Ya arkadaşlar kickboxa yazılmayı düşünüyorum kendimi korumak için biraz anlatırmısınız kursta dayak yiyormusunuz kaç ay sürer bide değermi gitmeye varsa fikri deneyimi olan anlatırsa sevinirim..Tşkler..
Baya güzel dayak yiyosun ama teknikleri iyi ogrenirsen hem kendini korursun hemde iyi hamle yaparsın ama en onemlisi biyer varya orası bızır bızır titriyosa hiç bişe yabamazsın
bence karate ye başla kixbox çok serttir ama dayanabileceğim diyorsan sen bilirsin
12 yıL kıck boks yaptım... cok sert bir spor vucudunun dayanıklı olması lazım. turnuvalara katılmayacaksan eger hocayla konus senı ona gore egıtsın.(ek biLgi= kımse sana demez kı gel sana teknık ogreteyım) ordakı teknıklerı ıyı ogren ezberle. tekme nasıl atılır yumruk nasıl atıLır vs vs .. ordakı tecrubelı kısılerde ısın puf noktasını ogrenmeye bak.. dayak yemeden dayak atmasını ogrenemezsın :)
quote:
Orjinalden alıntı: namazındaniyazında
Ya arkadaşlar kickboxa yazılmayı düşünüyorum kendimi korumak için biraz anlatırmısınız kursta dayak yiyormusunuz kaç ay sürer bide değermi gitmeye varsa fikri deneyimi olan anlatırsa sevinirim..Tşkler..
hyr kesinlikle dayak yemezsın sadece teknikleri gösterirken vuruslarda hafif acılar olur idmanları agır geçer ısınma hareketlerinde pestilin çıkar
Dayak yemek farz yani peki ne kadar sürüyor süre olarak bu kurs..
5 yıldır bu sporun içindeyim...Öncelikle kick box'a yazıldığınızda hemen öyle haldır huldur direk seni ringe çıkarmazlar.Öncelikle guard almayı öğretirler.Ardından tekme ve yumruk tekniklerini öğretirler.Daha sonra sert ama insanı yıkmayan vuruşlarla vücudu darbelere alıştırırlar(başka bir sporcuyla karşılıklı olarak sırayla birbirinize vurursunuz). 1.5 ay geçtikten sonra idmanın sonunda hoca herkesle sırayla maç yapar.Fakat burada hoca vurmanız için darbe yastıklarını tutar(tabi arada bir guardınız düştüğünde uyarı olarak 1-2 tane vurur(hafifce)).Ve bu böyle devam eder
ben 2 sene yaptım.hiç unutamam ilk antremanımdan sonraydı... salondan çıkmak için 9-10 tane merdiven vardı ve ben 3. ye basıp 4. basamağa oturup kalmıştım.ama o spordan aldığım hazzı hiç birşeyden almadım. 1 sene sonra 2 günde bir olan antreman programını hergüne çıkarmıştım.tabii ki hocamın müsadesiyle.4 yıl önce bıraktım.düzgün bi yer bulsam yine gidecem kesinlikle tavsiyemdir.müthiş bir sprodur...
Çok teşekkürler arkadaşlar yarın bi gideyim danışayım.. Savun huleaaan cüneyt arkın..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme