Şimdi Ara

Kicker L7 ve Edison 1000 D hakkında bilgisi olanlar baksın lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun aleyküm, aracımda 1 adet 25 CM 600 RMS L7 kullanıyorum. Besleme olarak da Edison 1000 D anfi mevcut...
    Kafama birkaç soru takılıyor. Bilgisi olanların yardımını rica edeceğim...

L7'den 600 RMS'i tam olarak almak istiyorum. Arka bağlantıları aşağıda fotoğrafını paylaştığım şekilde bağlı... 2 ohm oluyor sanırım öyle. Bu bağlantı şekli doğru mu?

Edison 1000 D için şöyle bir bilgi mevcut internette: 1 OHM'da 1000 RMS, 2 OHM'da 600 RMS, 4 OHM'da 310 RMS... Yani bu, bağladığımız kolon eğer 2 OHM'daysa anfinin 600 RMS güç vereceğini, ya da 1 OHM'daysa 1000 RMS vereceğini mi söylüyor?

Anfide 2 kolon çıkışı olmasına rağmen köprüleme mevcut değil... Tek çıkışa fotoğraftaki gibi bağlı olan L7'yi bağladığımda 600 RMS mi alıyorum şu an? Yoksa 600 RMS almak için farklı bir bağlantı şekli mi gerekiyor?

Bildiğiniz üzere kolon çift bobin olduğundan mütevellit arkada Kırmızı-Siyah x Kırmızı-Siyah olmak üzere 2 çıkış mevcut... 2 çıkışı da birleştirmeden ayrı kolonlarmış gibi anfideki 2 çıkışa bağlarsam ne olur?

Özet: Ben bu elimdeki cihazlarla kolonu tam randımanda (600 RMS) hangi bağlantı şekliyle çalıştırırım? Ya da şu an zaten 600 RMS'te mi çalışıyor? :)

Cevaplar için teşekkür ederim, iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erendiyebiri -- 15 Aralık 2015; 17:50:54 >

• aleyküm selam
    en önemli detayı yazmamışın .

sub woofer 4 + 4 ohm mu yoksa 2+2 ohm mu

dual çift 2 ohm voice coil (ses bobini ) mi var yoksa 4 ohm ses bobini mi

anfide 2 hoparlör cıkışı yok bağlantı kolaylığı için 2. hoparlör girişi veya subwoofer cift bobin ya ! herbir bobini ayrı baglamak için .. içerde birleşiyor lar .. yani anfi mono tek kanal dolayısıyla köprü olmaz

bir cihaz kullanıyorsan ve bilgin yoksa öncelikle üreticinin kullanım kitapcıgına bakman lazım

üretici kapalı portlu kutu ölçülerini port boyunu vs. yazar .

muhtemelen kabini iyi tasarlanmamıştır bu sebeple tam randıman da nasıl çalıştırırım die soruyorsun veya kulaklarında bi problem var

dielimki solo baric l7 2008 model ve üstü olsun sub

http://www.kicker.com/app/manuals/subwoofers/soloL7/SoloBaricL72008.pdf

SealedEnclosureApplications

kapalı kutu uygulamaları ?

This maximum enclosure volume application is ideal for SQ (ultra sound quality) installations. The SQ
    enclosure generates a very flat response curve and superbly extends the subbass response

mesela benim kulak zevkime hitap eden uygulama budur . kabin içi yüzde 50 poly fill kaplanması uygun olurmuş .

bazıları spl sound pressesure levl sever . peki üreticinin tavsiyesi ne

bagajın darsa compact portlu kabin genişse vented spl kabin

vented spl kabin için 64 litre + port litresi ... burda önemli bir hususvar sordugun sorunun zıttı bişey ... portlu kutuda power handling ne 450 RMS

KAPALI KABİNDE HOPARLÖR DAHA KONTROLLÜ ÇALAR . portlu kabinde mekanik hareketi kabinin port frekansında zorlaşır portlu kabinin dezavantajlarından biri .. bu sebeple gücü 450 watta düşürmen lazım ki sub mekanik hareket limitlerini aşmasın daha kontrollü çalsın kısacası zarar görmesin

görüldüğü gibi mesele wattlar degil ...

