Şimdi Ara

KIBRISA GİTMEYİ DÜŞÜNENLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kaç kişi kıbrısa gitmeyi planlıyor arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gothic10 -- 30 Nisan 2012; 17:18:08 >

• ben de en kötü ihtimal orda tam burslu hukuk kazanırım diye düşünüyorum ama çok da hoş şeyler duymadım hakkında
  • Bir tanıdığım Kıbrıs'ta okuyor fakat pek memnun değil geri dönmek istiyor. Araştırmadan gitmeyin bence.
  • Aynen ya bende pek iyi şeyler duymadım. Acaba dgs ile mi biyerlere girmeyi denesek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gothic10 -- 30 Nisan 2012; 18:03:35 >
  • Daü yazıcam büyük ihtimalle. Duyduğunuz olumsuz yorumları da yazarsanız iyi olur arkadaşlar.
  • quote:

Daü yazıcam büyük ihtimalle. Duyduğunuz olumsuz yorumları da yazarsanız iyi olur arkadaşlar.
    Ben kısaca duyduğum olumsuzlukrı yazayım.

1. Hayat çok pahalıymış
    2. Yurt ücretleri pahalıymış ve mesela yemek yurttan ayrı imiş. Yani yemek için ayrı para veriyorsun.
    3. Çamaşırlar için jeton alman gerekiyormuş.
    4. Yatay geçiş yapmak için gidiyorsan hiç gitmicekmişsin.
    5. İngilizce sınavına giriyosun geçemezsen 1 sene hazırlık alıyormuşsun (Yakın Doğu için geçerli daü yü bilmiorum.)

-> Olumlu yanı ordan aldığın diploma Tr de geçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: materyalist imam

ben de en kötü ihtimal orda tam burslu hukuk kazanırım diye düşünüyorum ama çok da hoş şeyler duymadım hakkında

gitme olum oralara manyak mısın?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazın Askere Gitmek
    5 yıl önce açıldı
    başka şehirde yaz okuluna gitmek
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kıbrıs güzel yer .eğitimi hakkında aynı şeyi söyleyemiycem
  • Bence Tek olumsuz tarafı pahalı bir hayatının olması buda biz öğrencilere uymuyor işte Parası olan yaşıyor Eğitimi güzel gibi Hacettepeden hocalar varmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: materyalist deli

quote:

ben de en kötü ihtimal orda tam burslu hukuk kazanırım diye düşünüyorum ama çok da hoş şeyler duymadım hakkında

puanı düşük diye düşünüyodum eskiden ama vazgeçtim olm zaten :D

Nisan Mayıs aylarında havalar ısınınca çok büyük su sıkıntısı oluyormuş ve musluklardan deniz suyu aktığı oluyoumuş duş alıcam diye giriyosun tuzlu su akıyo olaya bak.

Bi de Türk düşmanlığı olduğunu duydum hocalar falan özellikle bunlar Türk bunlarda dolar çoktur diye geçirmeyip bursuna yatabiliyolarmış.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: materyalist deli

quote:

Nisan Mayıs aylarında havalar ısınınca çok büyük su sıkıntısı oluyormuş ve musluklardan deniz suyu aktığı oluyoumuş duş alıcam diye giriyosun tuzlu su akıyo olaya bak.

Bi de Türk düşmanlığı olduğunu duydum hocalar falan özellikle bunlar Türk bunlarda dolar çoktur diye geçirmeyip bursuna yatabiliyolarmış.

türk bunlar dolar çoktur ne lan? ben hayatımda 1 dolardan başka dolar görmedim

• quote:

Hocam o deilde ben faceden yakın doğu ünivden bi kızla konuştum. Oralar nasıl hayat flan yurtlar flan dedim kız bana ben ailemle burda kalıyorum dedi. Peki dedim benim halimden anlicak Trden gelen yurtta kalan bi arkadaşınla irtibata geçirebilirmisin dedim. Üzgünüm öle bişi yapamam dedi. Sebep dedim sebebi yok dedi :D Ne oluyo lan ne dönüyo kıbrısta korkmaya başladım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gothic10 -- 30 Nisan 2012; 19:38:58 >

• İnternetten duyduğunuz yalan yanlış bilgilere itimat etmeyin.Doğu akdeniz üniversitesi gayet kaliteli bir üniversite olmakla beraber türkiyedeki bir çok iyi vakıf üniversitesiyle yarışabilecek durumdadır.bunun haricinde öğrencilerin genelde olumsuz tepkiler vermesi eğitimden ziyade hayatın pahalılığı,eğlence yerlerinin olmaması vs gibi daha çok sosyal hayata yorumlardır.İstanbul'a giden tıp öğrencisi gezebilecek mi sizce? Hayır.Yani biraz beklenti meselesi sosyal hayatta istiyorsan tabiki kıbrıs'a gitme ama eğitim olarak vakıf üniversiteleriyle yarışabilir durumda olduğunu söyleyebilirim.Tabi bir bilkentin,galatasarayın,tobb'un yeri ayrıdır ama uyduruk tabela üniversitesine gitmektense Doğu Akdeniz'i tercih ederim.
  • Şimdi öğrenci adayı arkadaşlara yararlı olacağını düşündüğüm bir kaç önerim olacak. Evet kıbrıs çok pahalı bir yer. Eğer İstanbulda oturmuyorsanız Uçak ile istanbul Ankara vs yapıp oralardan evinize otobüs ile geçeceksiniz. bu başlı başına bir eziyet. Kıbrıs her ne kadar yavru Vatan olsada pek de öyle değil. Gurbet acısı çekersiniz. Ortalama ailenize bir dönemde vereceğiniz yük 15.000 ile 20.000 TL arasıdır. He diyorsanız ki benim ailemin maddi gücü var kıbrısı tavsiye ederim puanlar düşük vs vs. ama diyorsanız ki yok kardeşim benim ailem bu kadar yükün altına giremez girse bile ben istemem böyle bir şeyi. yapacağınız şey çok basit. biraz daha çalışıp çok değil 10-15 net daha yapıp hem Türkiyede okuyacaksınız hem büyük ihtimal büyükşehirlerde okuyacaksınız İst vs gibi. prestijli ve maliyetsiz olur. Eğitim Türkiyede çoook daha iyi. Seçim sizin tamamen sizin şartlarınıza bağlı. Allah hepinizin yardımcısı olsun. Haaa birde Kıbrısss çook sıcak. Klima elektrik vs maliyeti ve aşırı sıcaklarıda düşünmelisiniz. Kıbrıs=Çöl

1 SENE DAHA ÇALIŞ TAVSİYEM BUDUR KISACASI.

• kıbrısı kafanızdan çıkartınnnn..
  • ben abimin yanına kıbrısa geldm bugun kıbrısta gezerken gördm öğrenci yurdu sadece 5.000 tl yazmş ve kıbrıs acaip pahalı bi yer hiç tahmın ettiğim gibi değil
  • çok biliyorum Kıbrısa gelip 1 sene kalamadan dönenleri hem paralarına yazık oluyor hem bir sonraki sene puanları düşüyor.
  • En iyisi kıbrısta okumaktansa istanbulda bir özel ünive gitmek olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.