Şimdi Ara

Kick Boks'a Başlamak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler haziran gibi başlamayı düşünüyorum. Halihazırda zaten spor yapıyorum fakat vg hem beslenme açısından çok para istiyor hem de amele sporu gibi indir kaldır sıktı iyice. Ben de hem kondisyon , çeviklik , teknik kazanayım diye kick boks düşündüm.

Aylık fiyatlar nedir ? Yaralanmalar çok sık mı? Malzemeleri biz mi alıyoruz? Burun kırılması olayları için ne yapmam lazım? Eyv şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İTÜinş -- 9 Nisan 2019; 8:41:0 >

• Up.
  • Rez

yazcam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arranger.

https://forum.donanimhaber.com/store/8f/3c/43/8f3c43d4b37e58d2a8f25fafb2cb84a0.jpg
    Ha evet hocam bu kısmı da var tabi. E var mı bir spor branşı önerin hocam ? Güreşe mi başlasam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İTÜinş -- 9 Nisan 2019; 19:24:24 >
  • Ban Boks'a başla hocam, daha etkili olur. Biz sizi kicklettirmedik, banlattırdık dersin.
  • Ben de muay thai'ye başlamıştım ama salonu beğenmediğim için bıraktım boksa başlamayı düşünüyorum. Sana tavsiyem de muay thai veya boksa başlaman. Bence bunlar sokakta kendini koruman için daha uygun. Ekipmanları hep kendimiz alıyoruz tabi ki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omisis046

Ban Boks'a başla hocam, daha etkili olur. Biz sizi kicklettirmedik, banlattırdık dersin.
    Hocam boks iyi de yukarıdaki arkadaşın attığı linkte gerçekten boks , kick boks gibi sporlarda çok fazla beyine hasar alınıyor bu da ileride parkinson vs. gibi şeyleri tetikliyor. Ayriyeten burun kırılma olayları da çok yaşanıyormuş. Bu sakatlanmalar canımı sıktı.

@eduyardo
    Hocam valla ufak bir il olduğu için muay thai salonu yok olsa da pek bir şeyler katacağını sanmıyorum gerçi. Büyük şehirlerde o sporların ustaları falan daha çoktur. Boks salonu kaliteli hatta turnuvalara falan da adam yolluyor ama boksta da sadece yumruklar çalışıyor. Sence kick boks mu boks? Ayriyeten bu sakatlanma olaylarına yorumun nedir? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İTÜinş -- 9 Nisan 2019; 22:30:22 >

• İTÜinş kullanıcısına yanıt
    Hocam sakatlanma hakkında pek bilgim yok ama tahminimce çoğunlukla tekmelerde sakatlanma oluyordur. Çünkü iyi tekme atabilmek için sert vurmak gerekiyor ve sert vura vura ayağın acıyor. El sakatlanmasına karşılık asla kum torbasına eldivensiz vurma. Bandajını da iyi sararsan sakatlanman için bir sebep olmaz bence. Tabi bunlar benim yorumum daha iyi bilen mutlaka vardır. Boks bence daha iyi çünkü sokakta kavga edeceksen tekme atmak çok daha zor ve riskli. O yüzden boks bence daha iyi. Zaten kilon da fazla ise boks kick bokstan kesinlikle daha mantıklı

Ringe çıkmayacaksan bunların bi önemi olmadığını düşünüyorum. Sen sadece bu sporu ögreneceksin ve antrenmanlar yapacaksın sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: İTÜinş

Hocam boks iyi de yukarıdaki arkadaşın attığı linkte gerçekten boks , kick boks gibi sporlarda çok fazla beyine hasar alınıyor bu da ileride parkinson vs. gibi şeyleri tetikliyor. Ayriyeten burun kırılma olayları da çok yaşanıyormuş. Bu sakatlanmalar canımı sıktı.

