Şimdi Ara

kimya sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://b1208.hizliresim.com/10/y/cfcrf.jpg

??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yardım ?????

• quote:

Orijinalden alıntı: myquestions

Yardım ?????

yoğunluğu değişmez
  • Bulunduğu kaba bağlı sabit hacimli kap ise yoğunluk değilmez,sabit basınçlı kap ise yoğunluk azalır.Resimdeki sabit hacimli galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kloroflorokarbon -- 30 Ağustos 2012; 9:43:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turks41

Bulunduğu kaba bağlı sabit hacimli kap ise yoğunluk değilmez,sabit basınçlı kap ise yoğunluk azalır.Resimdeki sabit hacimli galiba.

Tamam bulunduğu kabın genleşme özelliği yoksa, hacmi sabit kalıyorsa gaz molekülleri arasındaki uzaklıkta değişmez. Sabit basınçlı nasıl oluyor onu anlamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CastingFailed.

quote:

Orijinalden alıntı: turks41

Bulunduğu kaba bağlı sabit hacimli kap ise yoğunluk değilmez,sabit basınçlı kap ise yoğunluk azalır.Resimdeki sabit hacimli galiba.

Tamam bulunduğu kabın genleşme özelliği yoksa, hacmi sabit kalıyorsa gaz molekülleri arasındaki uzaklıkta değişmez. Sabit basınçlı nasıl oluyor onu anlamadım?

Sabit basınçlı kap mesela pistonlu kap iç basınç dış basınca eşit olur her zaman sıcaklık artarsa P.v=n.R.T eşitliğini sağlaması için V'de artar V arttığından yani hacim arttığından d=m/V den özkütle azalır.
  • pistonlu kapsa değişmez.piston falan yoksa kapalıysa azalır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geometri sorusu
    5 yıl önce açıldı
    kimya Kçç sorusu
    7 yıl önce açıldı
    fizik sorusu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler cevap için ama ben kapalı kaplarda nasıl olduğunu anlamadım çünkü arkadaş kapalı bir kaba o şekilde yorum yapmış. Aslında anlamadım derken böyle bir şeyin nasıl mümkün olacağını sordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CastingFailed.

Teşekkürler cevap için ama ben kapalı kaplarda nasıl olduğunu anlamadım çünkü arkadaş kapalı bir kaba o şekilde yorum yapmış. Aslında anlamadım derken böyle bir şeyin nasıl mümkün olacağını sordum.
    ##.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sudolfin -- 23 Mart 2016; 16:57:18 >
  • azalır
  • azalır demişler la. Kütle sabit hacim sabit. E haliyle yoğunluk da sabit olur

• eger kap balon gibi esnek bir cisimse sicaklik arttiginda hacim artar kutle sabit oldugundan yogunluk azalir.eger sabit havimli ve musluksuz bir kapsa kabin yuzeyinde degisme olamayacagindan hacim artamaz dolayisiyla yogunluk degisemez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.