Şimdi Ara

Kıbrıs Barış Harekatı'nın Tarihi Fotoğrafları (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
113
Cevap
6
Favori
3.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: neommy

Yaa, herkes benim gibi altın kalpli olamaz ki!
    Ali Fuat Başgil gibi gugukçular sağolsunlar, soyları bugünde hala tükenmedi bir türlü. Meclis kararı olmadan savaşa sokmuşlar ülkeyi.

Ordinaryüs ünvanlı sayılı gugukculardan biridir kendisi, tc nin anayasa hukuku konusunda harcını dökmüş biri, her zaman ki gibi size muhalif olarak dediğinize katılmamakla birlikte diyeceğim o ki öyle yapmış olsa bile bildiği birşey vardır bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0299B8CF8 -- 24 Mart 2014; 2:56:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harç bozuk atılmış, Başgil ve benzerlerinin bişi bilmediğini düşünmek her türlü problemi açıklayan tek anahtardır Türkiye de!
  • Bu arada;

" Erbakan Kıbrıs'a çıktı, Ecevit nazik adamdır, çıkamazdı " diyen arkadaşlara alttaki yazı ithaf olunur;
    Anlatan Bülent Ecevit;

'1979'un Mayıs ayı başında, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Warren Christopher benimle özel ve gizli bir görüşme yapmak üzere Ankara'ya geldi. 'Size bir müjdem var! Beklediğiniz dış yardım gerçekleşecek, ancak sizden bir ricamız olacak' diyerek asıl konuya geçti...
    Her gün Türkiye'den kalkacak ve Sovyetler Birliği üzerinde casus uçuşlar yapacak uçaklar için izin istiyordu...
    Ben böyle bir izni ancak Sovyetler'den onay alınması koşuluyla verebileceğimizi söyleyince, Christopher bana 'Siz müttefikimiz olarak bunu bize nasıl söylersiniz?' diye sert tepki gösterdi...
    Ben de ona 'Evet müttefikiz, ancak siz SALT-2 Anlaşması'nı bizimle değil Sovyetler Birliği ile imzaladınız. Ben bu durumu geçenlerde Dışişleri Bakanı'nız Cyrus Vence'e de söyledim. Kendisi anlattıklarımı makul buldu' dedim. Christopher bana verecek yanıt bulamayınca çok sinirlendi ve 'Onu bunu bilmem, siz bize bu izni vermezseniz dışarıdan bir dolar dahi yardım alamazsınız' diye tehdit etti!

Sonradan Büyükelçileri Macomber'in araya girmesiyle tehdidini geri alsa da aramızda anlaşma olmadı...'

*

Ecevit'in cevabı Washington'a ulaştığında Başkan Carter'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Brzezinski'nin tepkisi, Warren Christopher'ı da sollamıştı!

'Brzezinski, aynı yıl Washington'a giden bir grup Türk işadamına yaptığı konuşmada Ecevit'in liderliğini çok sert ifadelerle eleştirmiş, 'Bununla Türkiye bir yere ulaşamaz' demişti...'

(12 Eylül, Saat: 04.00, Mehmet Ali Birand, Sayfa: 88-89, Eylül 1984)

Bu nazik insanların ülkelerini savunmaları da bir başka oluyor cidden!

• Bi asker milletiz.bize soyle bir fetih hareketi lazim hic birseyimiz kalmaz tek yumruk oluruz valla...askerde disarida hippi dedigim cocuklarin nasil severek askerlik yaptigini gormustum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıbrıs için düzenlenen Cenevre Müzakereleri’ne katılan Adalet eski Bakanı Müftüoğlu anlatıyor;

İnsan hayatını gök kubbede hoş seda bırakmak için kullanmalıdır. Yoksa ideolojik birtakım saplantılar içerisinde sadece kendi yandaşlarına hizmeti şiar edinenlerin gök kubbede hoş seda bırakması mümkün değildir. Ecevit milletin çok az bir bölümüne şirin, fakat çok büyük bir bölümüne karşı da şirin olmayan bir tavır içindeydi. Buna rağmen kendisini destekleyen birtakım güçler nedeniyle 1956’dan gelen bir gayretin sonucunda “Karaoğlan” efsanesiyle anılır oldu. Ecevit, Türk siyasetinde şişirilen bir balondur.

