Şimdi Ara

Kimyasal Tepkimelerde Enerji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir sorum var. Enerjide açığa çıkan ısı miktarıyla alakalı
    1) H2(g) + 1/2 O2(g) ---> H2O(g) + Q1
    2) 2H(g) + 1/2 O2(g) ---> H2O(s) + Q2
    3) H2(g) + 1/2 O2(g) ---> H2O(s) + Q3

bu tür sorularda hangisinden daha çok enerji çıktığını nasıl buluyoruz. özellikle 1 ve 3. öncülün karşılaştırmasını yaparsanız sevinirim. gaz sıvı katı arasında böyle bir durum olursa nasıl düşünmemiz gerekiyor. ve izleyebileceğim bir video linki falan atarsanız bu konuyla alakalı çok sevinirim. onun dışında açıklamanızda kafii

ben kendi düşünceme göre g iken g olmak fazla enerji gerektirmez diye düşünerek sıvı olanın enerjisini daha büyük kabul ederdim ama yanlış bir biçimde öğrenmek istemiyorum.

• Sıvı halden gaz hale geçmek için enerji gerekiyor, yani gaz halinin sıvı halinden enerjisi daha fazla oluyor. Gaz halden sıvı hale geçerken de içindeki enerjiyi dışarıya ısı olarak veriyor. Yani Q3>Q1 olmalı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir su molekülünü gaz hale getirmek için ısı vermelisin. H20(s) + Q -> H20(g). Yani gaz halin ortalama kinetik enerjisi sıvı halden daha yüksektir. Bağ oluşumu ekzotermik bir olaydır. Q2>Q3>Q1 olur.
  • heatcan kullanıcısına yanıt
    hocam çok teşekkür ederim hiç böyle bakmamıştım olaya dediğim gibi bu daha yararlı oldu. çok teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asit Baz Dengesi Sorusu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.