@eduyardo
    Hocam valla ufak bir il olduğu için muay thai salonu yok olsa da pek bir şeyler katacağını sanmıyorum gerçi. Büyük şehirlerde o sporların ustaları falan daha çoktur. Boks salonu kaliteli hatta turnuvalara falan da adam yolluyor ama boksta da sadece yumruklar çalışıyor. Sence kick boks mu boks? Ayriyeten bu sakatlanma olaylarına yorumun nedir? Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    reyiz 4 senedir yaparım daha 3 hafta önce ilk defa ringe çıktım. Karşımda 30 yaşlarında bi adam vardı deneyimli beni güzelce dövdü bi ara ters yumruk salladı geriye kaçmasam burnumu kırmıştı ama kaçtım burnumun ucunu sıyırdı geçti. 4 senedir niye ringe çıkmadın dersen hem hobi olarak yapıyordum hem de burnumun kırılmasından acayip korkuyordum 3 hafta önce falan bu korkumun üstüne gittim. Antremanlarda hiç böyle kırılma olayı falan olmadı. Zaten antremanlarda sert çalışmazsınız siz sert girseniz hocanız yavaşlatır.

Geçen ringteyken bizim grupta 1 aylıklar da vardı. Karşılarına da bir aylıklar çıktı tabi. Birine rastgele bi yumruk geldi burnundan kan boşaldı ben onu görünce bi popo korkusu yaşadım zaten. Aynı yumruktan bende yiyordum az daha. Ama yemedim olacağı yokmuş çünki.

Malzemeleri sen alıyorsun istersen hocana getirt ister kendin al tavsiyem muay thai, kick boksu da kapsıyor hem de daha sert. abidik gubidik hareketler yapmadıkça sakatlanmazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: eduyardo

Hocam sakatlanma hakkında pek bilgim yok ama tahminimce çoğunlukla tekmelerde sakatlanma oluyordur. Çünkü iyi tekme atabilmek için sert vurmak gerekiyor ve sert vura vura ayağın acıyor. El sakatlanmasına karşılık asla kum torbasına eldivensiz vurma. Bandajını da iyi sararsan sakatlanman için bir sebep olmaz bence. Tabi bunlar benim yorumum daha iyi bilen mutlaka vardır. Boks bence daha iyi çünkü sokakta kavga edeceksen tekme atmak çok daha zor ve riskli. O yüzden boks bence daha iyi. Zaten kilon da fazla ise boks kick bokstan kesinlikle daha mantıklı
    Evet hocam tekme atarken ayak bileğinde , kaval kemğinde falan çok sıkıntı çıkıyormuş işi bilmezsen.
    Hocam kum torbasında çalışsam sadece gelişir miyim? Veya eş bulsam salonda onunla takılsak antrenman olarak geliştirir mi?
    Bu arada aklıma BJJ de geldi o nasıl hocam sence?

@WolfBite
    Yok hocam ringe çıkmam da yani ilk aylar çıkmam zaten ama ileri ki dönemde ne olur bilemem. Antrenman sırasında da kum torbasında vs. sakatlanma olaylrı oluyormuş veya 1-1 antrenmanda burun kırılması vs.

@Ebedi Dumura Uğratıcı
    Valla hocam ilk maçtan gidiyormuş burun desenize. Geçmiş olsun. Hocam Muay Thai ile BJJ arasında kaldım şu an. Sence hangisi? Gerçi birisi striker birisi grappler ama sokakta vs. etkili olsun diye bir şey düşünüyorum. BJJ'de de çok fazla grapp var yani ne bileyim kafamı karıştırıyor. Muay Thai de fazla sert geldi. MMA var ama onun da saatleri bana uymadı burada 1 salon var adam akıllı öğreten.

• quote:

Orijinalden alıntı: İTÜinş

Evet hocam tekme atarken ayak bileğinde , kaval kemğinde falan çok sıkıntı çıkıyormuş işi bilmezsen.
    Hocam kum torbasında çalışsam sadece gelişir miyim? Veya eş bulsam salonda onunla takılsak antrenman olarak geliştirir mi?
    Bu arada aklıma BJJ de geldi o nasıl hocam sence?