Although it is the smallest recommended ported enclosure, the output from 30 to 80 Hz will be
    considerably higher than that of any sealed box. The SPL / Deep Bass ported design has even more
    output in this crucial frequency band

portlu compact kabinde 30-80 hz frekans aralıgında ses şiddeti kapalı kabine göre daha yüksektir . spl kabindede compact kabine göre çıkış daha fazladır ..

kapalı kabinde düz bir frekans eğrisi görülür . bu yazdıgımı equalizer ayarlarından anlayabilirsin equalizerda frekanslar var 50 100 1000 2500 10 khz sıfır flattır + - yukarı aşağı ayar yaparsın genelde V şekli favorimizdir 50 hz de düğmeyi yukarı çektiğinde bas çoğalır portta benzer bir işlev görüyor yani

ses bobininin kaç ohm oldugunu bilmiyorsan multimetreyle direnç kademesinde ölçebilirsin

• Soruma cevap veremiyorsan gereksiz bilgiler de verme arkadaşım. Onca yazmışsın ama boş yazmışsın. Kabin portsuz, Kicker'ın 10" L7 için kendi özel üretimi. Yurtdışı siparişi, Türkiye'de yok yani. Senden kabinli portta nasıl çalar, kabinsiz portta nasıl çalar; ya da hangi frekans aralığında daha iyi performans alırım gibi bilgiler istemedim. Onlar zaten olması gerektiği gibi ayarlı. Kalkıp bana KEH 5002 dönemlerinden kalma V şekli ekolayzır ayarları önermeni de istemedim. Hangi frekansın hangi ses tonunu etkiletiğini senin kadar biliyorum. OHM konusunda emin olamadığım için buraya sorma gereksinimi duydum. Oturduğun yerden kullanım kılavuzundaki bilgileri yapıştırarak "kabini iyi tasarlanmamıştır, kulaklarında problem vardır" gibi ukala yorumlar yaparak olmuyor bu işler.

Her çıkışın üzerinde 2 OHM yazıyor. Sorum hakkında bilgisi olup da yardım etmek isteyen diğer arkadaşlar için bir dip not olsun...

İyi forumlar.

• you know nothing erendiebiri

hoparlörden güç istiyorsun kapalı kabin secimi yapmışın yanlış secim

2- bu sublar dual 4 ohm ve dual 2 ohm seklinde üretilmiş . soruna cevap istiyorsun hoparlörün ses bobinlerini kac ohm yazmamışın . lenn ! nasıl cevap versin millet

3- dier okuyanlar içinde yazıyorum bazı detayları

velede baq hele atar yapıo

• Saygılı ol, yakınlarının kulağını çınlattırma durduk yere. Ağır çınlatırım yalayıp yutamazsın.. Velet dediğin adamın senin yaşında evladı vardır ukala lavuk! Git başka yerlerde yaz diğer detayları. Soru sordum, cevabın yoksa kuru kalabalık yapma. Kaç ohm olduğunu yazmamıştım, yazdım. Tatmin olduysan ikile, olmadıysan daha farklı konuşup edeyim. Ama taraftarı değilim. İşine bak hadi :)

• sen yalayıp yutuyon galiba ..

