Şimdi Ara

KİMİNLE EVLENECEĞİMİZ ALLAH'IN BİLGİSİ DAHİLİNDEDİR (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Eyüp'lü kardeşim opera mini kullandığım için alıntı veya cevap yazamıyorum sadece direk yazabiliyorum inşaallah konuya girersen sana yazdıklarımı okursun kafana göre senaryolar yazmışşın evet bu senaryolar hepsi Allah'ın bilgisi dahilindedir çünkü bu olayı insan beyniyle düşündüğümüz için Allah'ın nasıl geleceği bildiğine şaşırıyoruz ama şunu söyleyeyim Allah sonsuz ilim ve kudret sahibi geçmişi ve geleceği bilmiyor olmasaydı zaten yaratıcı ve Allah olmazdı bu arada Kütahya'da Tavşanlı'da ne yaptın bende aslen Tavşanlı'danım sen nerelisin ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda çok iyi bir örnek verebilirim Fakat yazmak uzun sürer. İnsanların seçme ve seçmeme iradesi vardır. Allah Herşeyi bilendir. Senin kaderini bilen Allah ve sen nasıl bir seçim yaparsan yap onun bilgisi dışında kalmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda sapanlar da cebriye ve kaderiye Fıkrası Ehli sünnet Yolundan ayrılmıştır.

Mesela cebriyenin Sapık Anlayışından örnek vereyim.

Cebriyeden bir adam evine girer.
    Bir de bakar ki, karısı bir başka adamla zina ediyor.
    Hiddetlenip ne yapıyorsun sen deyince,
    Karısı der ki; Allahın kaderinden ötürü beni mi kınıyorsun.
    Bunu duyunca adam bu Allahın bir taktiridir, karımın elinde olan bir şey değildir der ve rahatlar...

• Adam adam olsaydı ikisinide öldürürdü böyle rahatlık ancak domuzlarda olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77

Adam adam olsaydı ikisinide öldürürdü böyle rahatlık ancak domuzlarda olur
    zinanin cezasi o degil oldurursen ebedi cehennemlik olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bekir YENİKARAMURAT -- 3 Nisan 2019; 3:19:5 >
  • Evet kardeş çok zor bir durum Allah hiç kimseye nasip etmesin

• quote:

Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77

Adam adam olsaydı ikisinide öldürürdü böyle rahatlık ancak domuzlarda olur
    İşte bak tercihler senin geleceğini belirler. Kadın ahlaksızlığından kendisine haram kılınan şeyi yapmış. Sen olsan ikisini de öldürürdün. Başkası ben bunların pis kanına girmem der bırakır gider. Bahsedilen hür irade budur. Onları öldürüp hapse mi gireceksin, yoksa orayı terkedip hayatını baştan mı dizayn edeceksin?
  • İşte bu vahim olay karşısında adamın ne yapacağını Allah biliyor işte biz insanlar Allah geleceği nasıl biliyor diye şaşırıyoruz ve bunu kabul etmek istemiyoruz çünkü hep mantık çerçevesinde düşünüyoruz

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.