1974 Kıbrıs Barış Harekâtı Ecevit’in vefatıyla bir defa daha gündeme geldi. Müdahale, CHP-MSP hükümetinin mutabakatıyla mı gerçekleştirildi?

Hükümette CHP’nin 17, MSP olarak bizim de 8 bakanımız vardı. Kıbrıs’ta soydaşlarımızın durumunun son derece vahim olduğu, etraflarının sarıldığı, çok kısa zaman içinde büyük katliamların yaşanacağı istihbar edildi. MSP’li bakanlar acilen bir çıkarma yapılması gerektiğini söylemişlerdi. CHP’nin 8 bakanı kesinlikle müdahale yapılmaması gerektiğini dile getirdiler. Bu tartışmalar altında çıkarmanın yapılmasına karar verildi.

CHP, diğer garantör devletler olan Yunanistan ve İngiltere ile birlikte hareket edilmesinin faydalı olacağını söylemekteydi. Ayrıca ABD 6. Filosu’nun Akdeniz’de Kıbrıs’a doğru yaklaştığını ve İngiltere’nin de adada üsleri olduğunu, bizim bunlara herhangi bir müdahalede bulunmamızın mümkün olmadığını söylüyordu. Dolayısıyla ‘ikna yoluyla bu işi çözelim’ teklifinde bulunuyorlardı. Sayın Erbakan Yunanistan’ın Kıbrıs’ın tamamını ele geçirmek istediğini belirterek, garantör olmak istemeyeceğini vurguladı. İngiltere’nin de böyle bir müdahaleye ortak olacağına ihtimal tanımadığını söyleyen Erbakan, ancak İngiltere’ye bir ziyaret yapılabileceğini ifade etti. Bu görüşmelerin ardından Başbakan Bülent Ecevit, Dışişleri Bakanı Turan Güneş, Milli Savunma Bakanı Hasan Işık ve Oğuzhan Asiltürk kardeşimiz 17 Temmuz 1974 günü Mürted Havaalanı’ndan İngiltere’ye gitti.

Heyet havaalanından ayrıldıktan sonra dönemin Genelkurmay Başkanı Semih Sancar, Hava Kuvvetleri Komutanı Emin Alpkaya, Deniz Kuvvetleri Komutanı Hilmi Fırat bir arada iken Necmettin Bey, kendilerine bu gecikmelerin çok büyük zayiatlara yol açtığını söyledi. Erbakan, “Kıbrıs 40 mil ötede. Çıkarma gemilerimizin sürati kaç mil” diye sordu. Cevap “5 mil” oldu. Erbakan, “O zaman 8 saatlik bir zamana ihtiyacımız var” deyince “Evet” cevabını aldı.

Sayın Erbakan, komutanların da kendisiyle hemfikir olduğunu anlayınca, “Başbakan Vekili olarak bugünden talimat veriyorum, bütün birlikleri harekete geçirin, zaten onların dönüşüne kadar birliklerimiz ancak yerlerine yetişebilirler” dedi. Harekât talimatının bizzat Erbakan tarafından verildiğinin şahidiyim. Buna rağmen başarının tamamı sayın Ecevit’e mal edilmeye çalışılmış, miğferler, askeri üniformalar ona giydirilmiş, asıl muharrik güç olan, harekâtın dinamosu muhterem Erbakan her nedense saf dışına itilmeye çalışılmıştır.

Sonuç itibariyle birliklerimiz 20 Temmuz günü sahilde 5 kilometre mesafe, derinliği de 12 kilometre olan bir alana çıkabildiler. Bu sırada bütün dünya ayağa kalktı ve BM Güvenlik Konseyi derhal toplandı. Hemen o günün akşamında ateşkes uygulanmasını talep ettiler. Hükümet derhal toplantı yaptı. Birliklerimizin sahil şeridi 5 km, derinliği de 12 km olan bir alana sığdırılması son derece zordu. Mukabil bir Rum taarruzunda birliklerimizin denize dökülebileceği tehlikesiyle karşı karşıyaydık. Onun için ateşkes açıklamasının yanlış olduğu ve harekâta devam edilmesi gerektiği hususunda MSP olarak direnmelerimiz oldu. Sayın Başbakan, Genelkurmay Başkanıyla bir görüşme yaptı ve birliklerin ilerlemesine gayri resmi olarak müsaade edilmesi kararı alındı. Bu karar Erbakan’a iletildiğinde, “Bu teyiti Genelkurmay Başkanından almak istiyorum” dedi. Genelkurmay Başkanı harekâtın devam edeceğine yönelik söz verdiği için hükümet dağılmadan yoluna devam etti. Kararın açıklanmasının ise 22 Temmuz akşamı 17.00’de yapılması belirlenmişti.