Bildiğiniz üzere kolon çift bobin olduğundan mütevellit arkada Kırmızı-Siyah x Kırmızı-Siyah olmak üzere 2 çıkış mevcut.

mütevellit kelimesi cümleye uymamış sanki . şaka 1 yana bu kelime sebebiyle cevap yazdım konuya

konuya dönelim . bir süredir sanal ortamda tartışmıyordum seni sectim eren

http://www.ebay.com/itm/KICKER-TS10L72-Loaded-10-Solobaric-Subwoofer-L7-Truck-Box-S10L7-TS10L7-New-/131339961197

özel üretimmiş altı üstü mdf kabin işte ... türkiyede yokmuş muş . really ??

eger bilseydin böyle 1 konu acıp sormazdın .!! ses bobininin nasıl baglandıgını bile bilmiyorsun resim eklemişin orda gösteriyor ne die soruyon madem

resime baq . ne yazıyor

2 ohm dual voice coil = 1 OHM

NEYMİŞ ? 1 OHM MUŞ ... EDİSON 1 OHMDA KAC WATT MIŞ .. 1000 WATT ORTALAMA 800 DİELİM .

portsuz kabin secersen böyle patlarsın işte ... nasıl çaldıgını tahmin edebiliyorum .. kabinin portlu portsuz düşük litreli yüksek litreli olması sesi etkiler . anladın !!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: erendiyebiri

Selamun aleyküm, aracımda 1 adet 25 CM 600 RMS L7 kullanıyorum. Besleme olarak da Edison 1000 D anfi mevcut...
    Kafama birkaç soru takılıyor. Bilgisi olanların yardımını rica edeceğim...

L7'den 600 RMS'i tam olarak almak istiyorum. Arka bağlantıları aşağıda fotoğrafını paylaştığım şekilde bağlı... 2 ohm oluyor sanırım öyle. Bu bağlantı şekli doğru mu?

Edison 1000 D için şöyle bir bilgi mevcut internette: 1 OHM'da 1000 RMS, 2 OHM'da 600 RMS, 4 OHM'da 310 RMS... Yani bu, bağladığımız kolon eğer 2 OHM'daysa anfinin 600 RMS güç vereceğini, ya da 1 OHM'daysa 1000 RMS vereceğini mi söylüyor?

Anfide 2 kolon çıkışı olmasına rağmen köprüleme mevcut değil... Tek çıkışa fotoğraftaki gibi bağlı olan L7'yi bağladığımda 600 RMS mi alıyorum şu an? Yoksa 600 RMS almak için farklı bir bağlantı şekli mi gerekiyor?

Bildiğiniz üzere kolon çift bobin olduğundan mütevellit arkada Kırmızı-Siyah x Kırmızı-Siyah olmak üzere 2 çıkış mevcut... 2 çıkışı da birleştirmeden ayrı kolonlarmış gibi anfideki 2 çıkışa bağlarsam ne olur?

Özet: Ben bu elimdeki cihazlarla kolonu tam randımanda (600 RMS) hangi bağlantı şekliyle çalıştırırım? Ya da şu an zaten 600 RMS'te mi çalışıyor? :)

Cevaplar için teşekkür ederim, iyi forumlar...

Merhaba Eren bey,

şimdi işin önemli kısmı sizin subwoferinizin bobinleri ka ohm?. firmalar genelde bir bas ürettiğinde kullanımı aynı modein hem 2+2 ohmajlısını hemde 4+4 ohmajlsıını üretirler. Daha profesyönel subwoofer üreticileri de 4 bobin 1.6 ohm, 2 bobin 1.5 ohm gibi çeşitleri de görebiliriz bu durum uzarda gider.

Yanlız dikkat edin Örnek verdiğiniz resimdeki subwoofer S12L7 yani 12 inch olan 30 cm 750 rms olan subwooferidir.

Siz bağlatı yaparken basınızın bobinleri kaçç ohm önce bunu netleştirmeniz gerek. Bası çalıştırma maliyetini düşürmek için bobinler paralel bağlanacaktır resimdeki gibi. eğer 2+2 ise paralelde 1 ohm oucak ve amfiniz 1000 rms güç basıcaktır. Eğer basınız 4+4 ise paralelleyince 2 oohm olucak ve amfiniz 2 ohmda verdiği değeri 600 rmsi vericektir. Dediim gibi burada önemli olan sizin subwooferinizin kaç ohm olduğudur.