@WolfBite
    Yok hocam ringe çıkmam da yani ilk aylar çıkmam zaten ama ileri ki dönemde ne olur bilemem. Antrenman sırasında da kum torbasında vs. sakatlanma olaylrı oluyormuş veya 1-1 antrenmanda burun kırılması vs.

@Ebedi Dumura Uğratıcı
    Valla hocam ilk maçtan gidiyormuş burun desenize. Geçmiş olsun. Hocam Muay Thai ile BJJ arasında kaldım şu an. Sence hangisi? Gerçi birisi striker birisi grappler ama sokakta vs. etkili olsun diye bir şey düşünüyorum. BJJ'de de çok fazla grapp var yani ne bileyim kafamı karıştırıyor. Muay Thai de fazla sert geldi. MMA var ama onun da saatleri bana uymadı burada 1 salon var adam akıllı öğreten.

Alıntıları Göster
    bjj brazilian ji jutsu mu? Ya ben muay thai yaptım da bjj de çok havalı gözüktü gözüme

burda leon bjj yapıyormuş bunu görünce iyice özendim imkanın varsa bjj yap muay thai de sert ama etkili

• Ben ikisini bir arada yapıyorum şu an. Kick boks daha çok cardio görevi görüyor inanılmaz ter attırıyor bana. Gerçi gittiğin spor salonununda iki imkanın da bulunması önemli yoksa kick boks'a başlamazdım.
    Hocam kum torbası veya bir eş ile tabi ki gelişirsin ama ringe çıkmak çok daha iyi geliştirir bence. Bjj çok iyi diye duydum ama ilk dövüş sporu olacağı için bjj(güreş tarzı) yerine boks veya muay thai daha mantıklı bence. Darbe odaklı bir dövüş sporu sonrası bjj daha verimli olur duyduklarıma göre

• Ebedi Dumura Uğratıcı kullanıcısına yanıt
    Hocam istanbulda mısınız? Ben de ilk aydan itibaren ringe çıkartan bir salon arıyorum anadolu yakasında

• quote:

Orijinalden alıntı: eduyardo

Hocam istanbulda mısınız? Ben de ilk aydan itibaren ringe çıkartan bir salon arıyorum anadolu yakasında
    yok hocam muğladayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ebedi Dumura Uğratıcı

bjj brazilian ji jutsu mu? Ya ben muay thai yaptım da bjj de çok havalı gözüktü gözüme

burda leon bjj yapıyormuş bunu görünce iyice özendim imkanın varsa bjj yap muay thai de sert ama etkili

Alıntıları Göster
    Ha evet hocam Brazilian Jiu Jutsu. Cidden iyi güzel ama teke tekte işi bilen adam boğar yok eder bence ama 1v3'te falan jiu jutsucu hangi birini boğacak ki. Ama boksör sağlamsa tak tak tak indirir 3'ünü de. Aslında amacım kendimi korumak ve gerektiğinde saldırmak yani ring falan pek işim değil ama.

@moritanyalı
    Hocam öyle iyi fakat yormuyor mu ya? Ben 1 tanesinde önce gelişmek sonra başkasında gelişmeyi düşünüyordum mesela önce savunma ağırlıklı BJJ'de sonra atak ağırlıklı muay thai gibi ya da kick boks.

@eduyardo
    Hocam bunu bir araştırayım ya. Valla ikisi arasında kaldım. Buradaki salonda da şöyle bir şey var yani kafama göre gidemiyorum mesela 20:00-22:00 mma 16:00-18:00 Güreş falan böyle. Her dakika gidip bulamam. O yüzden kararsızım.

• BJJ'ye başlayacaktım ama buradaki salon biraz nasıl desem uyduruk gibi geldi yani zaten burada 3 ay falan yaparım başlarsam. Kick Boks salonu daha sağlam yani hoca , ekipman açısından 3 ay kick boksa gideyim sonra okul başlayınca gittiğim şehirde sağlam BJJ salonu varsa oraya giderim herhalde.
  • Ben de düşünüyorum aslında savunma kısmımda bizi geliştirir mi ama tam emin değilim karasızım .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.