Bakanlar Kurulu’nda saatin yanı sıra başka tartışmalar da yaşandı. Ateşkes kararı alınınca Ecevit “Müsaade ederseniz kararımızı Sayın Kissinger açıklasın” dedi. Bu söz üzerine sinirler gerildi ve teklif çok sert bir şekilde reddedildi. Bunun üzerine kararı Ecevit açıkladı. Ancak sizin de dediğiniz gibi saat 17.00’de açıklayacağına söz verdiği ateşkes kararını saat 11.00 civarında açıklayıverdi. Bu, Sayın Ecevit’in, siyasette çok da sözünde durmadığını gösteriyor.

Yine Barış Harekâtı sonrasında olayı siyasî ranta çevirmek için hükümet ortağına haber vermeden seçim kararı aldı ve siyasî nezaket dışı hareket etti. Bu da onun siyasî nezaket kurallarına nasıl uymadığını gösteriyor.

Aslında ikinci harekâtın yapılacağı daha o günden belliydi ve CHP, ikinci harekât sonrasında Gaziveren-Magosa arasındaki düz çizgiyi ele geçirmemiz gerektiğini söylüyordu.

Bize göre ise Gaziveren-Larnaka hattı alınmalıydı. Hatta MSP olarak adanın bütününe taliptik. Askerlerin de görüşü alınarak çizgi bugünkü halde kaldı. Elimizde imkân olduğu halde Larnaka’ya kadar olan bölüm alınmadı.

İleride BM ve diğer devletlerin bizim yararımıza işler istemeyeceğini biliyorduk. Nitekim Cenevre Müzakereleri’nde hiç alakası olmayanlar bile müdahil oldular. Rusya, Fransa, İngiltere, İrlanda sanki bu savaşa katılmış gibi pay için baskılar yapmaya başladılar. Bu baskılar sonucunda eninde sonunda bir miktar tavizler vermek mecburiyetinde kalabiliriz düşüncesiyle Gaziveren-Larnaka hattında ısrarlı olmamız gerektiğini savunuyorduk. Bu sayede Maraş bölgesinde de en ufak taviz vermememiz gerektiğini söylüyorduk. Bu düşüncemiz, bugün gelinen noktada ne kadar haklı olduğumuzu göstermiyor mu? O gün Larnaka’ya kadar olan bölüm alınsaydı, bugün Kıbrıs sorunu çoktan çözülmüş olurdu.

“Anavatan tehlikede” düşüncesiyle, MSP’nin Kıbrıs’ın bütünü ya da en azından Larnaka’ya kadar olan bölümü alma düşüncesi realize edilemedi. Bizim Bakanlar Kurulu’ndaki sayımız 8’di, karşı tarafta ise 17 çoğunluğu vardı. Asker de bu tür meselelerle hükümetin mutlak ittifakını arar. İhtilaflı konularda mümkün mertebe arabulucu olmak durumundadırlar.

Tarihe baktığımız zaman emrivakiler daima başarıya ulaşmıştır. Çok planlı, düzenli olaylarda kayıplar verilmiştir. Bu yüzden de böyle bir emrivakinin başarılı olacağına inanıyorduk. Tabii zaman içerisinde dünya devletleri geri çekilmemiz doğrultusunda baskı yapabilirdi. Ancak bu baskılar şu an Kıbrıs için yapılan baskılardan farkı olmazdı. Bu gün ne kadar başarıya ulaşabilmişlerse o gün de aynı başarıyı gösterebilirlerdi.

