Şimdi Ara

Kırsal Kesimde Yaşayan İnsanlar Neden Daha Az Depresyona Girerler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• http://www.youtube.com/watch?v=d5MGnM7oz3o

Bu adam depresyona girer mi şimdi?
    Depresyon medeniyet işidir
  • Doğru yaşadıkları için de denilebilir.
  • Bende kırsal kesimde yaşıyorum. Gözlemlerime göre birkaç madde sıralayayım.
    1. Yardımlaşma. Bir başka kişiye yardım ettiğiniz zaman inanın depresyon riski çok azalır bana göre.
    2. Insan ilişkileri. Kırsal kesimlerdeki insanların hepsi birbiri ile sürekli ilgilidirler. Bir derdiniz var ise bilin ki o dert arkadaşınızın da derdidir. Ve dertler paylaşıldıkça azalır yok olur. Büyük şehirlerde yaşayan insanlar medeni değildir.
    3 selamlaşma. Bizim ilçede birinin yanından selam vermeden geçersen seni ayıplar. Ama büyük şehirde bir kişiye durduk yere selam verirsen dayak bile yersin.
    işin birde doğa kısmı var onuda sonra yazarım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük şehirde yaşayan her insan medeni değildir, bazı büyük şehirler de medeni değildir fakat medeniyet şehirlerdedir.
    Depresyon bireysellikle alakalı bir şeydir. Kırsal kesimde yaşayan insanlar da en az bireysel olanlar.
    Bireysellik günümüzün medeniyetlerine ait bir şey zaten.
    Dolayısıyla medeniyetin olduğu yerde yani bireyselleşmenin olduğu yerde depresyon olur.
  • Dün gece TC'nin 2. büyük şehrinde depresyona girdim, çok yeni olduğundan unutmadan hemen detaylandırayım;
    " Esaretin Bedeli " sevdiğim bir filmdir, 3-4 defa baştan sona seyrettiğim gibi rastladığımda hala arasıra bakarım kaçırdığım bir detay var mı diye. Dün gece bir kanalda bir parçasını yine izledim, izlemez olaydım, Raquel Welch'in posterini sansürlemiş aklı evvel bir Devlet memuru!
    1965-70'li yılların 2 fıstığı vardır, resimleri o kuşağın aklının Louvre müzesi köşesinde yer tutar. Birisi Ursula Andress'in bir James Bond filminde bikinisiyle denizden çıkışı, diğeri ise Raquel Welch'in tüneli gizleyen resmidir, bir tarih öncesi hakkındaki filminden alınmadır resim. Çocukken filmi sinemalarda dinozorları için seyretmiş, Raquel'in olağanüstü güzelliği dikkatimi bile çekmemişti!
    Dahi bir Devlet memuru posteri sansürlemişti filmde, göz ucuyla gördüm. Sinirlerimin hepsi ayağa kalktılar ve şak diye girdim depresyona! Tam 50'ye yakın yıldır o resmi sansürsüz izledim, saçma sapan yasakların ülkesinde en berbat sansürcü siyasi dönemlerde bile o resmin sansürlendiğini hatırlamıyorum.
    Destroyer 39'un dediği gibi depresyon " uygarlık " işidir. Dış dünya ile varlığımız arasında ilişkiyi kuran beynimizin dış gerçeklik'e uyum gösterme çabasının yan ürünlerinden sadece bir tanesidir. Köylü vatandaş, yukarda da bir arkadaşın dediği gibi " doğru yaşıyor " sayılabilirken, 21.YY'da bu yaşama tarzına " yaşamak " adı verilemez, ki böyle değerlendirmeye kalkarsak Afrika'da ki ok atıp hayvan avlıyan çıplak vahşi en doğru yaşayan çıkar! Ya dürüstçe depresyon dahil uyum sağlamanın ve gelişmenin yollarını kullanırsınız, ya da insan kategorisinden dışlanırsınız. Kırsal kesim insanının beynini şehir insanı kadar fazla sayıda uyaran rahatsız etmiyor, ikisi de insan tabii ama şehirlinin ister iyi ister kötü yönde deyin daha gelişmiş olduğu kabul edilmeli, depresyon pahasına. O tahtıravallide oynayanların artık soyuda tükenmeye başladı zaten.

• Öncelikle kırsal kesimdeki insan depresyona girip girmediğini fark etmeyebilir.
    Depresyona girse ve bunu fark etse bile gidip kimseden büyük ihtimal yardım almaz, o zaman kayıtlara geçmez. Kayıtlara geçmediği zamanda istatistiksel olarak düşük çıkar.
    Namus cinayetleri, töre cinayetleri en çok kırsal da oluyor. Bu insanların mı psikolojisi çok yerinde.
    Kırsal da çok çocuklu aileler de fazla. 6-7 çocuk doğuran kadının acaba psikolojisi nasıldır?
    Kırsal da evliliklerin çoğu akraba evliliğidir, akraba evliliği olmasa bile aile kimin kimle evleneceğine aile büyükleri karar verin.
    Size şunla evleneceksiniz ve hayatınız boyunca onla yaşayacaksınız deseler, ne hissedersiniz.
    Kırsal da boşanmalar da azdır. Nedeni oradaki insanların çok mutlu evlilikler yapmaları mı yoksa, sosyal kuralların kadının boşanmasını engellemesi mi?
    Şehirde bile kadının boşanmasına çok iyi gözle bakılmıyor en azından normal bir şeymiş gibi görülmüyor. Kırsalda bu işler daha zor.
    Kırsal da bir çok kadının mesleği yok, kocasına ekonomik olarak bağımlı, adam ne derse yapmak durumunda kalıyor. O zaman bu kişinin psikolojisi çok sağlıklı olur mu?
    Her köy televizyon programlarındaki gibi şirinler köyü değil. Öyle herkes mutlu mesut gezmiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çağımızın en büyük hastalığı hiç şüphesiz ki stres, küçük yerleşim yerlerinde hayat büyük şehirlere nazaran daha kolay ve insanlar arası diyalog daha iyi, ne kadar az stres o kadar çok mutluluk olarak insanlara geri dönüyor,
  • Şunu belirtmek gerekiyor.
    Her psikolojisi bozuk olan insan depresyona girmez.
    O zaman en fazla depresyonda olması gereken insanlar deliler olmalıydı.
    Kırsalda ve kentte bir çok insanın psikolojisi düzgün değil ama bu psikolojisi düzgün olmayan insanlardan sadece bireyselliği fazla olanlar depresyona girer.
    Kırsal alanda bireysellik az olduğu için depresyon da o kadar az olur.
    Depresyon direkt olarak bireysellikle alakalı bir şey.
    Bunu dikkate alırsak depresyonun kentliler için olduğunu anlarız.

