Şimdi Ara

KİMSE ANLAYAMADI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: testere

windowsa girince ağ bağdaştırıcısından ip ni elle yaz oraya.
    bu genelde 192.168.0.X veya 10.0.0.X gibi birşey olur.

oraya ne yazman gerektiğini bağdaştırıcına girip destek sekmesi altında ip, alt ağ masken ve varsayılan ağ geçidi gibi detayları bir yere not edip sonra özelliklere girip tcp/ip özellikleri altında yazacaksın.otomatik durumda bırakırsan windowsun her açılışında kendisine ip atamaya uğraşmasından dolayı uzun sürebiliyor.Durum bundan ibaret.Sen dediğimi yap.Hızlanacaktır muhakkak.

baba saol ya benimde öğrendiim iyi oldu ellerine sağlık!
  • aynı problemli bende yaşıyordum.ide kablolarından
    olabiliyor,geçenlerde bir topicdede cd sürücüsünden
    kaynaklandığını öğrendim.
  • o kadar abartı olmasa da bende de aynı sorun var.
    kaynaklanabileceği şeyler şeyler:
    1- driver sorunu olabilir (anakart nvidia chipsetliyse ide driverini kaldır, çakışma yapabiliyor)
    2- tv kartından kaynaklanabiliyor (bende skystar2 var ve benim sorun bundan kaynaklanıyor.)
    3- arkadaşların dediği gibi network sorunu olabilir. (ip ile çözebilirsin)
    4- usbde takılı cihazlar açılışı yavaşlatıyor. (takılı cihaz varsa çıkart öyle dene)
    5- arkadaşın dediği gibi ide kablosundan kaynaklanabilir. (cd rom kablosunu değiştirip deneyebilirsin)

çözüm : biraz zahmetli ama parçaları tek tek sökerek hangi parçada problem olduğunu bulman gerekiyor. ben böyle buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the hero -- 14 Eylül 2005, 11:05:52 >
  • Bence Norton gerek sana
  • quote:

Orjinalden alıntı: ysroguz

bunun bir sürü sebebi olabilir. öncelikle sistem hangi parçalardan oluşuyor onu bilmek lazım. mesela tek 512 mb ile 2*256 mb ram amd64 sc 754 sistemlerde ram ayarları farklıdır. sc 754 sistemlerde 2*256 mb ddr400 ramler 333 mhzde çalışıyor genelde. ddr400 olarak ayarlarsanız aklınıza bile gelmeyecek sorunlarla karşılaşıyorsunuz. ramlerin timingleri farklı olabilir.

Ne ilgisi varya soket 754 sistemlerde 2*256 ram 333 mhz de çalışıyormuş,ben nasıl 2*256 ramlerimi 400 mhz de kullanıyordum hatta şimdi bi tane daha 256 aldım 3*256 400 mhz kullanıyorum...
  • arkadaşım başlat çalıştıra gel oraya "msconfig" yaz en sondaki başlangıç sekmesine gel (tabi bu dediimden gerçekten emin olman lazım işi biraz biliyo olman lazım diyim) orada sence bilgisayar açılırken gerek olmayanların yanındaki tip i kaldır baştan başlatıcak pc yi bi uyarı vericek kutucuğu işaretleyip tamam de muhtemelen burda boş yazılı olmayanlar olablir onları kesinlikle kaldır. biraz tarzanca anlattım aklına takılan bişey olursa cevaplarım hemen kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: sakkin

aynı problemli bende yaşıyordum.ide kablolarından
    olabiliyor,geçenlerde bir topicdede cd sürücüsünden
    kaynaklandığını öğrendim.

buda bir olasılık disk ile cd romun jumperları CS de bırakıldıysa buda sebep olabilir.
    Genelde PC teknik servisi elemanlar en temel şeyleri atlayarak iş yaptığı için son kullanıcı arkadaşlara sıkıntı doğuruyorlar.Harddiski Master Cromu Slave yapın veya 2.IDe kablosu alın cdromu diğerine takıp jumperini master konumuna takın.
  • abi bence jumper larla alakası yok! eğer öyle olsa windows açılırken değil makina açılırken ilk ram sayma sayfasında yavaşlama olur! bu arada topic yazan arkadaş makinanda cd-writer warsa neroyu açarken DMA hatası veriosa IDE'den kaynaklanan bi sorun var demektir!
  • İlginiz için teşekkürler...
    dediklerinizi denicem
    bundan sonra yorum yapçak olan arkadaşlar için de bilgisayarımda usb ye takılı bir alet yok,tvkartı yok,cdwriter da yok buna göre yorum yapın isterseniz.Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: oNuR!

quote:

Orjinalden alıntı: testere

windowsa girince ağ bağdaştırıcısından ip ni elle yaz oraya.
    bu genelde 192.168.0.X veya 10.0.0.X gibi birşey olur.

oraya ne yazman gerektiğini bağdaştırıcına girip destek sekmesi altında ip, alt ağ masken ve varsayılan ağ geçidi gibi detayları bir yere not edip sonra özelliklere girip tcp/ip özellikleri altında yazacaksın.otomatik durumda bırakırsan windowsun her açılışında kendisine ip atamaya uğraşmasından dolayı uzun sürebiliyor.Durum bundan ibaret.Sen dediğimi yap.Hızlanacaktır muhakkak.

baba saol ya benimde öğrendiim iyi oldu ellerine sağlık!

rica ederim.işine yaradıysa sevindim.

• hdd üzerindeki master ve slave leri kontrol et kardeş
  • hdd den primary master da olsun sistemi kurduktan sonra ilk olarak chipset utility lerini yukle sorun kalkacaktır eğer kalkmazsa onboardlarda fazladan yada aynı anda iki şey açıktır bunlarlada sorunu çözemiyorsan hardware bir sorun vardır bu da muhtemelen ramlar in uyuumsuzluğundan yahut anakartında bir sorun olduğundan kaynaklanıyordur saygılarımla . ..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.