İsmail Müftüoğlu,Eski Adalet Bakanı

• Ecevit Kıbrısa çıkmadı ben çıktım diyenlere, Ecevit'in doğrudan cevabı varmış başta Erbakan'a, doğruluğundan emin olduğum bildiğim şeylerle pek ilgili olmadığımdan yeni haberim oldu;
    Alttaki Nargile Kahvesi programını baştan sona izleyen arkadaşlar hem yukardaki yalanları anlarlar ve hemde Devlet Örf adetleri konusunda bilgi edinirler. Çöl Arabı kafasıyla devlet yönetilmez!

İlk videoyuda " nezaket " ulusal çıkarları savunamaz anlayışı için koydum;

İlk defa Kıbrıs sorunundan bu kadar uzun bahsettiği bir Ecevit videosuna rastladım, genellikle olayların anlatıldığı tarihi değeri olan programlarda bahsederdi. Ama yukardaki saçma iddialara doğrudan cevapta vermiş!

• quote:

Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

quote:

Orijinalden alıntı: Dawinter

Bu resmin diplomatik bir dili vardır.. O dilide senin gibi insanların anlaması mümkün değildir.
    Görmek istediğini görmeye devam et...

Kıbrıs Barış Harekatı'nın Tarihi Fotoğrafları

Bu resimde Ecevit beyefendi neyse, Londra da ve Kıbrıs harekatının genelinde de oydu..

AKP'liler bu resmi genelde AKP oncesi hukumetleri asagilamak icin kullanirlar.Yani AKP ve Tayyip efe,delikanli,vurdu mu oturtur,Ecevit vs. ise pisirik.

" Tayyip iyi cocuktur,halinin altina supurmeyin,onu kullanin " diye destek rica edilen bir siyasi liderin yandaslari nasil Ecevit ve digerlerini sozum ona pisirik olmakla elestirebilir,gecekten ilginc

resimde Clinton'in durusu onun ABD baskanligi icin ne kadar " yanlis " kisi oldugunu gosteriyor aslinda.Ecevit'in karsisinda Clinton degil de Ronald Reagan olsaydi eger eminim bu sekilde bir goruntu ortaya cikmazdi.Kucuk Bush'u hatirlayalim.YouTube (Eger Turkiye'de Basbakan'in emri dogrultusunda kapatilmadiysa henuz)'a George Walter Bush diye yaz,bir suru komik video cikiyor.Hele ki bir Gurcistan ziyaretinde Gurcu dansi oynamasi var gulmekten kirilirsin.Adamlar boyleler.Rahatlar.Bazisi da diplomatik adabi bilmiyor.

Ayrica cok eminim o resimde Clinton " seni tinlamiyorum,adam degilsin " manasinda bir durus sergilemiyor.Oyle olsa deprem sonrasinda Turkiye'yi ziyaret etmezdi.

asil utanmamiz gerekn resim nedir biliyor musun ? Telefonda Turkiye Cumhuriyeti basbakani ile konusurken elinde beyzbol sopasi ile fotograf cekilip,internet'e koyulan ABD baskaninin resmidir.Internette ararsan bulursun.

AKP ikiyuzlulugunun siniri yok elbette

kardeş bunlar kırmızı ışıkta necdet sezer durdu diye cumhurbaşkanı kırmızı ışıkta dururmu yaa xd xd diyen zihindeki insanlar :)

fotoğraf da ayakta durmuş iki kişi, abd başkanı kendi odası rahatlığında poposunu koymuş ciddiyetle tayyipin 200 yaşında edinemeyeceği 50 yıllık siyasi ve kültürel birikimi olan bir başbakanı güzel ingilizcesi ile dinliyor bence :) fotoğrafın dilide budur.

bence biraz vaktini ayır ve birinci ağızdan operasyonun yapılma emrini vermiş dönemin başbakanı karaoğlan'dan dinle .

bir başbakanın londra'da ingilizleri oyalayup sonra ankaraya geldiklerinde dalga geçtiğini duy, ve herşeyden önce adam gibi başbakan nasıl olur onu gör. yeri geldiğinde spikere lafını bölüyorum kusura bakma diyen bi adam...

uzun adam gibi emirler verdirip , rasim kütahyalı nın karşısında en zor soru olan "kaç öğün yemek yiyosunuz efendim. bal da yiyiomusuz " tarzı sorular sorduran uzun adam :)