Bireysellik ne kadar fazla olursa çevrenizde ve sizde depresyon potansiyeli de o kadar fazla olur.
    Sadece sizin bireysel olmanız gerekmiyor tabi, siz istediğiniz kadar kırsal bilinçle yaşayın eğer kentte yani bireyselliğin olduğu yerde yaşıyorsanız depresyonun sizde olma olasılığı da yüksektir.

Yani olgusal bir şey.
    Kent= bireysellik
    Bireysellik=depresyon.

Tabi soyutlama yaparak söylüyorum bunları yoksa için içine bir sürü yan etken giriyor depresyona girmek için.

Depresyona girmek için psikolojinizi istediğiniz kadar bozun yine de giremeyebilirsiniz eğer kentli değilseniz yani.
    Kentli olupta istediğiniz kadar depresyondan kaçın girebilirsiniz olasılık olarak

@neommy
    STV ya da Kanal 7'de film izlersen depresyona girersin tabi

Çok depresyondan bahsettik ben de Müslüm açtım dinliyom biraz depresyon şart :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer39 -- 4 Mayıs 2013; 22:04:29 >

• kapitalizmin daha az ugradıgından olabilir.
    Fakat izledigimiz nesil öldükten sonra kırsal kesim dönemi de bitmekte olacak
  • Tahminlerinizden istatistik üretmeyin arkadaşlar.

Gelin ben size bilimsel araştırmanın özetini yapayım. (Sekam)

Zenginlik ve eğitim arttıkça, boşanmalar, aile içi şiddet artıyor.

Dindar aileler daha mutlu, fakir aileler daha dindar.

Eğitim sistemi mutsuzluğa neden oluyor. (Cahillik mutluluk birlikteliği çıkaracak arkadaşlardan koşarak kaçacağımı şimdiden belirteyim.)

Araştırmadaki en önemli sonuç şuydu: Ateist ana babalar çocuklarının dindar yetişmesini istiyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O ne ilginç bir araştırmaymış.
    Çokça arkadaşım oldu bir kısmı ateistdi.
    Bu arkadaşlarımın çocukları oldu.
    Bir yeğenim ve eşi de ateist.
    Ve hiçbiri çocuklarının dindar olması şöyle dursun;
    din dersine bile girmesini istemiyor.

Önümde bunca örnek varken -kusura bakmayın ama-
    tahmini istatistik üretenler kim acaba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: destroyer39

http://www.youtube.com/watch?v=d5MGnM7oz3o

Bu adam depresyona girer mi şimdi?
    Depresyon medeniyet işidir

Doğru medeniyet(?) işidir.

Aynı zamanda para karşılığı derdini anlatıp kendini ilaçlarla uyutmaktır da.
  • Sanırım insan doğadan uzaklaştıkça ruh hali olumsuz etkileniyor.
    İstanbuldan çıktığım anda pozitif enerji dolduğumu hissediyorum adeta.
    Cep telefonuda olumsuz etki yapıyor bence.
    İnsana tuvalette bile rahat yok nereye gitsen yanında meret
  • quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

Sanırım insan doğadan uzaklaştıkça ruh hali olumsuz etkileniyor.
    İstanbuldan çıktığım anda pozitif enerji dolduğumu hissediyorum adeta.
    Cep telefonuda olumsuz etki yapıyor bence.
    İnsana tuvalette bile rahat yok nereye gitsen yanında meret

Tonlarca uyaran etken tarafından sürekli uyarıldığı için beyin strese giriyor.
  • Cevap soruda .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dağda alîm olmak kolay gel şehirde ol

Şehir, günahlarla ve stresle çevrili bir tuzaktır. Depresyona girmemek imkansız olsa gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kova yaşar

Dağda alîm olmak kolay gel şehirde ol

Şehir, günahlarla ve stresle çevrili bir tuzaktır. Depresyona girmemek imkansız olsa gerek.

Bizi kendine çeken tuzak düşünce sayısı oldukça fazla. Bu tuzak düşünceler insanı depresyona sokan şeyin ta kendisidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sgrafik

Araştırmadaki en önemli sonuç şuydu: Ateist ana babalar çocuklarının dindar yetişmesini istiyor...

Bunun mantığı ya da psikolojideki yeri nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vural_kral

quote:

Orijinalden alıntı: sgrafik

Bunun mantığı ya da psikolojideki yeri nedir ?

Mantığına en iyi kendileri cevap verebilir.

Araştırma sonucunu burada yayınlamıştım ama şu an göremiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.