Şimdi Ara

Kiralık Araba Yardımm... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
14.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cartmanland_77

quote:

Orijinalden alıntı: clubber42

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: clubber42

quote:

Orijinalden alıntı: Fıro_92

quote:

500 liraya 1 saatliğine 1962 model araba kiralamıştım (mezuniyet)
    baya araştırmıştım da kurumsal firmalar ayak üstü kazıklıyor o yüzden küçük yerlere gidip sor

küçük yerlerde başa belaymış ya arkadaşların anlattıklarına göre ama bi araba için ya mezara ya toprağa diye bi mallık olamaz en güzeli eşşeğini sağlam kazığa bağlıcan kazık yesende ama önümüzdeki ay bana araba kessin lazım napıcam ben şimdi

kazıklamışlar seni bizim 1961 model arabamız var saati 150 lira

adam ucuza bile vardi araba ajda pekkanın nil karaibrahimgilin klibindeki arabalardandı chevrolet impalaydı araba üstü açık (silahlı koruması vardı kanka)

panpa bizimkide bu

Kiralık Araba Yardımm...

ayrıca bizimkide boru değil eski türk filmlerinde oynamış araba fatma girikten almış babam

araba buysa resmen bedavaya veriyorsunuz mercedes kiralayalım dedik sadece okula götürüp ordan mekana götürmek için 450 lira istediler(en fazla 30 dk) bizde baya araştırdık en son bunu bulduk

artık üniversite mezuniyetine sizin arabayı alırız

haklısın valla kardeşim biraz ucuz ama burdada fiyatlar bu şekilde olunca mecbur daha fazla yükseltemiyorsun.

siz yine iyi yapmışsınız napcan mercedesi impala varken

• Arkadaslar bu araba kiralama ile ilgili yanlis bilgileri duzeltmek istiyorum.yaklasik 10 yildir otomotiv sektorunde calismis biri olarak.
    1- oncelikle araba kirala kimden kiralarsaniz kiralayin karsilikli guven isidir.siz onlara onlarsa size guvenmeli.
    2-herkes buyuk firmadan kiralamak lazim diyor.buyuk firmalarin basiniza dert olma ihtimali herzaman daha yuksektir.cunku avukat ordulari var ve herseyden para isterler allah korusun onlarin arabasiyla kaza yaparsaniz herseyinizi elinizden alirlar.
    3-diger ufak firmalardan araba kiralamanin hem iyi hem sakincali yanlari vardir.iyi yanlari daha samimidirler, derdiniz daha rahat anlatabilirsiniz, daha ucuzdur.kotu yonleri denyosuna denk gelirseniz biraz caniniz sikilir okadar.bundada araba kiraladiginiz yeri iyi arastirmaniz tiplerine konusmalarina bakmaniz lazim.
    4- senet imzalama arabasini kiraya veren icinde kiralayan icinde bir teminattir.sozlesme yapip bir ornegini alirsaniz ve sebedin arkasina su plakali aracin teminat senedidir yazarsaniz hic birsey olmaz.
    5-rent a car kaskosunun olmasi veya olmamasi sizin icin birsey degistirmez ikisinde de kaza yaparsaniz firma sizden aracin is kaybini yani yattigi gunleri ister ama kaza masraf ucretlerini kaskodan alir.zaten bu kasko isleri ulkemizde cok alengirli.bazi ufak firmalar kaza yaparsan araba arkadasimin deyin demesi kaskodan parasini alabilmesi icindir.adam kaskodan parasini alirsa sizden para istemeyecektir buda sizin icin iyibirsey.tum bunlarda diyolog cok onemlidir.buyuk firmalar sizi asla dinlemez.
    6- iyi arastip bastan herseyi konusup arac kiralarsaniz hic bir sorun olmaz.unutmayin bugun en ucuz araba 25-26 milyar adamlar size arabasini veriyor kendinizi onlarin yerine koyun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Uzun süre bu işlerin içinde yaşamış birisi olarak herkez için söyleyeceğim şu;
    -21 yaşına girene ve ehliyetiniz 1 yıllık olana kadar büyük firmalardan (avis,hertz,sixt,budget,yes) araç kiralamayamazsınız.
    -Küçük firmalar ise ne ehliyet süresine ne de yaş'a bakar ama bir kaza durumunda ise emdiğiniz sütü burnunuzdan getirir.
    Benim size tavsiyem büyük firmalardan araç kiralayabilecek duruma gelene kadar araç kiralama işini unutun.
    Eş,dost,akraba'da araba varsa yüzünüzü kızartın gidin onlardan alın,ama yukarıda ismini yazdığım firmalar haricideki firmalara bulaşmayın.
    Sokak arası kiralamacılardan araç almak ile tefeciden borç almak arasında fark yok,bu kadar söyleyeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanbnk

