zeminin KAR olmadığı, BUZ, soğuk ıslak ve soğuk kuru yollarda da normal lastiklere göre kullanım GÜVENLİĞİni artırır.

Konfor için kış lastikleri arasında kıyas yapılmalı. Yoksa esas kullanım amaçları bizim, yolcularımızın ve trafikteki diğer unsurların güvenliği.

Lütfen, kullanımdaki farkı görmek içinwww.adac.de sitesindeki testler bölümünden kış lastikleri (winterreifen) kısmındaki test videolarını görün. İki Golf'un kalıkş patinajını ve fren kızaklamalarını görün. Sonra da karda, siste, yağmurda ve buzda aradaki özellikle duruş farkının ne kadar değerli olduğunu hayal edin.

.oO°Oo.

• Ben kış lastiği olarak FULDA KRISTALL MONTERO kullanıyorum fiyat/performans olarakda çok iyi ve çokda memnunum tavsiye ederim.
  • yaklaşık bir ay önce şirket tüm araçlara pirelli kış lastikleri taktırdı. genel anlamda görüşlker olumlu ancak virajlara girildiğinde yada ani manevralarda araç istem dışı lastik üstünde hareket ediyormuş hissi veriyor yani sağa sola kayıyor gibi. bunu sadece ben değil şirkette tüm araç kullanıcıları hissetmiş.
    lastik ebatları 175/65/15 fiyatını lastik takılan serviste sorduğumda 105 ytl olur demişlerdi.
    kendi aracıma iki hafta önce michelin alpin kış lastikleri aldım. onlarda 185/65/15 4 lastik 12 ay taksit 600 ytl verdim. ama pirelliye nazaran çok daha memnunum keza takıldığı gün sivas tokat arasında gidenler bilir çamlıbel geçidinde akşam 7 gibi tipiye yakalandım yerler buzdu ve araba banamısın demedi. sözün kısası michelin den çok daha fazla memnunum...
    bu arada pirelli ses yapmıyo diyen arkadaşlar kulakları iyi duymuyo sanırım...

• cell 123

bende winter carving almayı düşünüyorum

sonuç olarak tavsiye edermisin alayımmı
  • Bende dün 4 tane yakohama 175/ 14 kış lastiği aldım tanesi 81 ytl ismi fazla duyulmamış ama kaliteli bir lastik öneririm. Belli markalara saplanmamak lazım
  • OTOMATİK VİTES ARABAM VAR ÖNDEN ÇEKİŞLİ ÖN 2 LASTİĞİNE KIŞ LASTİKLERİ TAKSAM YETERLİ Mİ YOKSA OTOMATİK VİTES ARAÇ OLDUĞU İÇİN 4 LASTİKTE KIŞ OLSUN İSTER Mİ?
  • sayın arkadaşlar;

yaptığım araştırmalar sonucunda kış lastiğinde goodyear ug7 tercih ettim ve siparişini verdim.195 65 15 mondeo ghia aracıma salı günü takılacak.toplamda 620 / 5 yapabildim.İstanbul veya ankarada olmadığım için bu fiyatın altına bulmam mümkün değildi.Kullanan arkadaşlar varsa bu lastikle ilgili artı ve eksileri paylaşırsa sevinirim.ayrıca fiyat nasıldır ?teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lotus2010_

OTOMATİK VİTES ARABAM VAR ÖNDEN ÇEKİŞLİ ÖN 2 LASTİĞİNE KIŞ LASTİKLERİ TAKSAM YETERLİ Mİ YOKSA OTOMATİK VİTES ARAÇ OLDUĞU İÇİN 4 LASTİKTE KIŞ OLSUN İSTER Mİ?

özellikle otomatik vitesli araçlarda mutlaka 4 lastik değiştirilmelidir..diş derinliği açısından marangoni meteo grip modeli otomatik araçlar için en uygunudur...biraz ses yapar ama özellikle buz lastiğidir....

yokohama modellerindeki silika oranı çok yüksektir.belki 1 ya da 2 sezon kullanabilirsiniz ama sürtünme katsayısı frenleme mesafesi ve anti patinaj oranı yüksektir...bunu da otomatiklerde önerebilirim.

düz vites araçlarda hangisi gönlünüze ,bütçenize uygunsa onu alın derim kötü lastik yok diyebilirim....

• bende prelli vinter carving 175 70 14 aldım tanesi 85 ytl

4 lastik 340 8 taksit

bence fiyatı çok iyi bayilerde 117 ye satılıyo tanesi

lastiğin kalitesini zamanla anlıcaz ama çok yumuşak direksiyon inanılmaz hafifledi

üretim tarihi 2006 nın 48. haftası yani daha 4 haftalık yeni üretim
  • quote:

cell 123

bende winter carving almayı düşünüyorum

sonuç olarak tavsiye edermisin alayımmı

quote:

bende prelli vinter carving 175 70 14 aldım tanesi 85 ytl

4 lastik 340 8 taksit

bence fiyatı çok iyi bayilerde 117 ye satılıyo tanesi

lastiğin kalitesini zamanla anlıcaz ama çok yumuşak direksiyon inanılmaz hafifledi

üretim tarihi 2006 nın 48. haftası yani daha 4 haftalık yeni üretim

tolgaaaaa kardeşim çok özür dilerim foruma giremediğim için cevap veremedim. evet tavsiye ederim için rahat olsun. ayrıca hayırlı uğurlu olsun. ıslak zeminde ani fren yapmaktan kaçın. karda buzda tam bir canavar

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.