İnşallah yardımcı olabilmişimdir. kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @audiocu; Gayet iyi anladım Altan Bey, ilginiz için teşekkür ederim. 2+2 OHM olarak biliyordum ama dün akşam baktım, 4+4 OHM'muş kolon. Dolayısıyla bağlantı şeklim doğru ve 600 RMS alıyorum... Tekrar teşekkür ederim...

@cadence1; La yürü hadi parazit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erendiyebiri -- 17 Aralık 2015; 9:31:00 >
  • bir düzeltme yapayım

portlu kabinde mekanik hareketi kabinin port frekansında zorlaşır portlu kabinin dezavantajlarından biri ... demişim

doğrusu port frekansının altındaki frekanslarda olacak .

2.si 600 watt rms alıyorum cümlen YANLIŞ ... hoparlörlerde önemli olan DB dir yani ses şiddetidir . ve en verimli kabin portlu kabin vede band pass kabinlerdir

ca-tr den Altanı da hatırladım bilgili bir arkadasımızdır tamir konusundada devreler konusundada bilgisi vardır benim nick hitman idi .. forumda subwoofer bağlantı diagramları başlığını ben acmıştım ki en çok bakılan konulardan biriydi .

adam bize parazit dio Altan baq ben forumlarda bilgi paylaşan biriyim hatırlıyorum Almanyadan bir arkadasımıza yardımcı olmuştum sağolsun hediye kabilinden istemediğm halde 1 adet radar tesbit cihazı göndermişti bazı hususları öğrenin die yazıyorum extradan ..

subwooferdan verim istiyorsan portlu kabin yapmalısın anladın !!! ki en yüksek ses şiddetini alasın ..

Altan bilir ; arac rezonans frekansını bulacaksın kabini bu frekansa tune leyeceksin . doğru kabin yapacaksın .. herşeyin bi kuralı kitabı var ..

• Seeeensiiiin..
  • erendiyebiri kullanıcısına yanıt
    işte bunu duymak istiyordum şimdi gidebilirim

şaka 1 yana .. yahu ; yazdıklarımı nasıl bir kafayla anlamışın yorumlamışsın enteresan bir vaka!!!

kabinden bahsetmemin sebebi ; sesi etkilemesi hatta kabinin şekli konumu portun boyu vs bile sesi etkiler ses fiziği denen bir olay var demi .. bu hoparlör zımbırtısıda BİR KABİNDE VE ARACIN İÇİNDE ÇALIYOR demi ... halen anlamamakta direniyorsun

the end ..
  • O sub sert çalan ve güce aç bir cihaz o amfiyle beslemek ne kadar doğru acaba bir de o kadar anlatım yapmış arkadaşlar ama hala bi bi memnuniyetsizlik var. Güç ve şiddet istiyorsan o suba o amfiyi girmek zaten bence olayı bitirmiş zira kaç watt verdiği muallak olan bir marka.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tosun911 T kullanıcısına yanıt
    Memnuniyetsizlik demeyelim ona, ukalalık yapmanın lüzmu yoktu sadece. Kabininn boyutu Kicker'ın önerdiği ve hatta kendi ürettiği portsuz kabin olduğu için o konuda fikir istemedim. Portlu basları sevmiyorum, gereksiz bir uzatma ve titreme oluyor. Kulak zevki yani. Sert çalan bir cihaz senin de dediğin gibi... Sadece ohm hakkında fikir istedim kulaklarında problem var gibi hadsiz yorumlarda bulundu. Tepkim ona benim. Velhasıl, diğer arkadaşa da minettar olduğumu ilettim. Kısa, öz ve sorumun cevabı olan dönüşü yapmış sağolsun... Bas konusunda fikir sahibisin. 4+4 OHM 10" L7... Anfi konusunda önerilerin varsa dikkate alırım. 1000 D'nin bas kontrolünden hiç memnun değilim. Düğme bozuk sandım araştırdım, hepsi o şekildeymiş...
  • http://dosya.co/hb9fx6e6m1p0/STREET_KURAL_KITABI_yedek1.doc.html