Arkadaslar bu araba kiralama ile ilgili yanlis bilgileri duzeltmek istiyorum.yaklasik 10 yildir otomotiv sektorunde calismis biri olarak.
    1- oncelikle araba kirala kimden kiralarsaniz kiralayin karsilikli guven isidir.siz onlara onlarsa size guvenmeli.
    2-herkes buyuk firmadan kiralamak lazim diyor.buyuk firmalarin basiniza dert olma ihtimali herzaman daha yuksektir.cunku avukat ordulari var ve herseyden para isterler allah korusun onlarin arabasiyla kaza yaparsaniz herseyinizi elinizden alirlar.
    3-diger ufak firmalardan araba kiralamanin hem iyi hem sakincali yanlari vardir.iyi yanlari daha samimidirler, derdiniz daha rahat anlatabilirsiniz, daha ucuzdur.kotu yonleri denyosuna denk gelirseniz biraz caniniz sikilir okadar.bundada araba kiraladiginiz yeri iyi arastirmaniz tiplerine konusmalarina bakmaniz lazim.
    4- senet imzalama arabasini kiraya veren icinde kiralayan icinde bir teminattir.sozlesme yapip bir ornegini alirsaniz ve sebedin arkasina su plakali aracin teminat senedidir yazarsaniz hic birsey olmaz.
    5-rent a car kaskosunun olmasi veya olmamasi sizin icin birsey degistirmez ikisinde de kaza yaparsaniz firma sizden aracin is kaybini yani yattigi gunleri ister ama kaza masraf ucretlerini kaskodan alir.zaten bu kasko isleri ulkemizde cok alengirli.bazi ufak firmalar kaza yaparsan araba arkadasimin deyin demesi kaskodan parasini alabilmesi icindir.adam kaskodan parasini alirsa sizden para istemeyecektir buda sizin icin iyibirsey.tum bunlarda diyolog cok onemlidir.buyuk firmalar sizi asla dinlemez.
    6- iyi arastip bastan herseyi konusup arac kiralarsaniz hic bir sorun olmaz.unutmayin bugun en ucuz araba 25-26 milyar adamlar size arabasini veriyor kendinizi onlarin yerine koyun.

1-Arabayı avis,budget,hertz,sixt gibi dünya devlerinden kiralamak var birde Emmioğlu rent a car'dan kiralamak var.Avis budget gibi uluslararası firmalar güvenilir firmalardır,bu firmaların güvenilirliğini araştırmaya gerek yok herşey yasalar,kanunlar,maddeler,sözleşmeler çerçevesinde işler.
    Şimdi ben dünyaca ünlü firma varken neden saçma sapan sokak arasından kiralayarak güvenerliği kesinlikle belli olmayacak adama onlarca imza atayım?
    2-Kesinlikle ve kesinlikle her zaman büyük firmalardan araç kiralamak lazım.Büyük firmalarda başınıza dert gelme ihtimali felan diye bir saçmalık yok.
    Arabayı alıp sözleşme kuralları çerçevesinde kullanırsan hiç hiç bir şey olmaz.Ama yok ben arabayı alıp içkili kafayla kaza yapayım,diyorsan o zaman zaten sen baştan sözleşme şartlarını ihlal etmiş sayılırsın ki avukatlar'da anca o zaman devreye girer.
    3-Diğer küçük firmalardan araç kiralamanın tek bir iyi yanı bile yok,kurumsal firmaların ise avantajları saymakla bitmez.
    4-Araba kiralayan kişi için senet değil SÖZLEŞME teminattır.Senet sadece sokak arası firmalarda kullanılan çok ama çok tehlikeli bir yöntemdir.
    Kesinlikle ve kesinlikle hiçbir büyük firma size senet imzalatmaz,tek imzalayacağınız kiralama sözleşmesidir.
    5-Rent a car kaskosu olup olmaması çok şeyi değiştirir,rent a car kaskosu bir kaza durumunda aracın serviste yattığı günün bedelini kiralama firmasına öder.
    Firma sizden hiçbir şey talep etmez,fakat hiçbir sokak arası kiralama firması rent a car kaskosu yapmaz ve aracın serviste kaldığı günün iş kaybı bedelini sizden isterler.Ki bu süre uzarsa çok can sıkıcı miktarlar ortaya çıkar.
    6-Firmanın verdiği aracın bedelinin ne kadar olduğu müşterinin umrunda olmaz olmamalı,büyük firmalar nasıl sadece sözleşme ile yüzbinlerce liralık aracı kiraya veriyorlarsa onlarda pekala senetsiz sepetsiz araç verebilirler,ama arkalarını sağlama almak için sanki karşısındaki adama arabayı satmışcasına aracın bedeli kadar senet imzalatmaktadırlar.Bunun hiçbir kanunda yeri yok.Ve ayrıca istediğiniz kadar araştırın siz o sokak arası firmaların başınıza ne getireceğini bilemezsiniz,iyi günde yüzünüze gülerler,çaylar,kahveler abi ve kardeş lafları havada uçuşur,kötü günde bellerindeki tabancayı öyle bir gösterirler ki neye uğradığınızı şaşırırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fıro_92

quote:

500 liraya 1 saatliğine 1962 model araba kiralamıştım (mezuniyet)
    baya araştırmıştım da kurumsal firmalar ayak üstü kazıklıyor o yüzden küçük yerlere gidip sor

küçük yerlerde başa belaymış ya arkadaşların anlattıklarına göre ama bi araba için ya mezara ya toprağa diye bi mallık olamaz en güzeli eşşeğini sağlam kazığa bağlıcan kazık yesende ama önümüzdeki ay bana araba kessin lazım napıcam ben şimdi

hocam senin mesaji ay banada lazim diye okudum:)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.