Şimdi Ara

KİMYA SORULARIM(çözüldü) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: DH Haber

quote:

Orijinalden alıntı: Hayatın Anlamı

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ilk şekli düzgün çizdiğinden emin misin? femset sorularında vardı sanki böyle bir soru Çünkü y hal değiştirirken gaz haline değil sıvı haline geçiyor resime göre.
    2. resimdede 1,2 diye düşünüyorum. Çünkü 2m den m e düşmüş kütle kaybı olmayacağından buzun kütlesi m gram artıcak. Ayrıca suyun tamamı donmadığından sıcaklık 0 olur.

Evet femsetten ama şekil doğru

he tamam hocam ben görmemişim x in ucunu kesinlikle e şıkkı çünkü ısı alıyor maddeler hal değişimden sonra demekki katı dan sıvı ya geçiyorlar. Y cismi 2q da tamamen sıvı haline geçmiştir. X cismide 2q da katı-sıvı şeklindedir.

Ama zaten soruda sıvı demiyormu yani hal değişimi başlamadan önce sıvı halde değil mi?Birde bende D ve E arasında kalmıştım.D neden yanlış oluyor.

tam olarak emin olmamakla şu şekilde;
    x cismi q kadar ısıda 97 ye çıkıyor. yani 1 derece arttırmak için q/97 ısı verilmesi gerekiyor. y cismide q kadar ısıda 63 e çıkıyr. Yani 1 derece q/63 kadar ısı verilmesi gerekiyor. bu yüzden x cisminin ısınma ısısı daha az oluyor.

Tamam teşekkürler anladım.
    2.soruyu da yaptıysan anlatabilirmisin

şimdi su kütlesi 2m den m e düşmüş kaptaki toplam kütle değişmıyeceğinden dolayı su kütlesi ne kadar azalırsa buzun kütleside o kadar artacak.Dolayısıyla buzun kütlesi m gram artıcak. Ayrıca suyun tamamı donmuyor ve sistem dengede kalıyor bu yüzden son sıcaklık 0 oluyor. (Eğer son sıcaklık +1 olsaydı buzun tamamı erimiş diyecektik, -1 olsaydı suyun tamamı donmuş diyecektik) O yüzden 1 ve 2 oluyor.

Ben bu soruya 1 2 ve 3 demiştim.3 neden doğru değil?

buzun ilk sıcaklığı sıfır olduğunu bulabilmek için buzun kütlesini ve özısınıda bilmeliyiz ki ne kadar suyu buza döndürdüğünü bulalım.

Tamam şimdi anladım teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.