STREET KURAL KITABI yedek1.doc - 127 KB

110 dB seviyesini geçen sesler kalıcı kulak hasarlarına yol açabilir demiş .. yukardaki kitapçık türkçedir . iasca yarışma kitapçığı street kategorisi

kulak koruması takmak zorundasın .. 130 db son limit ... nie kulak koruması takılmalı acaba ?

eren efendi ! sen aracının içindeki ses seviyesini db metre ile ölçtün mü hiç ?

peki dünyasağlık örgütünün ; insan kulak sağlığı için belirlediği ses şiddeti degeri hakkında bilgin var mı ? muhtemelen yok

senin kulaklarda problem var deyince nie ukalalık olarak algılıyorsun ? benim yegenin kulaklarıda problemli zorla doktora gönderdim onkio 5.1 in sesini sona kadar nerdeyse açıyor millet rahatsız oluyor fakat pis herifin kulakları tıkalımıdır nedir ses tatmin etmiyor

alınganlık gösterecek bi durum yok burda .

• cadence1 kullanıcısına yanıt
    Usta tamam sensin harbiden sensin ya. Ne yapışkan bir şey çıktın tutturdun kulak da kulak. Düşünme birader bu kadar. Soruma cevap istedim 100 tane farklı şey yazdın hâlâ da devam ediyorsun yılmadan, azmin takdire şayan. Git yeğenlerinle falan ilgilen onları gönder doktora. Sana ne arkadaş benim haz aldığım sesten. Forum burası, insanlar bilgi almak istediği konu hakkında soru sorar, önerisi ve bilgisi olan cevap verir. Doktorluk yapma, daha fazla da uzatma. Onca vaktimi çaldın zaten gereksiz çokbilmişilik ve boş tavsiyelerinle. Son kez söylüyorum; seeensiiiiin.
  • cumaya gidiyorum birazdan ; dönüşte ölmezsek sag kalırsak cevap yazacagım
  • geldim hayırlı cumalar .

ben ne yazmışım

muhtemelen kabini iyi tasarlanmamıştır bu sebeple tam randıman da nasıl çalıştırırım die soruyorsun veya kulaklarında bi problem var

kabin kapalı kickerın kabini 30 litre ... muhtemelen demişim !! kabin tamam 4+4 2 ohm 600 watt anfi gücüde uygun .. geriye ne kalıyor

kickerın l7 sinin parametrelerine bakalım .

http://www.sonicelectronix.com/item_31865_Kicker-Solo-Baric-S10L74-11S10L74.html

Frequency Response: 24 - 100 Hz
    Sensitivity: 86.8 dB @ 1 watt / 1 meter

Matching Amplifiers: (one subwoofer)
    Kicker CX600.1, Parallel @2ohms
    ✔ Preferred Match
    Kicker DXA500.1.1, Parallel @2ohms

uyumlu anfiler 600 watt ...

1 watt güç verdiğimizde 1 metre ötede ölçülen ses şiddeti ne ? 87 db

gücü 2 ye katladıgında ses şiddeti 3 db artar . biz kac watla sürüyoruz 600 watt

2 watt 90 db 4 watt 93 8 watt 96 16 watt 99 32 watt 102 64 watt 105 128 watt 108 256 watt 111 512 watt 114 db

114 db !!! kabin kazancı da 5-6 db olsun 120 db ortalama tabi bu teorik hesaplama

ve soru şu

bu kolonu randımanlı çalıştırmak istiyorum nasıl calıştırabilirim !!!

en iyi ses sistemine sahip diskolardaki ses şiddeti olsun 130 db bu nasıl bi kulak ki 120 db sesi randımanlı bulmuyor

demekki tespitlerim gercekçi . çünkü bir hesaba dayalı

tamam eren son cümlemi yazdım dahada bu konuya girmem bu böyle biline

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.