• http://www.tmo.gov.tr/Main.aspx?ID=624 KİMİN SAYESİNDE ???? birde hem arap israil savaşı savaşı devam ediyor sayılıyor hem abd ambargosu var bu mudur adelet ?
    5 haziran 1977 genel seçimlerinde niye tek iktidar olamadı ? yolda yürümekten aciz adamlar Eceviti eleştiriyor olaya bak?o kuyruk bilmem ne dedikler 2.dünya savaşından itibaren almanya ingiltere çoğu ülkede karne olarak dağıtıldı hakikaten bu millet neyin kafasını yaşıyor
  • http://www.tmo.gov.tr/Main.aspx?ID=624 KİMİN SAYESİNDE ???? birde hem arap israil savaşı savaşı devam ediyor sayılıyor hem abd ambargosu var bu mudur adelet ?
    5 haziran 1977 genel seçimlerinde niye tek iktidar olamadı ? yolda yürümekten aciz adamlar Eceviti eleştiriyor olaya bak?o kuyruk bilmem ne dedikler 2.dünya savaşından itibaren almanya ingiltere çoğu ülkede karne olarak dağıtıldı hakikaten bu millet neyin kafasını yaşıyor
  • quote:

mekanı cennet olsun.çok büyük bir devlet adamıydı
  • Clinton' ın yüz ifadesi her şeyi anlatıyor ama hani şu işinize gelmiyor meselesi var ya... Gerçekten işinize gelmiyor..

Şu fotoğraftakiler, Obama ve Erdoğan olsaydı da görseydik yorumlarınızı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

quote:

Bu resmin diplomatik bir dili vardır.. O dilide senin gibi insanların anlaması mümkün değildir.
    Görmek istediğini görmeye devam et...

Bu resimde Ecevit beyefendi neyse, Londra da ve Kıbrıs harekatının genelinde de oydu..

AKP'liler bu resmi genelde AKP oncesi hukumetleri asagilamak icin kullanirlar.Yani AKP ve Tayyip efe,delikanli,vurdu mu oturtur,Ecevit vs. ise pisirik.

" Tayyip iyi cocuktur,halinin altina supurmeyin,onu kullanin " diye destek rica edilen bir siyasi liderin yandaslari nasil Ecevit ve digerlerini sozum ona pisirik olmakla elestirebilir,gecekten ilginc

resimde Clinton'in durusu onun ABD baskanligi icin ne kadar " yanlis " kisi oldugunu gosteriyor aslinda.Ecevit'in karsisinda Clinton degil de Ronald Reagan olsaydi eger eminim bu sekilde bir goruntu ortaya cikmazdi.Kucuk Bush'u hatirlayalim.YouTube (Eger Turkiye'de Basbakan'in emri dogrultusunda kapatilmadiysa henuz)'a George Walter Bush diye yaz,bir suru komik video cikiyor.Hele ki bir Gurcistan ziyaretinde Gurcu dansi oynamasi var gulmekten kirilirsin.Adamlar boyleler.Rahatlar.Bazisi da diplomatik adabi bilmiyor.

Ayrica cok eminim o resimde Clinton " seni tinlamiyorum,adam degilsin " manasinda bir durus sergilemiyor.Oyle olsa deprem sonrasinda Turkiye'yi ziyaret etmezdi.

asil utanmamiz gerekn resim nedir biliyor musun ? Telefonda Turkiye Cumhuriyeti basbakani ile konusurken elinde beyzbol sopasi ile fotograf cekilip,internet'e koyulan ABD baskaninin resmidir.Internette ararsan bulursun.

AKP ikiyuzlulugunun siniri yok elbette

Yav he he Cumhurbaşkanıyla konuşuyormuş.Dostum öyle çok fotoğrafı var Obama nın orda kimseyle konuştuğu yok,iyi güldüm sayende.
    Al burda da Putin başbakana emir mektubu yazıyor

Bunlar karizma,gözdağı işleri daha bunu anlamayacak ve böyle saçma bir şeyi bile hükümete yıkmanız çok iyi ya.

• KAYNAK:www.aktifhaber.com/

aktifhaber'e teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.